cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på katteforsikring

Sammenlign tilbud på katteforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Beste forsikring til katt

veterinær holder en kattunge ser kun hendene med blå hansker
En katteforsikring er lurt å ha dersom katten din skulle være uheldig å bli skadet eller syk. 

I Norge er det ca 750 000 katter fordelt på rundt 400 000 eiere. Som katteeier ønsker du sikkert at pus skal ha et godt liv uten å blakke deg helt ved uforutsette veterinærbesøk som følge av at pus har blitt skadet eller syk. 

Katter gir et stort marked for forsikringselskaper som tilbyr dyreforsikring og katteforsikring. Dette gir deg som katteeier en mengde selskaper å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne en forsikring som passer deg og din katt best. 

I denne artikkelen får du nærmere innsikt i hva en alminnelig forsikring på katt dekker og hvilke variasjoner det finnes på markedet, slik at du får den beste forsikringen til din katt.

VISSTE DU AT... Katten din må være ID-merket for å kunne forsikres. Når pusen din er ID-merket er det også større sjanse for å få katten din tilbake, dersom pus blir borte.

Hva dekker katteforsikring?

En katteforsikring hjelper deg økonomisk når katten din blir syk eller skadet. Det offentlige helsevesenet dekker ikke sykdom eller skader på dyr og du som katteier må betale for alle veterinærkostnader, men for å få katteforsikrinsg må pus være ID-merket. 

I likhet med andre dyreforsikringer er det vanlig praksis å dele katteforsikring opp i to hoveddekninger: En som dekker veterinær-, veterinærutgifter og andre behandlingskostnader og en livsforsikring. 

 • Behandlingsforsikring/ veterinærforsikring.

 • Livsforsikring.

Enkelte forsikringsselskaper har også egne forsikringer tilpasset rase- og avlskatter, mens andre har en kombinert forsikring for hunder og katter. 

Behandlingsforsikring/ veterinærforsikring

Behandlingsforsikring, også kalt veterinærforsikring, dekker primært veterinærutgifter og medisiner. 

Forsikringen dekker opphold hos veterinær, kirurgiske inngrep og eventuelle medisiner. Det er ofte slik at denne forsikringen dekker fysioterapi og rehabilitering.

Allergilindrende behandling og veterinærutgifter i forbindelse med kattunger er også en vanlig dekning som er inkludert hos forsikringselskapene. 

Det er ofte veterinærutgifter og prisen på medisiner som koster mest, og jo mer medisiner og behandling som katten trenger jo mer kommer regningen på. Denne forsikringen er best dersom noe illebefinnende skulle skje.

Livsforsikring

Livsforsikringen kan sammenlignes med en vanlig livsforsikring for mennesker. Ved dødsfall får man utbetalt en engangssum, som du enten velger selv eller som baserer seg på markedsverdi. 

En livsforsikring dekker også situasjoner der katten blir borte i en lengre periode, blir stjålet eller må avlives av dyrevernmessige årsaker. 

VISSTE DU AT... Ikke alle dyreforsikringer, eller katteforsikringer, gir deg økonomisk erstatning dersom katten blir borte eller stjålet – Hvis katten ikke er primært en "innekatt". Lar du katten gå ute fritt, er det ikke sikkert du får dekket tapet dersom pus blir borte. 

Alder på katten

Noen forsikringselskaper har begrensninger og vilkår som katten din må oppfylle for å få godkjent en forsikring. Ett av disse er at katten din må være minst 5 uker gammel eller yngre enn 10 år.

Det er vanlig at kattunger er hos moren frem til de er 12 uker gamle, så 5 uker-regelen gjelder mest for oppdretter. Derimot er 10 år-regelen mer relevant for en eier, da gjennomsnittslevetiden kan gå opp til 12 - 18 år, noen kan også leve lengre enn 20 år. 

VISSTE DU AT... Norges eldste katt Tom ble 30 år. 

FirstVet - Hva er det?

Flere forsikringsselskap som tilbyr dyreforsikring er også samarbeidspartner med FirstVet. FirstVet tilbyr rask konsultasjon via deres app til kunden. 

