Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på reiseforsikring

Sammenlign tilbud på reiseforsikring inntil 45 dager på reise.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Hvorfor velge reiseforsikring?

Reiseforsikring er din trygghet når du er ute på reise. En god reiseforsikring dekker legehjelp og sykehus-opphold i utlandet, tyveri, uhell og store forsinkelser på selve reisen. 

Antall reiseforsikringer har økt kraftig ifølge Finans Norge. På et tidspunkt doblet det seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner nordmenn. Det vil si at du som leser med stor sannsynlighet har en reiseforsikring i dag. Spørsmålet er om den er god nok og om du vet du hva den dekker?

Her skal du få en god innledning i ulike typene forsikring og hva du har krav på. Når det er sagt bør du alltid lese din avtale nøye for å forsikre deg om at du faktisk er godt dekket. Det du bør ha stålkontroll på, er antall dager din forsikring gjelder. Du bør også ha en noenlunde grei oversikt over beløpsgrenser forsikringen dekker.

Reiseforsikring – dette har du krav på 

Er flyet kanseller eller forsinket? Da bør du vite dine rettigheter! Det er i all hovedsak flyselskapet som har ansvar for å booke om flybillettene slik at du kommer deg dit du skal ved kansellering. De står også ansvarlig for tilbakebetaling. Det første du gjør er altså å kontakte flyselskapet. 

Ved forsinkelser over 2 timer har du i utgangspunktet krav på dekket mat og drikke. Her bør du likevel sjekke dine rettigheter i vilkårene da dette varierer mellom flyselskapene, samt hvor langt du skal fly. 

Oversiger forsinkselen 5 timer har du krav på enten en ny billett eller å få pengene tilbake. Om forsinkelsen fører til at du må overnatte, kan du rette krav om at flyselskapet dekker overnatting. 

Du kan sjekke dine flyrettigheter nærmere hos Forbrukerrådet. Her veileder de deg gjennom forsinket fly, innstilt fly, overbooket fly og ved problemer med bagasjen. 

Hvor mye erstatning kan du få?

Men hva hjelper reiseforsikringen din med?  Forsikringen vil kunne støtte deg økonomisk, slik som ved ombooking av flybillett. Noen ganger koster den nye billetten mer, og da dekker de opp til et visst beløp per person.

En reiseforsikring dekker også ofte rimelig overnatting når dette er nødvendig. Har du videre reise med andre flyselskap som du ikke rekker, vil forsikringen dekke dette. Sistnevnte kalles innhenting. 

Det du må huske på er at alle kvitteringer må spares på, enten du får de digitalt eller utskrevet.  Kvitteringene er viktig for at du skal få tilbakebetalt dine utlegg.   

Leiebil på reise

Problemer med leiebil? Flere leiebilselskap tilbyr ekstra forsikringer, men har du reiseforsikring er ikke alltid disse nødvendig. Her bør du først og fremst sjekke vilkårene i din reiseforsikringsavtale. Noen forsikringer fra leiebilselskapet bør du likevel ha, slik som om det er flere sjåfører.  

Skaffer du deg en god helårs reiseforsikring vil denne ofte dekke egenandel ved kollisjonsskader på leiebil og MC, legehjelp ved ulykke og tyveri av bagasje. Legg merke til vilkårene i avtalen, da det er forskjell på hva som dekkes ved en standard helårs forsikring og super/pluss forsikringer. Dette vil også variere for ulike selskaper. 

Har du blitt syk eller skadet? Hos de fleste forsikringsselskaper kan du ringe et nummer for å få råd fra sykepleier og leger i Norge. Hos Europeiske (If) har du tilgang på Helsetelefonen, mens Gjensidige har en lignende tjeneste, kaldt Eyr Online lege. 

Hvor gjelder forsikringen?

Skaffer du en helårs forsikring vil denne gjelde på kortere turer i Norge så vel som utlandet. Enkelte selskaper tilbyr at du kan velge Norden, Europa eller i hele verden. Velger du en enkeltreise forsikring vil denne gjelde for den reisen du bestiller forsikring for.

Steder forsikringen ikke gjelder er på din bostedsadresse, undervisningssted og på arbeidsstedet.

Husk også å sjekke om reiseforsikringen har steder som ikke dekkes. Dette gjelder ofte krigsområder eller ekspedisjoner slik som til Arktis, kryssing av grønlandsisen og tilsvarende. I tillegg er det egne begrensninger for risikosport. 

Hvem er dekket?

Normalt er en forsikring personlig og dekker enkeltpersoner, men det finnes også flere familieforsikringer. Kravet for familieforsikring er at man tilhører felles husstand. Ved familieforsikring er det viktig at man sjekker hvor gammelt barnet kan bli før forsikringen ikke gjelder lenger. 

Hva dekker reiseforsikring?

Dette dekkes:

 • Forsinket eller tap/tyveri av bagasje og reisegods 
 • Forsinkelser eller innstilt fly 
 • Sykdom 
 • Avbestilling
 • Ulykker på reisen
 • Ansvar (skade du påfører andres eiendeler eller andre) 

Beløpsgrensene hos de ulike forsikringsselskapene variere. Det er derfor viktig å sjekke hva vilkårene tilsier før du inngår en avtale. 

Europa-ferie

Enten du skal på ferie eller jobbreise i Europa, bør du huske Europeisk helsetrygdekort. Kortet gjelder i EØS-land og vil sikre din rett til nødvendig helsehjelp hos offentlige leger og sykehus. Du kan bestille kortet på helsenorge.no. Selve kortet er helt gratis. 

Vær klar over at dette kortet ikke er en erstatning for reiseforsikring, men et godt supplement. Helsetrygdekortet dekker ikke hjemtransport i forbindelse med sykdom eller skade, men det vil forsikringen din gjøre. 

Ulike reiseforsikringer

Det er flere forskjellig typer å velge mellom:

 • Standard eller super/pluss helårsforsikring
 • Enkeltreise 
 • Forsikring gjennom kredittkort 
 • Student
 • Barn, ungdom/unge

Reiseforsikring enkeltreise 

Ønsker du ikke en helårsforsikring kan du skaffe forsikring kun de dagene du er på reise. Fordelene med denne forsikringen er at du kun betaler for de dagene du faktisk er på reise. I tillegg er det ingen egenandel ved skade, sykdom eller tap. Forsikringen kan gjelde Norden, Europa eller i hele verden – alt etter hva du har behov for. 

Reiseforsikring gjennom kredittkort

En del kredittkortselskaper tilbyr inkludert forsikring kostnadsfritt. Her bør du være observant på når forsikringen gjelder, ettersom disse ofte stiller med andre vilkår enn forsikringsselskaper. Normalt forutsetter forsikringen at du har betalt en viss andel av transportkostnadene med kredittkortet.  I tillegg stilles det ofte krav om minimum en overnatting på reisen. 

Beste reiseforsikring

Ifølge flere tester, deriblant Norsk Familie Økonomi, har reiseforsikringen hos ulike selskapet holdt et jevnt høyt nivå over mange år. Likevel er det noen som skiller seg ut som dekker det lille ekstra. 

Best på uhellsdekning: Europeiske reiseforsikring, som er en del av If, har blitt tildelt beste reiseforsikring i flere år av Norsk Familie økonomi. Det har særlig vært uhellsdekningen som har gjort at Europeiske stakk av med seieren.  

Best på pris: Frende har også fått tildelt prisen for den beste i flere år, blant annet av Norsk Familieøkonomi, VG og Dine Penger. 

Andre som har fått tildelt den gjeve tittelen om beste reiseforsikring er DNB. De har nemlig en dekningsgaranti. Med andre ord får du den dekningen et annet forsikringsselskap har dersom DNB ikke har den og du ønsker den. Bakdelen er at du må selv ha satt deg godt inn i både vilkårene hos DNB og andre forsikringsselskaper.  

Flere har altså fått tildelt best i test reiseforsikring, og overnevnte er bare noen. Den forsikringen som er best for deg kommer an på hva du ønsker at en reiseforsikring skal dekke. Et godt eksempel er at noen dekker bedre enn andre når det skjer noe med leiebilen. Har du ikke førerkort er ikke dette akkurat like relevant for deg. 

Reiseforsikring ung/ungdom

Som ung får du flere fordeler på reiseforsikring som er tilpasset akkurat deg. Normalt gjelder disse forsikringene for deg mellom 18 og 27 år, noen ganger opp til 34 år. Flere forsikringsselskaper tilbyr også en forsikringspakke for deg som ung. Det vil si at man får reise-, innbo- og ulykkesforsikring i en og samme. 

Dersom du skal på en lengere reise der forsikringen ikke lenger gjelder, kan du skaffe en tilleggsforsikring. Normalt dekkes et tidsområde på 45 til 180 dager. Er reisen utover dette bør du utvide forsikringen. 

Videre kan du også velge en avbestillingsforsikring for enkeltreiser. Dette tilbys både av flyselskaper, reiseselskaper og forsikringsselskaper.  

Som med andre forsikringer dekkes opp til et visst beløp for reisegods (eksempelvis bagasje). Beløpet er ubegrenset ved sykdom og skade, men gjelder det avbrutt ferie dekkes hjemreise inntil et visst beløp. I tillegg dekkes heltids ulykkesforsikring dersom reiseforsikringen inngår i en fullverdig pakke, der medisinsk invaliditet og annet dekkes opp til et maks erstatningsbeløp. 

Reiseforsikring student

Er du student vil også ung-forsikringene være for deg, men det finnes i tillegg en egen studentforsikring som er spesialdesignet for studenter i både Norge og utlandet. Fordelene her er mange, og studentforsikringen gir deg noen flere fordeler enn tilsvarende ung-forsikring. Dette vil likevel variere fra selskap til selskap, så her bør du sammenligne. 

studere i utlandet

Har du planer om å studere i utlandet? Da finnes det egne forsikringer for det. Den vil dekke reise-, innbo- og ulykkesforsikring. Samt noen dekker også rettshjelp. I tillegg dekkes utgifter ved studieavbrudd (sykdom og ulykke) og du får tilgang til norsktalende leger og sykepleier per telefon.

En studentforsikring i utlandet vil fungere på samme måte som hjemme. Det vil si at det er innboforsikring ved din faste bostedsadresse i studielandet og reiseforsikring til feriesteder inntil en viss dags-grense. 

Utenfor EU/EØS

Er studiestedet utenfor EU/EØS vil du som student ha rett til utvidet stønad til helsetjenester fra HELFO utlandet. Sjekk opp dette før du inngår en forsikringsavtale, da dette i vesentlig grad påvirker prisen du får tilbudt fra forsikringsselskapet. 

En slik reiseforsikring for studenter har en varighet på normalt 6 eller 12 måneder. Prisnivået vil variere ut ifra landet det er snakk om, så det enkleste er å bruke en forsikrings-kalkulator til å sammenligne både priser og vilkår. 

Reiseforsikring barn og baby

For barn under 18 eller barn under 21 år vil mor eller fars familieforsikring dekke barnet. Gitt at barnet har samme bostedsadresse som en av sine foreldre i Folkeregisteret. Enkelte super forsikringer gjelder også barnebarn og oldebarn dersom de er på samme reise som forsikringstaker. 

Reiseforsikring sykdom

En av de viktigste grunnene til å skaffe reiseforsikring er for å sikre at du får medisinsk behandling dersom du måtte trenge det. Sykehus og legehjelp kan fort bli dyrt i utlandet. Alle reiseforsikringer dekker medisinsk behandling og sykehuskostnader til en ubegrenset sum. 

Har du blitt syk før du drar? En del selskaper dekker avbestilling som følge av akutt sykdom. Har du kjøpt avbestillingsgaranti hos reisearrangøren er det de som skal dekke dette. Ditt forsikringsselskap vil da normalt bare erstatte deres gebyr. 

Avbestilling som følge av sykdom gjelder:

 • Du eller noen i din nærmeste familie blir uventet, akutt og behandlingskrevende syk, eller alvorlig skadet i en ulykke. 
 • Din eneste reiseledsager eller noen i deres nærmeste familie
 • En i ditt reisefølge eller en nøkkelperson 

Dersom du har blitt syk før reisen og blir verre vil dette ikke dekkes, gitt at du kjente til sykdommen før reisen ble betalt. 

Uhellsdekning

Det er fort gjort å være uheldig, men det er da det er godt å ha en forsikring. Europeiske er eneste selskap med en egenandel, men til gjengjeld dekker forsikringen opp til 40 000 kroner i erstatning per skadetilfelle. Andre selskaper har beløpsgrense på 2 500 til 3 000 kroner per skadetilfelle eller per gjenstand. 

Dekkes knust mobil?

Flere forsikringer gjelder ikke mobil, nettbrett og PC. Ønsker du at forsikringen skal dekke dette bør du være ekstra obs på vilkårene. En av de få som dekker knust mobil er Europeiske, men da må du velge «super helårs reiseforsikring». 

Det normalt forsikringen dekker er frastjålet mobil, men ikke mistet eller bortkommet. Selv om mistet mobil fører til at finneren beholder den. 

Reiseforsikring på mobil

Stort sett alle forsikringsselskaper har i dag en applikasjon som gjør at du har med deg et digital reisekort i lommen. Med appen kan du raskt melde inn skader, og få hjelp og veiledning i nødssituasjoner eller ved sykdom. Last ned appen før du drar på tur, så har du en ekstra sikkerhet! Med reisekortet lett tilgjengelig vil situasjonen bli lettere dersom det skulle skje noe.  

Om du ikke ønsker applikasjonen bør du huske å ta med deg kortet på tur. Kortet er bevis på din forsikring, samt at du har telefonnumre og nødvendig informasjon lett tilgjengelig. 

Pris på reiseforsikring 

Reiseforsikringer ligger jevnt på pris og det er stort sett bare noen hundrelapper som skiller de. Det viktigste er ikke prisen, men hva forsikringen dekker. De fleste forsikringsselskapet tilbyr også flere ulike typer, slik som standard og super/pluss. Forskjellen er at super-forsikringene ofte dekker mer og høyere beløp. 

Det er altså ikke den billigste reiseforsikringen du bør gå for, men den beste for deg. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.