Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på brannalarm fra flere selskaper

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Sammenlign priser på brannalarm

Sjekk om du også kan spare penger på ny brannalarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

 • 4828
 • 4829
 • 4830

Finn beste brannalarm

Brannalarm

Har du installert og sikret boligen med brannalarm og røykvarsler?

En undersøkelse gjort av Verisure viser at 72% av Nordmenn er lite bekymret for brann. En tankegang om at ”det skjer ikke meg” sitter flere på, og mange føler kanskje også at de er gode nok sikret med tanken på at sjansen for brann er liten. Uansett hvor mange forhåndsregler man tar så kan brann skje også deg! Det gjelder derfor å ha installert gode varslingssystemer som gir beskjed raskt. I en nødsituasjon med brann teller hvert eneste sekund. Hvor lang tid det tar før hjelpen kommer er avgjørende for hvordan brannen utvikler seg. Jo lenger tid som går, desto mer skade blir det gjort og desto vanskeligere blir brannen å slukke og det kan bli fare for at den sprer seg til andre boliger rundt.

Risikofaktorer

Det er generelt sett to høytider der man ser en økt risiko for brann, nemlig jul og påske. Dette kommer av at nordmenn har et økt forbruk av stearinlys under akkurat disse høytidene. Stearinlys tennes både ute og inne, og dersom man har gardiner som er lettantennelige skal det lite til før et vindkast gjør at de setter fyr. Det er også fort gjort at både pledd og puter kommer bortpå, og bare det å legge teppet feil sted kan gjøre at stearinlyset antenner putetrekket. Et annet eksempel er under juletiden der man gjerne har pyntet bordet fint med stearinlys. Flere åpner gaver rundet bordet og dersom man har barn kan det gå raskt for seg. Barna er gjerne så opptatt av hva de har fått, og de voksne følger nøye med på barna. Da er det fort gjort at gavepapiret legges oppå stearinlyset, og skaden er gjort om man ikke rekker å slukke det i tide.

På sommerstid er det gjerne grilling og bålgryter som kan ha årsak i å forårsake brann. Har man plassert disse uforsvarlig nærme husvegger skal det lite til. Ved siden av god matlaging og alkoholinntak i godt selskap forsvinner dømmekraften og man forglemmer seg. Da er det fort gjort at ulykker skjer.

Elektriske branner er også en av de vanlige årsakene til brann. Det kan oppstå i elektriske anlegg eller når man har satt smarttelefoner, nettbrett, pc og annet til lading.

Men hva kan du gjøre?

Det er en rekke sikkerhetstiltak man kan gjøre for å få et brannsikkert hjem. Ved grilling eller bruk av bålpanne bør man sørge for at et brannteppe er lett tilgjengelig ute, samt at grillen eller bålpannen er satt i forsvarlig avstand fra lett antennelige materialer og husveggen. Et brannslukkingsapparat bør også være plassert slik at det er lett og raskt å hente frem om det blir nødvending. Om uhellet er ute er det om å gjøre å få slukket brannen så fort som mulig selv.

En annen ting som er viktig er at alt med levende ild slukkes ordentlig når man tar kvelden eller festen avsluttes. Dette gjelder da blant annet peis, stearinlys og bål. Dobbeltsjekk at alt er slukket, og heller en gang for mye enn en for lite.

I tillegg er en av de beste metodene å gjøre boligen brannsikker å skaffe seg en brannalarm.  Det er en rekke ting man bør tenke på slik at du, familien din og boligen er i sikre hender. Pass på at man finner en brannalarm som gir det beste produktet og til en god pris. Du bør lete etter at det er FG-godkjent og at sensorer kan plasseres der du selv ønsker. I tillegg anbefales det at man seriekobler sensorene slik at man får beskjed selv om det brenner et annet sted i boligen. Det alarmselskapet du velger bør ha døgnbemannet nødtelefon og mulighet til uttrykning 24 timer i døgnet hver dag. Selve montering av utstyret skal gjøres av en profesjonell håndverker slik at man er garantert at jobben er utført riktig og boligen er brannsikret. Både batteriskift og vedlikehold bør inkluderes i prisen ettersom dette må gjøres med jevne mellomrom for å være sikker på at brannalarmen er i orden.

Hvordan finne ditt brannalarmselskap

Det er mange brannalarmselskaper på markedet, og hvordan du ønsker å finne ditt selskap står du selv fritt til å velge. Mange sjekker med familie, venner og kollegaer for å finne ut hvilke erfaringer de har gjort med sine selskaper. De sitter gjerne med både positive og negative erfaringer som de kan dele. Det kan omhandle alt fra hvordan installasjonen gikk, hvilken pris de har måttet betale og til ekstra utstyr de har valgt.  Dersom de har opplevd brann kan de også fortelle hva slags oppfølging de fikk: ble de forlatt til seg selv eller kom brannvesenet raskt etter at alarmen gikk av? Ble brannen stoppet i tide? Alt av informasjon du kan få gir deg en viss anelse om selskapet er til å stole på eller ikke.

Sjekk omtaler

Internett gir også en god mulighet til å finne ut erfaringer kunder av brannalarmselskaper sitter med. Søk deg litt rundt, sjekk med Facebook og hvilke anmeldelser som er skrevet der, gå inn på forum og mer. Det kan ta mye tid dersom du har tenkt til å sjekke ut alle leverandørene av brannalarmer der ute. Et godt tips er derfor å benytte deg av anbudstjenester der du kan legge ut ditt ønske om brannalarm, for deretter at selskaper kontakter deg. Dette sparer deg for masse tid, samtidig som du får gode priser fra de ulike selskapene ettersom de nå kjemper om deg som kunde. Kanskje du også får et ekstra produkt med i prisen for at du skal velge nettopp deres selskap.

Sammenligne priser

Sist men ikke minst er så bør man ikke bare sammenligne prisen og tjenesten når man får de ulike tilbudene. Det er viktig å gå inn å sjekke betingelsene. Er det bindingstid, og hvor lang er i så fall denne? Hva er totalprisen for avtalen? Ikke bare se på månedskostnaden, ta også en titt på totalprisen. Dersom det viser seg at et er to års bindingstid kan det raskt bli snakk om mer penger enn hva det i utgangspunktet ga inntrykk av.

Få tilbud

Sammenlign og velg den beste boligalarmen

 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg