Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på hyttealarm fra flere alarmselskaper

Sjekk om du også kan spare penger på ny hyttealarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

Finn riktig hyttealarm for din fritidsbolig

Hyttealarm

Hytta er et sted man ikke er hele tiden, men som allikevel kan ha en del verdier. Så med mindre du har svært begrenset med verdier på hytta, bør en hyttealarm installeres.

Har du ikke hyttealarm?

Det finnes ikke noe så fint som Norge med flott vær på sommeren, eller en hytte med ski-in og ski-out i fjellheimen. Nordmenn elsker hytte-livet, og i 2008 var det hele 418 000 hytter og sommerhus rundt omkring i Norge.  Det vil si at omtrent 20% av befolkningen i Norge har en fritidsbolig, og 4 av 10 har tilgang på en gjennom enten jobb, familie eller venner. Oppland er det fylket som skiller seg ut med flest fritidsboliger med et antall på 44 400. Deretter ligger Buskerud på en god andreplass med 42 400 fritidsboliger. Hyttelivet og sommerhus blir bare mer og mer populært, noe man så fra 2016 til 2017 med en økning i salg av hytter på 9% ifølge Aftenposten. Nordmenn har hyttemani og benytter seg gjerne av hytta i vanskelige tider når man trenger et avbrekk. Prisestimatet på en typisk fritidsbolig ligger på 1.6 millioner i Norge.

Ny tidsalder for hyttene

Tidligere var det verken innlagt vann eller elektrisitet å finne på hytta. Da måtte man ut på ute-doen, noe som kunne bli en kald opplevelse særlig mot høsten og på vinterstid. Det var heller ikke særlig med møbler på hyttene rundt omkring fordi man jo ikke skulle tilbringe mye tid innendørs, men heller ute i skiløypene, fjellheimen og ellers utendørs. Innbruddene som ble gjort på denne tiden var for å søke ly for dårlig vær, eller at ungdommer ønsket et sted å feste.

I dag er hyttene annerledes, der flere har fokus på design inne og mange benytter seg av millioner av kroner til hytta. Både dyre interiørdetaljer og elektronikk investeres det i for å gjøre hytta så hyggelig som mulig. Alle dyre ting som kjøpes inn gjør at fritidsboligene blir mer attraktive for innbruddstyver, særlig når det er en hytta som er begrenset brukt og står mye tomt. Dette gjør også at man i dag trenger økt beskyttelse av hytta fordi det er større verdier også innendørs og ikke bare verdien av hytta i seg selv. Den beste måten å beskytte hytta på er ved fysisk tilstedeværelse, men det sier seg selv at ikke er mulig hele året. Et alternativ er derfor å leie ut hytta, fordi dette øker tilstedeværelsen samtidig som at man tjener penger. Et annet alternativ er å installere funksjoner som kan fjernstyres hjemmefra slik som lys og lyd.

Smarte hytter

Teknologien som vi har i dag gir oss nesten ubegrenset med muligheter for hvordan vi kan ha kontroll på boligene våre. Dette gir oss kontroll både når vi er der, på vei til fritidsboligen eller når man sitter hjemme. Et eksempel på hva man kan kontrollere er temperaturen. Det gjør at man på veien kan skru på varmen, slik at hytta er god og varm når man kommer frem. Alt styres gjennom en applikasjon man har på mobilen eller gjennom nett. Dette er også praktisk for å holde de gamle rørene på hytta ved like gjennom å kunne styre varmen slik at rørene ikke fryser. Dersom rørene fryser kan man risikere vannskader dersom rørene sprekker.  Det er altså mer en bare en fordel med dagens smart-teknologi.

Det er en rekke ulike alarmer på markedet i dag. Ved siden av innbruddsalarm og kontroll over lyd, lys og varme, kan installering av kamera være praktisk. Hvorfor trenger du kamera tenker du kanskje? Tenk deg at alarmen har gått etter at det har vært innbrudd og hytta er rasert. Politiet ringer for å opplyse og at de jobber med saken. Utenom det er det lite du får gjort. Ved installert kamera får du varsel på nett og via applikasjonen på mobilen at noen er i hytta. Da har du også mulighet til å ta opp video samtidig som du sørger for at politiet rykker ut og forhindrer skader. Dette gjør det lettere for politiet å finne ut hvem som står bak, og du får kanskje tilbake eiendelene dine.

En viktig ting å tenke på er at innbruddstyver ønsker det enkelt. Dersom det ser ut som at noen er på hytta så velger de selvfølgelig ikke den fritidsboligen fordi de er redde for å bli tatt. Det vil si at dersom du styrer lyslyktene utenfor hytta og på forskjellige lyspunkt innendørs i hytta, vil det se ut som at noen er der og tyvene vil la din hytte være i fred. Husk å passe på at lyspunktene innendørs er synlig fra et ståsted utenfra! Bare lys kan hjelpe fordi dersom innbruddstyvene overvåker hytta for å sjekke om det er noen tilstede. Dersom man da har ulike lyspunkt hver kveld vil det se ut som at noen benytter hytta. Det viktige er å endre lyspunktene så det ikke er samme hele tiden – dette kan virke mot sin hensikt fordi det å sette på et lys som står på hele tiden igjen kan signalisere at ingen er hjemme.

En hyttealarm kan også installeres med brannalarm. Dersom det skulle begynne å brenne vil vaktsentralen bli varslet og brannvesenet kan komme seg raskt ut. Dette resulterer i at sjansen for å redde hytta er betraktelig større, og mindre verdier går tapt. Ikke bare vil det spare din hytte, men det kan også forhindre spredning til andre hytter eller spredning til skogsområdet rundt.

Hva bør du se etter?

Ved valg av hyttealarm bør man se etter et komplett tilbud, og gjerne alarmer som er tilknyttet vaktsentraler og utrykning. Øvrige tjenester og funksjoner alarmselskapene har tilgjengelig for sine kunder vil variere. Benytt seg av anbudstjeneste som gir deg ulike tilbud fra en rekke alarmselskaper slik at de må slåss for å få deg som kunde. Dette kommer deg til gode gjennom bedre tilbud og bedre pris.

Har du husalarm i boligen hjemme? Benytt i så fall gjerne samme selskap, men sjekk uansett med flere leverandører for å se hvem som kan gi deg best tilbud. Fordelen med å ha samme alarmselskap for både boligen og hytta er at man gjerne får en bedre pris, samtidig som man kun forholder seg til et selskap.

Få tilbud på hyttealarm fra flere alarmselskaper

Sjekk om du også kan spare penger på ny hyttealarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende
Vurder
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg