cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
4 min lesetid
Sist oppdatert: 06 februar 2024

Dette bør du vite om gjeldsforsikring

Gjeldsforsikring en fellesbetegnelse for forskjellige forsikringer som tar hånd om gjelden din dersom noe skulle skjedd noe med deg.
Gjeldsforsikring
Har du en familie er gjeldsforsikring viktig. Det kan nemlig sikre dem hvis det verste skulle skje.

Hva er gjeldsforsikring?

Gjeldsforsikring er det samme som livsforsikring - forsikringen som forsikrer deg for skader som påvirker livskvaliteten din. Du trenger ikke tenke på om du skal ha livsforsikring eller gjeldsforsikring, da det er det samme.

Omfanget av en gjeldsforsikring kommer an på hvilken type du velger, men hensikten er å redusere eller slette gjelden din fullstendig.

Hvis du vurderer gjeldsforsikring er det viktig å tenke på livssituasjonen din, da noen gjeldsforsikringer spiller en større rolle enn andre ut ifra hvilket samliv du har.

Forsikring for å betale ned lånet

Er du singel er det kanskje ikke like viktig med forsikring mot dødsfall. Om du har en samboer, og dere begge har tatt opp et felles lån på en bolig, kan det være en god idé med en gjeldsforsikring som dekker en del av gjelden din.

Er du gift og har barn kan det være en idé å vurdere forsikring for dødsfall.

En gjeldsforsikring vil enten bli utbetalt én gang, eller komme inn på kontoen som månedlige utbetalinger, avhengig av hvilken gjeldsforsikring man har. Pengene kan brukes til å betale ned lånet.

Spar tusener på forsikringene
Motta tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper. Sammenlign og velg tilbudet med best vilkår til lavest pris.

Hva dekker gjeldsforsikring?

Dette er kjernen av det mange lurer på, og svaret er ganske enkelt: det kommer an på hva forsikringsselskapet ditt tilbyr. Gjeldsforsikring regnes vanligvis som én eller flere av disse type forsikringene:

 • Dødsfall
 • Uførhet
 • Sykdom
 • Langtidssykmelding
 • Arbeidsledighet

Du kan selv velge hvor stort omfang gjeldsforsikringen din skal ha ut ifra hvilke forsikringer du velger.

På Tjenestetorget har vi gjort det enkelt å velge hvilke forsikringer du ønsker for liv og helse. Du kan få samlerabatt når du velger mer enn én forsikring, som da gjør at gjeldsforsikringen din har et større omfang.

Dødsfall

Ved dødsfall skal livsforsikringer gi etterlatte økonomisk støtte. Livsforsikring reduserer den økonomiske belastningen ved å utbetale en sum med penger til familien eller partner, slik at de kan dekke deler av, eller slette gjeld ved dødsfall.

Familien kan ta en avgjørelse på hvordan de vil bruke pengene.

Uførhet

Uføreforsikring skal gi deg en sikker økonomi gjennom uførhet. Denne forsikringen kommer i tillegg til uføretrygden du vil få fra NAV, slik at du får dekket vanlige utgifter i hverdagen til tross for at du ikke kan jobbe.

Slett gjeld ved uførhet

Du kan også velge en uføreforsikring som sletter gjelden din ved eventuell uførhet.

I tillegg kan du få ettergivelse av dine studielån hos Lånekassen dersom du blir varig ufør over 50 prosent, samtidig som du får varig uføretrygd fra folketrygden. Dette, i tillegg til forsikringen, gir deg en veldig god dekning om noe skulle hendt.

Langtidssykemelding

Forsikringer som dekker langtidssykemelding, har samme utgangspunkt som uføreforsikringer. Det er ment som et tillegg til utbetalinger fra NAV slik at du kan opprettholde den livsstilen du har.

Arbeidsledighet

Dette er gjeldsforsikring ved arbeidsledighet. Blir du permittert eller mister jobben din, kan du få faste månedlige utbetalinger. På samme måte som ovenfor, er dette ment som kompensasjon for tapt inntekt mens du ikke er i jobb. 

Gjeldsforsikring: Lån og gjeld

Gjelds- og livsforsikring er altså det samme. Derimot er det nyanser mellom forskjellige forsikringsselskaper om hva de forskjellige forsikringene dekker.

Noen tilbyr månedlige utbetalinger og ettergivelse av gjeld ved uførhet, mens andre tilbyr kun månedlige utbetalinger som er ment å brukes til å nedbetale gjeld.

Tanken er altså at du skal få en forsikring på lån, slik at det ikke skal være overveldende for deg eller familien i en allerede vanskelig situasjon.

Det gir en trygghet å vite at, for eksempel, alt som står igjen av et boliglån etter at en partner er død ikke faller på den etterlatte. Forsikring av lånet gjennom livsforsikring kan derfor være lurt.

Hva koster gjeldsforsikring?

Hva gjeldsforsikringer koster baserer seg på inntektsnivået, lånet, gjelden og tilstanden din.

Forsikringer involverer en risiko for et selskap - jo mer sannsynlig det er at du trenger forsikringen, jo dyrere blir det. Dette betyr at du sannsynligvis må betale mer for en livsforsikring jo sykere du er.

Som et gjennomsnitt er prisen for en livsforsikring ca. kr 5 000 pr år, men her kan det være store forskjeller.

Det er vanskelig å avgjøre hva som er den beste gjeldsforsikringen. Du må velge den beste forsikringen for din livssituasjon.

Det kan være endel forskjeller mellom ulike forsikringsselskaper, og derfor er det lurt å få tilbud fra flere av dem. Da blir det lettere å sammenligne pris og vilkår.

Derfor er det også lurt å undersøke hva andre forsikringsselskaper enn den du allerede har tegnet hos tilbyr.

Ønsker du gode tilbud på forsikring?

Den letteste måten å finne ut hva forsikringene du ønsker koster, er å be om et pristilbud. Hvis du ønsker å sjekke pris, kan du fylle ut skjemaet nedenfor. Vi sender det videre til flere forsikringsselskap samtidig, og etter kort tid vil de komme med sitt tilbud. 

Ta også med forsikringer du allerede har, og se om du kan få en bedre pris!

Tjenesten vår er gratis og uforpliktende, og du takker kun ja dersom du er fornøyd med tilbudet.

Spar tusener på forsikringene
Du kan spare tusenvis av kroner på å bytte til billigere forsikringer via Tjenestetorget.
Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
  Tonny Hovland

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.
Spar tusener på forsikringene
Du kan spare tusenvis av kroner på å bytte til billigere forsikringer via Tjenestetorget.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Spar tusener på forsikringene
Du kan spare tusenvis av kroner på å bytte til billigere forsikringer via Tjenestetorget.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer