cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på snøscooterforsikring

Sammenlign tilbud på snøscooterforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Slik finner du beste snøscooterforsikring

De fleste nøler ikke med å skaffe seg en forsikring til huset og bilen sin. Men det er kanskje ikke like selvsagt for alle at man trenger en snøscooterforsikring til snøscooteren sin.

Mange snøscootere er ikke billige å kjøpe, og de potensielle utgiftene ved et tyveri, brann eller annen skade er dermed store.

Snøscootere kjøper man gjerne som nyttekjøretøy eller pur moro og hobby. Uansett årsak til anskaffelse blir de ofte brukt i røffe omgivelser. 

Dermed er ikke sjansen liten for at noe kan gå galt. Derfor gjør du lurt ved å skaffe deg en snøscooterforsikring som hjelper deg dersom du skulle være uheldig.

Vi har forenklet det å sjekke priser på forsikringer. Med vårt enkle skjema på siden her, får du tilbud fra ulike forsikringsselskap samtidig

Dermed får du bedre oversikt over markedet, og kan være trygg på at aktørene gir deg sin beste avtale. Ettersom de da vet at de konkurrerer med andre om å få deg som kunde.

I skjemaet kan du bestemme om du ønsker å sjekke priser og vilkår på flere forsikringer samtidig. Det kan gi deg rabatt-fordeler å samle dem hos et selskap.

Flere typer snøscooterforsikring

Ansvar

Alle registrerte kjøretøy må ha ansvarsforsikring, uansett om det er en buss, bil eller snøscooter. Hvis snøscooteren ikke er registrert, er den også avskiltet. Dette begrenser bruken.

Ansvar dekker skader på andre sine kjøretøy, andre personer eller bygninger som er forårsaket av deg. 

En ansvarsforsikring innebærer også som regel fører- og passasjerulykke. Det vil si at du er dekket mot skader på fører av kjøretøyet og eventuelle passasjerer. 

Delkasko

Dersom du ønsker å være litt bedre dekket av din forsikring, kan en delkaskoavtale være en god ide. Da er du dekket mot litt flere ting enn ved å kun ha ansvarsforsikring. 

Typisk er det slik at delkasko dekker skade fra ytre faktorer. Eksempelvis brann, tyveri eller forsøk på tyveri. Også andre uforutsette hendelser som lynnedslag eller skade under transport er også dekket her. 

En slik avtale kan være lur å ha dersom du er redd for at noen vil prøve å stjele snøscooteren din. Tenk derfor over hvor du oppbevarer den, og er det montert FG-godkjent sikkerhetstiltak der?

I tillegg vil de fleste avtaler med delkasko også dekke stjålet utstyr som var fastmontert på snøscooteren din, inntil en viss grense. Mange velger å legge på mer ekstrautstyr i tillegg til det som følger med scooteren ut av fabrikken. 

Det kan for eksempel være skjermer, ekstra rom for oppbevaring eller andre duppeditter som er fastmontert i ettertid. Hvis noe av dette blir stjålet vil være dekket mot dette med en delkasko-forsikring. 

Kasko

En kasko-forsikring dekker alt det som ansvar-, og delkasko-avtaler gjør, men enda mer i tillegg. Kasko dekker skade på egen snøscooter også.

Det kan innebære alt fra velt, kollisjon, utforkjøring eller større ulykker. Det vil si at du får hjelp til å dekke utgiftene i sammenheng med reparasjoner på verksted og andre kostnader.

En slik dekning gir erstatning i den grad at hvis ditt kjøretøy blir totalskadet, så kan du få ny.

De fleste avtaler kommer med en liten egenandel. Men denne andelen er som regel veldig mye mindre enn de totale utgiftene som reparasjonen for å utrette skader faktisk koster. 

Med en kasko-forsikring vil du være sikret mot nesten alle typer uheldige situasjoner.

Forsikring snøscooter - pris

Hvor mye du må betale for snøscooter-forsikring, er avhengig av mange forskjellige faktorer. Siden snøscootere kun kan brukes på snø og is, spørs det litt hvor i landet du bor. 

Dersom du bor et sted med mye tilgang på snø, vil nok det henge sammen med at du bruker kjøretøyet mye. I hvert fall mer enn noen som bor et sted med lite snø i løpet av året. 

I tillegg spørs det selvfølgelig også på hvor mye snøscooteren koster og hvor mye ekstra utstyr som er montert. Jo dyrere snøscooteren er, desto mer må du nok betale i premie på forsikringen. Da den er dyrere å reparere og eventuelt erstatte. 

Forsikringspremien avgjøres også av alderen til scooterens eier. Veldig unge og veldig gamle sjåfører er statistisk sett mer utsatt for skade og uhell. Det er derfor dyrere å forsikre snøscooter for dem. 

I tillegg kan forsikringsselskapene se på din forsikringshistorie og avgjøre sannsynligheten for at du er involvert i en ulykke. Slike små faktorer kan avgjøre hvor stor premien din blir. 

Billigste forsikring til snøscooter

Prisen varierer også mye med hva slags avtale du kommer til å velge. Altså, hvilke skader er dekker forsikringen? 

En ansvarsforsikring er den avtalen med lavest premie, og som dekker minst. Ansvar dekker ikke skader på eget kjøretøy, men skader som det påfører personer, bygninger, eiendeler eller annet.

Deretter følger delkasko, og til slutt kasko som har høyest pris. 

Men det er viktig å tenke på hvor mye du må betale dersom du opplever brann, tyveri eller annet uhell.

Selv om du må betale en egenandel på forsikringen, er det som regel veldig mye billigere enn det du måtte ha betalt ellers.

Men det er ikke vits å være bedre forsikret enn du trenger å være. For hvis du enkelt kan erstatte det selv, kan du vurdere de forsikringene som ikke dekker like mye.

En annen ting er at du kan spare penger på en bufferkonto. Gjerne 2 ganger månedslønn. Da kan velge høyere egenandel, og få lavere forsikringspremie.

Slik finner du best snøscooterforsikring for deg

Hva slags forsikring som passer for akkurat deg kommer an på hva slags snøscooter du har og hva du er mest opptatt av. 

Uansett er det en lur idé å få en oversikt over markedet og sammenligne ulike selskaper. Med vårt enkle skjema kan du gjøre dette enkelt. Vi sender det til ulike selskaper som tar kontakt med deg. 

Slik at du kan sjekke hvem som gir deg den beste forsikringen, og velg den som passer best.

Det gjelder å være nøye og lese fullstendige vilkår når du sammenligner. Så vet du hva hvert enkelt forsikringsselskap dekker med sine forsikringer. 

Med oversikten du får, kan du være sikker på at du gjør et godt kjøp når det kommer til forsikringen. Eller kanskje du bare vil sjekke om avtalen du allerede har er bra nok?

Du kan få rabatt ved å samle forsikringene dine hos et selskap. Du har kanskje bilforsikring, husforsikring og reiseforsikring også? Det kan lønne seg å sjekke om du kan få en bedre avtale enn du har.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer