Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn beste eiendomsforsikring

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Bedriftsforsikring

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på eiendomsforsikring fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Eiendomsforsikring bedrift

En eiendomsforsikring er relevant hvis du skal forsikre bygninger, eiendeler og varer. En del bedrifter bør derfor ha eiendomsforsikring.

I denne artikkelen får du vite litt mer om hva slags forsikring dette er, hva den kan dekke og noen gode råd som hjelper deg med å velge riktig forsikring.

Eiendomsforsikring for bedrift

En eiendomsforsikring for bedrift kan blant annet dekke tyveri, skade og andre plutselige hendelser. En bedrift har ofte mye verdier og mange ansatte de er ansvarlige for, derfor er det viktig å ha gjort de rette tiltakene.

Hvis bedriften eier et stort bygg som brukes til å utføre jobben i, kan det være spesielt aktuelt med en god eiendomsforsikring.

Hvilke bedrifter bør ha en slik forsikring?

Bedrifter som eier næringsbygg er blant de som bør ha en eiendomsforsikring. Det er opp til hver enkelt bedrift å finne ut av hva slags forsikringer de trenger.

Når det kommer til eiendomsforsikring må man tenke på hva bedriften eier av eiendom og bygg, og hva slags verdier som bør forsikres.

For de fleste bedrifter vil det lønne seg å ta en samtale med en forsikringsrådgiver som kan bidra til å finne ut av hvilke forsikringer som er nødvendig.

Da kan dere også snakke om en eventuell befaring er nødvendig. Rådgiverne har god kunnskap om ulike bransjer og noen er spesialister innenfor enkelte næringer, det kan altså komme mye godt ut av en slik samtale.

Hva dekker en eiendomsforsikring

Uansett hva slags forsikring det dreier seg om er det viktig å se på de vilkårene som gjelder akkurat den avtalen du vurderer å gå for. Du må altså alltid sjekke hva slags dekning du får for den forsikringspremien du betaler.

En eiendomsforsikring kan blant annet dekke:

 • Bygget i sin helhet
 • Tilbygg/påbygg
 • Garasjer og boder
 • Inventar
 • Eiendeler og varer
 • Arbeidsmaskiner
 • Skadedyr/sopp i bygget
 • Eventuelle erstatningskrav
 • Rettshjelp
 • Ulykker

I en eiendomsforsikring kan det ofte være beløpstak på noen av disse tingene. Slike ting er det alltid viktig å sjekke, og helst dobbeltsjekke.

Bygningsforsikring

Privatpersoner kjøper forsikringer til bolig og innbo, dette er for at vi skal ha en trygghet dersom noe skulle skje.

Det er ofte snakk om at man har høye lån og derfor vil det ha store konsekvenser om noe skulle skje med bygg eller innbo uten at man er sikret på en eller annen måte. Slik er det også for bygninger som tilhører bedrifter.

Bedrifter kan for eksempel forsikre følgende bygg:

 • Næringsbygg
 • Driftsbygning
 • Produksjonsbygning
 • Lager

I disse byggene er det mye verdi både på innsiden, og selve bygget har ofte blitt kjøpt til en høy sum. Hvis noe skulle skje, vil det bety mye for økonomien til bedriften.

Derfor er de fleste bedrifter klar over at det trengs en god forsikring som et sikkerhetsnett. Dessverre kan man ikke vite hva som vil skje i fremtiden, det gjelder derfor å ha vært smart slik at man er forberedt selv om ulykker eller skader skulle bli et faktum for bedriften.

Maskiner, eiendeler og varer

En god del bedrifter eier mye i tillegg til selve bygget. Det kan være store og mange maskiner, som selvfølgelig er kostbare. Det kan være varer og andre eiendeler. Disse vil det naturligvis være krise å miste til for eksempel brann eller vannskader.

Da er man faktisk avhengig av en forsikring som i det minste kan løse problemer vedrørende det økonomiske rundt et slikt tap.

Selv om bedriften din kanskje er av den oppfatningen av at dere ikke har så mange maskiner eller varer, vil det være lurt å tenke litt ekstra nøye på dette.

Lag gjerne en liste og finn ut av hvor mye verdi det er snakk om totalt. Da kan det hende du raskt vil se at det kan lønne seg å investere i en eiendomsforsikring.

Risikofaktorer og skadeforebygging

Ulike bedrifter og ulike bygninger har ulik risiko. Det anbefales at en bedrift som for eksempel eier næringsbygg eller produksjonsbygning tar en grundig gjennomgang for å finne ut av hva slags risikofaktorer som foreligger.

Dette vil også påvirke hva slags type forsikring som er best. Deretter har man som bedrift muligheten til å gjøre visse tiltak for skadeforebygging. Dette er viktig og avgjørende. Det kan være det som utgjør forskjellen og fører til at bedriften unngår store skader.

Som nevnt er det noen forsikringsselskaper som gjerne tar en befaring før eiendomsforsikring tegnes. På en sånn befaring vil både risikofaktorer og skadeforebygging bli vurdert.

Du vil da også kunne få gode råd til hva du kan gjøre. Det kan altså lønne seg å ta kontakt med et forsikringsselskap som tilbyr denne typen befaring og hjelp videre.

Typiske risikofaktorer har ofte med brann og vann å gjøre, i tillegg til at bygget i seg selv og hvor det ligger kan ha en viss betydning. Gjennomfører du tiltak som senker risikoen for ulykke, kan du spare penger på forsikringer.

Finn en god eiendomsforsikring

Et godt tips til deg som nå vurderer å skaffe bedre eller flere forsikringer til din bedrift, er å bruke god tid på selve prosessen. Mange tar noen raske søk på internett før de så bestemmer seg for selskapet som skal levere forsikringen og selve avtalen.

Bruker du tid på å sammenligne de ulike «pakkeløsningene» og mulighetene innenfor forsikringer for bedrifter, vil du ha større sjanse for å få tilbud som også gjør at du er mye tryggere og bedre sikret som bedrift.

Med vår tjeneste kan du få tilbud på eiendomsforsikring fra flere forsikringsselskap samtidig. Da kan du se hva de ulike dekker, og hva det kommer til å koste deg. Slik at du har et godt grunnlag for å ta det beste valget for bedriften. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Bytt forsikringsselskap

Mange bedrifter har allerede lært seg dette, men en god påminnelse kan ikke komme ofte nok. Både privatpersoner og bedrifter bør lære seg til å være notorisk utro mot forsikringsselskapene sine, du vil nemlig få lite igjen for å være trofast.

Ofte kan man spare flere tusenlapper på å ha øynene åpne og følge med på markedet. Dersom du plutselig oppdager at noen tilbyr dine forsikringer til en billigere penge er det på tide å bytte.

Forsikringsselskapene er veldig godt vant med at mange bytter og det kjempes stadig om kundene, ditt nye selskap vil derfor være svært behjelpelige med å bistå deg med denne byttingen.

Følg også godt med på om forsikringene dine stadig øker litt i pris, pass på at du blir behandlet bra der du er – hvis ikke finner du noen som kan gi deg en bedre avtale og ta bedre vare på deg som kunde.

Det kan også lønne seg å samle flere av bedriftens forsikringer hos et forsikringsselskap. Da noen tilbyr såkalt samlerabatt.

Pris på eiendomsforsikring

De fleste lurer nok på hvor mye det vil koste en bedrift å tegne eiendomsforsikring. Denne prisen varierer fra selskap til selskap, og kommer også an på hva slags avtale du velger.

Dersom bedriften allerede har mange små-forsikringer, er det ikke nødvendigvis sikkert at det trenger å bli så mye dyrere. Det kan hende du kan kutte ut noen av disse til fordel for en eiendomsforsikring, men dette er noe du må høre med forsikringsselskapet om.

Det vil uansett være en god investering som du får mye igjen for dersom noe en dag skulle skade bedriftens bygg eller eiendom.

Få tilbud på eiendomsforsikring fra flere selskaper

Som nevnt, kan du med våre tjenester få tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et enkelt skjema om bedriftens forsikringsbehov. For eksempel bygninger, kjøretøy, eiendeler og varer.

Deretter sender vi forespørselen til flere selskaper samtidig, som da vil da kontakt med deg og gi deg sine tilbud. Da kan du spare tid på å finne forsikringer til foretaket. I tillegg til at du får en god oversikt over markedet og ser hvor du kan få mest for pengene.

Trenger du noe annet enn eiendomsforsikring? Eksempelvis personalforsikring, tabbeforsikring, kjøretøyforsikring eller håndverkerforsikring? Da kan du oppgi det i skjemaet.

Alle tjenestene våre er gratis, og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.