Iblant oppfører katten seg merkelig. Det er ikke noe åpenbart galt med den, men du merker at noe er annerledes. Kan det være et symptom på en alvorlig sykdom, eller går det over til i morgen?

I slike tilfeller er det ikke alltid enkelt å avgjøre om du skal ta med dyret til veterinær for undersøkelser. Det kan være langt til dyreklinikken og det begynner å bli sent, eller man er redd for å framstå som overhysterisk.

Gjennom forsikringen og FirstVet får du direkte kontakt med en veterinær gjennom telefonen din uansett hvor du befinner deg. 

Terskelen for å kontakte dyrelegen er dermed langt lavere. Og sjansene for å fange opp alvorlig sykdom i et tidlig stadium desto større. 

Dette reduserer også veterinærutgifter, da man får den hjelpen man trenger over telefon dersom det kun er det man trenger.

Med FirstVet inkludert i katteforsikringen kan du:

 • Slippe unødvendige veterinærbesøk.

 • Få gratis konsultasjon ved skade og sykdom.

 • Lettere få time til konsulatasjon på dagen. FirstVet er åpent 9-24, hver dag.

Katteforsikring - pris

Enkelte forsikringsselskap er billigere enn andre. Ettersom dekningene varierer en del, er det imidlertid ikke bare enkelt å skulle utføre en direkte sammenligning. Av den grunn er det viktig at man har et begrep om hva forsikringen som et minimum bør inneholde. 

Det er lurt å tenke gjennom hva man ønsker at forsikringen skal dekke av behandling dersom noe skulle skje, for så å tenke på pris. Enkelte katteraser er for eksempel mer utsatt for visse helseplager enn andre. Har man en slik rase, er det viktig å finne en forsikring med de relevante dekningene. 

Andre ting som vil være med å påvirke prisen, er størrelsen på forsikringssum og egenandel. Mange forsikringsselskap tilbyr også samlerabatt. Det vil si at du kan få avslag på prisen hvis du samler tre eller flere forsikringer hos ett selskap. Videre kan enkelte selskap skilte med foreningsrabatt. 

veterinær holder en blåmasket pus med blå øyne ser veterinærens blå hansker
Den beste forsikringen til din katt er en katteforsikring som hjelper deg med sykdom og skader katten din kan være uheldig å få i løpet av sitt liv. 

Beste katteforsikring

Enkelte forsikringer vil ha bredere dekning til en lavere pris og kan kanskje slik sett sies å være bedre. Det hjelper imidlertid lite hvis din katt har spesielle utfordringer som den aktuelle forsikringen ikke tar høyde for. 

Den beste forsikringen for en katteeier er med andre ord ikke nødvendigvis den beste for en annen. 

Når du skaffer deg en katt er det snakk om å være ansvarlig for et levende liv. Det betyr at som eier er man ansvarlig for at katten får behandling hos veterinær slik at de ikke har det vondt. 

Den forsikringen som er best til katten din er derfor en katteforsikring som hjelper deg vedlikeholde det ansvaret, samtidig som du ikke skal knekkes av veterinærutgifter.

Når det er sagt, er det mye som kan sies om katteforsikringer på generell basis. Tester utført av profesjonelle aktører kan derfor være en god måte å danne seg oversikt over markedet på. 

Norsk Familieøkonomi har for eksempel utmerket seg de siste årene med jevnlige tester av dyreforsikringer

Katteforsikring - hvilken er best i test?

Tester og oversikter er et naturlig utgangspunkt for mange når de skal avgjøre hvilken forsikring de skal velge. 

En annen strategi er å innhente så mye informasjon fra andre forsikringskunder som mulig. Det være seg gjennom nettfora og -tjenester, venner og familie. 

Begge disse tilnærmingene kan gi deg et godt grunnlag når du skal finne riktig forsikring. Som vi har sett, er det imidlertid slik at mange individuelle faktorer avgjør hvilken forsikring du bør ha. 

For å få en fullgod og korrekt oversikt kommer du altså ikke utenom å be om tilbud basert på dine personlige opplysninger. 

Ved å lese gjennom tester på nett kan du komme frem til gode generelle svar, men på siden her kan du fylle ut skjemaet vårt slik at du får gratis og uforpliktende tilbud om katteforsikringer som er tilpasset deg og katten din.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer