Varmepumpe
4 min lesetid
Sist oppdatert: 18 mai 2024

Dette bør du vite om liten varmepumpe

Har du et lite rom eller mindre behov for oppvarming? Da kan en liten varmepumpe være tingen. Les mer om små varmepumper og finn ut om de dekker dine behov i denne artikkelen.
Liten varmepumpe
Dersom du bor i et område med mildt klima, kan en liten varmepumpe være tingen.

Er du usikker på om du trenger en stor eller liten varmepumpe til god nok oppvarming i boligen din? Da har du kommet til rett sted.

En liten varmepumpe passer bra for deg som ønsker å varme opp et middels stort rom, hytte, kjellerstue eller bor i et mildt klima. I boliger i kaldere klima, med mange adskilte rom og dårlige isolerte vegger anbefales derimot større varmepumper.

Videre kan du lese mer detaljert om fordelene og ulempene med en liten varmepumpe, og finne ut av om den er nok til ditt bruk.

Spar penger på oppvarming i dag
En varmepumpe er mer miljøvennlig og gir deg bedre inneklima og lavere oppvarmingskostnader enn annen elektronisk oppvarming.

Liten innedel og utedel: dekker de behovet ditt?

En liten varmepumpe passer bra for deg som har:

 • Middels store rom
 • Kjellerstue
 • Hytte
 • Godt isolerte rom
 • Et mildt klima der du bor (eksempelvis på sørlandet)
 • Tenkt på aircondition til soverom
 • Begrenset budsjett

Kan større varmepumper være like diskré?

Har du større rom eller bor i kaldere klima, må du nok se nærmere på større varmepumper for å varme opp boligen effektivt.

«Det er synd», tenker du kanskje. En liten varmepumpe kan jo virke mer fristende, da den med sin mindre størrelse er mer diskré på veggen.

Men det finnes en løsning også her.

Skulle du ønske at innedelen ikke er så synlig på veggen, kan du vurdere en kanalmontert varmepumpe.

Da er store deler av innedelen installert inn i veggen, og dermed er mesteparten av den skjult.

Det er også mulig å bygge en utedel delvis inn i huset, men det er viktig at det blir fri lufttilstrømming, ellers vil den ikke kunne fungere effektivt.

Tenker du å gjøre dette er det lurt å få avklart med en varmepumpe-montør på befaring. Det er mye å ta hensyn til når det kommer til hvordan du plasserer varmepumpens inne- og utedel.

Liten varmepumpe til soverom

Et soverom er ofte ikke det største rommet i huset, så det kan holde lenge med en liten varmepumpe her. Et solid pluss er at du kan bruke varmepumpe til kjøling på sommeren også, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Størrelse og lydnivå på en varmepumpe er kanskje faktorer du tenker over. Da er det greit å være klar over at en liten innedel ikke nødvendigvis støyer mindre enn større modeller.

Støynivå på varmepumpe

Lydnivået i apparater som varmepumper henger sammen med hvor store viftene er. Jo større de er, jo færre omdreininger i minuttet trenger de for å fungere, og mindre lyd lager de.

Det finnes flere ulike modeller på markedet, med forskjellig lydnivå. Dersom du har veldig sensitive ører kan du vurdere en gulvmodell - de er typen som gjerne støyer minst.

Skal du ha liten varmepumpe?

En varmepumpe, liten som stor, kan uansett være en god investering om du finner den rette modellen som passer til deg og din bolig.

Vi ønsker å hjelpe deg med å innhente flere tilbud, slik at du selv kan velge det tilbudet som passer deg - om det skulle være pris eller andre faktorer.

Grunnet regelendringene i 2013 må du ha fagfolk til å montere varmepumpen for deg - så hvorfor ikke involvere en fagperson så tidlig som mulig? Da kan du dele ønsker og tanker, og få rådgivning som gjør at du er sikker på å velge riktig varmepumpe, og ikke minst hvor den bør monteres.

En befaring er gratis og uforpliktende - og det er vår tjeneste også.

Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Sammenlign priser på varmepumpe

Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Motta tilbud fra flere leverandører der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.