Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på Luft til vann varmepumpe tilpasset ditt behov

Sjekk om du også kan spare penger på Luft til vann varmepumpe. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Finn beste Luft til vann varmepumpe

Luft til vann varmepumpe

En slik type varmepumpe tar energi fra uteluften og avgir dette som varme via vannbåren gulvvarme, radiatorer, viftekonvektorer og tappevann. Har du et byggeprosjekt på gang? Skal du snart bygge drømmeboligen? Da er du definitivt en av dem som burde vurdere en luft til vann varmepumpe.

Vurderer du luft-vann varmepumpe?

Den mest kjente og mest brukte varmepumpen i Norge er nok vann-til-vann, men for mange kan det være et like så godt valg med luft til vann varmepumpe. Mange som skal bygge ny bolig velger å gå for en luft til vann varmepumpe. Dette valget kan være spesielt lurt ved nybygg fordi du da har muligheten til å varme opp både rom og vann.

Det fine med å skaffe seg varmepumpe på et slikt tidspunkt, er at man på mange måter slår sammen to prosesser til å bli én. Det er helt klart dumt å vente med å skulle gå til innkjøp av varmepumpe hvis man nå straks skal starte på byggeprosjektet. Det samme gjelder hvis man skal pusse opp og/eller gjøre større endringer i boligen. Det vil lønne seg, både praktisk og økonomisk, å ta disse tingene til samme tid.

En luft til vann varmepumpe passer for deg som:

 1. Er på utkikk etter en fornybar varmekilde.
 2. Bor i et hus som bruker over 25.000 kWh i året.
 3. Bor i et område med milde vintre eller lang fyringssesong.
 4. Skal erstatte den gamle oljefyren. Visste du at du kan få tilbake penger når oljefyren fjernes?
 5. Har vannbåren varmesystem i huset. Har du ikke et slikt system, kan Enova gi deg støtte.

Uansett hva slags varmepumpe du føler er best for deg og din bolig, gjør du lurt i å undersøke markedet og ta noen vurderinger basert på informasjon du innhenter.

Leverandør og modeller

Det finnes selvfølgelig ulike modeller og merker man kan velge mellom. Leverandørene har et ønske om å montere en varmepumpe som er helt optimal for akkurat deg og ditt behov.

Beste varmepumpe

Det koster deg selvfølgelig en sum penger å skulle få en ny og fin varmepumpe, derfor er det klart at du vil ha et produkt du kommer til å være fornøyd med i lang tid fremover. Du vil helt sikkert ha markedets beste varmepumpe, derfor prøver du å finne ut av hva som er det beste valget.

Ha hovedfokus på at du skal finne en varmepumpe som passer godt til boligen den skal være i. Det kan selvfølgelig lønne seg å ta en titt på andre sine erfaringer og vurderinger, da får man et lite innblikk i hva som finnes der ute og hva andre har vært fornøyde med når det kommer til varmepumpe og leverandør.

Test av varmepumper

Det finnes selvfølgelig også en del tester der ute. Det finnes såpass mange at det egentlig er litt vanskelig å vite hvilke av dem man skal høre på. Uansett er det nok slik at dette kan endre seg fort. Det kommer stadig noe nytt og testene kan legge vekt på ulike ting. Se gjerne på noen tester, men ikke baser hele valget på det du leser ut av disse.

Det finnes nok helt klart flest tester som tar for seg vann til vann varmepumper, men du finner garantert mange som også inkluderer luft til vann varmepumper. Pass på at du leser testene riktig med tanke på dette.

Enova-tilskudd

Det finnes mange fordeler med varmepumpe. Dersom du fremdeles bare vurderer et kjøp, men ikke er helt sikker, kan det være verdt å merke seg at du har muligheten til å få støtte. Dette kan du få både når du bygger nytt, og når du kun skal installere en varmepumpe.

Du må registrere hvor mye du har betalt på Enova. Dette gjør du etter at varmepumpen er installert og betalt. Varmepumpen må ha vært kjøpt i løpet av de siste 18 månedene for at du kan kreve støtte. Du kan faktisk få så mye som inntil 20.000 kroner i støtte når du skaffer deg en luft til vann varmepumpe.

Viktig for å få støtte:

 • Installasjonen må være utført av et registrert firma
 • Dokumentasjon og kostnader må være i samsvar med norske lover og forskrifter
 • Relevante fakturaer/dokumentasjon må legges ved registreringen

Installasjonen

Luft til vann varmepumpe har en utedel og en innedel. Det er viktig at disse delene plasseres på en god måte, slik at varmepumpen fungerer optimalt. En leverandør vet best hvordan du skal gjøre akkurat dette. Du kan være sikker på at de vil hjelpe deg til å finne en god løsning.

Spar strøm med varmepumpe

Ville det ikke vært en fantastisk følelse å kunne se på alle vinterens strømregninger uten å bli stresset? Varmepumper er bra for miljøet og veldig praktisk. I tillegg til dette kan det også ha mye å si for hvor mye du betaler i strømutgifter.

Dersom du skaffer deg en varmepumpe vil det skje en stor forandring. Du vil få strømregninger som er mye lavere enn det du er vant til. Dette er fristende for veldig mange av oss. Da kan vi holde oss gode og varme hele vinteren, uten å bekymre oss for hvor mye det koster å ha denne gode temperaturen i hele huset.

Bedre inneklima

Selv om de fleste av oss umiddelbart tenker på oppvarming når vi hører om varmepumper, er det ikke bare om vinteren vi får det bedre med en slik i hus. Vi får det også bedre om sommeren. Sol, sommer og varme er helt fantastisk, men inne vil vi helst ikke ha det for varmt. Dette kan en luft til vann varmepumpe enkelt regulere for deg. Det å kunne kjøle ned kåken når det er behov for det, det er en herlig luksus.

Nå burde du egentlig være overbevist om at luft-til-vann varmepumpe er et godt valg, men hvis du ikke er det kan du lese litt ekstra nøye på disse punktene/fordelene:

Fordeler med luft til vann varmepumpe:

 • Du får det bedre og varmere om vinteren
 • Det er bra for miljøet
 • Du får lavere strømregning
 • Du kan få det kjølig om sommeren
 • Du kan selv velge hva slags temperatur du ønsker
 • Du kan få støtte

Levetid på varmepumpen

Luft til vann varmepumper skal stort sett alltid kunne ha en levetid på 12 år. Dette varierer selvfølgelig fra merke til merke og fra modell til modell, men en god huskeregel er at varmepumper bør holde i rundt 10–15 år.

Pris på luft til vann varmepumpe

Du er sikkert opptatt av pris. Det er de fleste av oss, selv om vi ikke alltid liker å innrømme det. Det er fornuftig å være opptatt av pris, men pass også på at du legger mye vekt på kvalitet. Dette er noe du skal ha i lang tid. Testene viser ofte at det er de kjente merkene som fungerer best, mens ukjente merker ikke alltid gjør det like bra. Vær oppmerksom på at det i lengden kan lønne seg å gå litt opp i pris, det kan gjøre at du alt i alt blir mer fornøyd. Uansett er det du gjør en investering.

Hvis du har funnet en modell du skal gå for, kan det være lurt å sjekke prisen på denne modellen flere ulike steder. Dette kan ha mye å si for prisen du ender opp med – det kan være penger å spare. Selv om vi anbefaler deg til å tenke på kvalitet før pris, råder vi deg samtidig til å gjøre ditt for å ende opp med en god sluttsum. Det er dumt å betale for mye.

Ikke vent

Det er lett å tenke at man utsetter dette med å skaffe seg varmepumpe enda en liten stund. Det er en veldig dum tankegang. Du kommer garantert til å angre når vinteren slår til for fullt.

Det smarteste du kan gjøre er å bare ta et valg, bestemme deg. Det er nærmest ingen som angrer på et slikt kjøp. Selv om du må ut med en sum som på nåværende tidspunkt føles som en litt for stor utgiftspost, vil du senere kunne spare mye på dette. Det er en god investering, både for økonomien, for deg selv og for familiens trivsel.

Skal vi finne leverandør for deg?

Du skal slippe å ringe rundt til flere leverandører for å få dem til å gi deg gode tilbud. Dette tar lang tid, og det er ikke alle som trives med å ta slike telefonsamtaler. Heldigvis har vi en tjeneste som gjør denne delen av kjøpsprosessen enkel.

Hvis du har bestemt deg for at du ønsker en luft til vann varmepumpe kan du enkelt fylle ut et skjema på vår side. Det tar deg ikke lang tid og det gjør at du kommer raskere i mål. Etter kort tid vil leverandørene ta kontakt for å gi deg uforpliktende tilbud. Så er det du som bestemmer hvilket tilbud du skal velge.

Og det er da du har muligheten til å spare penger. Du får enkelt tilgang på de ulike prisene, og du kan gjerne velge det billigste alternativet om du vil det. Istedenfor å oppsøke mange leverandører og deretter mase/prute, snur vi heller på dette. Vi lar leverandørene konkurrere om å få deg som kunde – det er nemlig noe samtlige av dem drømmer om.

Varmepumper i Norge

På det Norske markedet er det en rekke forskjellige varmepumpeleverandører. Noen av de mest kjente varmepumpene er Panasonic og Mitsubishi. Er du på jakt etter varmepumpe kan det være greit å vite at det er flere som tilbyr dette. Du kan blant annet velge mellom: Toshiba, Samsung, LG, IVT, Fujitsu, Fuji, Daikin og Bosch. De som kanskje er minst kjent er Nibe, Sanyo og Sharp, dette er også veldig gode varmepumper, så undersøk gjerne om de kan være aktuelle for deg.

Få tilbud på Luft til vann varmepumpe tilpasset ditt behov

Sjekk om du også kan spare penger på Luft til vann varmepumpe. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg