Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på katteforsikring

Sammenlign tilbud på dyreforsikring tilpasset deg og dine behov.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Katteforsikring

Det anslås å være godt over 700 000 katter i Norge. Det gjør katter til vårt avgjort mest populære kjæledyr. Da er det kanskje ikke så rart at nær sagt alle forsikringsselskap tilbyr egne katteforsikringer. 

Her skal vi se på hva en alminnelig katteforsikring dekker og hvilke forsikringsmuligheter man har. Vi skal også se at det er til dels store variasjoner fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

Underveis vil det bli klart at hvilken forsikring som er best for deg, avhenger av en rekke individuelle faktorer. Med det i bakhodet skal vi avslutningsvis drøfte hvordan man bør gå fram for å finne riktig katteforsikring. 

Hva dekker katteforsikringen?

I likhet med andre dyreforsikringer er det vanlig praksis å dele katteforsikring opp i to hoveddekninger: En som dekker veterinær- og andre behandlingskostnader og en livsforsikring.

Enkelte forsikringsselskaper har også egne forsikringer tilpasset rase- og avlskatter. Agria, som spesialiserer seg på dyreforsikring, er et eksempel på det. Andre igjen har ikke egne katteforsikringer, men kombinerte hunde- og katteforsikringer. 

Til felles har imidlertid de fleste forsikringene at de dekker behandlingsutgifter og død. Det være seg i en og samme forsikring eller som to adskilte dekninger. 

Behandlingsutgifter betyr gjerne opphold hos veterinær, kirurgiske inngrep og eventuelle medisiner. Ofte er fysioterapi og rehabilitering også inkludert. Allergilindrende behandling og veterinærutgifter i forbindelse med kattunger er heller ikke uvanlige dekninger. 

Livsforsikringen kan sammenlignes med en vanlig livsforsikring for mennesker. Ved dødsfall får man utbetalt en engangssum, som du enten velger selv eller som baserer seg på markedsverdi. Denne dekningen gjelder også hvis katten din er borte i en lengre periode eller blir stjålet. 

FirstVet

Gratis eller rimelig tilgang til FirstVet er noe annet mange forsikringsselskaper har begynt tilby de siste årene.

Iblant oppfører katten din seg ikke helt som den pleier. Det er ikke noe åpenbart galt med den, men du merker at noe er annerledes. Kan det være et symptom på en alvorlig sykdom, eller går det over til i morgen?

I slike tilfeller er det ikke alltid enkelt å avgjøre om du skal ta med katten til veterinæren for undersøkelser. En ting er at dyreklinikken kanskje ligger et stykke unna og det begynner å bli sent. En annen er at man ikke vil framstå som overhysterisk: Det er jo bare snakk om en liten atferdsendring.

Med FirstVet får du direkte kontakt med en veterinær gjennom telefonen din uansett hvor du befinner deg. Terskelen for å kontakte dyrelegen er dermed langt lavere. Og sjansene for å fange opp alvorlig sykdom i et tidlig stadium desto større. 

Pris på katteforsikring

Enkelte forsikringsselskap er naturligvis billigere enn andre. Ettersom dekningene varierer en del, er det imidlertid ikke bare enkelt å skulle utføre en direkte sammenligning. Av den grunn er det viktig at man har et begrep om hva forsikringen som et minimum bør inneholde. 

Budskapet er altså å se på innhold før pris. Enkelte katteraser er for eksempel mer utsatt for visse helseplager enn andre. Har man en slik katt, er det viktig å finne en forsikring med de relevante dekningene. 

Andre ting som vil være med å påvirke prisen, er størrelsen på forsikringssum og egenandel. Mange forsikringsselskap tilbyr også samlerabatter. Det vil si at du kan få inntil 20% rabatt hvis du har tre eller flere forsikringer hos dem. Videre kan enkelte selskap skilte med foreningsrabatt. 

Beste katteforsikring

Enkelte forsikringer vil ha bredere dekning til en lavere pris og kan kanskje slik sett sies å være bedre. Det hjelper imidlertid lite hvis din katt har spesielle utfordringer som den aktuelle forsikringen ikke tar høyde for. Den beste forsikringen for en katteeier er med andre ord ikke nødvendigvis den beste for en annen. 

Når det er sagt, er det mye som kan sies om forsikringer på generell basis. Tester utført av profesjonelle aktører kan derfor være en god måte å danne seg oversikt over markedet på. Norsk Familieøkonomi har for eksempel utmerket seg de siste årene med jevnlige tester av dyreforsikringer. 

Hvordan finne riktig forsikring

Tester og oversikter er et naturlig utgangspunkt for mange. En annen strategi er å innhente så mye informasjon fra andre forsikringskunder som mulig. Det være seg gjennom nettfora og -tjenester som Bytt.no eller venner og familie. 

Begge disse tilnærmingene kan gi deg et godt grunnlag når du skal finne riktig forsikring. Som vi har sett, er det imidlertid slik at mange individuelle faktorer avgjør hvilken forsikring du bør ha. For å få en fullgod og korrekt oversikt kommer du altså ikke utenom å be om tilbud basert på dine personlige opplysninger. 

Det kanskje høres ut som en overveldende oppgave å skulle innhente og sammenligne tilbud fra en bråte forsikringsselskap. Heldigvis finnes det en løsning på det. Ved hjelp av en sammenligningstjeneste behøver du kun å fylle ut ett enkelt skjema. Gjennom det får forsikringsselskapene den informasjonen de behøver for å gi deg sitt beste tilbud. Så hvorfor ikke la dem kappes om deg som kunde?

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.