Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Gratis og uforpliktende

Få tilbud på Katteforsikring

Sammenlign tilbud på Katteforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Forsikring - katt

Det anslås å være godt over 700.000 katter i Norge. Det åpner et stort marked for forsikringselskaper som ønsker å tilby forsikring av katt, og det gir deg som kunde en mengde selskaper å velge mellom. 

Vi skal undersøke nærmere hva en alminnelig forsikring på katt dekker og hvilke variasjoner det finnes på markedet, slik at du får den beste forsikringen til katten din.

Hva dekker katteforsikring?

I likhet med andre dyreforsikringer er det vanlig praksis å dele katteforsikring opp i to hoveddekninger: En som dekker veterinær- og andre behandlingskostnader og en livsforsikring. 

Enkelte forsikringsselskaper har også egne forsikringer tilpasset rase- og avlskatter, mens andre har en kombinert forsikring for hunder og katter. 

Behandlingsutgifter

Behandlingsutgifter refererer til opphold hos veterinær, kirurgiske inngrep og eventuelle medisiner. Det er ofte slik at denne forsikringen dekker fysioterapi og rehabilitering.

Allergilindrende behandling og veterinærutgifter i forbindelse med kattunger er også en vanlig dekning som er inkludert hos forsikringselskapene. 

Det er ofte veterinærutgifter og prisen på medisiner som koster mest, og jo mer medisiner og behandling som katten trenger jo mer kommer regningen på. Denne forsikringen er best dersom noe illebefinnende skulle skje.

Livsforsikring

Livsforsikringen kan sammenlignes med en vanlig livsforsikring for mennesker. Ved dødsfall får man utbetalt en engangssum, som du enten velger selv eller som baserer seg på markedsverdi. Denne forsikringen dekker også situasjoner der katten blir borte i en lengre periode, blir stjålet eller må avlives av dyrevernmessige årsaker. 

Alder på katten

Noen forsikringselskaper har begrensninger og vilkår som katten din må oppfylle for å få godkjent en forsikring. Ett av disse er at katten din må være minst 5 uker gammel eller yngre enn 10 år.

Det er vanlig at kattunger er hos moren frem til de er 12 uker gamle, så 5 uker-regelen gjelder mest for oppdretter. Derimot er 10 år-regelen mer relevant for en eier, da gjennomsnittslevetiden kan gå opp til 16 år.

FirstVet

Gratis eller rimelig tilgang til FirstVet er noe mange forsikringsselskaper har begynt å tilby de siste årene.

Iblant oppfører katten seg merkelig. Det er ikke noe åpenbart galt med den, men du merker at noe er annerledes. Kan det være et symptom på en alvorlig sykdom, eller går det over til i morgen?

I slike tilfeller er det ikke alltid enkelt å avgjøre om du skal ta med dyret til veterinær for undersøkelser. Det kan være langt til dyreklinikken og det begynner å bli sent, eller man er redd for å framstå som overhysterisk.

Gjennom forsikringen og FirstVet får du direkte kontakt med en veterinær gjennom telefonen din uansett hvor du befinner deg. Terskelen for å kontakte dyrelegen er dermed langt lavere. Og sjansene for å fange opp alvorlig sykdom i et tidlig stadium desto større. 

Dette reduserer også veterinærutgifter, da man får den hjelpen man trenger over telefon dersom det kun er det man trenger.

Katteforsikring - pris

Enkelte forsikringsselskap er billigere enn andre. Ettersom dekningene varierer en del, er det imidlertid ikke bare enkelt å skulle utføre en direkte sammenligning. Av den grunn er det viktig at man har et begrep om hva forsikringen som et minimum bør inneholde. 

Det er lurt å tenke gjennom hva man ønsker at forsikringen skal dekke av behandling dersom noe skulle skje, for så å tenke på pris. Enkelte katteraser er for eksempel mer utsatt for visse helseplager enn andre. Har man en slik rase, er det viktig å finne en forsikring med de relevante dekningene. 

Andre ting som vil være med å påvirke prisen, er størrelsen på forsikringssum og egenandel. Mange forsikringsselskap tilbyr også samlerabatt. Det vil si at du kan få avslag på prisen hvis du samler tre eller flere forsikringer hos ett selskap. Videre kan enkelte selskap skilte med foreningsrabatt. 

Beste katteforsikring

Enkelte forsikringer vil ha bredere dekning til en lavere pris og kan kanskje slik sett sies å være bedre. Det hjelper imidlertid lite hvis din katt har spesielle utfordringer som den aktuelle forsikringen ikke tar høyde for. Den beste forsikringen for en katteeier er med andre ord ikke nødvendigvis den beste for en annen. 

Når du skaffer deg en katt er det snakk om å være ansvarlig for et levende liv. Det betyr at som eier er man ansvarlig for at katten får behandling hos veterinær slik at de ikke har det vondt. Best forsikring er derfor en som hjelper deg vedlikeholde det ansvaret, samtidig som du ikke skal knekkes av veterinærutgifter.

Når det er sagt, er det mye som kan sies om forsikringer på generell basis. Tester utført av profesjonelle aktører kan derfor være en god måte å danne seg oversikt over markedet på. Norsk Familieøkonomi har for eksempel utmerket seg de siste årene med jevnlige tester av dyreforsikringer

Katteforsikring - test

Tester og oversikter er et naturlig utgangspunkt for mange når de skal avgjøre hvilken forsikring de skal velge. En annen strategi er å innhente så mye informasjon fra andre forsikringskunder som mulig. Det være seg gjennom nettfora og -tjenester, venner og familie. 

Begge disse tilnærmingene kan gi deg et godt grunnlag når du skal finne riktig forsikring. Som vi har sett, er det imidlertid slik at mange individuelle faktorer avgjør hvilken forsikring du bør ha. For å få en fullgod og korrekt oversikt kommer du altså ikke utenom å be om tilbud basert på dine personlige opplysninger. 

Ved å lese gjennom tester på nett kan du komme frem til gode generelle svar, men på siden her kan du fylle ut skjemaet vårt slik at du får gratis og uforpliktende tilbud om katteforsikringer som er tilpasset deg og katten din.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer