Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på veteranbilforsikring

Sammenlign tilbud på veteranbilforsikring tilpasset deg og ditt behov.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Veteranbilforsikring 

Selv gamle kjøretøy trenger trygghet. Har du en veteranbil i god, original stand vil en veteranbilforsikring være en god forsikring for deg å ha. 

Du som leser har mest sannsynlig en veteranbil, og vi skal ikke be deg fortelle om bilen din – selv om vi vet du har lyst. Vi vet dette er eiere med lidenskap for bil og interesse i kjøretøyet sitt. Her er det ikke snakk om bare et framkomstmiddel. 

Veteranbil er altså et kjært kjøretøy man bruker mye tid på å pleie for å bevare lengst mulig. Da faller det også naturlig å ha en forsikring, i tilfelle et uhell skulle skje. Det er også slik at alle motoriske kjøretøy i Norge må ha ansvarsforsikring dersom bilen skal kjøres på veien. I stedefor å måtte tenke på det kjedelige, skaff en forsikring og nyt kjøregleden.

Når kan du kjøpe en veteranbilforsikring?

En veteranbilforsikring er aktuelt for deg med et kjøretøy på 30 år eller mer. Til tross navnet, kan forsikringen også gjelde veteranmotorsykkel eller veteranmoped som er i original stand. Her gjelder tilsvarende regler på 30 år. 

Andre krav som stilles med forsikringer er at kjøretøyet anses som en hobby eller fritidskjøretøy. Det vil si at de fleste forsikringene har en begrensning på årlig kjørelengde. Her er det viktig at man ikke overstrider den avtalte kjørelengden, da dette gjør at forsikringen ikke lenger er gyldig. 

Avstanden varierer, men estimert begrensning ligger noe rundt 5 000 til 6 000 km per år. Dersom du skal kjøre over denne lengden er det ordinær bilforsikring som er aktuelt.    

Med tanken på at veteranbilforsikringen gjelder hobby og fritidskjøretøy, kan noen forsikringsselskaper ønske informasjon om du har bil til den vanlige dagligdagse bruken. Noen forsikringsselskaper krever også at du har både bilforsikring og veteranbilforsikring i samme selskap. Videre kan forsikringsselskapet ønske dokumentasjon på bilens stand. 

Ulike forsikringer å velge mellom

En god veteranbilforsikring er ikke bare for å sikre ansvar og andre, men også for å sikre din egen verdifulle bil. Reparasjon kan fort bli dyrt, særlig når det er snakk om en eldre bil. En forsikring vil sikre deg økonomisk. 

Så lenge du skal bruke veteranbilen din må du ha ansvarsforsikring. Denne forsikringen er lovpålagt for alle motorkjøretøy i Norge. Ansvarsforsikring vil dekke ansvar, altså skade på personer, andres eiendeler som andres kjøretøy, bygninger og ting. Forsikringen dekker altså ikke din egen bil. 

Videre får du rettshjelp dersom du ha behov for advokat ved en tvist. I tillegg dekkes fører og passasjerulykke, altså personskader på fører og passasjer. 

Den andre forsikringen du kan velge er kasko-forsikring. Denne vil i tillegg til overnevnte dekker tyveri, brann, fastmontert utstyr, glass-skader, utforkjøring, kollisjon og bagasje. 

Noen forsikringsselskaper tilbyr både delkasko og kasko avtaler for veteranbilforsikring. Andre tilbyr kun kasko utover ansvarsforsikringen. Dersom begge tilbys er forskjellen mellom kasko-avtalene om skader på bilen som hærverk, kollisjon, utforkjøring og lignende dekkes. Samt om løsøre er forsikret eller ikke i den minste kasko-avtalen varierer. 

Velg pakke selv

Flere forsikringsselskaper lar deg velge din egen pakkeløsning som gjør at du kan bestemme hvor godt du skal være dekket. Det vil si at du velger hvilken forsikringsløsning du ønsker (ansvar, delkasko eller fullkasko). 

I tillegg kan man ved de fleste forsikringer velge egenandeler selv. Når det gjelder forsikring på veteranbil er det noe færre valgmuligheter. Det er likevel verdt å sjekke hos det aktuelle forsikringsselskapet om de har slike ordninger.  

Den beste veteranbilforsikringen

Veteranbilforsikring varierer i vilkårene og på pris. Den beste forsikringen for veteranbil for noen er derfor ikke sikkert den beste for deg. Et eksempel er årlig kjørelengde der denne varierer. For noen vil en med maks kjøregrense på 5 000 km være mer enn nok, mens en annen vil foretrekke en på 6 000 km. 

For å finne den beste veteranbilforsikringen for deg og din veteranbil bør du sammenligne flere forsikringer. Her er det viktig å ikke bare sammenligne på pris, men å lese vilkårene. 

Veteranbilforsikring pris

Det å estimere en konkret pris er vanskelig, ettersom det varierer hos de ulike selskapene og andre faktorer. Faktorer som påvirker er hvilken forsikringsavtale du ønsker og hvilke andre behov du har. Det lureste du kan gjøre er derfor å innhente flere tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Da kan du finne beste forsikringen for deg ut ifra vilkårene, samt til den beste prisen. 

Dette kan du enkelt gjøre med vår gratis og uforpliktende tjeneste. Det eneste du må gjøre er å fylle ut ett enkelt skjema med noe informasjon, så får du en rekke tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Da gjenstår det bare for deg å sammenligne vilkårene og finne den beste forsikring på både avtale og pris. 

Slik får du billigere forsikring  

I tillegg til å innhente en rekke tilbud bør du sjekke ut rabattordninger. Flere veteranbil-eier har ulike foreninger og grupper som har forhandlet seg frem til rabatter. Videre bør du finne ut om du får samlerabatt hos ditt forsikringsselskap og hva denne er på. 

Det er ikke alltid samlerabatt, også kalt totalkunde, gir deg den beste prisen. Nettopp derfor er det viktig å sammenligne flere tilbud for å sikre at du finner beste og billigste avtale. 
 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.