Forsikring
3 min lesetid
Sist oppdatert: 23 mai 2024

Hvordan få ny mobil på forsikring?

Mistet eller tapt mobiltelefonen? Fått knust skjerm eller annen skade? Bare pust ut, forsikringen din kan gi deg en helt ny mobil – finn ut hvilken forsikring som dekker tap eller skader på mobiltelefonen.
knust iPhone
Lurer du på hvordan få ny mobil på forsikring? Svaret får du vite i denne artikkelen.

Du kan få ny mobil på forsikringer som: 

 1. Innboforsikring

 2. Reiseforsikring

 3. Verdigjenstandsforsikring

 4. Mobilforsikring

Skader på smarttelefoner er nesten ikke å unngå for mange, spesielt om du ikke har beskyttelse på mobiltelefonen, likevel kan uhellet oppstå selv om du har beskyttet mobilen din godt, da er det godt å ha forsikringen i orden. 

En Forsikring kan dekke reparasjon på mobilen eller du kan få en ny mobiltelefon om den er blitt, tapt, frastjålet eller reparasjon er utelukket på grunn av store skader. 

En hovedregel er at reiseforsikring dekker skader utenfor hjemmet og innboforsikringen dekker skader i hjemmet, mens en mobilforsikring beskytter mobilen uansett hvor skaden oppstod, i hele verden. 

Forsikre mobilen?
Sammenlign pris og dekning på flere forsikringer – få det beste tilbudet helt gratis og uforpliktende.

Slik går du frem for å få ny mobil på forsikringen

Slik får du reparert telefonen eller får ny mobiltelefon fra forsikringen: 

 1. Registrer mobiluhellet på mobilselskapets hjemmeside ved å sende en skademelding eller meld tyveri (krever som oftest BankID). Du kan velge å levere den inn selv til nærmeste butikk eller sende telefonen i posten.

 2. Meld skaden på mobilen til forsikringsselskapet og motta erstatning som du kan velge om du vil bruke til å reparere mobilen eller kjøpe en ny. 

Husk at før du sender mobilen til reparasjon må du ta sikkerhetskopi – personlig innhold kan forsvinne under reparasjon. Ta ut simkort og eventuelt minnekort. Du kan også få hjelp i mobilselskapets butikk dersom du ikke ønsker å registrere skaden online. 

barn holder for øynene, trist, viser frem en knust iPhone
Har du forsikring på mobiltelefonen din? Sjekk at innboforsikringen dekker mobilen så du kan få ny dersom uhellet melder seg.

Få ny mobil på forsikringen

Dersom du har innboforsikring kan du få dekket mobilskader når uhellet har oppstått. Du får dekket reparasjon eller får en ny telefon på forsikringen. 

Mister du mobilen ute, den får en skade på skjerm eller blir stjålet ved tyveri kan du få ny mobil på reiseforsikringen, gitt at du har reiseforsikring.

Egen mobilforsikring eller annen forsikring?

Det er ikke alle som har reiseforsikring når de skal reise på ferie til utlandet – dersom du ikke har en helårs reiseforsikring og innboforsikring dekker uhell i hjemmet, men du kan oppgradere innboforsikringen slik at den også gjelder for uhell og skader som oppstår på eiendelene dine utenfor hjemmet. 

Mobiler blir stadig dyrere og mange mobilselskaper selger gjerne forsikring på mobilen med samtidig som du kjøper telefonen.

De vanlige er:

 • Skjermforsikring - dekker kun knust skjerm.
 • Plussforsikring - dekker skade og tyveri. 

Disse forsikringene kan kjøpes i tillegg, men skjermforsikring inkluderes i en SWAP/ SVITSJ- eller Mobilbytte-avtale, og du kan få plussforsikringen billigere. 

VISSTE DU AT: SWAP eller SVITSJ lar deg betale for mobilen over 24 måneder uten bindingstid. Du får delt opp betalingen og kan bytte til ny mobil etter 12 måneder. Mens MobilBytte lar deg velge 30 eller 18 mnd. Forsikring på skjerm er alltid med. 

Dekker innboforsikring skade på mobil?

Det enkle svaret er: Ja.

En standard innboforsikring dekker både skade og tyveri på mobil. 

Dersom du allerede har innboforsikring er det ikke sikkert du trenger en egen mobilforsikring. Sjekk om forsikringen din kan ha behov for å utvides slik at de inkluderer skader eller tyveri på mobilen også dersom uhellet skulle oppstå. 

Bytte forsikring?
Sjekk om din innboforsikring dekker skade på mobilen – Finn ut om du bør bytte forsikring.

Så, er det nødvendig med en egen mobilforsikring? 

De fleste av oss har egentlig ikke bruk for en egen forsikring på mobilen. Forbrukerkjøpsloven og garantien som følger med mobilen når du kjøpte den sikrer mobilen mot produksjonsfeil og tilsvarende mangler. 

Så skulle et uhell oppstå og du får knust skjerm eller en annen skade på mobilen vil innboforsikring du allerede har dekke reparasjon. 

Velg å inkludere skade eller tap av mobiltelefon i innboforsikringen, da slipper du en egen mobilforsikring og får reparasjon av mobilen inkludert i forsikringen. 

mobiltelefon på stranda halvveis i vannet og i sanden.
Har du reiseforsikring? Da kan du få en ny mobil på forsikringen om den er stjålet. Innboforsikring dekker uhell som skader og knust skjerm. 

Dekker reiseforsikring skade på eller tap av mobiltelefon?

Det enkle svaret er: Nei.

Reiseforsikringen inkluderer ikke uhell som knust skjerm eller andre skader som følger av uhell. Det er kun tyveri av mobilen som dekkes av reiseforsikringen

En god forsikring gir deg pengene tilbake (fratrukket egenandel) dersom du har fått skade eller har blitt frastjålet mobilen. 

Undersøk om du har forsikringene dine i orden

Har du alle forsikringene du trenger? Å bytte forsikring kan spare deg for mye penger. Det lønner seg å sjekke om du kan spare mer penger og få bedre tilbud fra andre forsikringsselskaper. 

Få oversikt over flere tilbydere og velg den mest gunstige avtalen for deg. Skjemaet nedenfor blir sendt til flere forsikringsselskaper slik at du kan sammenligne tilbud og få oversikt over prisene fra forsikringsselskapene. 

Dette er helt gratis og uforpliktende, du velger selv om du ønsker å godta forsikringstilbudet. 

Velg dine forsikringer
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig – velg det beste tilbudet for deg.

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Velg dine forsikringer
Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig – velg det beste tilbudet for deg.