Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema

Finn advokat innen arverett

Arverett - regler og testament

Se for deg at et nært familiemedlem dør, og det betyr at det er en arv som skal fordeles. I de fleste familier vil dette være en sårbar tid preget av sorg, forberedelser og samling av familie. I noen tilfeller betyr det også at familie som har mistet kontakten er nødt for å ha kontakt i en periode, selv om de kanskje ikke ønsker dette. Når man så legger til et arveoppgjør så kan ting bli veldig kompliserte. Penger og kanskje til og med gjeld må fordeles og i noen tilfeller finnes det kanskje ikke testamente heller. Det er masse papirarbeid som skal sendes inn til myndigheter, og det er arveavgifter som må betales.

Arvtager

Nå må du som arvtager ta et valg. Skal du forholde deg til alt alene? Har du godt samarbeid med de andre arvtagerne? Stoler du på at alle gjør det de skal og at alt dermed skal gå etter planen? Hvis du kan svare nei på samtlige av disse spørsmålene kan det være en fordel å hyre en advokat som kan ta seg av din del av arveoppgjøret. En advokat vil sørge for at alt går ordentlig for seg og det vil også legge press på de andre til å gjøre som de skal innenfor gitte tidsfrister. En advokat vil gjøre unna alt skjemaarbeidet for deg så du slipper å forholde deg til papirarbeidet og utregninger av hvem som skal ha hva. Med en advokat er du også mer eller mindre sikret at alle utregninger er korrekte.

Arveoppgjør

Mange familier har hemmeligheter, og et arveoppgjør er gjerne da disse hemmelighetene kommer for dage, enten det er frivillig eller ufrivillig. Det kan komme frem flere arvinger som man ikke har visst om, kanskje i form av barn familien ikke vet om. Avdøde kan ha skrevet et testamente hvor vedkommende har navngitt arvinger som ingen i familien har visst om.

Verdier i boet

Det er også muligheter for at det er skjule verdier i boet, altså verdier som familien ikke vet om, men som finnes i testamentet eller i andre papirer som gjennomgås i forbindelse med dødsboet. Hvis du da legger til mulighetene for store og gjerne kompliserte verdier så er det greit å ha en advokat som kan sortere all informasjon, gjøre alle utregninger og ikke minst fordelinger. Alle sånne ting som dukker opp i løpet av gjennomgangen av dødsboet, kan være med å bidra til eller skape konflikter mellom arvingene.

Arveoppgjør i utlandet

En annen ting som også gjør arveoppgjør kompliserte er om det finnes noen form for tilknytning til utlandet. Har han eller hun familie eller andre i utlandet som bør være med på arveoppgjøret? Finnes det verdier i form av for eksempel eiendommer eller bankinnskudd som må tas med i arveoppgjøret? Finnes det næringsvirksomhet i inn eller utland som også bør regnes med? Da er det desto viktigere å ha en god advokat som ikke bare har peiling på norsk arverett, men som også kan bevege seg internasjonalt og forholde seg til de lover og regler som er aktuelle i de forskjellige landene. Dette er veldig komplisert og ikke noe man bør prøve å organisere selv.

Kom i kontakt med beste advokat til din sak

Få tilbud fra flere dyktige advokater med ett skjema
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.