Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Motta tilbud på aluminiumsvinduer fra flere

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Vinduer

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på aluminiumsvinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste aluminiumsvinduer

Aluminiumsvinduer

Hvis du er en av de mange som er på jakt etter nye vinduer, burde du vurdere å gå for aluminiumsvinduer. Det gir deg mange fordeler som kommer til å gjøre at du kan ha de nye vinduene i lang tid framover.

Det er ikke så lett å skulle starte den reisen det er å finne nye vinduer til boligen din. Egentlig er det jo en ganske kjedelig jobb, spesielt siden man også er klar over at det kommer til å koste en del penger. Dessverre kan man ikke lukke øynene og håpe på det beste. Hvis vinduene dine er for gamle, hvis de ikke isolerer godt nok, da må de faktisk byttes. Og hvis du er i gang med et byggeprosjekt, ja da må du selvfølgelig ha noen vinduer.

Derfor bør du velge aluminiumsvinduer

For noen er det kanskje helt nytt at man kan få tak i aluminiumsvinduer – at dette er et valg. Så hva er egentlig grunnen til at vinduer lages i et slik materiale? Det er selvfølgelig for å ha en løsning som tåler mye vær og vind – det er veldig viktig for oss som bor i Norge. Været i landet vårt er til tider uforutsigbart, og derfor må huset vårt tåle både varme, sol, kulde, regn og snø. Også vinduene våre må tåle denne typen vær.

Når man snakker om aluminiumsvinduer snakker man som regel om trevinduer som har bekledning av aluminiumsvinduer. For det første gjør dette at vinduet tåler mer, og for det andre så fører det til at vinduet er så godt som vedlikeholdsfritt.

Denne bekledningen monteres som et lag utenpå treverket, du får altså et godt vindu med det gode trematerialet i seg, men det har i tillegg aluminium på seg for å fungere enda bedre – egentlig på alle mulige måter.

Mange setter pris på at man kan få et slags «klassisk vindu», siden det er av tre, men at de likevel får fordelene som gjør at det blir lite vedlikehold og lang levetid.

Vinduer av aluminium

For veldig mange er det rett og slett en god løsning å velge vinduer av aluminium. Når vi kjøper nye vinduer, så ønsker vi oss en lang levetid og at vi slipper mye skraping, maling, oljing osv.

Før man eventuelt går for vinduer av aluminium, er det selvfølgelig viktig å være innom andre alternativer. Alt bør vurderes. Du kan for eksempel velge plastvinduer, også kalt PVC-vinduer. Disse kan man ofte få til en rimeligere penge, men mange velger heller vinduer av aluminium fordi de synes disse tar seg bedre ut. Det er fremdeles veldig mange som sverger til trevinduer, derfor er det en god nyhet for alle som føler det slik, at man kan få med bekledning av aluminium.

Aluminiumsdører

Skal man først gå for vinduer av aluminium, kan det være lurt å vurdere den samme type løsningen for dører. Dette gjelder da i hovedsak skyvedører og balkongdører.

Dette er noe du spesielt burde tenke på hvis du holder på med et byggeprosjekt, og dermed er helt sikker på at du trenger både vinduer og dører – det kan være lurt å gå for samme «stil».

Sprosser til vindu

Det hadde vært litt for enkelt om det bare var ett valg du skulle ta. Du må selvfølgelig også velge hva slags sprosser du skal ha til dine vinduer. For mange er dette et valg som er like viktig som selve vinduene.

Vær klar over at du har mange valg, men vær også klar over at det er lurt å tenke på dette før du bestemmer deg for hva slags type vinduer du skal ha. Spør gjerne leverandøren om hjelp slik at du får en god kombinasjon.

Nye vinduer

Selv om du ikke akkurat har startet på et byggeprosjekt der du er i ferd med å planlegge og bygge drømmehuset, kan det likevel hende at du har en bolig som trenger en aldri så liten oppgradering. Vinduene våre må byttes ut innimellom, slik er det bare. Det kan også hende du har funnet ut at boligen din vil bli mye finere, dersom du går til innkjøp av nye vinduer.

