Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen arbeidsrett

Arbeidsrett

De fleste av oss er i ett eller flere arbeidsforhold i løpet av livets gang. Men arbeidsmarkedet kan også være en ganske vanskelig arena å navigere. For mange er veien inn på arbeidsmarkedet lang, med et stort antall midlertidig oppdrag som deltidsstillinger eller vikarjobber.

Det er også et overaskende antall arbeidssteder som ikke er klar over hvilke rettigheter arbeidstagerne har, og som utnytter smutthull i systemet for å spare penger. Da gjelder det som arbeidstager å faktisk ha god oversikt over egne rettigheter og kontakt med en advokat som kan hjelpe deg i forhold til hva du kan og ikke kan gjøre i konflikter med arbeidsgiver.

Arbeidsforhold og arbeidskontakt

Det er mange faser i et arbeidsforhold og de fleste reguleres av arbeidsmiljøloven som regulerer forholdet mellom arbeidstager og arbeidsgiver. Noe av det viktigste er å få på plass en god arbeidskontrakt i fra begynnelsen som sier noe om stilling, arbeidsoppgaver, arbeidstider og lønn for å nevne noen av de viktigste.

Den skal også si noe om arbeidsforholdets varighet og hvordan en eventuell oppsigelse skal gå for seg. Er du i tvil om kontrakten er skrevet i henhold til lovverket, så ta kontakt med en advokat slik at du kan få sjekket ut om det er noe som mangler i kontrakten og som kan gi deg problemer på sikt.

Krav som lønnstaker

Et slikt punkt som er viktig å ha oversikt over er overtidsbestemmelsene. Her er det mange arbeidsgivere som fusker og det går på ditt arbeidsmiljø løs. Som arbeidstager har du krav på rett lønn til rett tid, og du har krav på ferie og fri etter norsk lovgivning. Et annet område som kan by på vanskeligheter er om du i løpet av arbeidsperioden blir langtidssykemeldt.

Hvem er det som betaler deg sykepenger, og hva har du egentlig krav på av tilrettelegging og oppfølging? Igjen, det gjelder å sikre seg ved gode avtaler og kontrakter, og ikke minst ha oversikt over dine rettigheter og plikter. Ikke vær redd for å be om juridiske råd om du føler at du ikke har hele oversikten, en advokat vil veldig kjapt kunne gi deg informasjonen som du trenger.

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.