cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på båtforsikring

Sammenlign tilbud på båtforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Hvordan finne billig båtforsikring?

Stadig flere kjøper seg båt og dette har blitt et stort marked for oss nordmenn, dermed har båtforsikring blitt noe mange må forholde seg til. 

Enten man bor ved et vann eller har et sommerhus ved kysten, er båt veldig praktisk. Mange bruker båten eller vannscooter som en hobby og noe man kan bruke mye tid på. 

I tillegg er båter og motor ofte svært kostbare. Mange bruker mye penger på å kjøpe seg akkurat den båten de ønsker. Mens andre bruker båten som transport til og fra et sted. 

Båter kan koste alt fra noen få tusen, til 100 000 kroner eller flere millioner. Noen sparer lenge for å kunne få kjøpt seg en seilbåt eller racerbåt. 

Men dersom noe skulle skje med båten er det en stor trygghet å ha en god forsikring i ryggen. De fleste er nøye på hva slags bilforsikring, husforsikring og innboforsikring man har. Men hvorfor skal man ikke være like opptatt av båt-forsikring? 

Hvis båtforsikringen din er god kan du spare mye utgifter dersom du må ha den på verksted.

Forskjellige båtforsikringer

Akkurat som med bil, finnes det flere ulike typer avtaler for båtforsikringen. De fleste selskaper som tilbyr båtforsikring opererer de samme variantene. Det er ansvarsforsikring, delkasko og kasko. 

Noen har også en topp-variant som gir den aller beste dekningen man kan få.

Ansvarsforsikring - båt

På land er det påbudt for alle registrerte kjøretøy ha ansvarsforsikring. Men på sjøen er det ikke obligatorisk, men kan likevel være smart. 

Forsikringen dekker eventuelle krav om erstatning mot deg ved en ulykke. Det vil si at den gjelder utgifter for motparten sine skader. For eksempel om du kræsjer i andres båter, brygge eller lignende.

Men den gjelder altså ikke for skader på egen båt. 

Ansvarsforsikringen innebærer ofte rettshjelp ved en ulykke. Fører- og passasjerulykke er gjerne også inkludert. Dette er en ulykkesforsikring som dekker fører og passasjerer.

Delkasko

Med en delkaskoavtale er båten dekket mot visse skader som regnes som plutselig ytre påvirkning. For eksempel brann, tyveri, lynnedslag, hærverk og eksplosjon. 

Altså skader som kommer av forskjellige grunner annet enn sammenstøt. Uansett hvor godt du tar vare på båten din og hvor ofte du sender den på sjekk. Så kan man ikke styre om tyver prøver seg eller om det brenner.

Ved brann kan jo båten stå igjen med totalskade, og da står du raskt på bar bakke uten båtforsikring. Kanskje har du også et båtlån å betjene? Det går ikke bort selv om båten gjør det.

Med en delkaskoforsikring følger det med en god trygghet. Hvis for eksempel båten er på hytta, trenger du ikke bekymre deg for om noe skjer med den mens du er borte. Hvis du blir utsatt for tyveri eller brann vil forsikringen dekke reparasjon.

Men hvis du er ute og kjører båten din og krasjer, vil ikke denne avtalen dekke så mye. Det kan for eksempel være lett gjort å dunke borti bryggen når du skal legge til. Med delkaskodekning må du nok ta regningen for eventuelle reparasjoner selv. 

Kasko

Båtforsikring med fullkasko, også bare kalt kasko, kan dekke de fleste typer skader på båten, slik som brudd på mast og bom. Uansett om det er noen andre eller din egen skyld. 

Man får også ofte tilgang på båtredning dersom du skulle få motorhavari på sjøen. Hvis man klarer å fylle feil drivstoff på tanken gjelder båtforsikringen med kasko også dette. Det kan bli dyrt hvis man ikke er dekket av forsikringen. 

Så er det en dekning for ferieavbrudd og hjemreise, som da dekker avbrytelse av ferie/reise dersom båten skulle streike.

Utvidet båtforsikring

Utvidet forsikring for båt er den forsikringen som dekker mest. Utover å inneholde dekningen til ansvar, delkasko og kasko, dekker den for eksempel skader på motor og seil.

Det kan også være snakk om å få dekket båtens tilhørende jolle og skade på opplagsutstyr.

I tillegg til at forsikringsbeløpene økes, og egenandelen ved kaskoskade reduseres.

Hvis båten din har høy verdi, kan en slik pluss-forsikring være en god idé. Dyre båter kan også være dyre å reparere. Kanskje må man bestille spesielle deler fra utlandet. 

Pris - båtforsikring

Hva koster båtforsikring? Hvis du vil ha et nøyaktig anslag for hva båtforsikring vil koste for din båt, må du kontakte selskapene. 

Bare de kan gi deg et prisforslag. De må nemlig ha alle detaljene ved båten før de kan regne ut premien som må betales. Prisen blir også avgjort ut i fra din alder, din historie med forsikring og eventuelle ulykker.

Egenandel du velger kan også ha en del å si. Setter du den høyt, vil du få lavere forsikringspremie, og omvendt.

Mange ønsker seg billig båtforsikring, og det er kanskje ikke så lett å vite hvilke forsikringer som er billig og ikke. For å få oversikt over markedet kan du benytte deg av vårt skjema.

Da kan du få tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig. Dermed finner du ut hva som regnes som billig båtforsikring, og hva du kan forvente deg av dekning.

Båtforsikring test

Mange båteiere ønsker den beste båtforsikring som finnes. Hva slags avtale som er best, kommer an på hva du prioriterer. Noen vil ha båtforsikring billig, mens andre gjerne betaler mer for båtforsikringen som har beste dekning. 

Det er mange som har prøvd å lage en test av forsikringer. Men hvilken båtforsikring som er best for deg, avhenger av hva du synes er viktigst. I tillegg er det stor forskjell ut ifra hva slags båt du har og mange andre forhold.

Beste båtforsikring

Båtforsikring-pris kan variere stort fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Derfor er det viktig å undersøke markedet og finne ut hva som tilbys fra de ulike forsikringsselskapene

Selv om du allerede har en avtale for båtforsikring, er det lurt å revurdere denne med jevne mellomrom.

Kanskje får du et bedre tilbud fra et annet selskap. Da kan du vurdere om du vil bytte forsikringsselskap, eller se om ditt nåværende vil matche prisen.

Om du allerede har et godt tilbud hos forsikringsselskapet ditt, er det veldig bra. Da har du fått bekreftelse på dette. Du har heller ikke tapt noe på det, for det å sjekke forsikringer er både gratis og uforpliktende.

Se om du kan få billig båtforsikring med beste vilkår

Hvis du ønsker rimelig båtforsikring, er det smart triks du kan gjøre. Ved å sjekke ut hva som finnes på markedet kan man spare mye penger. Da ser du fort hva som er det billigste og beste.

Hos oss kan du få tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et enkelt skjema. Deretter får du kontakt med forsikringsselskapene som vil gi deg sine tilbud.

Da er det bare for deg å sammenligne tilbudene du får, og se hva som passer deg best. Enten du ønsker billigste båtforsikring, eller den båtforsikringen som har best vilkår.

Du kan spare mer penger om du samler flere forsikringer hos et av forsikringsselskapene. Det kan gi deg billig båtforsikring, men også bedre pris på andre forsikringer.

Forsikringsselskap gir ofte samlerabatt til kundene sine. Har du andre forsikringer du trenger tilbud på, kan du blant annet huke av for reiseforsikring, hytteforsikring og uføreforsikring i skjemaet.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.