Hvis du nå skal finne de perfekte nye vinduene, gjør du lurt i å ha tenkt gjennom en del ting før du tar det endelige valget. Vi gir deg tre viktige punkter som du bør være nøye på å gå gjennom. Bruk gjerne disse punktene til å finne ut av hva slags vinduer du skal ha.

Tenk på dette før du skal velge vinduer:

 1. Vedlikehold og levetid
 2. Isolasjon for varme
 3. Isolasjon av støy

Vedlikehold og levetid

Det er kjempeviktig at du finner ut av hva som er viktig for deg når det kommer til vedlikehold. Synes du det der greit å bruke masse tid på vasking, maling, skraping og oljing? I så fall trenger du ikke finne ut av hva slags vindustyper som krever lite vedlikehold – da er det bare å kjøre på.

Alle er nok opptatt av levetid. Vær oppmerksom på at leverandørene kan ha garantier på sine vinduer, dette er noe du burde forhøre deg om. Det kan også være lurt å undersøke litt, slik at du finner ut om det er noen leverandører som tilbyr bedre garanti. Husk uansett på at du finner ut av hva forventet levetid er – hvor lenge du kan regne med å ha vinduene.

Isolasjon

Husk på at vinduene dine kan spille veldig inn på hva slags temperatur du får i huset ditt – altså kan det påvirke strømregningene dine hvis du har vinduer som isolerer dårlig. Med andre ord burde du være nøye på å velge vinduer som isolerer godt. Dette er også en god grunn til å bestemme seg for å skifte ut vinduene, hvis det for eksempel kommer trekk fra dem når de er lukket.

Isolasjon av støy

Så er det en annen type isolasjon du også skal tenke på. Hvis du bor midt i skogen eller aldri opplever støy fra vei, naboer eller annet – da trenger du egentlig ikke tenke noe på dette. Men det er egentlig få av oss som har det såpass behagelig.

Hvis du er spesielt utsatt, hvis du for eksempel bor nærme en trafikkert vei, da burde du passe på at du velger vinduer eller ruter som isolerer støyen så mye som mulig. Dersom du tenker gjennom disse punktene og finner ut av disse tingene, da kommer du garantert til å finne noen gode vinduer.

Aluminium eller plastvinduer?

Dette er nok et spørsmål veldig mange stiller seg. Mange lurer på om de skal velge aluminium eller plast som hovedmateriale for sine vinduer. Det er ikke rart at dette er et spørsmål man stiller – begge deler er egentlig et godt valg. Her handler det mest om hva akkurat du trenger og hva akkurat du ønsker. Du har neppe de samme behovene som naboen din!

Det er uten tvil mange flotte fordeler med å velge plastvinduer, og ofte er disse også noe billigere. Likevel er det nok mange som synes det ser enda bedre ut med aluminiumsvinduer – de har et helt eget preg ved seg. Hva som blir anbefalt varierer veldig. Tar man et kjapt søk på nettet, kan man finne en del forum hvor dette er en diskusjon mange tar del i. Folk lurer rett og slett på hva som er det beste valget.

Pris på aluminiumsvinduer

Hvis du nå er i den fasen hvor du prøver å bestemme deg for hva slags vinduer du skal kjøpe, har du helt sikkert begynt å tenke på pris. Vi mennesker er utrolig opptatte av hvor mye vi må betale – det er ikke så rart. Det kan til og med hende at du har et budsjett du må forholde deg til og da er det viktig å ikke bomme.

