cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
5 min lesetid
Sist oppdatert: 30 januar 2024

Slik velger du riktig mobilforsikring

Det kan bli dyrt om du mister mobiltelefonen i vannet eller på bakken og knuser skjermen. Skal du gå for en trygghetsavtale, mobilforsikring hos operatør, eller bare oppgradere innbo eller reiseforsikringen din?
Mobilforsikring
Har du opplevd at mobilen har blitt ødelagt eller stjålet? Det kan være fortvilende. Men hva dekker egentlig forsikringen og er det nødvendig med egen mobilforsikring?

Mange av oss eier en smarttelefon, som både er dyr og kjedelig å miste. Har du opplevd å miste mobilen, eller fått den frastjålet? Hvis du mister mobilen, er det greit å ha mobilforsikringen i orden.

Hva dekker forsikringen din? 

Er du usikker på hva forsikringen dekker? Både skade og tap av mobil kan være dekket under en reise- eller innboforsikring.

Innboforsikring dekker de fleste skader som skjer hjemme, men så snart du er ute av huset er det reiseforsikringen som tar over.

Dersom mobilen din blir stjålet, er det mest aktuelt å bruke reiseforsikring. Hvis mobilen din blir skadet, eller du får skjermen knust, kan dette dekkes av innboforsikringen.

Det er ikke alle skader som innbo- eller reiseforsikringen dekker. Derfor er det greit å undersøke hvilke vilkår du har før uhellet melder seg. 

Vil du forsikre mobilen?
Sammenlign pris og dekning på ulike forsikringer - helt gratis og uforpliktende! 

Er det egentlig nødvendig med egen mobilforsikring?

Mobiltelefonen er blitt en stadig dyrere gjenstand, og er som regel med oss overalt. Det gjør den også mer utsatt for skade, uhell og tyveri. Da er det greit med forsikring på mobil.

Siden de fleste av oss allerede har eller har planer om å skaffe oss innbo- og reiseforsikring, kan du spare mye på å velge en som inkluderer mobilen.

Dekker reiseforsikring knust mobil?

Det er nok mange som har stilt seg følgende spørsmål i håp om at det skal være redningen etter et selvforskyldt uhell på ferie: Dekker reiseforsikring ødelagt mobil - slik som for eksempel vannskadet mobil, knust skjerm eller annen skade? 

Nei, en standard reiseforsikring dekker ikke uhell, slik som knust skjerm eller andre skader som er forårsaket av et uhell. 

Hvis du ønsker å forsikre deg mot uhell, kan svaret være en god innboforsikring.

Dekker en god reiseforsikring frastjålet mobil?

Om du legger igjen mobilen på en kafé, eller glemmer igjen bagasjen på flyplassen med mobilen oppi, er dette selvforskyldt, og anses derfor ikke som en frastjålet eiendel.

Dette vil heller ikke bli dekket av en innbo eller reiseforsikring.

Hvis du derimot får frastjålet mobilen din på reise, vil du få igjen på reiseforsikringen. 

Dekker innboforsikring knust skjerm?

Knust skjerm? Innboforsikring kan være løsningen. 

Hvis du knuser, eller skader mobilen din på en annen måte, bør du melde inn skaden på innboforsikringen din. Den dekker nemlig flere typer skader på mobil.

Om du vil være helt sikret, bør du oppgradere innboforsikringen din med en uhellsdekning.

Mobilforsikring hos mobiloperatører, eller i butikk?

Det finnes to typer forsikringer du kan velge mellom når du går til innkjøp av ny mobiltelefon. Mobilforsikring du kjøper i en elektrobutikk, kan du kun tegne ved kjøp av telefonen, og varer en bestemt periode.

Den andre er hos mobiloperatørene, der kan du tegne en avtale når som helst, så lenge du har abonnement hos dem. Priser varierer fra operatør til operatør.

Mobilforsikring hos mobiloperatør

De fleste mobiloperatører tilbyr en mobilforsikring du kan tegne når du går til innkjøp av mobilen. Flere og flere operatører har også opprettet en avtale der du får plussforsikring inkludert i kjøpet, og er alltid dekket dersom du skulle være uheldig.

Slike avtaler er mest lønnsomme for de som ofte er uforsiktig eller uheldig med sin telefon, da du betaler en del ekstra kroner for å alltid være sikret ny telefon, og skjermbytte hvis uhellet melder seg. 

Sammenlign pris på forsikringer!
Motta tilbud på forsikringer fra flere ulike forsikringsselskaper, helt uforpliktende og gratis.

Hva med skjermforsikring?

Hvis du ikke ønsker en nedbetalingsplan, kan du velge å kjøpe mobilforsikring ved siden av. De fleste operatører tilbyr skjermforsikring, eller en forsikring som dekker alle typer skader, fra vannskade på mobil til frastjålet mobil (plussforsikring).

Denne avtalen tegnes på abonnementet ditt, og du blir trukket en sum i måneden. Priser varierer ut ifra hvilken forsikring du velger, og hvor mye du ønsker at avtalen skal dekke. 

Hva er en trygghetsavtale?

Ved innkjøp av ny telefon, er det mange som blir lokket til å kjøpe trygghetsavtaler som selges i ulike elektronikkbutikker. Det kan være mindre lønnsomt og trygt enn en innbo- og reiseforsikring som også dekker uhell og tyveri, men hvorfor?

Om du kjøper en trygghetsavtale til mobilen din, dekker den kun denne gjenstanden. En trygghetsavtale har en begrenset dekning på tyveri, og hvis produktet ditt skulle bli ødelagt, får du samme produktet tilbake, eller gavekort i butikken du kjøpte det. 

Med en god forsikring får du pengene tilbake (fratrukket egenandel) om du er blitt frastjålet mobilen, fått vannskade eller annen skade.

Hvilket forsikringsselskap skal du velge?

Skal du velge ditt eller andre selskaper? Enten om du har forsikring fra før av, eller ønsker en ny, er det lurt å undersøke pris og vilkår litt nøyere.

Dette kan du gjøre enten ved å lese på "våre nettsider", til forsikringsselskapene, eller ved å bruke tjenesten vår. Oppdaterer du forsikringene dine, kan du faktisk få opp til 25% i rabatt.

Ønsker du gode tilbud på forsikring?

Den letteste måten å finne ut hva forsikringene du ønsker koster, er å be om et pristilbud. Vår tjeneste gjør det mulig for deg å motta tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper.

Det er lurt å sjekke tilbud på forsikring, selv om du allerede har forsikret deg. Faktisk kan du spare deg for flere tusen kroner i året ved å gjøre dette.

Hvis du ønsker å sjekke pris, kan du fylle ut skjemaet nedenfor. Vi sender det videre til flere forsikringsselskap samtidig, og etter kort tid vil de komme med sitt pristilbud.

Da er det enklere å sammenligne tilbud, dekning og prisen fra flere forsikringsselskap samtidig.

Tjenesten vår er gratis og uforpliktende, og du takker kun ja dersom du er fornøyd med tilbudet.

Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig
Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
  Tonny Hovland

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig

Spørsmål og svar om mobilforsikring

Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer