cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på luft til luft varmepumpe

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Varmepumpe

Motta tilbud på luft til luft varmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på ny luft til luft varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

KUN KJENTE MERKER

Finn beste luft til luft varmepumpe

Varmepumpe – luft-til-luft

Det finnes ulike typer varmepumper, og disse fungerer da på hver sin måte. Luft-til-luft varmepumpe er den vanligste typen varmepumpe her i Norge. 

Luft-til-luft-varmepumpen består av en utedel og en innedel. Det er utedelen som henter varme som er lagret i luften ute, for så å blåse det gjennom innedelen i boligen.

Varmepumper sørger for at du får god varmeeffekt ut i fra energien som tilføres. Man kan få igjen tre ganger så mye varme på energien som tilføres. Derfor finnes mange varmepumper i energiklasse A.

Moderne varmepumper kan hente varme fra uteluften helt ned til -25 °C.

På denne siden vil du finne generell informasjon om luft-luft varmepumper. Ønsker du å få konkrete forslag til varmepumpemodeller? Da bør du sjekke ut artikkelen Varmepumpe test: de 3 beste varmepumpene i år

Fordeler med varmepumper – luft-til-luft

Det er aldri dumt å gjøre tiltak som fører til at strømregningen blir mindre. Da kan du bruke pengene du sparer på ting du har lyst til. Eller spare til noe du drømmer om. 

I tillegg til at varmepumpen kan gjøre noe med utgiftsposten for strøm, vil en varmepumpe også sørge for bedre inneklima og luften inne. Med filter kan den rense luften for både støv og pollen.

Dette er da i tillegg til behagelig og jevn oppvarming.

Fordeler med luft-luft-varmepumpe:

 • Lavere strømregning
 • Bedre inneklima
 • Renere luft
 • Mer miljøvennlig
 • Aircondition om sommeren

Flere og flere ser nå verdien i varmepumper og har derfor en del spørsmål knyttet til temaet. Det er veldig lurt å gjøre noen undersøkelser og ta noen vurderinger før man gjør en slik investering.

Markedet har mye å by på, derfor kan det til tider virke vanskelig å skulle komme i mål, men det hjelper vi deg gjerne med. Det er du som skal ta valget til syvende og sist, men du kan allerede nå merke deg at luft-til-luft varmepumpe er et godt valg nesten uansett.

Varmepumper – test

Å lage tester av varmepumper er både dyrt og tidkrevende. Derfor er det også få tester ute. 

Det man kan gjøre er å sammenligne ulike modeller sin SCOP-verdi, som er teoretisk årsvarmefaktor. Det er mer relevant enn effektfaktor (COP).

Du finner SCOP på varmepumpens energimerking, hvor du også finner hvilken energiklasse den tilhører.

Men det er kanskje aller best å forhøre seg med fagpersoner så tidlig som mulig i prosessen. Ettersom det er ulovlig å montere varmepumpen selv, må du før eller siden ha tak i en montør.

En fagperson kan også hjelpe deg med å finne ut hvor stor den bør være, og hvor den bør plasseres for best ytelse. Det er ikke sikkert at den største og dyreste er den modellen som gir deg mest verdi for pengene.

Med skjema øverst på siden her, kan du få tilbud fra flere varmepumpeleverandører. Slik at du kan velge det tilbudet som passer best for deg. 

Å benytte seg av våre skjema til å innhente tilbud er helt gratis og uforpliktende for deg.

Om du likevel ønsker å ta en titt på en test, har vi samlet en oversikt over ulike varmepumpe-tester her.

Tenk på dette når du skal finne varmepumpe – luft-luft:

 • Den bør være tilpasset norske forhold og temperaturer
 • Den bør være energieffektiv
 • Den bør kunne brukes til kjøling, altså aircondition, om sommeren
 • Skal det være gulvmodell, veggmodell eller en takmodell?

Om du har system for vannbåren varme i huset, eller planlegger å skaffe det. Kan du også vurdere luft-vann-varmepumper eller væske-vann-varmepumper.

Uansett hvilken type du trenger, er det lurt å forhøre seg med fagfolk tidlig i prosessen. Da er du sikker på at du får produkter som passer din bolig. Slik at du får optimal oppvarming med lav bruk av energi.

Levetid – luft-luft-varmepumpe

De fleste varmepumper har en levetid på mellom 10 og 15 år, men dette er selvfølgelig noe som kan variere fra produsent til produsent og fra modell til modell.

Dessuten kan den yte bedre og varer lengst mulig, om du er flink med vedlikehold av varmepumpen.

I utgangspunktet skal man i alle fall kunne ha varmepumpen sin i mange år. Da skal det være muligheter for å tjene inn investeringen man har gjort, fordi man får lavere strømkostnader. 

Luft-luft-varmepumpe-priser i lavsesongen

Det er lett for oss å glemme at vinteren kommer, og at varmen forsvinner. Derfor er det mange som ikke bestemmer seg for å kjøpe luft-luft-varmepumpe før de kjenner kulden ekstra på kroppen.

Da blir det naturligvis stor etterspørsel om høsten og vinteren. Da får leverandørene mye å gjøre. Om du er tidlig ute, kan du kanskje gjøre et kupp og få en billig varmepumpe luft-til-luft.

Som en ekstra bonus kan du bruke den til kjøling om sommeren, og gjøre din bolig behagelig hele året.

Om du ønsker oversikt over markedet, uansett hvilken tid på året det er, kan du bruke våre skjemaer. 

Da fyller du enkelt inn litt informasjon om boligen, og du får kontakt med flere leverandører som gir deg pris og vilkår på sine produkter og tjenester. Da kan du enkelt sammenligne hva som er best for deg og ditt hjem.

Montering pris – varmepumpe – luft-til-luft

Som kjent er det ulovlig å montere varmepumpe selv. Derfor er du før eller siden nødt til å få tak i en montør. Velger du å installere selv uten å ha F-gass-sertifikat, mister du garantien, og eventuell forsikring. 

Selv om du gjør jobben gratis der og da, kan det koste deg dyrt om noe går galt.

Når du først må benytte deg av fagfolk, så bør du også benytte deg av kompetansen deres. 

Hvilke modeller er best for ditt hjem? Hvor skal utedelen stå for å ikke være til sjenanse for naboen? Hvor bør innedelen stå for at energi som brukes gir mest effektiv varmefordeling i hjemmet ditt?

I tillegg til nyttige tips om hvordan du bør vedlikeholde varmepumpen sin utedel og innedel.

Kanskje du får informasjon om luft-til-luft-varmepumper, som du ikke var klar over. For eksempel om wifi-styring av varmepumpen, filter til støv, eller om gulvmodell er en innedel som passer best for deg.
Eller om du er i et større oppussingsprosjekt, kan luft-vann-varmepumpen være noe for deg som vurderer vannbåren varme.

Luft-til-luft-varmepumpe – pris inkl. montering

Å finne ut av hva som er den beste luft-til-luft-varmepumpen med best pris, kan virke som litt av en jungel. Dessuten bør du ha befaring slik at du får en varmepumpe som er riktig for boliger som din.

Den må for eksempel være dimensjonert for størrelsen på boligen din. Kanskje trenger du flere innedeler. 

Eller kanskje du vil ha en gulvmodell for å forhindre kaldras fra vinduet? Eller kanskje du klarer deg med en av de mindre luft-til-luft-varmepumper på markedet.

Det er lett å tenke at man bare skal ha en billig luft-til-luft-varmepumpe og ferdig med det. Men det er viktig at du skaffer en som passer til ditt hus.

I tillegg har plassering mye å si for at varmen kommer ut i huset for mest effektiv oppvarming og komfort. Da får du mest ut av varmepumpen, slik at investeringen din gir god avkastning.
 
På våre sider kan du fylle ut et skjema for å få tilbud på luft-til-luft-varmepumper fra flere leverandører samtidig. Da er det enkelt å få oversikt over markedet, og velge den leverandøren med best pris og vilkår.

Å benytte seg av vår tjeneste er både gratis og uforpliktende for deg.
 

Motta tilbud på luft til luft varmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på ny luft til luft varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Ofte stilte spørsmål om luft-til-luft-varmepumpe

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer