Få tilbud på reiseforsikring
Kun kjente merker
- Forsikringene du bør ha
Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.
- Slik får du billigere forsikring
Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.
-
Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
-
Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
-
Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.
Finn beste reiseforsikring
Å ha beste reiseforsikring er din trygghet når du er ute på reise. En god reiseforsikring dekker legehjelp og sykehusopphold i utlandet, tyveri, uhell og store forsinkelser på selve reisen.
Antall reiseforsikringer har økt kraftig ifølge Finans Norge. På et tidspunkt doblet det seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner nordmenn.
Det vil si at du som leser med stor sannsynlighet har en reiseforsikring i dag. Spørsmålet er om du får dekket det du trenger, og at prisen er den beste.
Men hva er reiseforsikring? Kort oppsummert dekker den skader og tap på reise. Både internasjonalt og innenlands. Noen reiseforsikringer dekker deg så fort du er utenfor dørkarmen hjemme og ikke befinner deg på arbeidsplassen/studiestedet.
Hvor god dekning du trenger og pris på reiseforsikring kan du sjekke med forsikringsselskapet. Hvis du vil sammenligne reiseforsikringer, kan du bruke vårt skjema på siden her.
Da sender vi det til flere forsikringsselskaper samtidig, slik at du kan få se hvor du kan få reiseforsikring billig. Men sørg også for at du får en dekning som er den beste for deg.
Hvor gjelder reiseforsikring?
Skaffer du en helårs reiseforsikring vil denne gjelde på kortere turer i Norge, så vel som andre steder i verden. Enkelte selskaper tilbyr at du kan velge Norden, Europa eller i hele verden.
Velger du en enkeltreiseforsikring vil denne gjelde for den reisen du bestiller forsikring for.
Husk også å sjekke om reiseforsikringene har steder som ikke dekkes. Dette gjelder ofte krigsområder eller ekspedisjoner slik som til Arktis, kryssing av grønlandsisen og tilsvarende. I tillegg er det egne begrensninger for risikosport.
Når gjelder reiseforsikring?
En helårs reiseforsikring gjelder fra du forlater hjemmet ditt, uansett hvor du drar. Men som regel med unntak av arbeidsplassen og/eller studiestedet ditt.
På reiser med overnatting er du dekket et sted mellom 45 og 90 dager, og noen har 145 dager. Trenger du mer enn reiseforsikring 90 dager for eksempel, er det viktig at du utvider antall reisedager før du drar.
Normalt er en forsikring personlig og dermed har dekning av enkeltpersoner. Men det finnes også flere familieforsikringer. Kravet for familieforsikring er at man tilhører felles husstand.
Ved familieforsikring er det viktig at man sjekker hvor gammelt barnet kan bli før forsikringen ikke gjelder lenger.
Når det kommer til reiseforsikring-aldersgrense, kan det være begrensninger i dekning basert på alderen din. Er du for eksempel over pensjonsalder kan det være ting som ikke er dekket.
Hva dekker reiseforsikring?
Dette dekkes:
- Tap/tyveri eller forsinket bagasje og reisegods
- Forsinkelser eller innstilt fly
- Sykdom
- Avbestilling
- Ulykker på reisen
- Ansvar (skade du påfører andres eiendeler eller andre)
Beløpsgrensene vil variere hos ulike selskap. Det er derfor alltid viktig å sjekke hva du faktisk får i erstatning når du skal sammenligne reiseforsikring.
Reiseforsikring – vilkår
Det er mange ting som kan gå galt på en reise. Derfor gjelder det å være dekket for det du trenger når du skal bestille reiseforsikring.
Er du dekket i hele verden? Eller gjelder den bare utvalgte land. Kanskje må du ha en utvidet reiseforsikring på visse reiser. Dessuten, hvor lenge kan du være hjemmefra sammenhengende?
Reiseforsikring - forsinket fly
Er flyet kansellert eller forsinket? Da bør du kjenne til hvilke rettigheter du har! Det er i all hovedsak flyselskapet som har ansvar for å booke om flybillettene slik at du kommer deg dit du skal ved kansellering.
De står også ansvarlig for tilbakebetaling. Det første du gjør er altså å kontakte flyselskapet.
Ved forsinkelser over 2 timer har du i utgangspunktet krav på dekket mat og drikke.
Her bør du likevel sjekke dine rettigheter i vilkårene da dette varierer mellom flyselskapene, samt hvor langt du skal fly.
Overstiger forsinkelsen 5 timer har du krav på enten en ny billett eller å få pengene tilbake. Om forsinkelsen fører til at du må overnatte, kan du rette krav om at flyselskapet dekker overnatting.
Du kan sjekke dine flyrettigheter nærmere på Forbrukerrådet sine sider. Her veileder de deg gjennom forsinket fly, innstilt fly, overbooket fly og ved problemer med forsinket bagasje og reisegods.
Hvor mye erstatning kan du få?
Men hva hjelper reiseforsikringen din med? Forsikringen vil kunne gi deg hjelp økonomisk, slik som ved ombooking av flybillett. Noen ganger koster den nye billetten mer, og har de dekning opp til et bestemt beløp per person.
En reiseforsikring dekker også ofte rimelig overnatting når dette er nødvendig. Har du videre reise med andre flyselskap som du ikke rekker, vil forsikringen dekke dette. Sistnevnte kalles innhenting.
Det du må huske på er at alle kvitteringer må spares på, enten du får de digitalt eller utskrevet. Kvitteringene er viktig for at du skal få tilbakebetalt dine utlegg.
Reiseforsikring - egenandel
Du er ekstra sårbar når du er på reiser. Enten det dreier seg om å komme seg hjem, eller at du har fått frastjålet eller forsinket bagasje eller reisegods.
Da er det en trygghet å vite at fleste har ingen egenandel på reiseforsikringen.
Leiebil på reise
Problemer med leiebil? Flere leiebilselskap tilbyr ekstra forsikringer, men har du reiseforsikring er ikke alltid disse nødvendig. Her bør du først og fremst spørre deg selv: «har jeg reiseforsikring med dekning for dette?»
Noen forsikringer fra leiebilselskapet bør du likevel ha, slik som om det er flere sjåfører.
Skaffer du deg en god helårs reiseforsikring vil denne ofte dekke egenandel ved kollisjonsskader på leiebil og MC, legehjelp ved ulykke og tyveri av bagasje og reisegods.
Legg merke til vilkårene i avtalen, da det er forskjell på hva som dekkes ved en standard helårs reiseforsikring og super/pluss forsikringer. Dette vil også variere for ulike selskaper.
Har du blitt syk eller skadet?
De fleste forsikringsselskaper har et telefonnummer du kan ringe hvor du får råd og hjelp fra sykepleier og leger i Norge. Det kan for eksempel være tjenester som Helsetelefonen eller Eyr Online lege.
Reiseforsikring - HELFO
Enten du skal på ferie eller jobbreise i Europa, bør du huske Europeisk helsetrygdkort. Kortet gjelder i EØS-land og vil sikre din rett til nødvendig helsehjelp hos offentlige leger og sykehus. Du kan bestille kortet på helsenorge.no. Selve kortet er helt gratis.
Vær klar over at dette kortet ikke er en erstatning for reiseforsikring, men et godt supplement. Hjemtransport i forbindelse med sykdom eller skade er ikke dekket av Helsetrygdekortet, men det vil forsikringen din gjøre.
Ulike reiseforsikringer
Det er flere forskjellige typer å velge mellom:
- Standard eller super/pluss helårsforsikring
- Enkeltreise
- Kredittkort med reiseforsikring
- Student
- Barn, ungdom/unge
Billig reiseforsikring - enkeltreise
Ønsker du ikke en helårsforsikring kan du skaffe forsikring kun de dagene du er på reise. Fordelene med denne forsikringen er at du kun betaler for de dagene du faktisk er på reise.
I tillegg er det ingen egenandel ved skade, sykdom eller tap. Forsikringen kan gjelde Norden, Europa eller i hele verden – alt etter hva du har behov for.
Kredittkort - reiseforsikring
Kredittkort fra en del kredittkortselskaper tilbyr inkludert forsikring kostnadsfritt. Her bør du være oppmerksom på når forsikringen gjelder, ettersom disse ofte stiller med andre vilkår enn forsikringsselskaper.
Normalt er du ikke dekket med før du har betalt en viss andel av transportkostnadene med kredittkortet. I tillegg stilles det ofte krav om minimum en overnatting.
Reiseforsikring ungdom
Som ung får du flere fordeler på reiseforsikring som er tilpasset akkurat deg. Normalt gjelder disse forsikringene for deg mellom 18 og 27 år, noen ganger opp til 34 år.
Flere forsikringsselskaper tilbyr også en forsikringspakke for deg som ung. Det vil si at man får reise-, innbo- og ulykkesforsikring i en og samme. Du kan spare penger på å samle forsikringene du har hos én aktør.
Dersom du skal på en lengre reise der forsikringen ikke lenger gjelder, kan du skaffe en tilleggsforsikring. Normalt dekkes et tidsområde på 45 til 90 dager. Er reisen utover dette bør du utvide reiseforsikringen.
Videre kan du også velge en avbestillingsforsikring for enkeltreiser. Dette tilbys både av flyselskaper, reiseselskaper og forsikringsselskaper.
Som med andre forsikringer dekkes opp til et visst beløp for reisegods (eksempelvis bagasje). Beløpet er ubegrenset ved sykdom og skade, men gjelder det avbrutt ferie dekkes hjemreise inntil et visst beløp.
I tillegg kan du ha heltids ulykkesforsikring dersom reiseforsikringen inngår i en fullverdig pakk. Der medisinsk invaliditet og annet dekkes opp til et maks erstatningsbeløp.
Billig reiseforsikring - student
Er du student vil også ung-forsikringene være for deg, men det finnes i tillegg en egen studentforsikring som er spesialdesignet for studenter i både Norge og andre steder i verden.
Fordelene her er mange, og studentforsikringen gir deg noen flere fordeler enn tilsvarende ung-forsikring. Dette vil likevel variere fra selskap til selskap, så her bør du sjekke hvor du får reiseforsikring billigst med god dekning.
Beste reiseforsikring - student i utlandet
Har du planer om å studere utenfor landet? Da finnes det egne forsikringer for det. Den vil dekke reise-, innbo- og ulykkesforsikring. Noen av reiseforsikringene har også dekket rettshjelp.
I tillegg dekkes utgifter ved studieavbrudd (sykdom og ulykke) og du får tilgang til norsktalende leger og sykepleier per telefon.
En studentforsikring i utlandet vil fungere på samme måte som hjemme. Det vil si at det er innboforsikring ved din faste bostedsadresse i studielandet og reiseforsikring til feriesteder inntil en viss dagsgrense.
Er studiestedet utenfor EU/EØS vil du som student ha rett til utvidet stønad til helsetjenester fra HELFO utland. Sjekk opp dette før du inngår en forsikringsavtale, da dette i vesentlig grad påvirker prisen du får tilbudt fra forsikringsselskapet.
En slik reiseforsikring for studenter har en varighet på normalt 6 eller 12 måneder og varierende priser. Reiseforsikring bør du derfor undersøke nøye, og gjerne få tilbud fra flere.
Reiseforsikring - barn og baby
For barn under 18 eller barn under 21 år vil en av foreldrenes familieforsikring dekke barnet. Gitt at barnet har samme bostedsadresse som en av sine foreldre i Folkeregisteret.
Enkelte super-forsikringer gjelder også barnebarn og oldebarn dersom de er på samme reise som forsikringstaker.
Reiseforsikring - sykdom
En av de viktigste grunnene til å skaffe reiseforsikring er for å sikre at du får medisinsk behandling dersom du måtte trenge det. Sykehus og legehjelp kan fort bli dyrt i utlandet.
Alle reiseforsikringer dekker medisinsk behandling og sykehuskostnader til en ubegrenset sum.
Har du blitt syk før du drar? En del selskaper dekker avbestilling som følge av akutt sykdom. Har du kjøpt avbestillingsgaranti av reisearrangøren er det de som skal dekke dette. Ditt forsikringsselskap vil da normalt bare erstatte deres gebyr.
Avbestilling som følge av sykdom gjelder:
- Du eller noen i din nærmeste familie blir uventet, akutt og behandlingskrevende syk, eller alvorlig skadet i en ulykke.
- Din eneste reiseledsager eller noen i deres nærmeste familie
- En i ditt reisefølge eller en nøkkelperson
Dersom du har blitt syk før reisen og blir verre vil dette ikke dekkes, gitt at du kjente til sykdommen før reisen ble betalt.
Reiseforsikring på mobil?
Mobilen har blitt viktig for mange reisende. Ikke bare for å ringe hjem til familie, eller andre.
Den kan gi deg hjelp med å finne fram til steder, slik som hotell eller leiebil. I tillegg til at du kan oversette til mange språk i verden til norsk.
Men alle forsikringer gjelder ikke mobil, nettbrett og PC. Ønsker du at forsikringen skal dekke dette bør du være ekstra oppmerksom på vilkårene.
Det forsikringen normalt dekker er frastjålet mobil, men ikke mistet eller bortkommet. Selv om mistet mobil fører til at finneren beholder den.
Stort sett alle forsikringsselskaper har i dag en applikasjon som gjør at du har med deg et digital reisekort i lommen. Med appen kan du raskt melde inn skade, og få hjelp og veiledning i nødssituasjoner eller ved sykdom.
Last ned appen før du drar på tur, så har du en ekstra sikkerhet! Med reisekortet lett tilgjengelig vil situasjonen bli lettere dersom det skulle skje noe.
Om du ikke ønsker applikasjonen bør du huske å ta med deg kortet på tur. Kortet er bevis på din forsikring, samt at du har telefonnumre og nødvendig informasjon lett tilgjengelig.
Beste reiseforsikring - test
Hvilken reiseforsikring er best? Test av reiseforsikring er det flere aktører som har gjort. Blant annet Norsk familieøkonomi, Smartepenger og Aftenposten.
Det handler ikke bare om å finne billigste reiseforsikring, den må ha god dekning også.
Det er mye konkurranse om reiseforsikringene, og det er flere gode aktører. Og det vil alltid være noen som stikker seg ut med et bedre tilbud eller dekning enn andre.
Flere har altså fått tildelt best i test reiseforsikring, både helårs reiseforsikring og enkeltreiseforsikringer. Hva som er det beste for deg er avhengig av hvilken dekning du trenger. Og om du syns du får billig reiseforsikring for pengene.
Et godt eksempel er at noen dekker bedre enn andre når det skjer noe med leiebil. Har du ikke førerkort er ikke dette akkurat like relevant for deg. Det er ikke sikkert best i test reiseforsikring er det beste.
Dermed handler det om å finne best reiseforsikring for nettopp deg og det du trenger dekket. Enten du ønsker billigst reiseforsikring for å få dekket det mest nødvendige. Eller om du trenger en med svært god dekning.
Pris - reiseforsikring best
Pris er naturlig å spørre seg om når det kommer til ganske mye. Så, hvor mye koster reiseforsikring?
Pris på reiseforsikringer ligger nokså jevnt og det er stort sett bare noen hundrelapper som skiller de. Det viktigste er ikke prisen, men dekning.
De fleste forsikringsselskap tilbyr også flere ulike typer, slik som standard og super/pluss. Forskjellen er at super-forsikringene ofte dekker mer og høyere beløp.
Det er altså ikke den billigste reiseforsikringen du bør gå for, men den beste reiseforsikringen for deg.
Men hva koster reiseforsikring dersom du betaler for mye? Kjøp reiseforsikring etter å ha sjekket dekning og priser hos flere leverandører.
Sammenlign reiseforsikring med vårt enkle skjema på siden her. Da får du tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig. Da kan du velge det tilbud du syns er best og hvor du får mest for pengene dine.
Som en bonus, så er de ulike selskapene helt klar over at du er i kontakt med flere og vet de må gi deg et godt tilbud. Enten du bare trenger å være dekket på én tur, eller helårs reiseforsikring. Eller ønsker tilbud på mer enn reiseforsikringen.