cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på helseforsikring

Sammenlign tilbud på helseforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Beste helseforsikring

Norge har et av verdens beste helsevesen. Derimot kan ventetiden på behandlinger og resultater være lang. Det kan føles hjelpeløst å vente på diagnostikk og behandling mens du opplever plager eller er redd for at det skal være noe alvorlig. 

En av de viktigste grunnene til at folk skaffer seg en helseforsikring er å slippe ventetiden, da slipper man å vente på ledige timer i helsevesenet. Med helseforsikring får man også behandlingsforsikring som sikrer deg rask hjelp til både diagnosering og behandling. Da er du sikret de samme gode helsetjenestene på private institusjoner, som du ville fått av det offentlige.

Helseforsikring Norge

Helseforsikring, også kalt livsforsikring eller behandlingsforsikring, er godt å ha. Da får du alltid god oppfølging og hjelp dersom du skulle bli syk eller skadet og har behov for rask behandling. 

Helseforsikringen skal sikre at du får hjelpen du trenger raskt. Det er ikke til å legge skjul på at i det offentlige kan det fort bli lange køer og venteliste. Dersom din plage ikke er prioritert, går det fort flere måneder før du får gjort noe med det. Særlig dersom du må inn til MR først og deretter til behandling. 

Alle mellom 16 til 69 år kan skaffe seg en slik forsikring, og den varer frem til fylt 70 år dersom du ikke sier opp avtalen. Noen selskaper tilbyr forsikring fra fylt 18 til 75 år. For å stifte forsikring må du som regel ha bodd i Norge de siste fem årene, samt ha norsk personnummer. 

Før du benytter deg av forsikringen skal et helseerklæringskjema fylles ut og vurderes av forsikringsselskapet. Du velger selv når du ønsker å bruke en helseforsikring, men forsikringen kan ikke brukes før helseerklæringsskjemaet er godkjent. 

Videre må du ha henvisning fra lege, og behandlingen må være godkjent og bestilt gjennom forsikringsselskapet. Normalt har ikke en helseforsikring noen egenandel, men det kan hende at du må oppleve noen dager ventetid utifra hvilke forsikringsselskap du velger. 

Med helseforsikring er du forsikret om du får følgende: 

 • Bildediagnostikk slik som MR og CT innen 10 virkedager 
 • Legespesialist innen 7 til 10 dager
 • Annengangsvurdering
 • Operasjon eller behandling på sykehus innen 10 til 15 virkedager. Andre selskaper sørger for behandling eller operasjon på privat sykehus innen 14 dager. 
 • Rehabilitering etter sykehusopphold
 • Medisiner under sykehusopphold
 • Reiser og opphold
 • Psykologisk førstehjelp. Noen forsikringer dekker også tilgang til psykolog og psykiater inntil en viss begrenset antall behandlinger. Undersøk vilkårene i din forsikring for å se hvilken dekning den har for psykolog.

Derfor bør du ha helseforsikring

Helseforsikringen garanterer at du får hjelpen du trenger så raskt som mulig. Ofte blir en slik forsikring benyttet til fysioterapeuter, kiropraktor, legespesialister og til generell diagnostisk. Det er mange forskjellige grunner til at folk bestemmer seg for tegne en helseforsikring, og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor folk velger private markedet ovenfor det offentlige.

Alder og helsehistorikk

Du er trygg uansett alder og helsehistorikk. Her er det ikke samme prioriteringsliste i køen som staten har. Selv om flere forsikringsselskaper krever at du fyller ut et omfattende skjema angående din helsehistorikk, krever ikke alle selskaper dette. 

Noen differensierer ikke på pris og forsikring avhengig av tidligere historikk. Dette er en av grunnene til at du bør sammenligne ulike forsikringer. Slik at du får det beste tilbudet og den beste prisen på markedet. 

Personlig oppfølging

En annen god grunn til å velge privat helseforsikring er den personlige oppfølgingen du får. Når man blir syk, vil en omsorgsfull person bety mye for opplevelsen av sykdommen og behandlingen. En norsk helseforsikring gir deg tilgang til personlig medisinsk rådgivning, slik at du følger deg godt ivare tatt. 

Høy kvalitet

En annen grunn til at folk velger å signere en behandlingsforsikring er at kvalitet på behandlingen er god. Gjennom privat forsikring er du sikret raskt operasjon, men kan få rådgivning om å vente noen ekstra dager. Dette tilbys så du skal ha valget om å eventuelt vente på den beste behandleren med spisskompetanse til din situasjon.

Andre tjenester

Flere forsikringsselskaper tilbyr tilleggstjenester som gir deg en ekstra trygghet. Dette kan være døgnåpen helsetjeneste gjennom en helsetelefon slik at du raskt kan komme i kontakt med en lege gjennom video eller legekonsultasjon på mobilen. 

Forskjellige forsikringer

Det finnes flere ulike helse- og behandlingsforsikringer. De ulike typene varierer mellom forsikringsselskapene, men noen er skreddersydd til de over en viss alder, andre er mer generelle. Så har man forsikringer for kritisk sykdomstilfeller. Sistnevnte er en engangsutbetaling dersom du blir rammet av en alvorlig sykdom. 

Andre forsikringer er ulykkesforsikring som er noe lignende kritisk sykdom, men som dekker alvorlig skade ved ulykke med en engangsutbetaling og dekking av behandlingsutgifter i inntil tre år. 

Deretter er det barneforsiking som er spesialtilpasset barn og ungdom opp til en viss alder mellom 18-26 avhengig av forsikringsselskap. Denne forsikringen kan utvides til uføreforsikring som gir barnet ditt økonomisk sikkerhet ved arbeidsuførhet. 

Til slutt er det egne forsikringer for bedrifter, der mange er dekket under arbeidstid. Samt at noen bedrifter tilbyr også utvidet forsikring som gjelder hele tiden. Dersom du er usikker på om du har en slik utvidet forsikring er det lurt å spørre arbeidsgiver hva deres helseforsikring dekker. 

Beste helseforsikring – privat helseforsikring

Den forsikringen som er best for deg varierer ut ifra hvilke faktorer du setter høyest. Når det er sagt finnes det flere best i test, men hvilket selskap som kommer på toppen varierer. Det er fordi det som er det beste for noen andre ikke nødvendigvis er det beste for deg. 

For å finne den beste helseforsikringen er det lureste du gjør å sammenligne flere forsikringer på vilkår og pris. Dette kan du enkelt gjøre ved å fylle inn skjemaet ovenfor på Tjenestetorget for å få gratis og uforpliktende tilbud på helseforsikring. 

Helseforsikring utlandet

Skal du på reise eller bo i utlandet er forsikring spesielt viktig. Helsevesenet i utlandet er ikke likt som i Norge. Først og fremst bør du skaffe det Europeiske helsetrygdkortet gjennom Helfo.

Dette dokumenterer at du har rett på helsehjelp i EØS-land og Sveits med samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere. 

Dersom du skal arbeide eller studere i USA har du rett på Amerikansk Equian-kort. Equian-kortet er et samarbeid mellom Helfo og Equian der utgifter ved sykdom dekkes etter folketrygdlovens regler. 

Å ha en god helseforsikring i utland  er uvurdelig, og sikrer at du er godt dekket. Dette gjelder speisielt dersom du skal bo i utlandet og ikke bare på reise. Om du kun skal på en kort reise vil gode reiseforsikringer dekke deg godt nok. Skal du bo i utlandet burde du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt og spørre dem hvilken privat helseforsikring de kan tilby deg.

Avhengig av hvilket land du skal til er det forskjellige forsikringer. Det tilbys privat behandlingsforsikring for Norden, Europa og USA, samt andre land i verden. En del bedrifter tilbyr utenlandspakke når man blir sendt til å arbeide utenlands. 

Hvis du blir sendt til utlandet i forbindelse med jobben, burde du forhøre deg med arbeidsgiver hvilken private behandlingsforsikring de har hvis noe skulle hende.

Hvis du er en student som skal studere i utlandet bør du sjekke ulike forsikringspakker du kan få. Dette er komplette pakker som inkluderer reiseforsikring, innboforsikring, ulykkesforsikring og mer. Forsikringsselskapene har ofte en egen helseforsikring til studenter som skal studere utenlands. 

Før du velger en forsikring bør du tenke på hva ditt behov er. Deretter sammenligne flere tilbud og lese nøye gjennom alle vilkår for å forsikre deg om at du er dekket etter ditt behov. 

Helseforsikring for utlendinger i Norge

Om du er fra et EU eller EØS land eller Sveits, får du nødvendig helsehjelp ved behandlingssteder som er tilknyttet det offentlige helsevesenet. Dette dokumenteres gjennom det Europeiske helsetrygdkortet (EHIC). hvis man har statsborgerskap utenfor EU/EØS må man ha private helseforsikringer. 

Helseforsikring - pris 

Hva koster helseforsikring? Forsikringspremien varierer mye ettersom hva slags forsikring det er snakk om. Skal den gjelde Norge eller i utlandet? Hvor godt skal forsikringen dekke? Skal du ha tilleggsforsikringer? 

I tillegg vil prisene variere ut ifra forsikringsselskap. Det lureste du derfor kan gjøre er å sammenligne flere tilbud på vilkår og pris. Husk å ikke se deg blind på pris, da det viktigste er at du er godt dekket dersom du blir syk og trenger behandling eller operasjon. 

Om du ønsker å innhente og sammenligne flere tilbud raskt og enkelt kan du bruke vår gratis og uforpliktende tjeneste. Det eneste du må gjøre er å fylle ut informasjon i skjemaet ovenfor, og deretter velge hvilket selskap du ønsker tilbud på helseforsikringer fra. 

Innen kort tid mottar du flere tilbud og kan raskt sammenligne selv. Du takker kun ja til det tilbudet du ønsker. Ved å sammenligne tilbud kan du ganske enkelt spare penger i tillegg kan du finne en forsikring av et selskap som kan tilby best dekning for deg. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer