cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på Elbilforsikring

Sammenlign tilbud på Elbilforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Forsikring - elbil

Etter som antallet solgte elbiler har steget og etter hvert overgått fossilbiler, har også nye, skreddersydde forsikringer vokst fram. 

Norges første bilforsikring spesielt utviklet med tanke på elbilister så dagens lys i 2017. Den var et resultat av et samarbeid mellom Norsk elbilforening og Storebrand.

I dag finnes det flere forsikringsselskap som tilbyr forsikring av elbil. 

Det kan være en del kroner å spare på å sjekke pris på bilforsikring hos flere selskaper. Enten du har fra før, eller vil se om du kan få billigere forsikring enn du har. Med vårt skjema på siden her, kan du få tilbud fra flere samtidig.

Du kan også få samlerabatt om du samler forsikringer hos et selskap, dermed kan du spare mer på å bytte til andre selskaper.

Forsikring for elbil

Norsk elbilforening kunne utføre omfattende undersøkelser blant sine mange tusen medlemmer, da forsikringen skulle utformes.

På den måten gikk de løs på oppgaven med en solid oversikt over hva elbilistene selv ønsket.

I det følgende skal vi blant annet undersøke hva som skiller en elbilforsikring fra den tradisjonelle bilforsikringen. 

For hva dekker egentlig forsikring på elbil som en vanlig bilforsikring ikke gjør?

Den skiller seg fra andre bilforsikringer ved at den for eksempel dekker veihjelp hvis du går tom for strøm, eller tyveri av ladekabel.

Flere typer elbilforsikring

Som med andre forsikringer for bil, er det også forskjellige dekninger for elbilerl.

Ansvarsforsikringen er bilen lovpålagt å ha når den ferdes på veien. Denne dekker ikke skader på egen bil, men eventuell skade den påfører andres biler, eiendom eller personskade.

Dermed må du ha enten delkasko, kasko eller toppkasko for å få dekket skade, tyveri eller veihjelp på elbilen din. Hvor god dekning du trenger, avhenger av hvor gammel elbilen er, og verdien på den.

En ting du kan ta i betraktning er at du ikke trenger å kaskoforsikre en bil som du kan enkelt erstatte selv. 

Noe kan du dekke med en bufferkonto med 2-3 månedslønner. Du kan også øke egenandel, for å betale lavere forsikringspremie.

Som sagt er minstekravet ansvar, men sjekk pris på ulike dekninger for å se hva som lønner seg for deg.

Elbilforsikring eller bilforsikring?

Utover ansvarsforsikring er det opp til bileieren selv å avgjøre hvor mye kjøretøyet skal forsikres. Men om du har billån med sikkerhet i bilen, stilles det krav til en eller annen form for kasko.

Man tenker gjerne at om bilens verdi overstiger 50.000 kroner, bør du vurdere kaskoforsikring. Da må du isåfall ta et kaskofritt billån, som har høyere rente. Men det kan jevnes ut med hva man sparer på forsikringspremie.

For nye eller nesten nye biler er full kasko eller mer utvidet anbefalt. 

Som nevnt kommer elbilforsikringer i ulike dekningsgrader. Prinsippet er likt som for fossilbiler. Forsikringene som dekker mer, koster også mer.

Forskjellen ligger i hva som dekkes. For ettersom elbiler fungerer annerledes enn en fossilbil, består den naturlig nok også av andre deler. Likeledes er behovet for tilbehør og ekstrautstyr forskjellig. 

Like interessant for elbilisten er det hva forsikringen ikke dekker. Mange tradisjonelle forsikringer dekker nemlig ting som feilfylling av drivstoff og maskinskade i for eksempel girkassen.

Dette er problem som en elbilist aldri vil behøve å ta stilling til. Så hvorfor betale for det? 

Trenger jeg egentlig elbilforsikring?

Strengt tatt behøver elbilisten ingen egen forsikring til elbil. En vanlig bilforsikring dekker tross alt mange av de vanligste skadene som kan oppstå på en hvilken som helst bil. 

Den sørger dessuten for at du får veihjelp ved både punktering eller motor-havari. I tillegg rettshjelp ved eventuelle tvister.

Men velger man bort elbilforsikring skal man også huske at man gjerne er dekket for ting som ikke er relevante for kjøretøyet sitt. Og videre at flere elbil-spesifikke hendelser ofte ikke er dekket.

Med en form for toppkasko kan man blant annet også få leiebil om elbilen din må på verksted for reparasjon.

Forsikring - elbilbatteri

For en elbil, er et batteri naturligvis ekstremt viktig. Derfor er det også viktig at en forsikring du velger, dekker problemer som måtte oppstå med batteri.

Skulle du måtte bytte batteripakke kan det koste deg mye penger.

Veihjelp - elbil

Samtidig må du være sikker på at veihjelpen også gjelder når bilen er utladet. Om været er skiftende, og går mot kaldt, kan batteriet være mindre forutsigbart. Enten du er på en lengre reise, eller bare er på vei til jobb.

Da er det fint å vite at man har veihjelp for elbil, og kan komme seg til nærmeste ladestasjon.

Tyveri av ladekabel

En ladekabel er kanskje noe man tar for gitt, men det kan koste deg mye penger å kjøpe en ny om den blir stjålet. Når bilen lader på offentlig sted, over natta, kan ladekabelen være ekstra utsatt for tyveri.

Beste elbil-forsikring - pris

Hva koster forsikring på elbil? Det avhenger av hvilken dekning du har. I tillegg vil personlige faktorer som din bonus, bil, hvor lenge du har kjørt og alder også ha påvirkning på prisen. 

Kanskje har du medlemsfordeler som medlem av en fagforening eller annen organisasjon, også? I tillegg kan du få rabatt om du samler flere forsikringer.

Dermed kan det gi deg økonomiske fordeler å gå gjennom forsikringene dine med jevne mellomrom, for å se om du kan få et mer konkurransedyktig tilbud.

For prisen varierer fra selskap til selskap. Dermed er det ikke lett å gi et konkret tilbud på en nettside, og man må gjerne få tilbud fra hvert enkelt forsikringsselskap for å se hva det kommer til å koste deg.

Slik finner du billigste elbilforsikring

For å finne billigste elbil-forsikring, må du sjekke priser med flere forsikringsselskaper. Husk at du også sjekker hvilke skader som dekkes, eller får ny bil ved totalskade. Vilkår for bonustap er også verdt å merke seg.

Hvor stor egenandel du velger, vil også påvirke hva du betaler i forsikringspremie hver måned.

Vi har laget et skjema på siden her som gjør det lettere for deg å få tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig. Da får du kontakt med selskapene etter kort tid, som vil gi deg sine tilbud med priser og vilkår.

Et lite ekstra inkludert med vår tjeneste er at aktørene vet at de konkurrerer om å få deg som kunde. Derfor vet de at det gjelder å gi deg sitt beste tilbud.

Å benytte seg av tjenesten er helt gratis, og tilbudene du får er helt uforpliktende. Dermed har du ingenting å tape ved å sjekke priser hos andre.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer