cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på mopedforsikring

Sammenlign tilbud på mopedforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Moped-forsikring - pris

For mange er mopeden det første kjøretøyet man kjøper. Dermed er det kanskje også den første opplevelsen man gjør seg med utgifter rundt det å kjøre. Mopedforsikring er en av tingene det er lurt å sette seg inn i.

Hvis man er under 18 år, vil forsikringen stå på en av foreldrene/vergene dine. Det kan likevel gi deg fordeler å sette deg inn i hva alt dreier seg om. Senere i livet blir det flere forsikringer å betale for, slik som innboforsikring, reiseforsikring og bilforsikring.

Eksempelvis vil trimming av moped kunne føre til redusert erstatning ved en skade. 

Når det kommer til forsikring til moped, er det en forsikring som alle må ha. Ansvarsforsikring er påbudt på alle kjøretøy som er registrert. Hvis du ikke har denne, vil du enten måtte betale gebyrer eller avregistrere kjøretøyet.

Er det avregistrert, begrenser det også bruken. Du kan ikke kjøre på veien med den. Ansvar er den laveste dekningen, og man har også delkasko og kasko. Du kan lese mer om de ulike forsikringene under her.

Ansvarsforsikring - moped

Ansvarsforsikring er en lovpålagt forsikring for alle registrerte kjøretøy, også mopeder. Dermed må du ha denne for å kunne ha mopeden registrert og dermed bruke den på veien.

Denne forsikringen dekker skade på andre personer, bygninger eller andre eiendeler. Altså skade som mopeden din forårsaker i ulykker og du har ansvar for ulykken. Denne dekker ikke skade på mopeden din.

Som regel dekker den likevel fører og passasjerskade. Dette er en viss sum utbetales ved medisinsk invaliditet eller død. I tillegg får man gjerne dekket rettshjelp inntil et visst beløp.

Du kan selv velge om du vil ha en mer omfattende forsikring, som kaskoforsikring i tillegg. Men med kun ansvar, vil du for eksempel ikke få erstatning ved uhell, slik som tyveri, brann eller totalskade.

Forsikringsselskapene har ulike priser og deres tilbud varierer også med tanke på hva de faktisk dekker om du skal trenge det. 

Ansvarsforsikringen har sjelden egenandel. Unntaket er forsikringsselskaper som har rettshjelp inkludert i sine ansvarsforsikringer. For denne dekningen er det ofte en egenandel.

Delkasko - moped

Dekker det samme som ansvarsforsikring, men har i tillegg dekning for kostnad knyttet til ulykker og hendelser som plutselig og tilfeldig kan inntreffe. 

Hva mopedforsikringen med delkasko dekker kan variere, med det er vanlig at den dekker skade ved brann, tyveri og glasskader.

I tillegg er det vanlig å få veihjelp om du f.eks. har brukket nøkkelen, ikke får startet mopeden eller er tom for bensin.

Det er ofte egenandeler for disse dekningene, men de kan variere. Har du rettshjelp i ansvarsforsikringen din, dekker også delkasko fra samme selskap det samme.

Full kasko - moped

Den mest komplette mopedforsikringen. Her får du dekket alle kostnader for skader. Om du selv er skyld i en kollisjon, velt eller utforkjøring. Reparasjon er dekket. 

Nesten alltid mot å betale en egenandel. Ellers så dekker kasko alt det delkasko og ansvarsforsikringen dekker av skade.

I mange tilfeller kan man betale høyere egenandel, og få en lavere forsikringspremie man betaler hver måned. Da må du passe på å ha nok penger på konto til å betale dette. Det er lurt å ha en bufferkonto til uforutsette kostnader.

Forsikring - scooter - pris

Forsikring av scooter regnes gjerne som det samme som mopedforsikring. Men man får også forsikret andre kjøretøy med motorsykkelforsikring, ATV-forsikring og snøscooter-forsikring.

Når du skal forsikre scooter, vil du få god hjelp, slik at du kjøper riktig moped- eller scooter-forsikring eller andre forsikringer for kjøretøy som er mer relevante. 

Forsikringsselskap har god erfaring som kan hjelpe deg før du velger mopedforsikring.

Da får du oversikt over hva som er inkludert, og hva som ikke er inkludert. Det er ikke sikkert at det beste for mopeden din er hva som gjelder for andre. Kanskje er mopeden nokså gammel og billig, at du ikke trenger kasko?

Forsikring moped - pris?

Hva koster mopedforsikring? Forsikringspremien avhenger av om du skal ha ansvar, kasko eller full kaskoforsikring. Er du under 18 år må en forelder kjøpe forsikringen.

Dette kan også være gunstig for prisen på forsikringen, ettersom foreldre gjerne har forsikringer til bil, innbo og hus allerede. For hvis man samler flere forsikringer hos et selskap, kan man få rabatt.

Om man er medlem av en fagforening og lignende organisasjoner, kan dette også påvirke prisen positivt.

Så, hvor mye koster forsikring på moped? Det er vanskelig å gi et konkret svar. Ifølge Finansrådet.no har funnet ut, basert på prisene i sin database, at gjennomsnittet ligger på rundt 3000 kroner i året. 

Beste mopedforsikring

Det er vanskelig å si hva som er den beste forsikringen for mopeden. Det handler mye om hva du ønsker og trenger. Derfor bør du få konkrete tilbud som gjelder nettopp deg.

Du bør velge den forsikringen som passer best til eget bruk. Sammenlign gjerne flere for å se hva som er vanlig å få inkludert og ikke. Er du dekket for kollisjon, utforkjøring og velting? Hva med veihjelp og rettshjelp?

I tillegg, hvor mye er egenandelen når uhellet først er ute? Har du råd til større økonomiske tap ved en ulykke, kan billigste mopedforsikring være passende. 

Er du derimot i en trang økonomisk situasjon, er det lurt å forsikre deg såpass at du ikke taper for mye penger dersom skader skulle oppstå.

Men hva er billig mopedforsikring? Pris er lurt å sjekke hos flere selskaper, men ikke glem å sjekke vilkår også. Det er ikke noe vits å betale for mye for noe som ikke dekker deg godt nok mot skader.

Sjekk tilbud på forsikring av moped med skjemaet på siden her. Etter du har fylt det ut, får du kontakt med flere som tilbyr deg forsikringer. Da er det lett for deg å se hvor du kan spare mest, eller hvem som gir best dekning for pengene.

Husk at ved å huke av for flere forsikringer, er det mange som gir rabatter for å samle forsikringene dine hos dem. Med vår tjeneste vet aktørene også at de konkurrerer om deg som kunde, dermed kan du vente deres beste tilbud.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.