Boligalarm
3 min lesetid
Sist oppdatert: 12 mai 2024

Unngå vannskader med en vannalarm

Det kan være vanskelig å oppdage lekkasjer, og det kan oppstå store skader i huset dersom det ikke oppdages i tide. Med en vannalarm kan du få beskjed så tidlig som mulig, slik at du kan sette inn riktig tiltak.
Sammenlign priser på boligalarm

Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Slik bruker du en vannalarm

En vannalarm er en liten sensor som kan minne litt om en røykvarsler av utseende.

Denne sensoren legger du rett på gulvet, i områder som er særlig utsatt for vannlekkasjer. For eksempel på kjøkkenet, under oppvaskmaskinen.

Dersom vann skulle treffe sensoren, vil den varsle deg via en app på mobilen din.

Særlig viktig er det å få varsler ved vannlekkasje i rom som kjøkken og i kjeller. Ettersom her er det ofte mangel på sluk som kan føre vannet ut.

Flere modeller gir deg altså beskjed på mobilen din dersom den oppdager vannlekkasje. Det er også mulig å få vannalarm som en del av boligalarm-pakke.

Da er den overvåket av alarmstasjon døgnet rundt, og vannalarmen varsler både deg og alarmselskapet om uhellet skulle være ute.

Om det tar lang tid før vannlekkasjen oppdages, kan selv små vannlekkasjer på kjøkken utvikle seg til et omfattende rehabiliteringsarbeid.

Du kan blant annet risikere å måtte bryte opp gulvet og legge et nytt. I leiligheter kan vannskadene i verste fall ramme naboen din også.

Vannsensor VS vannstopper

En vannstopper stopper vanntilførselen ved lekkasje. I byggeforskrifter etter TEK10 er dette obligatorisk i nye boliger.

I tillegg er det obligatorisk at endringer og reparasjoner av røranlegget møter dagens krav. Det gjelder også når du bytter enkelte produkter. Slik som kjøleskap og oppvaskmaskin.

Vannstopperen består av en magnetventil og en sensor som kommuniserer med denne. Kommer det vann på sensoren, lukkes ventilen. Denne magnetventilen må monteres på røret, og det må gjøres av en rørlegger.

En vannsensor vil derimot ikke stoppe vanntilførselen automatisk. Den varsler deg, og eventuelt alarmselskap, så fort den merker lekkasjen.

Vannsensoren består av en liten enhet med en sensorkabel. Denne legges rett på gulvet hvor det er en risiko for lekkasje. Slik som under kjøleskap, varmtvannsbereder, vaskemaskin og mer.

Sensorkabelen kan enten legges rett på gulvet, eller tvinnes rundt rør. Det som er viktig er at den vil varsle deg så fort den merker lekkasje.

Les også: komfyrvakten kan redde liv

Vannalarm

Få tilbud på lekkasjevarsler og annet sikkerhetsutstyr

Hvis du ønsker en vannalarm som varsler via app når den oppdager vannlekkasjer, er det flere varianter.

Du kan enten ha en frittstående som kun varsler deg via appen. Da må også du være den som reagerer. Ellers kan du gå for en vannalarm som er tilkoblet 24/7 bemannet alarmsentral. Da får du den gjerne som en del av boligalarm-pakke.

Med både brannalarm og innbruddsalarm koblet til sentral, får du flere ting som beskytter hjemmet ditt og dine nære.

Les også: Vurder dette før du godtar kontantoppgjør

Sammenlign tilbud fra flere alarmselskaper

Før du bestemmer deg, kan det være gunstig å sjekke tilbud fra flere alarmselskaper. Med skjemaet vårt under på siden her, kan du enkelt få tilbud fra flere samtidig.

Ikke bare sparer du tiden det tar å fylle inn informasjon om hjemmet ditt og behovene dine. Du kan spare penger også. For da vet de ulike leverandørene at de konkurrerer om å få deg som kunde og vil gi deg sin beste pris.

Det er også slik at en del forsikringsselskap gir rabatt ved FG-godkjent sikkerhetsutstyr. Si fra til ditt nåværende selskap om mulighetene for det. Eller så kan du benytte deg av vårt skjema for å få tilbud fra flere forsikringsselskap samtidig.

Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.