cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Få tilbud på parabol fra flere selskaper

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
TV pakker

Sammenlign priser på parabol

Sjekk om du også kan spare penger på TV. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Parabol abonnement

Den norske befolkningen bruker i snitt ca. 1 time og 18 minutter til å se på TV, daglig. Selv i en stadig mer digitalisert verden er det mange av oss som har eller ønsker tv-signaler fra en parabolantenne eller bakkenett.

En parabolantenne er en type antenne for mottak av høyfrekvens radiosignaler fra direktestrålende sendere. Hvilken TV-pakke du velger, avgjør også hvilke kanaler du får tilgang på.

Parabolantennen gir en stabil tjeneste, og er godt rustet for litt vind og vær. Mange velger derfor å ha parabol på hytta, i campingvognen, osv.

De fleste leverandørene tilbyr også TV og internett gjennom den samme antennen.

Hva er en parabolantenne? 

En parabol mottar signaler gjennom en parabolantenne fra satellitt. Antennen peker i en retning som plukker opp signalene, som igjen føres videre inn til en dekoder, som igjen er koblet til TV´n din.

Fordelen med parabol er at du får TV-bilder i god kvalitet.

Hvordan fungerer et abonnement?

Hos Canal digital og Viasat er to TV-distributører som tilbyr ulike parabol tilbud. Siden det ikke er så mange aktører på markedet, er prisene hos de to relativt like.

Det betyr ikke at det ikke er forskjell på dem. De tilbyr begge ulike programpakker og kanalutvalg.

Utviklingen av TV

Utviklingen av parabol har heller ikke stått stille. Nå kan du både få pakker med tilhørende strømmetjenester, og bredbånd via parabol.

Dette er en fin måte å få internett med fiberhastighet, selv om du ikke har muligheten til å få fiber. TV-innholdet ditt er nå lettere tilgjengelig, enten om du er hjemme eller ute på farten.

Bredbånd via en parabolantenne skal gi en stabil tjeneste med godesignaler, uansett hvor mange som er på samtidig.

Mange liker også å samle internett, tv og tv på hytta i ett abonnement.

Ulike måter å få digital TV på er:

Kabel: Fysisk kabel som går i bakken eller stolper fra leverandører til boligen din. Abonnementenes sentrale stasjoner kan da overføre TV og internett direkte gjennom et kabelnett, men forutsetter at nettet er bygd ut i området du bor.

Bakkenett: Det digitale bakkenettet dekker 98 prosent av husstandene i Norge. Det sender digitale signaler fra antenner plassert på fjelltopper, i høye master og andre hensiktsmessige posisjoner.

I fjernsynets barndom var sendinger via bakkenett det eneste teknologisk mulige. Fordelen var at TV-tittere ikke måtte betale for dyrt utstyr eller noe spesielle installasjoner for å få TV på skjermen.

Fiber: TV via fiber betyr at TV-signalene leveres via fibernettet ditt. Da slipper du å ha antenne, men dette forutsetter at nettet er bygd ut der du bor.

Hva skal du velge?

Uansett hvilken leverandør du velger, er det lurt å finne ut hvilket som kan gi deg de beste TV-signalene og en god avtale til en bra pris.

Det er også viktig å tenke over hva som er viktig for deg, enten om det er kanaltilbudet, teknologien, bildekvaliteten eller hva slags strømmetjenester som er inkludert.

TV på hytta?

Stadig flere får også TV og internett på hytta. Dette er også noe de fleste TV-leverandørene kan tilby.

Med parabolantenne på hytta får du stabile TV-signaler rett fra satellitten. Hvis du allerede har et eksisterende TV-abonnement, er det mulig å inkludere TV på hytta i ditt eksisterende abonnement.

Det er også en mulighet å fryse abonnementet dersom det er en periode du ikke skal være der. Alt du trenger å gjøre er å aktivere abonnementet ditt igjen når du skal opp igjen.

Canal digital og Viasat

Undersøk hvilke regler som gjelder ditt selskap. Viasat og Canal digital kan begge tilby TV på hytta via satelittsignaler via en parabolantenne som må monteres. Når det gjelder abonnement krever de begge en parabolantenne og dekoder.

Når de gjelder pris vil begge kunne tilby deg en billigere pakkeavtale hvis du allerede har en eksisterende avtale, som for eksempel hjemme i boligen din.

Begge gir deg også muligheten til å fryse abonnementet i alt i fra 3 til 6 måneder per kalenderår.

Sammenlignet med Rikstv kan Viasat og Canal digital tilby flere kanaler, også HD-kanalene.

Sammenlign tilbud

En parabolantenne er et populært alternativ på hytta, fordi det gir stabile signaler stort sett uansett hvor du bor.

Selv om du ikke har et satelitt-abonnoment hjemme, kan du likevel få ganske rimelige hytteparabol-løsninger. Noen tilbyr også månedsabonnement, så du bare trenger å betale for TV i de månedene du har behov for det.

Husk at du også kan spare litt penger ved å velge en pakke som kombinerer både TV og internett.

Usikker på om du skal velge Canal digital, Viasat eller et annet?

For å finne ut av hva som fungerer best på akkurat din hytte og hvilket abonnement du skal velge er det lurt å innhente litt forskjellige tilbud. Vi har en tjeneste som kan hjelpe deg med dette.

Få gode tilbud

Med vårt skjema, kan du enkelt fylle inn dine behov og sammenligne TV-pakker fra ulike leverandører. Da har du et godt grunnlag for å ta et riktig valg.

Etter kort tid vil du motta tilbud fra flere selskap som vil gi deg gode tilbud. En annen fordel med dette er at selskapene er klar over at du mottar tilbud fra andre, og derfor vil gi deg det beste tilbudet de kan.

Velg det beste for deg, og kos deg med et godt utvalg av film, serier, sport eller hva enn du velger. 

Skal du ha TV på hytta? Det kan du også sjekke med skjemaet vårt. Noen selskaper har pakketilbud hvis det er snakk om TV flere steder.

Sammenlign priser på parabol

Sjekk om du også kan spare penger på TV. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer