Kjente og seriøse forsikringsselskaper
Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.
Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.
Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.
Elbilforsikring
Etter som antallet solgte elbiler har steget og etter hvert overgått fossilbiler, har også nye, skreddersydde forsikringer vokst fram. Norges første bilforsikring spesielt utviklet med tanke på elbilister så dagens lys i 2017. Den var et resultat av et samarbeid mellom Norsk elbilforening og Storebrand.
Skreddersydd løsning
Produktet de kom opp med satte på mange måter standarden for dagens elbilforsikringer. Norsk elbilforening hadde nemlig den fordelen at de kunne utføre omfattende undersøkelser blant sine mange tusen medlemmer.
På den måten gikk de løs på oppgaven med en solid oversikt over hva elbilistene selv ønsket.
I det følgende skal vi blant annet undersøke hva som skiller en elbilforsikring fra den tradisjonelle bilforsikringen. For hva dekker egentlig elbilforsikringen som en vanlig bilforsikring ikke gjør?
Vi skal også se litt på de ulike forsikringene du har å velge mellom og hva som skiller disse fra hverandre. Deretter runder vi av med noen generelle bemerkninger om elbilforsikringens for- og framtid.
Elbil forsikring får du i tre typer
- Ansvarsforsikring
- Delkasko
- Fullkasko
Hos de fleste forsikringsselskaper får du også alternativ om en ekstra god kasko. Det er opp til deg selv å velge hvilken forsikring du ønsker til din elbil.
Som sagt er minstekravet ansvar. Riktig valg av forsikring avhenger av hvilken bil du har, samt hva dine behov er.
Elbilforsikring kontra tradisjonell bilforsikring
Alle som eier en registrert bil skal ha et minimum av forsikring i form av ansvarsforsikring. Utover det er det opp til bileieren selv å avgjøre hvor mye kjøretøyet skal forsikres.
Er bilen av lav verdi, er det flere som nøyer seg med ansvarsforsikringen. Overstiger bilens verdi 50.000 kroner er det imidlertid ikke dumt å vurdere en slags kaskoforsikring. For nye eller nesten nye biler er full kasko eller bedre anbefalt.
Også elbilforsikringer kommer i ulike dekningsgrader. Prinsippet er likt som for fossilbiler – jo mer du betaler, dess mer dekkes. Forskjellen ligger i hva som dekkes. For ettersom en elbil fungerer annerledes enn en fossilbil, består den naturlig nok også av andre deler. Likeledes er behovet for tilbehør og ekstrautstyr forskjellig.
Like interessant for elbilisten er det hva forsikringen ikke dekker. Mange tradisjonelle forsikringer dekker nemlig ting som feilfylling og maskinell svikt i for eksempel girkassen. Dette er problem som en elbilist aldri vil behøve å ta stilling til. Så hvorfor betale for det?
Trenger jeg egentlig elbilforsikring?
Strengt tatt behøver elbilisten ingen egen forsikring til elbil. En vanlig bilforsikring dekker tross alt mange av de vanligste skadene som kan oppstå på en hvilken som helst bil. Den sørger dessuten for at du får veihjelp ved både punktering eller motorsvikt. For ikke å nevne rettshjelp ved eventuelle tvister.
Men velger man bort elbilforsikring skal man også huske at man gjerne betaler for dekninger som ikke er relevante for kjøretøyet sitt. Og videre at flere elbil-spesifikke hendelser ofte ikke er dekket.
Ladekabler, batteri og utstyr
En vanlig bilforsikring vil for eksempel kanskje ikke forsikre ladekabelen din mot tyveri. Kjører du batteriet flatt, er det heller ikke garantert at veihjelpsforsikringen slår inn. En annen ting er at du ikke er sikret en elbil, skulle behovet for leiebil melde seg.
Som elbilist på jakt etter en mer tradisjonell bilforsikring, burde man i det minste sørge for at elbil-dekning er inkludert. På den måten unngår du å få noen ubehagelige overraskelser skulle uhellet først være ute.
Hva dekker elbil-forsikring?
Hovedsakelig gjelder en elbil-forsikring for personbiler og varebiler med totalvekt inntil 3500 kg. Hva som blir dekt av bilforsikringen avhenger naturligvis av hvilken dekning du har valgt.
Eksempelvis er en ansvarsforsikring mye mer begrenset enn full kasko. Den vil med andre ord dekke mindre og er derfor også et billigere alternativ.
Hva koster en elbilforsikring?
Forsikringer for elbil kommer som vi har sett i en rekke varianter. Og prisen avhenger av forsikringsselskapet, hvilken dekningsgrad du velger, kjøretøyet ditt og lignende faktorer. Av den grunn er det fånyttes å skulle si noe konkret om hva en forsikringen kommer til å koste deg. For det må du innhente tilbud fra de ulike forsikringsselskapene.
Skal man likevel si noe generelt om pris, må det være at premien er økt noe siden de første forsikringene. Det skyldes blant annet at skadefrekvensen på elbiler har vist seg å være høyere enn på fossilbiler.
Høyere forsikringspremie
Det er tenkelig at det bare er snakk om en overgangsperiode. Elbiler reagerer nemlig raskere på pedalen og drar ofte bedre enn det mange er vant til. Da er det ikke rart at uheldige situasjoner kan oppstå når bilister går over fra fossile til elektriske kjøretøy.
Et annet moment som gjør at flere mener at elbilforsikringer har vært for billige, er dyre reparasjoner. Elbiler inneholder naturligvis mye elektronikk, og slike deler er ofte kostbare å bytte ut. Når elektronikken i tillegg finnes i mer utsatte delene av bilen, som speil og støtfangere, kan selv mindre skader koste.
Store prisforskjeller
I og med at elbilforsikringer er et forholdsvis nytt konsept, har prisene brukt litt tid på å stabilisere seg. I begynnelsen meldte man om svært store forskjeller. En undersøkelse utført av Norsk familieøkonomi viste blant annet hele 100 prosent forskjell fra billigst til dyrest forsikring.
Etter hvert som elbilene har fått lengre skadehistorikk, vet man imidlertid mer om hvordan de opptrer. Det innebærer at forsikringsselskapene har mer å gå på, og i sin tur at markedet har jevnet seg noe ut.
At det fremdeles er betydelige forskjeller hva gjelder pris, er det likevel liten tvil om. Det betyr at du som forbruker har mye å hente på å danne deg en god oversikt over markedet. Det gjør du lettest ved å innhente og sammenligne tilbud fra ulike forsikringsselskaper ved hjelp av en nettbasert sammenligningstjeneste.
Forsikring elbil - slik får du best pris
- Fyll ut skjema
- Velg forsikringsselskaper
- Bli kontaktet med gode tilbud
- Velg det beste tilbudet for deg