Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på å flytte fra flere flyttefirmaer

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på flytting fra flere flyttefirmaer med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste flyttefirma

Flyttefirma

Det er mye som skal gjøres når man har bestemt seg for å flytte. Flere benytter seg delvis eller helt av hjelpen fra et flyttefirma. Her skal vi gå igjennom de ulike tjenestene et flyttebyrå kan hjelpe deg med og hvilke fordeler det har.

Hvorfor benytte seg av et flyttefirma?
Først og fremst vil et flyttefirma være svært aktuelt om du selv ikke har lappen og kan kjøre en eventuell leiebil. Kanskje du er heldig og har venner eller familie som kan stille opp, men det er slett ikke sikkert de har mulighet til å hjelpe dersom det er snakk om store distanser. I tillegg er det vanlig at når man flytter er det snakk om store kvantum av gjenstander og et flyttebyrå vil gjøre jobben mye enklere. I tillegg sparer du og dine nærmeste dere for tunge løft som i verste fall kan gå utover ryggen.

Til slutt så har flyttebyråer mange kontakter som kommer deg til gode gjennom flytteprosessen. De har samarbeidspartnerne innenfor tjenester som leiebil, vaskehjelp og lignende. De gir deg gode rabaterte ordninger når du bestiller gjennom det flyttebyrået du benytter deg av. Blant annet vaskehjelp er det mange som benytter seg av til nedvaskingen. Nedvasking, eller utvask som man også kaller det, er noe som er obligatorisk, og mange synes det er styr og slitsomt å ta nedvasking når man har brukt mange timer og dager på å pakke og flytte eiendelene sine. Ved å bestille vaskehjelp gjennom en av samarbeidspartnerne blir det rimeligere, og du kan spare deg selv for tid, slit og innkjøp av diverse vaskemidler du kanskje ikke bruker til den ukentlige vasken i egen bolig. I tillegg slipper du å risikere at vaskingen ikke blir godkjent, og i verste fall må dra tilbake for å vaske på nytt – eller bestille vaskehjelp etter at du selv har vasket.

Gratis befaring

En stor fordel er å benytte seg av et flyttebyrås gratis befaring. Ikke alle tilbyr deg dette, men svært mange selskaper tilbyr å dra hjem til deg for å se hva som trengs av flyttehjelp. Dette innebærer at du får en full oversikt over hvor stor container som trengs, hvor mye arbeid som går til å pakke ned gjenstander og demontere møbler, hvor stort flyttelass som skal kjøres og hvor mange turer det trengs. Dette sparer deg for masse tid, fordi de legger opp en slags plan for deg over hva som må gjøres.

Det gir deg trygghet

Å flytte kan være svært omfattende og det kan derfor være godt å vite at noen hjelper deg fra start til slutt. De hjelper deg med å planlegge i starten som blant annet gjennom gratis befaring. Deretter tilbyr mange å hjelpe deg med å skaffe pakkeesker eller at du kan låne eller leie miljøvennlig esker du senere leverer tilbake når du er ferdig i flytteprosessen. En form for miljøvennlig esker går under navnet Enviroboxer og vil bli levert på avtalt dato. Videre demonterer der møbler for deg, kjører avfall på søppeldynga om dette er nødvendig og de tilbyr midlertid eller langtidslagring på et lager eller i en container ved behov. Til slutt monterer de opp igjen møblene i ditt nye hjem og henter eventuelle esker du har lånt eller leid. Vær klar over at de miljøvennlig boksene ofte bare blir tilbudt som en tjeneste for de som flytter innad i en by – dette må du derfor sjekke selv.

Flyttebyråer koster penger å benytte seg av, men de seriøse aktørene tar godt vare på deg som kunde. Mange flytter mer enn en gang i livet, og da ønsker de gjerne at du benytter seg av dem på et senere tidspunkt. Gjør en god forhandling, så får du et godt tilbud og begge parter blir fornøyde.

Møbler

Det er ikke til å legge skjul på at møbler er både tunge og tidkrevende å få flyttet. De som jobber i flyttebyråene har lang erfaring og kompetanse i hvordan møbler bør flyttes, hvordan de skal nedmonteres og hvordan det skal løftes. Alle typer møbler bør nedmonteres så langt det lar seg gjøre for at det skal være plassbesparende og man kan ta litt færre kjøreturer. Fortvil ikke om du ikke vet eller har verktøy til å fikse dette selv, for flyttebyrået har full kontroll over hvordan møbler skal nedmonteres – og har alt av det rette utstyret!

Deretter har man de litt tyngre møblene å bære som ikke er helt heldig for ryggen om man løfter og bærer feil. Flyttebyråer har nok mannskap og kunnskap til å flytte alt av pianoer, pengeskap, tunge langbord og ellers annet du måtte ha av tunge møbler - de har tross alt gjort det noen ganger før!

Midlertidig eller langtidslagring

Noen ganger flytter man fra en større bolig til en mindre en, uten at man ønsker å kvitte seg med ting eller ikke har rukket å gjøre det. Et godt tips er selvsagt å selge unna, gi bort eller kaste ting du ikke trenger når du først skal gå gjennom eiendelene dine og pakke. Noen ganger lar det seg likevel ikke gjøre å kvitte seg med alt, eller at man rett og slett ikke ønsker, og da vil midlertidig lagring på et lager eller i en container være en god løsning.

Flere flyttebyråer tilbyr enten gjennom egne tjenester eller samarbeidspartnere gode priser til å benytte seg av lagring et annet sted over tid. Inne på et lager bør eiendeler av tekstil være lagret, samt ting som ikke tåler lav temperatur. Dersom du er svært redd for eiendelene dine vil et lager være å anbefale ettersom det her ofte er bemannet tilsyn eller i større grad sikkerhet enn en container som står ute. En container som står ute er uten tilsyn, men sikret med kraftig låsebeslag. Det meste kan stå lagret i en lagercontainer og er ofte det rimeligere alternativet. Fordeler er at lagring her er ofte sentralt, døgnåpent og lagercontainere er tette. Hvor stort lager eller lagercontainer du har behov for varierer med hvor mye du har planer om å lagre. Det finnes flere størrelser og flere kalkulatorer ute på nettet som beregner eller estimerer hvor mange kubikkmeter lagring du trenger. Så til slutt kommer det også an på over hvor lang tid du skal benytte deg av midlertidig lagring.

Når kan du benytte deg av flyttefirma?

De aller fleste jobber i hverdagen i normal arbeidstid, altså mandag til fredag. Skulle ikke dette la seg gjøre, så fortvil ikke, mange tilbyr også heleflytting ved ledig kapasitet – eller flyttehjelp senere på dagen. Det er bare å snakke med flyttefirmaet på forhånd angående når på døgnet og i uken du ønsker flyttehjelp.

Forsikring

En ting du bør være klar over når du velger å benytte deg av et flyttefirma er forsikring. Du sitter nok på noen form for forsikring i dag, så gå inn å les på vilkår og hva som dekkes. I tillegg må du ha en obligatorisk godsansvarsforsikring. Flyttebyrået tar ikke på seg ansvar om noe skulle gå i stykker og du ikke har forsikring, så selv om de selvsagt jobber for at alt skal gå knirkefritt bør du være på den sikre siden – i hvert fall om møblene har sentimental betydning som arvemøbler.

I tillegg bør du ta ansvar for dette selv:

 • Kjæledyr
 • Arvegods
 • Verdipapirer
 • Sølvtøy og lignende
 • Smykker
 • Annet av høy verdi

Dødsbo eller bortkjøring av avfall

Over flere år på samme plass har de fleste samlet opp en rekke eiendeler, så fortvil ikke om du oppdager at du har mye ting. Benytt flyttesituasjonen til å kvitte deg med det du ikke trenger gjennom å først prøve å selge eller gi bort ting du ikke trenger. Deretter kan du kvitte deg med resten. Enten kan du bestille en søppelcontainer som blir satt utenfor huset ditt, eller du kan benytte deg av et flyttefirma til å kjøre bort avfall til en avfallsstasjon. Bor du i leilighetskompleks kan du høre med styret om de har planer om å sette ut en søppelcontainer i nærmeste fremtid. Dersom de har det kan du simpelthen bare vente til den har blitt levert før du kaster hva du måtte ha der. Hvis ikke en container kommer før du skal flytte gir du jobben til flyttefirmaet.

En annen tjeneste mange flyttebyråer har er rydding av dødsbo. Etter et dødsfall er det ofte det blir igjen en del etter at familien har gått gjennom ting de ønsker å ha etter den som har gått bort. Er det mange eiendeler ingen ønsker kan det være så store kvantum at å leie et flyttefirma kan være lettere både fysisk og psykisk. Det er ikke til å legge skjul på at dødsfall er tungt, og med mye følelser i bildet kan det være en stor påkjenning å skulle gå gjennom alt som skal kastes.

Pris

Ulike flyttebyråer har varierende pris, benytt deg derfor av anbudstjenester som gjør at flyttebyråer må konkurrere om deg som kunde til å gi deg et godt tilbud. Finn det rimeligste tilbudet ut ifra hva akkurat du har behov for av hjelp. For faktisk pris og et godt tilbud må du sammenligne flere.

Pris på dødsbo og avfall

Prisen på å rydde i dødsbo og bortkjøring av avfall settes som regel basert på timebetaling. Miljøavgiften til avfallsstasjonene kommer i tillegg, og du som kunde får en full oversikt etter hvert oppdrag ettersom det veies inn. Miljøavgiften har en sats som ligger på 3kr inkl. Mva. per Kg avfall. Dette gjelder dog ikke EL-avfall som ikke har en miljøavgift.

Til slutt må du huske

Det siste du må gjøre før du endelig kan etablere deg i ditt nye hjem er å melde flytting. Enten om du har flyttet alene eller sammen med andre må du innen fristen på 8 dager melde flytting gjennom det elektroniske skjemaet til skatteetaten.  Dette er for at folkeregisteret skal oppdateres med den adressen du nå har skiftet til.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg