cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Altibox alarm

Altibox tilbydde tidligere boligalarmer, men i dag tilbyr de bredbånd, film, TV og telefoni. Altibox går under firmanavnet Altibox AS med org. nr. 984 586 612. Produkter som Altibox leverer i Danmark og Norge er av kraftselskaper og ligner derfor på BKK og Hafslund Sikkerhet.

Altibox og Lyse

Firmaet er et datterselskap til Lyse-konsernet, og startet først under Lyse Tele AS. I begynnelsen startet Altibox med å levere ulike tjenester som baserte seg på fiberoptisk kabel. Det er også her navnet kommer fra – «Alt er i en boks». Sagt på en måte vil det si at IPTV, IP-telefoni og bredbånd var samlet i en og samme boks. For noen år tilbake siden byttet selskapet navn. Det gikk altså fra å hete Lyse Tele AS til Altibox AS i september 2009. Dette gjorde at kundelisten ble lenger og selskapet kunne utvide tilbudet sitt til å inkludere også andre tjenester, slik som boligalarm og mobiltelefoni.

Salg av alarmselskap

Lyse-konsernet hadde også tidlige en alarmvirksomhet. Denne ble i 2016 solgt til Verisure fordi det rett og slett var for små marginer og vanskelig å nå en tilstrekkelig kundemasse. Altibox hadde derfor ikke lenger mulighet til å tilby tjenesten boligalarm. Det vil også si at i dag, i 2018, er det ikke lenger mulig å få en boligalarm gjennom Altibox.

Alarm fra Altibox

Altibox startet med å tilby boligalarm i 2008. De hadde en målrettet prising, og en «boligpakke» som var grunntjenesten man kunne kjøpe. Prisen lå på 199 kr/mnd, der man fikk gratis installasjon i prisen. I tillegg inkluderte det en alarmsentral, to beveglsesdetektorer og en fjernkontroll. Dersom man ønsket en brannalarm kunne man bestille dette i tillegg for et engangsbeløp på 1490 kr, samt 89kr/mnd. I «brannalarm-pakken» fikk man med tre røykvarslere og tilknytning til det lokale brannvesenet.

I tiden etter lansering økte Altibox gradvis prisen oppover. I 2016 lå prisen på tilsvarende installering 1990 kr. Da inkluderte grunnpakken kun innbruddsalarm, samt en magnetkontakt. Prisen per måned lå da på 250 kr. Brannutvidelsen, også kalt for Brann Direkte, økte til 349kr/mnd og kun to røykvarslere var inkludert.

Totalt sett ble prisen å betale per måned på 399 kr. Om man så ønsket bevegelsesdetektorer eller ekstra røykvarslere måtte man ut med 990 kroner per stykk. Til tross for en drastisk økning i prisen på alarm, var etterspørselen for liten og kunne ikke redde selskapt. Dette første til at tjenesten boligalarmer ble solgt til Verisure mai 2016.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Motta tilbud på boligalarm og finn sikkerhetsløsningen som passer deg best.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Motta tilbud på boligalarm og finn sikkerhetsløsningen som passer deg best.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer