Mobilabonnement
5 min lesetid
Sist oppdatert: 01 mai 2024

Finn en mobiltelefon med abonnement som dekker dine behov

I dag har de aller fleste et abonnement til sin telefon. Men har du et abonnement som dekker dine behov til det fulle?
Sammenlign mobilabonnement

Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende

Her går vi igjennom vanlige typer abonnement som tilbys av mobilselskaper. Kanskje oppdager du at det finnes bedre tilbud for deg der ute.

Identifiser dine behov

Det som gjør størst utslag på prisen på ulike abonnement er hvor mye mobildata som er inkludert. Jo mer mobildata, desto høyere blir prisen. 

I de fleste avtaler i dag er det inkludert både fri tale, SMS og MMS. Det betyr at man kan ringe og sende så mange tekstmeldinger man vil, uten at det koster noe ekstra.

Det er ikke noe stort poeng å betale for mye (eller for lite) i forhold til hvordan du bruker mobilen.

Strømmer du mye film og bruker YouTube mye?

Da er det viktig at du har et abonnement med større datapakke. En Netflix-film i HD oppløsning kan fort vekk kreve 1 GB data i timen - og enda mer dersom du vil se med høyere oppløsning

Eller leser du bare nyheter og mail på mobilen?

Da trenger du neppe et abonnement med store mengder data. Strømmer du for det meste musikk vil du heller ikke ha like stort krav til data som film. En times lytting tilsvarer ca 100 MB. Med andre ord kan du høre på musikk i 10 timer sammenlignet med 1 time strømming av film

Først og fremst må du altså identifisere dine egne behov før du vet hvilket abonnement som passer deg.

Få et abonnement som passer deg
Ved å sammenligne tilbud fra ulike mobiloperatører kan du se hvem som leverer best på kriterier du selv har satt - enten det skulle være lavest mulig pris, ekstra funksjoner som nettlagring, nettvern, familierabatter o.l

Mobiltelefon med abonnement for barn

Skal barna ha sin første mobiltelefon?

Da bør du se på et abonnement spesielt utviklet for dem. 

Ice

Flere operatører tilbyr egne mobilabonnement for barn. ice har til og med som er helt gratis! Da får barnet tilgang til 3 valgfrie numre samt 1 GB data og fri SMS og MMS, uten at det koster noen ting.

Foreldrene trenger heller ikke å ha abonnement hos ice. Tilbudet gjelder for alle barn under 13 år. Abonnementet er kostnadskontroll slik at barnet ikke kan bruke tjenester som koster penger, slik som å stemme i konkurranser på TV eller kjøpe ting med SMS. 

Telenor

U18 heter avtalen Telenor tilbyr for barn. Her inngår blant annet Datakontroll, «Music Freedom» og Sikker Bruk. Det er ulike hjelpemidler for at ditt barn skal ha en sikker hverdag på mobilen og på nett. 

Man kan velge datamengde fra 300 MB og opp til 12 GB, så denne passer for barn med alle slags forbruk. I alle abonnement følger fri bruk i EU og EØS, fri tale og SMS/MMS samt data rollover. 

For de aller minste tilbyr Telenor U11 til en fast lav pris. Da får barnet tilgang til 100 MB hver måned i tillegg til alle andre goder som inngår i alle abonnementene til Telenor. 

Telia

For de under 16 år heter tilbudet til Telia BARN. Da får foreldre full kontroll på kostnadene. Ingen kostnader ut over månedsavgiften påløper og det er fri tilgang på ringetid og SMS/MMS. I tillegg er Roam Like Home inkludert. 

En annen praktisk funksjon med BARN er at abonnementet er sperret for bruk som ikke er inkludert. Det vil si at det ikke går an å ringe spesialnumre eller foreta kjøp med telefonen. Man kan velge mellom enten 200 MB eller 1 GB som inkludert mengde data. 

Tips til mobilbruk for barn

I tillegg til å velge et smart abonnement for barn, er det flere ting det kan være lurt å passe på. Å registrere barn i reservasjonsregisteret i telefonkatalogen er lurt for å unngå at de blir ringt av telefonselgere. 

Sørg for at alle sperrer for ekstra bruk og kostnader er på. Hvis barna får fri tilgang til å kjøpe apper og tjenester kan det fort bli en dyr mobilregning. Husk å ta en prat om nettvett og mobbing på telefonen. Med alle slags apper og metoder for kommunikasjon som finnes i dag er det mange plattformer for å mobbe på nett. 

Familieabonnement

Som familie kan dere spare mye penger på å kjøpe et felles abonnement.

De fleste leverandører tilbyr i dag en form for avtale med rabatt for familier. Videre ser du noen eksempler på ulike pakker for familier. 

Telenor

Hvis 3 eller flere med abonnement hos Telenor går sammen, kan man få en god avtale, i form av Familiebonus.

Jo flere som inviteres til denne avtalen, desto mer data får man til å fordele ut. For hvert nytt medlem får man 0,5 GB ekstra til gruppen. 

Avtalen har i tillegg Data Rollover, slik at man kan overføre den ubrukte dataen til neste måned. Da får alle litt mer data enn forrige måned. 

Talkmore

Hos Talkmore får dere som familie 15% rabatt ved å ha én samlet faktura. Dersom man er to eller flere, kan man få hele regningen for begge abonnementene på samme faktura, og 15% avslag på den totale summen. 

OneCall

Med Familiepakka fra OneCall er det ingen månedsavgift for barn under 11 år. Jo flere man er – desto billigere blir det. 

Familien får en felles mengde mobildata.

Hvor mye man trenger velger familien selv etter forbruk og behov. Så fordeler man datamengden utover familiemedlemmene.

Kanskje trenger foreldre litt mer enn barna, og storebror litt mer enn lillesøster. Med en fleksibel mobil-app kan denne mengden hele tiden justeres etter hvor mye hvert medlem bruker. 

Andre goder som er inkludert er Data Rollover, fri bruk i EU og fri tale, SMS og MMS. I tillegg får man hele regningen på én faktura, noe som er veldig praktisk for en familie.

Mobilabonnement for deg som er student?

Istedenfor å ha egne avtaler for studenter, opererer de fleste leverandører med et tilbud for unge kunder. Den øvre aldersgrensen pleier å ligge på 28 år. 

Egne abonnement for unge

Både Telia og Telenor har egne abonnement for unge der prisene er noe lavere enn for de over 28 år. Her kan man velge den mengden data som man selv ønsker. 

Rabatt som student

Er du medlem i en studentorganisasjon, får man ofte fordeler gjennom denne. Med studentkort gir ulike bedrifter rabatt, så det er bare å sjekke hva slags tilbud du kan få der du studerer. 

Les alltid vilkårene nøye

Selv om en avtale kan virke som en god deal, er det viktig å lese vilkårene nøye. Noen operatører kan reklamere med at hvis du tegner et abonnement får du mobil til for eksempel 1 krone. Det høres jo ut som en rimelig pakke?

Men – det er ikke alltid helt sant. Et triks er at leverandøren deler opp kostnaden for telefonen per måned slik at du betaler ned mobilen over flere måneder eller et år. Da får du faktura med kostnaden for abonnementet samt et beløp for å betale ned telefonen. 

Ved at du kun betaler 1 krone for mobilen når avtalen inngås, virker det mer lukrativt enn det kanskje egentlig er. Så husk å lese detaljene for enhver avtale du inngår nøye, slik at du faktisk får en god deal. 

Husk å sammenligne

Det lureste å gjøre dersom du ønsker en god pris er å sammenligne ulike leverandører. Ved å fylle inn hvilke kriterier som er viktigst for deg, får du opp ulike tilbud som passer dine preferanser. Noen vil ha mye mobildata, mens andre er mer opptatt av å få en så lav pris per måned som mulig. 

Sammenlign mobilabonnement
Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign mobilabonnement
Få tilbud fra flere mobiloperatører samtidig, helt gratis og uforpliktende