cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på mobilabonnement for barn og unge

Få tilbud på mobilabonnement for barn og unge

 • Hent tilbud
  Få flere tilbud og sammenlign dem
 • Sammenlign
  Du sammenligner tilbudene og kan se hva som passer deg og barnet ditt best
 • Velg
  Du velger selv om du vil akseptere eller avslå tilbudet - helt gratis og uforpliktende
Mobilabonnement

Skaff deg et abonnement som passer dine og barnas behov

Sammenlign tilbud på mobilabonnement for barn fra ulike mobiloperatører. Velg tilbudet som passer deg og barnet best.

 • Hent tilbud
  Få flere tilbud og sammenlign dem
 • Sammenlign
  Du sammenligner tilbudene og kan se hva som passer deg og barnet ditt best
 • Velg
  Du velger selv om du vil akseptere eller avslå tilbudet - helt gratis og uforpliktende

FÅ TILBUD FRA MOBILOPERATØRER VI SAMARBEIDER MED

Mobilabonnement for barn og unge: 5 tips før du skaffer abonnement til barnet ditt

Kontantkort eller mobilabonnement til barn? Finn billigste mobilabonnement ved å sammenligne flere mobilselskaper. Ikke bruk tiden på å lete i over 150 ulike mobilabonnement til barn og unge, la heller Tjenestetorget hjelpe deg få bedre oversikt. 

Lurer du på om du skaffe mobilabonnement til barnet? Det er hundrevis av ulike abonnementer å velge mellom. Med mobilabonnement til barn er det ekstra viktig å tenke over et par ting, slik at du vet hva du skal se etter i et abonnement til barn under 13 år, eller barn under 18 år. 

For å gjøre det enklere for deg får du her et par tips i tillegg til råd og informasjon om mobilabonnement for barn og unge, slik at det skal bli lettere for deg å velge riktig mobilabonnement. 

Hva bør inngå i et mobilabonnement for barn og unge?

De mobilabonnementene du finner som er tilpasset barn og unge i dag, har gjerne flere fellestrekk:

 • Kostnadskontroll. Dette er veldig kjekt å ha så ikke barnet overskrider kostnader knyttet til for eksempel spill på mobilen eller bestille mer data selv.

 • Sperrelister for nummer, bistand ved tyveri osv.

Noe av det viktigste ved å velge et mobilabonnement til barn og unge i dag, fremfor et kontantkort, er kostnadskontroll-muligheten. Da slipper du å bli overrasket over høye fakturabeløp siden poden ikke har muligheten til å bestille mer data på egenhånd, eller at mobilselskapet gir det automatisk i abonnementet. 

VISSTE DU AT... Sammenligningstjenester er her for at du skal kunne navigere enklere i markedet og få en bedre oversikt over hva de ulike mobilselskapene tilbyr i for eksempel et mobilabonnement for barn og unge. 

Andre ting som går igjen på mobilabonnement (barn): 

 • Foreldrekontroll

 • Sikkerhet og personvern

 • Tjenestebegrensinger

 • Kundestøtte

Det kan være greit å ha et mobilabonnement til de yngre som inkluderer tjenestebegrensninger slik at du kan begrense tilgangen til visse tjenester som for eksempel sosiale medier og strømmetjenester. 

Nettslett og sikkerhet på nettet er spesielt viktig for barn, de er mer sårbare på nettet, så det er viktig at du velger et mobilabonnement til barn og unge som har sikkerhetstiltak som beskytter mot skadelig innhold og potensielle trusler. 

Husk at det er forskjell på juridisk eier og "bruker"

Når du skaffer et mobilabonnement for barn og unge under 18 år, må du stå som juridisk eier. Hos de fleste mobiloperatører kan du oppgi hvem som bruker mobilabonnementet. 

Og forskjellen mellom juridisk eier og "bruker" er viktig å huske på.

Det er kun den juridiske eieren av mobilabonnementet som kan gjøre endringer på mobilabonnementet; som for eksempel å kunne kjøpe mer data. 

I tillegg blir ikke barnet ringt opp av telefonselgere eller utenlandske nummere dersom barnet står som bruker.

VISSTE DU AT... Innholdsleverandører er pliktet til å sørge for at innholdet egner seg til barn, og at brukeren er gammel nok. Hvis barnet ditt er oppført som bruker av mobilabonnementet, stiller du dermed sterkere om en tvist skulle oppstå.

Beste mobilabonnement for barn og unge?

Det er mange aktører ute på markedet og flere tilbyr ulike fuksjoner og tilegn for å kunne være ett av de beste og billigste mobilabonnement for barn og unge, men det er noen kriterier du kan tenke på før du bestiller hos den "første og beste" tilbyderen. 

Her er noen ting å tenke på når du skal finne beste mobilabonnement for barn:

 • Hvor mye data trenger barnet ditt? 1 GB, 5 GB, 10 GB, 20GB?

 • Får barnet fri tale, sms & mms?

 • Kan poden ringe til EU/EØS? 

 • Hvor mye koster ekstra datapakker?

 • Hva er månedskostnaden?

 • Ringeminutter? Kan barnet ringe kun 3 numre i norge? Eller er det ubegrenset?

 • Kan poden ringe valgfrie numre i Norge? Eller kan du sette en grense for hvilke nummre barnet kan ringe?

HUSK AT... Det er forskjell på mobilabonnement til barn under 13 år og mobilabonnement til barn som er under 18 år. Det er også mobilabonnement for yngre som er under 30 år. 

Hva gjør jeg om operatøren min ikke har abonnement for barn?

Dersom operatøren din ikke har et mobilabonnement til barn eller unge, kan du for eksempel vurdere å bytte mobilselskap. Du kan benytte deg av en sammenligningstjeneste som Tjenestetorget og få oversikt og tilbud fra opp til tre forskjellige leverandører. Da kan du bedre se hva de tilbyr i forhold til mobiloperatøren du allerede har. 

Du kan også fint velge et mobilabonnement som ikke er ment til barn, men der du kan sette egne sperrer. Dermed er du ikke pliktet til å velge et mobilabonnement til barn, men det vil lønne seg i lengden. 

Slik sikrer du at barna ikke kjøper spill på mobil

Barnas tilgang til mobiltelefoner og smarte enheter har blitt en vanlig del av hverdagen, men dette kan også føre til uønskede kostnader hvis de kjøper spill eller gjør innkjøp i apper. Heldigvis finnes det en rekke tiltak du kan ta for å sikre at barna ikke kjøper spill på mobilen. Dermed unngår du en ubehagelig overraskelse i form av en høy mobilregning. 

Her er noen tips som kan hjelpe mot uønskede spillkjøp:

 1. Aktiver foreldrekontroll: De fleste mobilenheter og appbutikker har innebygde foreldrekontrollfunksjoner. Aktiver disse funksjonene for å begrense barnas tilgang til innhold og kjøp. Du kan opprette et foreldrepassord som kreves for å gjøre kjøp i apper eller laste ned spill.

 2. Sett opp passende begrensninger: Utforsk innstillingene på mobiltelefonen eller i appbutikken for å sette opp passende begrensninger. Du kan begrense appkjøp til kun gratisapper eller angi en tillatt beløpsgrense for kjøp i apper. Dette vil hindre uønskede utgifter og gi deg bedre kontroll.

 3. Bruk barnesikrede appbutikker: Det finnes appbutikker spesielt utviklet for barn, som tilbyr et utvalg av trygge og passende apper. Vurder å bruke slike appbutikker for å begrense tilgangen til apper som kan inneholde skjulte kjøp eller annonsert innhold.

 4. Overvåk bruken av mobildata: Kontroller jevnlig mobilregningen for å se etter eventuelle uventede kostnader. Sjekk for høyt dataverbruk eller ukjente apper som kan tyde på at barnet har gjort kjøp uten din tillatelse. Vær også oppmerksom på eventuelle abonnementsavgifter knyttet til spill eller apper.

 5. Bruk familieabonnement og abonnementspakker: Noen apper og spill tilbyr familiemedlemskap eller abonnementspakker som kan gi tilgang til flere spill eller tjenester til en rimeligere pris. Dette kan være et godt alternativ for den familien som "alltid er på nett". 

Økt databruk med smarttelefoner blant unge

Databruken blant unge har økt betydelig med bruk av smarttelefoner siden mobiltelefonenene har blitt en integrert del av livene våre. 

Dette er noen av de viktigste nøkkelpunktene til hva unge bruker mobilen til: 

 1. Sosiale medier

 2. Strømming av media

 3. Mobilspill

 4. Skolearbeid og læring

 5. Kommunikasjon

Den økte databruken blant unge kan ha fordeler og ulemper. Det gir dem tilgang til et bredt spekter av informasjon, underholdning og sosiale interaksjoner. Samtidig kan det også medføre bekymringer som overforbruk av skjermtid, personvernutfordringer og potensielle økonomiske kostnader knyttet til høy databruk.

Derfor kan det være lurt å undersøke ulike mobilabonnement og datapakker som passer til dine barns behov for å sikre at de har tilstrekkelig, men ikke unødvendig høy, databruk. 

VISSTE DU AT... Tjenestetorget kan hjelpe deg med å få en bedre oversikt over ulike tilbud i markedet. Når du legger ut en forespørsel på anbud via Tjenestetorget vil du få opp til 3 ulike tilbud fra foskjellige selskap. Dermed har du da også muligheten til å kunne prute ytterligere på tilbudene. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

5 Tips til mobilabonnement for barn og unge

For at du ikke skal bli overrasket over uønskede hendelser som: en skyhøy mobilregning, at selgere ringer barnet ditt eller noe annet, kan det være lurt å se over disse 5 tipsene:

 1. Registrer deg som eier og barnet som "bruker"
  Registrer mobilabonnement på deg som juridisk eier, men oppgi hvem som faktisk bruker mobilabonnementet. Om barnet er oppført som bruker sperrers telefonsalg og at nummeret blir oppført i telefonkataloger. Sjekk også at mobiloperatøren har lagt inn sperrer for innholdstjenester, utenlandsnumre, spesialnumre, datakontroll på mobildata osv

 2. Sett opp sperre for dyre tjenester
  Hvis mobilabonnementet ikke allerede kommer med denne sperringen aktivert er dette noe av det første du bør aktivere. Da sperres alt av tjenestenummere som 815- nummer, som ofte koster 10-50 kroner pr. minutt / pr. SMS.

 3. Aktiver kostnads- og datakontroll
  Hvis mobilabonnementet ikke allerede har dette forhåndsaktivert så er det noe du bør slå på. De forskjellige operatørene har forskjellige rutiner når mobildata er brukt opp (noen struper hastigheten mens andre stopper tvert), men du slipper iallefall å betale for dyrt overforbruk.

 4. Reservasjoner
  Det kan også være nyttig å registrere mobilnummeret i reservasjonsregisteret i Brønnøysund og mot oppføring i telefonkatalogen gjennom mobilleverandøren din.

 5. Vurder mobilt bredbånd
  Dersom hele familien er samlet på steder der det ikke finnes Wi-Fi så kan du vurdere mobilt bredbånd.

Slik finner du billigste mobilabonnement for barn og unge

Når det gjelder mobilabonnement for barn, vil datapakkene vanligvis være mindre sammenlignet med abonnement for voksne. Dette skyldes at barn vanligvis ikke har like høyt dataforbruk som voksne. 

For eksempel kan datapakkene for barn typisk ligge på rundt 1 GB og opp til 10 GB per måned. Husk derfor at ekstra datapakker kan komme som en ekstra kostnad i tillegg til barneabonnementet. 

7 råd til deg som vurderer mobilabonnement til barnet ditt:

 1. Sammenlign priser og tilbud: Utforsk ulike mobiloperatører og sammenlign prisene deres for mobilabonnement rettet mot barn og unge. Se etter spesialtilbud eller rabatter som kan være tilgjengelige.

 2. Velg riktig datapakke: Vurder barnets faktiske databehov og velg en datapakke som passer til dette. Hvis barnet primært bruker mobiltelefonen til samtaler og tekstmeldinger, kan du velge et abonnement med begrenset datatilgang for å holde kostnadene nede.

 3. Sjekk familieabonnementer: Noen mobiloperatører tilbyr familieabonnementer der du kan koble sammen flere linjer under ett abonnement. Dette kan være økonomisk gunstig hvis du har flere barn eller familiemedlemmer som trenger mobiltilgang.

 4. Vurder kontantkort eller forhåndsbetalte abonnement: Kontantkort eller forhåndsbetalte abonnement kan være en kostnadseffektiv løsning, spesielt for barn med lavt forbruk. Du betaler kun for det du bruker, og det er ingen bindingstid eller månedsavgifter.

 5. Søk etter spesialtilbud: Hold øye med spesialtilbud som mobiloperatører kan ha for barn og unge. Dette kan inkludere reduserte priser, ekstra datapakker eller inkluderte tjenester som er relevante for denne aldersgruppen, for eksempel barnevennlige apper eller foreldrekontrollfunksjoner.

 6. Ta hensyn til dekningsområdet: Sjekk dekningsområdet til mobiloperatøren du vurderer, spesielt hvis du bor eller befinner deg ofte i områder med dårlig mobildekning. Det hjelper ikke å ha et billig abonnement hvis det ikke gir pålitelig dekning der du trenger det.

 7. Les anmeldelser og omtaler: Søk etter anmeldelser og omtaler av mobiloperatører og deres barn- og ungdomsabonnement. Dette kan gi deg innsikt i kundetilfredshet, kvalitet på tjenesten og pålitelighet.

Husk at det billigste mobilabonnementet ikke alltid er det beste valget. Du må vurdere kvaliteten på tjenesten, kundeservice og eventuelle tilleggstjenester som tilbys. 

Skaff deg et abonnement som passer dine og barnas behov
Sammenlign tilbud på mobilabonnement for barn fra ulike mobiloperatører. Velg tilbudet som passer deg og barnet best.

Hold både barna dine og lommeboken din trygge med disse funksjonene

 • Kostnadskontroll

  Dette er veldig kjekt å ha så ikke barnet overskrider kostnader knyttet til for eksempel spill på mobilen eller bestille mer data selv.

 • Sperring for dyre tjenester

  Sperrelister for innholdstjenester, utenlandsnumre, spesialnumre og bistand ved tyveri