Det er vanskelig å gi priseksempler, rett og slett fordi det vil ha lite for seg. Det er nemlig såpass mange andre valg du må ta, at prisen kan du nærmest «velge» selv. Et godt tips når det kommer til pris, er å skaffe seg flere tilbud. Altså at du tar kontakt med ikke bare én leverandør, men flere. Hvis du får flere priser, så finner du fort ut av hvor du kan få vinduene billigst. Ved å bruke denne metoden kan det hende at du har spart en liten slant!

Hvis du synes at aluminiumsvinduer blir for dyrt, kan det hende det er noen andre vinduer du skal vurdere. Hvis dette er tilfellet, vil det være smart å forhøre seg med en leverandør – en fagperson – som helt sikkert har mange gode forslag. Si at du er opptatt av pris, og be dem om å komme med noen gode forslag.

Måle vinduer

Dersom du allerede har planer om å få besøk av en snekker eller lignende, er det ingen dum idé å få hjelp til å måle vinduene. Slik at det blir helt nøyaktig. Hvis du ender opp med å gjøre det selv, så burde du ta deg god tid – finn frem tålmodigheten og vær nøye.

Husk at et vindu måles ved utvendig karm, det betyr at du må fjerne listverket for å få målet ditt. Når du oppgir et mål til leverandør eller håndverker, oppgir du bredde ganger høyde.

Når du bestiller vinduer kan det være lurt å be leverandøren om å selv ta mål, for å være sikker på at det blir riktig. Da er det også leverandørens ansvar hvis det skulle bli noe feil. Avklar dette når du vurderer en leverandør – om de har mulighet til å ta mål.

Når må du bytte ut vinduer?

Det er veldig stor variasjon – det er altså individuelt – når vinduene må byttes ut. For det første kommer det an på hva slags vinduer man har – hva levetiden på disse vinduene er. Så kommer det selvfølgelig også an på hvor lenge man har hatt disse vinduene. Det aller viktigste er selvfølgelig å se på hvordan vinduene faktisk fungerer. Det er selvfølgelig ikke noe vits å bytte bare for å bytte, men det er dumt å vente for lenge.

Et sikkert tegn på at du bør bytte er hvis du har merket at det plutselig er mye kaldere eller at strømregningene plutselig har blitt mye høyere om vinteren. Etter hvert som vinduer blir gamle og ikke lenger fungerer som de skal, kan det føre til lavere temperaturer inne.

Få tips fra leverandør

Hvis du fremdeles er utrolig usikker på hva du skal gå for, trenger du ikke være redd for å ta kontakt med en eller flere leverandører. De hjelper deg gjerne videre. Hvis du for eksempel er usikker på om du skal gå for plastvinduer eller aluminiumsvinduer, kan det være lurt å forklare dine behov og situasjon til en som virkelig kan det. Så kan du få gode tips og råd – da kan det hende det blir lettere å ta det endelige valget. Ikke minst, det kan hende du blir mer fornøyd med resultatet.

Bestem deg for at tiden er inne og ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Plutselig har du kjøpt nye vinduer, og du kan være trygg på at vinteren ikke blir for kald – eller strømregningene for høye.

Vi hjelper deg med kjøpet

Hvis du nå har bestemt deg for at du skal kjøpe vinduer, da hjelper vi deg gjerne videre. Vi har allerede tipset deg om at du gjør lurt i å innhente flere tilbud – dette for å spare penger. Samtidig er vi fullstendig klar over at det ikke er en spesielt artig jobb å skulle ringe rundt til alle disse fagpersonene for å spørre om pris og diverse. Derfor har vi forenklet denne prosessen.

På vår side kan du enkelt skrive inn nødvendig informasjon ved å fylle ut et skjema, og så tar vi oss av resten av jobben. Du kan egentlig bare lene deg rolig tilbake, og vente på at leverandørene kommer med uforpliktende tilbud til deg. Når du har fått disse, er det du som bestemmer – det er du som skal ta valget. For vår del kan du gjerne velge det alternativet som er klart billigst. Vi har jo lyst til at du skal spare penger og bli fornøyd med valget.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på aluminiumsvinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende