Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på PVC-vinduer fra flere leverandører

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Vinduer

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på PVC-vinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig PVC-vinduer for din bolig

PVC Vinduer

PVC vinduer har tatt det norske markedet med storm. Det er vinduer som er laget av polyvinylklorid, et naturlig brannhemmet vinylstoff av termoplast. PVC vinduer, bedre kjent som plastvinduer, har mange fordeler. Sammenlignet med vinduer av tre, er plastvinduer så godt som vedlikeholdsfrie. I tillegg har PVC vinduer et moderne preg over seg. Plastvinduene finnes i mange ulike former, slik at det skal passe et hvert hus. Teknologien bak PVC vinduer gjør at de er energivennlige vinduer som passer til den tradisjonelle, skandinaviske byggestilen. Videre får du nærmere informasjon om levetid, vedlikehold, fordeler og ulemper, og isoleringsevne. Så får du selv velge hva du til slutt ender opp med.

Ufortjent rykte

PVC har fått et ufortjent dårlig rykte på seg fra den gangen de ble importert fra Tyskland og hadde et massivt og ”klumpete” utseende. Flere år har gått og mye har skjedd siden den gangen. I dag finner man PVC vinduer med stilige modeller i moderne preg. Du står selvsagt fritt til å velge andre type vinduer, men her får du informasjon hvorfor plastvinduer har blitt svært populært i mange hjem.

Lang levetid

PVC vinduer er kjent for å ha lang levetid fordi det er vinduer som tåler alle værforhold, alt fra snø og kulde til regn og sol. Dette passer godt i nordiske forhold der været er stadig skiftende. PVC vinduer egner seg i de aller fleste hus og husholdninger, har høy holdbarhet og lang levetid. I tillegg til at prisene på slike vinduer gjør at man får mye vindu for pengene.

Har du et stort hus er særlig PVC vinduer å anbefale ettersom det er minimalt med vedlikehold som kreves. Med andre ord får du mer tid til å drive på i hagen, male der det trengs og ellers annet vedlikeholdsarbeid et hus trenger.

Vedlikeholdsfrie vinduer

Det eneste av vedlikehold slik PVC vinduer trenger er kun å tørkes av med en fuktig klut slik at det holdes rent og pent. De er med andre ord så godt som vedlikeholdsfritt, noe som er grunn til at det har tatt det norske markedet med storm. Grunnen til at PVC vinduer anses som vedlikeholdsfrie er at de verken trengs å males, slipes eller oljes med jevne mellomrom slik som trevinduer må. Du bør for øvrig holde de rene og smøre hengslene slik som et hvert annet vindu. Det du derimot ikke trenger å bekymre deg for er at de råtner, slår seg eller at maling flasser av.

Fordeler

 • Generelt sett lavere prisnivå
 • God stabilitet på grunn av materialet
 • God isolering og minimerer strømutgifter til varme
 • En tilpasset falsdybde til høyisolerende energiglass
 • De er lette å både åpne og lukke gjennom morderne tetning og beslag, der det også finnes muligheter for spaltelufting som kan være praktisk.
 • PCV vinduer har økt grad av sikkerhet mot innbrudd gjennom lukkebeslag med sikringstapper.
 • HDF overflater (High Definition Finishing), noes om gjør overflatene glatte og renggjøringsvennlige
 • Miljøvennelig og laget av materiale som kan gjenvinnes. PVC kan gjenvinnes gjennom mekanisk gjenvinning der avfallet males i mange små biter som smeltes om og bearbeides til nye produkter. Eller så gjenvinnes det gjennom råvaregjenvinning der plasten brytes ned til sine grunnleggende komponenter og deretter anvendes i ny produksjon av PVC:

I tillegg er det en rekke fordeler design- messig. Det er slanke profiler, med helt jevne overlater. Det finnes en rekke design å velge mellom, av klassisk sidehengte vinduer, toppsvingvinduer, toppstyrte vinduer eller fastkarm. Å velge plastvinduer gjør derfor ikke at du må droppe dine ”drømmevinduer” – du får dem akkurat slik du vil!

Bruksområder og muligheter inkluderer også nybygg og renovering, balkongvindu eller balkongdører, eller andre ut-over-vendte åpningsmuligheter.

Ulemper

 • Noen mener trevinduer ser estetisk bedre ut. Dette er jo også smak og behag.

Isoleringsevne

Plastvinduene er av typen der både list og profil er laget av PVC. Ettersom PVC verken leder varme eller kulde, vil de isolere svært godt. Vinduene er laget slik at de er hule med inndeling i små rom som er fylt med luft. Nettopp på grunn av disse luft- fylte hulrommene isolerer vinduene godt. I tillegg til varmeisolasjon, gir det også lydisolasjon. Det er på innsiden av rammen og karmen forsterket med stålprofiler, men disse kommer ikke i kontakt med plastprofilene for å sikre optimal isolering. I tillegg oppstår det heller ikke kuldebroer i vinduet. Kuldebroer gjør isolasjonen betraktelig dårligere enn den ellers konstruksjonen, kan skape mugg på himling og vegger. Dette bør generelt sett unngås.

 PVC vinduer kan fås med både to og tre lags glass, noe som gjør at vindusløsningen er både energivennlig og miljøvennlig. Dette kommer av at man sparer på strømutgiftene når isolasjonen er bedre.  Dersom du ønsker å spare ytterligere, kan man velge super- lavenergiglass ned til UV 0,7.

UV, eller U-verdi/energiverdi, vil si hvor godt et vindu eller en dør forhindrer at varme forsvinner ut av bygningen. Desto lavere U-verdi det er, jo bedre isolerer vinduet og mindre energi tap. Dersom vinduet skal anses som et godt vindu bør ikke U-verdien overskride 1,4 W/m2K (watt per kvadratmeter Kelvin).

På den andre siden bør man heller ikke ha en alt for lav U-verdi, da dette kan øke risikoen for kondens på vinduets utside ved enkelte værforhold. Dette sier å være fra 0,8 og nedover.  U-verdien måles gjennom hvor mye varme som passerer en kvadratmeter av byggematerialet når forskjellen i temperaturen ute og inne er 1 grad Celsius.

Billig vindu

Plastvinduene leveres i mange stiler og modeller. Du kan med andre ord velge selv materialtype, glasstype, sprosser og andre alternativer som gjør at du får utforme vinduet akkurat slik du ønsker – etter dine mål. PVC vinduer er også mye rimeligere sammenlignet med ordinære trevinduer eller aluminium.

Garanti

Ulike leverandører opererer med forskjellige garantier. Noen ligger på 5 år, mens andre strekker seg helt til 10 år. Selv etter dette er vinduene fine i mange år frem i tid.

Trevinduer, aluminium eller PVC- vinduer?

For å presisere så er alle former for vinduer bestående av glass. Det er rammeverket rundt som enten består av tre, aluminium eller PVC. Hva du faller på av valg kommer helt an på deg og din personlige smak. Generelt sett passer PVC- vinduer ypperlig der klimaet er tøft og med varierende værforhold. Det er også det vedlikeholdsfrie valget, der kun en vask med klut over i ny og ne er nok.

Vanlige trevinduer har treverk hele veien gjennom og er malt både på innsiden og utvendig. Dette er nok det klassiske valget, men krever også jevnlig vedlikehold med maling ettersom denne vil flasse av. Det er først og fremst på utsiden man trenger jevnlig å påføre et malingsstrøk ettersom det er her vær og vind herjer.

Trevinduer med aluminium utvendig gjør at vedlikeholdet reduseres, fordi aluminium ikke vil bli brutt ned av sol og vann på samme måte som treverk. Aluminiumsvinduene kan også males.

Før du bytter

Før du bytter vinduer og kvitter deg med det gamle, bør du sjekke målene på de nye vinduene. Du bør selvsagt ha målt på forhånd både høyde og bredde før du kjøper nye vinduer, men dobbeltsjekk at både høyde og bredde passer til vindusåpningen, samt at det er plass nok til fugen. Det er ikke gøy å stå der uten vinduer i det hele tatt. Det er en ”vanlig” tabbe å ha målt opp feil når man går til innkjøp av nye vinduer, og fabrikker kan også gjøre feil.

Du kan gjerne la leverandørene måle opp for å sikre deg mot eventuelle feilmålinger. Da legger du også ansvaret over på leverandøren. Dersom du velger å måle opp selv må du huske på at det skal være karm-mål (bredde og høyde fra ytterkant til ytterkant). Om det er helt nye vinduer du skal sette inn tar du falsmål, altså der døren eller vinduet skal settes inn. Dette gjøres ved å ta 25-30mm bort fra både høyde og bredde.

Vindu på nett

Bruk Tjenestetorget sitt skjema så får du et godt, uforpliktende tilbud på PVC vinduer. Enkelt og raskt! Dersom tilbudet ikke matcher hva du selv ønsker kan du takke nei.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på PVC-vinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende