Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Få tilbud på eiendomsforsikring

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på eiendomsforsikring fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste eiendomsforsikring

Eiendomsforsikring bedrift

En del bedrifter bør ha eiendomsforsikring. I denne artikkelen får du vite litt mer om hva slags forsikring dette er, hva den kan dekke og noen gode råd som hjelper deg med å velge riktig forsikring.

Privatpersoner blir stadig oppfordret til å skaffe seg flere forsikringer slik at de er bedre sikret dersom noe uforutsett skulle skje. Dette gjelder også bedrifter. For bedrifter er det minst like viktig, tenk bare på hvor mange mennesker et eventuelt tap kan berøre.

Eiendomsforsikring for bedrift

En eiendomsforsikring for bedrift kan blant annet dekke tyveri, skade og andre plutselige hendelser. En bedrift har ofte mye verdier og mange ansatte de er ansvarlige for, derfor er det viktig å ha gjort de rette tiltakene. Hvis bedriften eier et stort bygg som brukes til å utføre jobben i, kan det være spesielt aktuelt med en god eiendomsforsikring.

Befaring før forsikring

For å tegne en eiendomsforsikring kan det bli aktuelt med en befaring slik at forsikringsselskapet kan ta en titt på forholdet og hva som eventuelt kan være risikoene. Dette er noe som kan variere veldig fra eiendom til eiendom. Det blir da lettere for forsikringsselskapet å sette sammen en forsikring som passer bedriftens eiendom og behov.

Hva dekker en eiendomsforsikring

Uansett hva slags forsikring det dreier seg om er det viktig å se på de vilkårene som gjelder akkurat den avtalen du vurderer å gå for. Du må altså alltid sjekke hva slags dekning du får for den summen du betaler.

En eiendomsforsikring kan blant annet dekke:

 • Bygget i sin helhet
 • Tilbygg/påbygg
 • Garasjer og boder
 • Inventar
 • Arbeidsmaskiner
 • Skadedyr/sopp i bygget
 • Eventuelle erstatningskrav
 • Rettshjelp
 • Ulykker

I en eiendomsforsikring kan det ofte være beløpstak på noen av disse tingene. Slike ting er det alltid viktig å sjekke, og helst dobbeltsjekke.

Hvilke bedrifter bør ha en slik forsikring?

Bedrifter som eier næringsbygg er blant de som bør ha en slik forsikring. Det er opp til hver enkelt bedrift å finne ut av hva slags forsikringer de trenger. Når det kommer til eiendomsforsikring må man tenke på hva bedriften eier av eiendom og bygg, og hva slags verdier som bør forsikres.

For de fleste bedrifter vil det lønne seg å ta en samtale med en forsikringsrådgiver som kan bidra til å finne ut av hvilke forsikringer som er nødvendig. Da kan dere også snakke om en eventuell befaring er nødvendig. Rådgiverne har god kunnskap om ulike bransjer og noen er spesialister innenfor enkelte næringer, det kan altså komme mye godt ut av en slik samtale.

Bygningsforsikring

Privatpersoner kjøper forsikringer til bolig og innbo, dette er for at vi skal ha en trygghet dersom noe skulle skje. Det er ofte snakk om at man har høye lån og derfor vil det ha store konsekvenser om noe skulle skje med bygg eller innbo uten at man er sikret på en eller annen måte.

Slik er det også for bygninger som tilhører bedrifter. Bedrifter kan for eksempel forsikre følgende bygg:

 • Næringsbygg
 • Driftsbygning
 • Produksjonsbygning
 • Lager

I disse byggene er det mye verdi både på innsiden, og selve bygget har ofte blitt kjøpt til en høy sum. Hvis noe skulle skje, vil det bety mye for økonomien til bedriften. Derfor er de fleste bedrifter klar over at det trengs en god forsikring som et sikkerhetsnett. Dessverre kan man ikke vite hva som vil skje i fremtiden, det gjelder derfor å ha vært smart slik at man er forberedt selv om ulykker eller skader skulle bli et faktum for bedriften.

Maskiner, eiendeler og varer

En god del bedrifter eier mye i tillegg til selve bygget. Det kan være store og mange maskiner, som selvfølgelig er kostbare. Det kan være varer og andre eiendeler – disse vil det naturligvis være krise å miste til for eksempel brann eller vannskader. Da er man faktisk avhengig av en forsikring som i det minste kan løse problemer vedrørende det økonomiske rundt et slikt tap.

Selv om bedriften din kanskje er av den oppfatningen av at dere ikke har så mange maskiner eller varer, vil det være lurt å tenke litt ekstra nøye på dette. Lag gjerne en liste og finn ut av hvor mye verdi det er snakk om totalt. Da kan det hende du raskt vil se at det kan lønne seg å investere i en forsikring.

Risikofaktorer og skadeforebygging

Ulike bygg/ulike bedrifter har forskjellig form for og grad av risiko. Det anbefales at en bedrift som for eksempel eier næringsbygg eller produksjonsbygning tar en grundig gjennomgang for å finne ut av hva slags risikofaktorer som foreligger. Dette vil også påvirke hva slags type forsikring som er best.

Deretter har man som bedrift muligheten til å gjøre visse tiltak for skadeforebygging. Dette er viktig og avgjørende – det kan være det som utgjør forskjellen og fører til at bedriften unngår store skader.

Som nevnt er det noen forsikringsselskaper som gjerne tar en befaring før eiendomsforsikring tegnes. På en sånn befaring vil både risikofaktorer og skadeforebygging bli vurdert. Du vil da også få gode råd til hva du kan gjøre. Det kan altså lønne seg å ta kontakt med et forsikringsselskap som tilbyr denne typen befaring og hjelp videre.

Typiske risikofaktorer har ofte med brann og vann å gjøre, i tillegg til at bygget i seg selv og hvor det ligger kan ha en viss betydning.

Finn en god eiendomsforsikring

Et godt tips til deg som nå vurderer å skaffe bedre eller flere forsikringer til din bedrift, er å bruke god tid på selve prosessen. Mange tar noen raske søk på internett før de så bestemmer seg for selskapet som skal levere forsikringen og selve avtalen.

Bruker du tid på å sammenligne de ulike «pakkeløsningene» og mulighetene innenfor forsikringer for bedrifter, vil du ha større sjanse for å få en god deal som også gjør at du er mye tryggere og bedre sikret som bedrift.

Bytt forsikringsselskap

Mange bedrifter har allerede lært seg dette, men en god påminnelse kan ikke komme ofte nok. Både privatpersoner og bedrifter bør lære seg til å være notorisk utro mot forsikringsselskapene sine, du vil nemlig få lite igjen for å være trofast.

Ofte kan man spare flere tusenlapper på å ha øynene åpne og følge med på markedet. Dersom du plutselig oppdager at noen tilbyr dine forsikringer til en billigere penge er det på tide å bytte. Forsikringsselskapene er veldig godt vant med at mange bytter og det kjempes stadig om kundene, ditt nye selskap vil derfor være svært behjelpelige med å bistå deg med denne byttingen.

Følg også godt med på om forsikringene dine stadig øker litt i pris, pass på at du blir behandlet bra der du er – hvis ikke finner du noen som kan gi deg en bedre avtale og ta bedre vare på deg som kunde.

Et lite PS til dette: Merk deg at det noen ganger kan lønne seg å samle alle bedriftens forsikringer hos ett forsikringsselskap. Det kan hende de da vil gi deg en eller annen form for rabatt, eller en avtale som er gunstig. Det skader i hvert fall ikke å høre om dette, før du velger å bytte til et annet firma.

Forsikring ved innbrudd

En bedrift som trenger eiendomsforsikring trenger trolig også å være godt sikret mot innbrudd. Siden alle vi andre vet godt at en del bedrifter sitter på mange verdier, er dette noe tyvene også har plukket opp.

Pass på at bedriften din er godt nok forsikret til at dere kan overleve selv om et innbrudd skulle skje. Her er det selvfølgelig også viktig med et godt alarmsystem.

Eiendom og bygg bør være forsikret

Som en siste påminnelse for denne gang bør du som bedrift huske på at det er viktig at alt som enten er kjøpt for mye penger, eller kjøpt ved hjelp av et høyt lån, bør være godt forsikret. Dette fordi det er så viktig å være økonomisk trygg, også i fremtiden, og også dersom noe uforutsett skulle skje.

Eiendom og bygg hører med til det som bør være forsikret. Du bør i hvert fall ha en veldig god grunn for at dette skal være unødvendig.

Pris på eiendomsforsikring

De fleste lurer nok på hvor mye det vil koste en bedrift å tegne eiendomsforsikring. Denne prisen varierer fra selskap til selskap, og kommer også an på hva slags avtale du velger. Dersom bedriften allerede har mange små-forsikringer, er det ikke nødvendigvis sikkert at det trenger å bli så mye dyrere. Det kan hende du kan kutte ut noen av disse til fordel for en eiendomsforsikring – men dette er noe du må høre med forsikringsselskapet om.

Det vil uansett være en god investering som du får mye igjen for dersom noe en dag skulle skade bedriftens bygg eller eiendom.

Innhent flere tilbud

Vi har allerede vært innom dette med at det er lurt å bytte forsikring innimellom. En annen ting som er viktig er at du faktisk passer på å hente inn flere tilbud før du bestemmer deg. På denne måten får du muligheten til å sammenligne tilbudene, og da kan du faktisk velge det billigste alternativet hvis du ønsker det.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.