Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på ny luft til vann varmepumpe

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

  • Få varmepumpe som passer din bolig
    Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
  • Uforpliktende å be om tilbud
    Velg deretter tilbudet du liker best, eller avslå alle. Du bestemmer!
Varmepumpe

Spar penger på oppvarming med varmepumpe nå

Spar mellom 60-90% av oppvarmingskostnadene. Få tilbud på varmepumpe fra flere leverandører.

  • Få varmepumpe som passer din bolig
    Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
  • Uforpliktende å be om tilbud
    Velg deretter tilbudet du liker best, eller avslå alle. Du bestemmer!

Kun kjente merker

Finn beste luft til vann varmepumpe

Luft-til-vann-varmepumpe

En luft-vann-varmepumpe er en type varmepumpe som henter energi fra uteluften og avgir dette som varme via vannbåren gulvvarme, radiatorer, viftekonvektorer og varmtvannsbereder. 

Hvis du har et system for vannbåren varme hjemme allerede, kan dette være en god løsning for deg. 

Eller kanskje du har et byggeprosjekt på gang? Om du vurderer å installere vannbåren varme, kan du lese mer om det her.

Vurderer du luft-vann-varmepumpe?

Den mest kjente og mest brukte varmepumpen i Norge er nok luft-til-luft. Den er enkel å få montert, og du trenger ikke noe vannbårent varmesystem. Da den blåser varm luft ut fra sin innedel. Dette er da også den rimeligste varianten på markedet. 

For de som har vannbåren varme, eller har planer om å skaffe seg det, er det flere varianter å velge mellom. Luft-vann-varmepumpe og flere varianter av væske-til-vann-varmepumper

Av de to er det luft-vann som er det rimeligste alternativet, da denne har en utedel som ligner luft-til-luft sin. Mens en væske-til-vann-varmepumpe ofte innebærer graving eller tilgang til sjøen.

Luft-vann-varmepumper henter varmen fra uteluften. Som med andre varmepumper som gjør det, er det felles at de leverer mindre varme desto kaldere det er ute. 

Derfor kan det være nødvendig at du bruker en annen form for oppvarming på de dagene det er lite varme å hente i luften ute.

En luft-til-vann-varmepumpe passer for deg som:

  1. Er på utkikk etter en varmekilde med høy energikarakter.
  2. Bor i et hus som bruker over 25.000 kWh i året.
  3. Bor i et område med milde vintre eller lang fyringssesong.
  4. Skal erstatte den gamle oljefyren. 
  5. Har vannbårent varmesystem i huset. Har du ikke et slikt system, kan du sjekke om du kan få tilskudd fra Enova.

Uansett hva slags varmepumpe du føler er best for deg og din bolig, gjør du lurt i å undersøke markedet og ta noen vurderinger basert på informasjon du innhenter.

Bruke luft-vann-varmepumper til kjøling?

Luft-til-luft-varmepumper er enkle å bruke til kjøling av boligen om sommeren. Der blåses den kalde luften gjennom innedelen.

En luft-vann-varmepumpe har en tilnærmet lik utedel som luft-luft, men blåser ikke luft ut gjennom en innedel. Derimot varmer den opp vann som enten går til radiatorer eller gulvvarme i huset. Eller til å varme opp tappevann.

Derfor, om du skal bruke en luft-vann-varmepumpe til kjøling, må du også skaffe deg viftekonvektorer. 

Da har du et miljøvennlig og energieffektivt klimaanlegg du kan bruke store deler av året.

Luft-vann-varmepumpe - test

Å teste varmepumper er både tidkrevende og nokså dyrt. Det finnes derfor ikke så mange tester man skulle ønske. 

Markedet endrer seg stadig, og det å finne ut hva som passer best for ditt hjem gir kanskje en følelse av avmakt.

Derfor kan det være lurt å forhøre seg med fagfolk tidlig i prosessen. Da kan du få hjelp til å finne hva som er riktig for deg og ditt hjem.

Det er tross alt viktig at du finner en varmepumpe som passer godt til det systemet du har, eller planlegger å skaffe. Slik at du får den som effektivt leverer varmtvann og god temperatur med lavest forbruk av energi.

En annen viktig ting er at det ikke er lov til å gjøre installasjon av varmepumpe på egenhånd. Så før eller siden må du komme i kontakt med installatører.

Enova-tilskudd

Det finnes mange fordeler med varmepumpe. Dersom du fremdeles bare vurderer et kjøp, men ikke er helt sikker, kan det være verdt å merke seg at du har muligheten til å få støtte. 

Dette kan du få både når du bygger nytt, og når du kun skal installere en varmepumpe.

Du må registrere hvor mye du har betalt på Enova. Dette gjør du etter at varmepumpen er installert og betalt. Varmepumpen må ha vært kjøpt i løpet av de siste 18 månedene for at du kan kreve støtte. 

Viktig for å få støtte:

  • Installasjonen må være utført av et registrert firma
  • Dokumentasjon og kostnader må være i samsvar med norske lover og forskrifter
  • Relevante fakturaer/dokumentasjon må legges ved registreringen

Spar strøm med varmepumpe

Varmepumper er bra for miljøet og veldig praktisk. I tillegg leverer den jevne temperaturer slik at du får det komfortabelt og godt.

For å ikke snakke om at du kan spare strøm, og dermed få lavere strømregning. Varmepumper har høy effektivitet i forhold til strømmen den bruker. 

Du kan faktisk få igjen rundt 3 ganger mer varme for hver krone varmepumpen bruker.

Å spare penger er noe de fleste av oss liker godt. Visste du at mesteparten av strømregningen går til oppvarming og varmtvann?

Fordeler med varmepumpe - luft-vann:

  • Gir deg jevn oppvarming og komfort om vinteren
  • Bedre for miljøet
  • Lavere strømregning
  • Med viftekonvektorer kan du få kjøling om sommeren
  • God temperaturstyring, kan også fåes med wifi-styring
  • Du kan få støtte fra Enova.

Levetid på varmepumpe - luft-vann

Luft-vann-varmepumper skal stort sett kunne ha en levetid på 12 til 15 år. Dette varierer selvfølgelig fra merke til merke og fra modell til modell, men en god huskeregel er at varmepumper bør holde i rundt 10–15 år.

For at du skal få enda mer ut av investeringen din, anbefales riktig vedlikehold. Da kan den vare så lenge som mulig, og fungere best mulig.

Trenger du tilbud på varmepumpeservice? Du kan bruke vårt skjema, og få tilbud på varmepumpeservice fra flere aktører samtidig. Da kan du sammenligne og se hvilken avtale som passer deg best.

Luft-vann-varmepumpe - hvilken skal man velge?

Det er viktig at varmepumpen er dimensjonert for din bolig. Derfor er det viktig å få fagfolk på befaring, slik at de kan vurdere hvilken av varmepumpene som passer til dine behov. 

En bolig kommer i mange fasonger og størrelser, og det er viktig at du finner en luft-til-vann-varmepumpe som passer godt der du bor og systemet du har. 

Hvis du har bestemt deg for at du ønsker en luft til vann-varmepumpe kan du enkelt fylle ut et skjema på siden her for å få tilbud fra flere leverandører samtidig. 

Etter kort tid vil leverandørene ta kontakt for å gi deg uforpliktende tilbud på både varmepumpen og installasjon. Da er det litt enklere å se hvem som har det beste tilbudet.

Og det er da du har muligheten til å spare penger. Du får enkelt litt bedre oversikt over markedet. I tillegg er det tidsbesparende fordi du slipper å ta kontakt med hver enkelt for å få tilbud på luft-vann-varmepumper.

Luft-til-vann-varmepumpe - pris

De fleste av oss er opptatt av pris, selv om vi ikke alltid liker å innrømme det. Det er fornuftig å være opptatt av pris, men pass også på at du legger mye vekt på kvalitet. 

Som nevnt er det viktig at du får en luft-vann-varmepumpe som er den beste for nettopp boligen din. Den skal vare lenge, og gi deg, boligen og tappevann god varme, samtidig som energiforbruket er lavt.

Men det er dumt å betale mer enn du trenger også. Med vårt skjema på siden her, kan du få tilbud på luft-vann-varmepumper og installasjon fra flere leverandører samtidig.

Da kan du sammenligne både pris og vilkår, og se hvem som leverer det beste tilbudet på luft-til-vann-varmepumper. Å benytte seg av vår tjeneste er både gratis og uforpliktende for deg.

Ofte stilte spørsmål om luft-til-vann-varmepumpe