Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på hundeforsikring

Sammenlign tilbud på hundeforsikring deg og dine behov.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Hundeforsikring

Det er ingen som har den nøyaktige oversikten over hvor mange hunder det er i Norge i dag. “Norsk Kennel Klubb” anslår likevel at det er snakk om godt over en halv million individ. Det vil si at det er nesten like mange hunder som det er barn i grunnskolealder. 

Slik sett er det kanskje ikke så rart at utvalget av hundeforsikringer er så stort som det er. Nær sagt alle store forsikringsselskap tilbyr enten rene hundeforsikringer eller kombinert hunde- og katteforsikring. 

Med et slikt utvalg er det gode sjanser for at den riktige forsikringen nettopp for deg finnes der ute. Men det betyr også at det å danne seg oversikt og faktisk finne den ikke alltid er like enkelt. 

I det følgende skal vi undersøke hva du burde tenke på når du skal velge forsikring til hunden din. Hvilke dekninger du bør ha, varierer nemlig ut fra den enkelte hunds behov og rase. Vi skal også se på hva de store prisforskjellene selskapene imellom har å si for deg og valget ditt. Er det for eksempel slik at dyrest alltid er best?

Hva dekker en hundeforsikring?

Hunder kan i likhet med oss mennesker rammes av en rekke sykdommer. I motsetning til oss har de imidlertid ikke noe offentlig helsetilbud, og et veterinærbesøk kan fort bli en kostbar affære. Da er det viktig at du har forsikringen til hunden din i orden. Her skal vi se på noen av de vanligste tingene den dekker. 

Du vil legge merke til at hundeforsikringer ofte deles opp i to kategorier: En for veterinær- og andre behandlingkostnader, og en for dødsfall eller tap ved for eksempel tyveri eller forsvinning. 

Førstnevnte inkluderer gjerne ting som medisiner, fødselshjelp, kirurgi og mer generelle veterinærutgifter. Mens den andre kan sammenlignes med en alminnelig livsforsikring. Det vil si at du får utbetalt en engangssum hvis hunden din dør eller forsvinner. Hos enkelte selskap velger du forsikringssummen selv, mens andre tar utgangspunkt i hundens markedsverdi. 

Beste hundeforsikring

Det som er den beste forsikringen for en hundeeier, er kanskje ikke den beste for den neste. Det skyldes blant annet at ulike hunder har ulike behov. Enkelte hunderaser er for eksempel mer utsatt for visse helseplager enn andre. Noe som betyr at du må være bevisst din hunds særegenheter når du leter etter forsikring. 

Ta for eksempel periodontitt, en tannkjøttsykdom som ofte rammer små hunder som dvergdachs, papillion og chihuahua. De fleste forsikringsselskap oppgir tannhelse som et av dekningsområdene i hundeforsikringen sin. Det du imidlertid må være obs på, er at dette som regel gjelder tannproblemer oppstått som følge av ulykker. 

Er din hund ekstra utsatt for periodontitt, gjelder det altså å sørge for at forsikringen spesifikt dekker slike tannhelseproblemer. 

Pris på hundeforsikring

Som med andre forsikringstyper er det store prisforskjeller også på hundeforsikringer. De dyreste har gjerne bredere dekning enn de billigste og kan kanskje slik sett sies å være bedre. 

Bredere dekning hjelper imidlertid lite hvis de vanligste sykdommene og utfordringene for din hund ikke er inkludert. Derfor bør det at du får med de viktigste dekningene for din hund i forsikringen være førsteprioritet. Deretter kan man begynne å sammenligne priser. 

Hvordan finne riktig hundeforsikring?

Det leder oss over til neste punkt: Hvordan går man fram for å finne forsikringen som ikke bare er god på pris, men også har de nødvendige dekningene? 

Mange begynner med å forhøre seg med andre hundeeiere. Det være seg bekjente eller gjennom nettfora og tjenester som Bytt.no. Dette kan være en god måte å danne seg et overblikk over markedet på. Når det er sagt, så er det visse ting man skal være obs på når man benytter seg av jungeltelegrafen. 

Forsikringsselskapene har ulike måter å beregne pris på. Hva forsikringen blir kostende kommer an på ting som hundens rase, alder og kjønn. I tillegg kan din situasjon være med på å bestemme prisen. Forbundsrabatt er for eksempel ikke uvanlig. Derfor er det ikke sikkert at det som oppleves som et dyrt eller billig forsikringsselskap for en, vil være det for den neste. 

Erfaringer

Andres erfaringer med ulike forsikringsselskap hjelper deg med andre ord bare et stykke på veien. Skal du ha en fullgod oversikt, må du imidlertid innhente tilbud fra forskjellige forsikringsselskap med utgangspunkt i egne opplysninger.

Det kan kanskje høres ut som en overveldende oppgave. Men benytter du deg av en sammenligningstjeneste, blir alt så mye enklere. Da behøver du kun å fylle ut ett skjema. Så er det opp til forsikringsselskapene å overbevise deg om at de har forsikringen du er ute etter.

Test av hundeforsikring

Større aviser og nettmagasiner som Aftenposten, VG, DinSide.no og Norsk Familieøkonomi utfører stadig tester av ulike forsikringstyper. Ved siden av reiseforsikringer er dyreforsikringer blant de forsikringene som testes jevnligst.

Spesielt Norsk Familieøkonomi har utmerket seg de siste årene med utførlige tester av ulike hunde- og katteforsikringer. Slike og lignende tester kan være et godt supplement i jakten på den rette forsikringen for deg og din hund. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.