cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på mobilt bredbånd

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Bredbånd

Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Sjekk om du også kan spare penger på internett. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Finn billig mobilt bredbånd via Tjenestetorget

Ser du etter et mobilt bredbånd, bør du også tenke over hvilke behov og bruksvaner du har, samt hvor du skal bruke bredbåndet.

På denne siden kan du lese mer om hastigheter, databruk og prisnivåer på mobile bredbånd.

Billig mobilt bredbånd

Det koster ingenting å montere mobilt bredbånd. Det eneste du må ut med er noen kroner for utstyret (routeren) - og selv denne er ofte inkludert som en del av ulike sommerkampanjer og andre introduksjonstilbud.

Mobilt bredbånd vil for mange være det beste og det billigste internettet, fordi:

 • Du slipper å grave kabel
 • Ingen monteringskostndader
 • Du kan ta det med deg overalt
 • Du kommer deg rett på nett når du slår på strømmen

Mobilt bredbånd kobler seg opp mot mobilnettverket. Dette kan du ta med deg hvor enn det er mobildekning. Derfor passer mobilt bredbånd ofte bra på steder du ikke befinner deg hele tiden, som for eksempel på hytta eller ute på reise.

Du trenger dog et eget SIM-kort til et mobilt bredbånd. Enten via mobilabonnementet ditt i form av tvilling-SIM, eller et eget data-SIM.

Priser på abonnement - mobilt bredbånd

 • Prisen på abonnement på mobilt bredbånd varierer ut fra hvor mye data du ønsker - det vil si alt fra 200 kroner til 1.000 kroner i måneden. Et pluss er at flere og flere operer med "Data Rollover", som betyr at all data du ikke bruker en måned vil overføres videre til neste måned, slik at den ikke går til spille.
 • Kostnader tilknyttet montering vil som nevnt være bortimot null, da mobilt bredbånd ikke trenger annet enn at du kobler på strømmen.

Viktige forhold som påvirker pris på mobile bredbånd

To faktorer som henger sammen med pris på mobile bredbånd er:

 1. Databruk (gb)
 2. Hastighet (Mbit/s)

1. Databruk (GB) pr mnd

Siden det mobile bredbåndet er over mobilnett, må du ta høyde for databruken. Hvor mye data du trenger vil altså påvirke månedsprisen.

I den månedlige abonnementprisen betaler du for den inkluderte dataen, for eksempel 50gb. Når denne mengden blir brukt opp, har du fortsatt tilgang på fri data - med redusert hastighet.

Typisk mengde inkludert data du kan velge mellom:

 • 10 gb
 • 25 gb
 • 50 gb
 • 100 gb
 • 250 gb
 • 500 gb

10 gb til 50 gb pr mnd: koster deg stort sett mellom 250 - 500 kr i måneden.

100 gb -500 GB pr mnd: koster fra 550 - 1.000 kroner i måneden.

2. Hastigheter (mbit/s) på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er raskt, og du vil ha få problemer med å surfe og streame musikk og film.

Dersom området du bor i ikke har bygd ut for fiber, kan mobilt bredbånd med rundt 200 GB og 200 Mbit/s gi god verdi i form av tilsvarende ytelse.

Hvor raskt nett du vil få avhenger også her av hvilken pakke du bestemmer deg for. Som oftest vil hastigheten som tilbys henge sammen med hvor mye data du velger.

Det betyr at du gjerne vil se eksempelvis en hastighet på 100 Mbit/s i de rimeligste, mens 200 og 300 Mbit/s vil gjelde de dyrere pakkene.

Hva er forskjellen på trådløst og mobilt bredbånd?

Selv om du får mye for pengene med mobile bredbånd, er det viktig å huske på at finnes andre alternativer der ute også. Trådløst bredbånd er ett av dem.

Har du tenkt å bruke bredbåndet hjemme eller på hytta? Dette kan ha litt å si for hvilken løsning som faktisk er det beste for deg.

Tenker du bredbånd til hjemmet, kan kanskje trådløst bredbånd være en bedre løsning. Årsaken til det er forholdet mellom pris, datamengde og hastighet:

 • Trådløst bredbånd koples til mobilnettet via en antenne, og har generelt mer data inkludert i månedsprisen. For eksempel koster en månedsavtale på 2000 GB med 300 Mbit/s ca 700 kroner med trådløst. For samme pris får du mindre - 250 gb med 200 Mbit/s med mobilt bredbånd. Det er altså forskjell på både datastørrelse og hastighet - og hva du får for pengene.
 • Mobile bredbånd har stort sett mindre data for pengene, og en hastighet som strupes etter hvor mye du betaler for. Husk at ubegrenset data ikke betyr at hastigheten er ubegrenset. Den ubegrensede dataen har gjerne en hastighet på mellom 6 og 10 Mbit/s, og slår inn etter den avtalte datamengden og hastigheten er brukt opp.

Dersom du koster på deg de 3-4.000 kronene det stort sett koster å få antennen montert på veggen, kan du derfor i lengden nyte godt av trådløst bredbånd.

PS! Det hender at leverandører av trådløse bredbånd kjører kampanjer med gratis installasjon, så sørg for å benytte deg av skjemaet øverst på denne siden. Kanskje er det gode kampanjer på gang, som du kan dra nytte av?

Les mer om trådløst bredbånd her.

Mobilt bredbånd til hytta

På hytta derimot, er det kanskje ikke like viktig med så store mengder GB og hastighet. De færreste benytter hytta like ofte som sitt eget hjem, så ja - her passer det bra med mobilt bredbånd.

Sammenlign tilbud på billig bredbånd

Trenger du hjelp til å finne det beste og billigste bredbåndet for deg? Da kan du fylle ut skjemaet du finner øverst på denne siden.

Som du ser i skjemaet, kan du selv velge om du ønsker tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd - som nevnt kan mobilt bredbånd oftest være rimeligere om prisen er viktigst for deg. Dersom du trenger høy hastighet over mer data, anbefaler vi deg å ta en nærmere vurdering på trådløst bredbånd.

Deretter får du kontakt med flere internettleverandører som tilbyr bredbånd i området ditt. Slik at du kan sammenligne tilbud.

Å innhente tilbudene er helt gratis og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Sjekk om du også kan spare penger på internett. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.