cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på reiseforsikring

Sammenlign tilbud på reiseforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Finn beste reiseforsikring

Å ha beste reiseforsikring er din trygghet når du er ute på reise. En god reiseforsikring dekker legehjelp og sykehusopphold i utlandet, tyveri, uhell og store forsinkelser på selve reisen. 

Antall reiseforsikringer har økt kraftig ifølge Finans Norge. På et tidspunkt doblet det seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner nordmenn. 

Det vil si at du som leser med stor sannsynlighet har en reiseforsikring i dag. Spørsmålet er om du får dekket det du trenger, og at prisen er den beste.

Men hva er reiseforsikring? Kort oppsummert dekker den skader og tap på reise. Både internasjonalt og innenlands. Noen reiseforsikringer dekker deg så fort du er utenfor dørkarmen hjemme og ikke befinner deg på arbeidsplassen/studiestedet.

Hvor god dekning du trenger og pris på reiseforsikring kan du sjekke med forsikringsselskapet. Hvis du vil sammenligne reiseforsikringer, kan du bruke vårt skjema på siden her.

Da sender vi det til flere forsikringsselskaper samtidig, slik at du kan få se hvor du kan få reiseforsikring billig. Men sørg også for at du får en dekning som er den beste for deg.

Hvor gjelder reiseforsikring?

Skaffer du en helårs reiseforsikring vil denne gjelde på kortere turer i Norge, så vel som andre steder i verden. Enkelte selskaper tilbyr at du kan velge Norden, Europa eller i hele verden. 

Velger du en enkeltreiseforsikring vil denne gjelde for den reisen du bestiller forsikring for.

Husk også å sjekke om reiseforsikringene har steder som ikke dekkes. Dette gjelder ofte krigsområder eller ekspedisjoner slik som til Arktis, kryssing av grønlandsisen og tilsvarende. I tillegg er det egne begrensninger for risikosport. 

Når gjelder reiseforsikring?

En helårs reiseforsikring gjelder fra du forlater hjemmet ditt, uansett hvor du drar. Men som regel med unntak av arbeidsplassen og/eller studiestedet ditt. 

På reiser med overnatting er du dekket et sted mellom 45 og 90 dager, og noen har 145 dager. Trenger du mer enn reiseforsikring 90 dager for eksempel, er det viktig at du utvider antall reisedager før du drar.

Normalt er en forsikring personlig og dermed har dekning av enkeltpersoner. Men det finnes også flere familieforsikringer. Kravet for familieforsikring er at man tilhører felles husstand.

Ved familieforsikring er det viktig at man sjekker hvor gammelt barnet kan bli før forsikringen ikke gjelder lenger.

Når det kommer til reiseforsikring-aldersgrense, kan det være begrensninger i dekning basert på alderen din. Er du for eksempel over pensjonsalder kan det være ting som ikke er dekket. 

Hva dekker reiseforsikring?

Dette dekkes:

 • Tap/tyveri eller forsinket bagasje og reisegods 
 • Forsinkelser eller innstilt fly 
 • Sykdom
 • Avbestilling
 • Ulykker på reisen
 • Ansvar (skade du påfører andres eiendeler eller andre) 

Beløpsgrensene vil variere hos ulike selskap. Det er derfor alltid viktig å sjekke hva du faktisk får i erstatning når du skal sammenligne reiseforsikring. 

Reiseforsikring – vilkår 

Det er mange ting som kan gå galt på en reise. Derfor gjelder det å være dekket for det du trenger når du skal bestille reiseforsikring. 

Er du dekket i hele verden? Eller gjelder den bare utvalgte land. Kanskje må du ha en utvidet reiseforsikring på visse reiser. Dessuten, hvor lenge kan du være hjemmefra sammenhengende?

Reiseforsikring - forsinket fly

Er flyet kansellert eller forsinket? Da bør du kjenne til hvilke rettigheter du har! Det er i all hovedsak flyselskapet som har ansvar for å booke om flybillettene slik at du kommer deg dit du skal ved kansellering. 

De står også ansvarlig for tilbakebetaling. Det første du gjør er altså å kontakte flyselskapet. 

Ved forsinkelser over 2 timer har du i utgangspunktet krav på dekket mat og drikke. 

Her bør du likevel sjekke dine rettigheter i vilkårene da dette varierer mellom flyselskapene, samt hvor langt du skal fly. 

Overstiger forsinkelsen 5 timer har du krav på enten en ny billett eller å få pengene tilbake. Om forsinkelsen fører til at du må overnatte, kan du rette krav om at flyselskapet dekker overnatting. 

Du kan sjekke dine flyrettigheter nærmere på Forbrukerrådet sine sider. Her veileder de deg gjennom forsinket fly, innstilt fly, overbooket fly og ved problemer med forsinket bagasje og reisegods. 

Hvor mye erstatning kan du få?

Men hva hjelper reiseforsikringen din med? Forsikringen vil kunne gi deg hjelp økonomisk, slik som ved ombooking av flybillett.