cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Mobilabonnement
4 min lesetid
Sist oppdatert: 24 mars 2024

Hvordan få mobilabonnement uten kredittsjekk?

Har du noen gang prøvd å opprette et mobilabonnement men blitt avvist av leverandøren? Dette kan være fordi selskapet anser deg som en usikker betaler.
Sammenlign mobilabonnement

Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende

Før var kontantkort den eneste løsningen om du hadde betalingsanmerkning, men i dag tilbyr OneCall mobilabonnementet «kontroll», som du kan få uten kredittsjekk.

Du kan lese mer detaljert om dette videre i denne artikkelen.

Få mer data til lavere pris
Få tilbud fra flere mobiloperatører og sammenlign nå.

Hvorfor sjekker selskaper kreditt?

Mobiloperatører tilbyr mobilabonnement til kunder, og de fleste opererer med faktura som betalingsmåte. På fakturaen er en oppsummering av forrige måneds forbruk, og den skal betales innen kort tid. 

Dersom du har historie med betalingsanmerkninger, kan noen selskaper nekte å selge deg et abonnement til mobilen. Rett og slett fordi de er redd for at du ikke skal betale i tide, og at de kan risikere å tape penger på deg. 

Løsning 1: Kontantkort

En lettvint og noe gammeldags løsning er å kjøpe et kontantkort. Det fungerer ved at man «lader opp» kontantkortet med en saldo du selv bestemmer. Altså forhåndsbetaler man for en viss mengde forbruk. Deretter er det satt faste priser for å ringe, sende SMS og bruke mobildata

Spar penger med laderabatt

De fleste leverandører opererer med såkalt «laderabatt», som vil si at prisene for tjenester blir billigere jo høyere sum man lader kontantkortet med. Altså kan det lønne seg å fylle opp mer om gangen. 

God forutsigbarhet

Det kan uansett være en god ide dersom du sliter med høye mobilregninger. Hvis du har en tendens til å kjøpe mer data eller ringe til spesialnumre kan regningen fort bli mye høyere enn forventet. Med kontantkort har du kontroll på hvor mye penger som går ut, fordi du selv fyller opp saldoen. 

En rekke store selskaper tilbyr kontantkort, slik som:

 • Telenor
 • Telia
 • Talkmore
 • OneCall
 • ChiliMobil
 • MyCall

Før var kontantkort den eneste løsningen om du hadde betalingsanmerkning. Nå har det kommet nye løsninger på markedet. 

Løsning 2: Talkmore har et alternativ

Dersom du synes kontantkort er for knotete, finnes det en annen løsning. Selskapet TalkMore har et tilbud som heter «Talkmore Forhåndsbetalt». 

Dette tilbudet fungerer nesten på samme måte som kontantkort. Men det er lettere enn de tradisjonelle løsningene ved at man her enkelt kan betale med VIPPS rett fra Talkmore appen. Da slipper man å dra innom en kiosk for å fylle på kontantkortet når det har blitt tomt. 

Med avtalen «Fritt» kan man få fri tale, SMS og MMS i både Norge og EU. I tillegg velger man en mengde mobildata per måned. Jo mer data desto høyere blir den faste prisen. Forskjellen fra vanlige abonnementer er at man betaler gjennom tjenesten «Autopåfyll» gjennom appen. 

Løsning 3: OneCall tilbyr faktisk mobilabonnement uten kredittsjekk

En annen mobiloperatør, OneCall, tilbyr også abonnement uten at du må gjennom en kredittsjekk først. De har kalt sitt tilbud for "Kontroll". OneCall reklamerer med de samme vilkårene som ved vanlige abonnementer, men uten kredittsjekk. 

Man får avgiften for hver måned som faktura, mens alle andre kostnader blir trukket fra en forhåndsbetalt saldo (som et kontantkort). Saldoen kan man fylle på med debet eller kredittkort. 

Valget står mellom FolkePakka Kontroll eller GrunnPakka Kontroll. GrunnPakka er for deg som ikke bruker mobilen så veldig mye, med 500 MB mobildata og fri tale, SMS og MMS.

FolkePakka passer bedre for deg som bruker mobilen mye og inneholder enten 1 GB, 2GB eller 4GB og fri tale, SMS og MMS. Prisen avhenger av hvor mye mobildata man har behov for. 

Begge tilbudene kommer med fri bruk i EU og EØS. Konseptet med å ta med ubrukt data fra forrige måned over til neste gjelder også for begge avtalene. I tillegg er det ingen bindingstid og man får fri fart på surfing. Det vil si opptil 100 Mbit/s, men varierer selvsagt med vær og forhold. 

MyCall for deg som ringer til utlandet

En annen konkurrent er MyCall, og de spesialiserer seg på kunder som ringer mye til utlandet, gjerne langt unna. Hvis du ikke bruker WiFI til å ringe, kan dette være en god løsning. Her kan man velge mellom enten å betale med faktura på slutten av hver måned.

Eller man kan velge at et beløp blir trukket fra ditt bankkort hver måned. Sistnevnte krever ingen kredittsjekk. 

Sammenlign mobilabonnement
Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas er innholdsleder i Tjenestetorget, med bred bakgrunn fra SEO, tekst- og videoproduksjon. Han har skrevet hjelpsomme artikler og laget engasjerende videoer for ulike bedrifter innen bank, markedsføring, fagforening og filmbransjen. Thomas brenner for å forbedre din privatøkonomi, og har som mål å hjelpe deg som besøker bloggen vår med å hjelpe deg til å få kunnskapen du trenger til å ta riktige beslutninger rundt tjenester som påvirker din privatøkonomi. Du kan se Thomas' arbeid på artikler om bl.a varmepumpe, boligalarm og solskjerming.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign mobilabonnement
Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende