Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på dyreforsikring

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Dyreforsikring

Det er mange grunner til å holde dyr. Noen gjør det for selskapets skyld. Andre har et som sin nærmeste kollega eller konkurransepartner. Mens for atter andre dreier deg seg om en uunnværlig hjelp i hverdagen. 

Samme hva din grunn er, vil du antakelig være enig i at det å ha dyr medfører stort ansvar. Man vil gjerne kunne gi dyret det det til enhver tid behøver – også, eller kanskje spesielt, når det er sykt. 

I motsetning til deg er imidlertid ikke dyret ditt dekket av et offentlig helsetilbud. Det betyr at turen til veterinæren eller dyrehospitalet kan bli en svært kostbar affære. Da kan det være greit å ha forsikringen i orden.

I det følgende skal vi se på hvilke dyreforsikringer man kan velge mellom og for hvem de er mest aktuelle. Vi skal også drøfte hvorvidt alle dyreeiere trenger forsikring. Før vi avslutningsvis undersøker hvordan man best går fram for å finne riktig forsikring for deg og dyret ditt. 

Hoveddekninger

Noe av det første du vil oppdage, er at de fleste selskap deler dyreforsikringen sin opp i ulike dekninger. Da kan du velge de dekningene du mener det er mest behov for og slippe å betale unødvendig mye. Du vil vanligvis se to hoveddekninger: En for behandlingskostnader og en for tap. 

Behandlingskostnader inkluderer gjerne veterinærbesøk, kirurgiske inngrep og eventuelle medisiner. Det er heller ikke uvanlig at fysioterapi og rehabilitering er medregnet. Videre får man ofte hjelp til allergilindrende behandling og veterinærhjelp i forbindelse med fødsel. 

Tapsforsikringen er sammenlignbar med en vanlig livsforsikring. Det vil si at hvis dyret ditt dør eller forsvinner, så får du utbetalt en engangssum. Hva denne summen er på, varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Hos enkelte velger du forsikringssummen selv; hos andre tas det utgangspunkt i markedsverdi. Denne dekningen dekker foruten død og forsvinning også tyveri. 

Andre dekninger

Mange dyreforsikringer dekker også tap av bruksverdi, enten som en del av tapsforsikringen eller som en egen tilleggsdekning. “Tap av bruksverdi” betyr at dyret ditt er trent til et spesielt formål som det ikke lenger kan brukes til. Eksempler på dette er jakthunder og sprangridningshester. 

Driver du på med oppdrett, kan en egen avlsdekning være lurt å sørge for at forsikringen din har. En slik inkluderer gjerne en fruktbarhetsutredning og kanskje et keisersnitt. I tillegg får du gjerne dekket ekstrakostnader for avkommet samt en erstatning ved tapt avlsevne. 

Pris på dyreforsikring

Ettersom dekningsbehovet varierer fra dyreeier til dyreeier, er det vanskelig å si noe om hva forsikringen vil koste akkurat deg. I tillegg kan du til en viss grad påvirke prisen selv. Og det gjelder ikke bare i valget av forsikringsselskap. 

Hvor høy egenandelen er og hvor mange forsikringer du har i samme selskap, er nemlig også med på å bestemme premien. Egenandelen er for øvrig noe som er svært viktig å se på når du skal sammenligne ulike forsikringstilbud. Her er det ofte store forskjeller fra selskap til selskap. Og hva du må ut med etter en eventuell operasjon kan dermed variere voldsomt. 

Hva som er riktig dyreforsikringen for deg avhenger som vi skjønner av mange individuelle faktorer. Derfor er det innholdet snarere enn prisen som må være utgangspunktet når man bestemmer seg for en forsikring. Det hjelper ikke at forsikringen er aldri så billig har den ikke de relevante dekningene for deg og dyret ditt.

Hvordan finne riktig dyreforsikring?

Det naturlige førsteskrittet i jakten på forsikring er for mange å lese tester og oversikter utført av aviser eller nettmagasin. Når det gjelder tester av dyreforsikringer er det spesielt Norsk Familieøkonomi som skiller seg ut. 

Norsk Familieøkonomis tester er riktignok først og fremst rettet mot hunde- og katteeiere. Men også andre dyreeiere vil kunne dra nytte av testresultatene deres. 

En annen strategi som mange benytter seg av, er å lytte til erfaringer som andre har gjort seg. Det være seg familie, venner og bekjente, eller andre kunder via nettfora og -tjenester som Bytt.no. 

Innhent og sammenlign tilbud

Begge disse framgangsmåtene er nyttige i startfasen når du skal danne deg en oversikt over markedet. De har imidlertid sine begrensninger og bør ikke utgjøre det eneste grunnlaget når den endelige beslutningen skal tas. 

Hverken forsikringen som er best i test eller best likt av andre kunder, er nødvendigvis den som passer deg best. Som vi har sett avhenger pris og dekning blant annet av hvilket dyr du har og hvorfor du har det. I tillegg vil andre individuelle faktorer være med på å bestemme hva som er den beste forsikringen for deg.  

Av den grunn er du avhengig av å innhente og sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskap basert på din personlige informasjon. Det kan kanskje høres ut som en overveldende oppgave. Heldigvis finnes det sammenligningstjenester som letter akkurat det arbeidet betraktelig. 

Alt du behøver å gjøre er å fylle ut ett enkelt skjema. Så er det bare å la forsikringsselskapene overbevise om at de har det beste tilbudet for deg! 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.