cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på hundeforsikring

Sammenlign tilbud på hundeforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Beste hundeforsikring

Når man skaffer seg en hund, får man også et nytt familiemedlem. Det er utrolig mange hunder i Norge, og da er det klart at utvalget av hundeforsikringer er så stort som det er. Nær sagt alle store forsikringsselskap tilbyr enten rene hundeforsikringer eller kombinert hunde- og katteforsikring

Med et slikt utvalg er det gode sjanser for at den riktig forsikring på hund, som passer nettopp for deg finnes der ute. Men det betyr også at det å danne seg oversikt og finne den forsikringen som er riktig for deg ikke alltid er like enkelt å finne. 

Hva dekker hundeforsikring?

Hunder kan i likhet med oss mennesker rammes av en rekke sykdommer. I motsetning til oss har de imidlertid ikke noe offentlig helsetilbud, og et veterinærbesøk kan fort bli en kostbar affære. Da er det viktig at du har forsikringen til hunden din i orden. Her skal vi se på noen av de vanligste tingene den dekker. 

Du vil legge merke til at hundeforsikringer ofte deles opp i to kategorier: En for veterinær- og andre behandlingkostnader, og en for dødsfall eller tap ved for eksempel tyveri eller forsvinning. 

Førstnevnte inkluderer gjerne ting som medisiner, fødselshjelp, kirurgi og mer generelle veterinærutgifter. Mens den andre kan sammenlignes med en alminnelig livsforsikring. Det vil si at du får utbetalt en engangssum hvis hunden din dør eller forsvinner. Hos enkelte selskap bestemmer du selv forsikringssummen, mens andre tar utgangspunkt i hundens markedsverdi. 

Behandlingsforsikring - hundeforsikring

Det er stor sannsynlighet at hunden din behøver å se en veterinær i løpet at et år. Forsikringer som dekker behandling av hunden vil gi deg erstatninger for veterinærutgifter ut hundens levetid. Det er verdt å se hvilke hunderaser slike forsikringer gjelder, men som regel vil dette være uavhengig av rase.

Når du forsikres mot veterinærutfigter vil du som regel være dekket for et grunnleggende sum som kan økes eller reduseres utifra det behovet hunden din har. Dette vil påvirke forsikringspremien du betaler.

Slike behandlingsforsikringer kan dekke blant annet:

 • Medisiner, bandasjer og beskyttelsesmateriell
 • Kiropraktor og fysioterapi som blir utført av en veterinær
 • MR og CT scanning inntil en viss sum hvert år
 • Allergiutredning og vaksiner

Noen forsikringsselskaper tilbyr mer eller mindre enn dette. Uavhengig av hva du velger, kan du som regel bestemme hvilken egenandel du ønsker å betale dersom du bruker forsikringen. Da kan du velge mellom alt fra 25 prosent til 50 prosent. Velger du forsikringer med høyere egenandel, vil du betale en lavere pris for forsikringen.

Rehabilitering

Du burde undersøke om forsikringen du velger inkluderer rehabilitering av hunden din dersom den skulle pådra seg en skade som den vil trenge rehabiliterende aktiviteter. Noen forsikringsselskaper tilbyr dette som en tilleggstjeneste til behandlingsforsikringen.

Dersom man velger denne tilleggstjenesten, vil hunden din få dekket trening som svømming og vanntredemølle for at den skal komme seg i raskere i form etter at den har pådratt seg en skade.

Livsforsikring

Dersom du velger å skaffe en livsforsikring for hunden din vil du være forsikret ved tap av hunden din. Dette gjelder som regel for alle hunder, uansett hvilken hunderase og bruksområde.

Forsikringen gir deg en utbetaling dersom hunden din dør eller den må avlives som av dyrevernhensyn som for eksempel sykdommer eller ulykker som gjør at hunden lider. Summen som hunden din er garantert for står skrevet i forsikringsbeviset ditt og vil være en garantert utbetaling dersom hunden dør.

Summen som står i forsikringsbeviset endres når hunden din blir eldre, og dette kna du lese mer om på forsikringsselskapets hjemmeside.

Denne forsikringen dekker også tyveri og bortkomst.

Livsforsikring til hunden har som regel ingen egenandel.

Brukstap

Dersom du bruker hunden til spesifikke oppgaver, kan du kjøpe en tilleggsforsikring som dekker tap av bruksverdi for hunden. Det betyr at du får en engangsutbetaling basert på forsikringssummen du har valgt når hunden ikke lenger kan utføre en oppgave den tidligere har hatt.

For å kunne få denne tilleggsforsikringen må hunden ha beviselige bruksegenskaper for å bevise at det er avlshund, jakthund, tjenestehund eller har utført andre oppgaver før skaden eller sykdommen. Skaden som hunden har pådratt seg må da dokumenteres av en veterinær.

Denne tilleggsforsikringen har som regel ingen egenandel.

Valpekull

Dersom du har en drektig hund kan du velge å kjøpe en engangsforsikring som dekker veterniærbehandling for valpene. Avhengig av vilkårene til forsikringselskapet du velger, vil denne forsikringen dekke valpene fra en viss alder frem til de blir levert til nye familier.

Når du velger denne forsikringen dekker du valpene for en spesifisert sum penger som du avtaler med forsikringsselskapet.

Beste hundeforsikring

Det som er den beste forsikringen for en hundeeier, er kanskje ikke den beste for den neste. Det skyldes blant annet at ulike hunder har ulike behov. Enkelte hunderaser er for eksempel mer utsatt for visse helseplager enn andre. Noe som betyr at du må være bevisst din hunds særegenheter når du leter etter forsikring. 

Ta for eksempel periodontitt, en tannkjøttsykdom som ofte rammer små hunder som dvergdachs, papillion og chihuahua. De fleste forsikringsselskap oppgir tannhelse som et av dekningsområdene i hundeforsikringen sin. Det du imidlertid må være obs på, er at dette som regel gjelder tannproblemer oppstått som følge av ulykker. 

Er din hund ekstra utsatt for periodontitt, gjelder det altså å sørge for at forsikringen spesifikt dekker slike tannhelseproblemer. 

Forsikring hund - pris

Som med andre forsikringstyper er det store prisforskjeller også på hundeforsikring. De dyreste har gjerne bredere dekning enn de billigste og kan kanskje slik sett sies å være bedre. 

Bredere dekning hjelper imidlertid lite hvis de vanligste sykdommene og utfordringene for din hund ikke er inkludert. Derfor bør det at du får med de viktigste dekningene for din hund i forsikringen være førsteprioritet. Deretter kan man begynne å sammenligne priser. 

Finn beste hundeforsikring for deg

Det leder oss over til neste punkt: Hvordan går man fram for å finne forsikring av hund som er god på pris, og kan dekke det som er nødvendig hos veterinæren dersom noe skulle skje? Det handler om å sammenligne forsikringene og vilkår, med tanke på medisiner, skader, sykdom og egenandel. Når du vet dette, kan du velge forsikringer som er best for deg.

Mange begynner med å forhøre seg med andre hundeeiere. Det være seg bekjente eller gjennom nettfora. Det kan være en god måte å danne seg et overblikk over markedet på. Når det er sagt, så er det visse ting man skal være obs på når man benytter seg av jungeltelegrafen. 

Forsikringsselskapene har ulike måter å beregne pris på. Hva forsikringen koster kommer an på ting som hundens rase, alder og kjønn. I tillegg kan din situasjon være med på å bestemme prisen. Forbundsrabatt er for eksempel ikke uvanlig. Derfor er det ikke sikkert at det som oppleves som et dyrt eller billig forsikringsselskap for en, vil være det for den neste. 

Ønsker du å gjøre jobben enkel kan du benytte våre tjenester ovenfor. Dersom du går til toppen av siden vi ldu finne et skjema som du kan fylle ut for å få gratis og uforpliktende tilbud fra forsikringsselskapene som tilbyr hundeforsikring. Med vårt skjema her kan du få tilbud flere selskaper samtidig. Da får du bedre oversikt over markedet, så er det opp til deg å velge den hundeforsikringen som gir deg best dekning. Bruk skjemaet og finn riktig forsikringsselskap for hundens behov.

Hundeforsikring - utgifter

Når man får seg et kjæledyr har man et ansvar for at det dyret har det godt. Det betyr at man må være forberedt på å få utgifter for behandling hos veterinær for å behandle skjulte feil, kroniske sykdommer eller andre problemer som reduserer dyrets livskvalitet.

Forsikringer er en god løsning for at økonomien ikke skal knekke under det ansvaret. En forsikring gir deg dekning for utgifter og siden du selv bestemmer egenandel gir det deg trygghet i økonomien dersom noe uforventet skjer med hunden.

Ved å velge en god forsikring får du dekning til medisiner, behandling hos veterinæren, og en trygghet i hverdagen. Derfor bør du sammenligne forsikringsselskapene slik at du får et godt tilbud, lav egenandel og forikringer som best kan dekke din hund dersom noe skjer.

Hundeforsikring - best i test

Større aviser og nettmagasiner som Aftenposten, VG, DinSide.no og Norsk Familieøkonomi utfører stadig tester av ulike forsikringstyper. Deriblant forsikring til hund. Ved siden av reiseforsikringer er dyreforsikringer blant de forsikringene som testes jevnligst.

Spesielt Norsk Familieøkonomi har utmerket seg de siste årene med tester av katt- og hundeforsikring. Slike og lignende tester kan være et godt supplement i jakten på riktig hundeforsikring for deg og din hund. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer