Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på bobilforsikring

Forsikringsselskapene hjelper deg med å finne den beste forsikringen til din bobil.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Bobilforsikring

Markedet for bobiler har endret seg mye i løpet av de siste årene. I gamledager var det eneste tilbudet å kjøpe en vogn man kunne feste bak på bilen. I slike var det ofte ikke veldig luksuriøs standard. Men i dag finnes det et hav av ulike bobiler, og i alle prisklasser. 

Stadig flere nordmenn kjøper seg en bobil og bruker denne på turer og ferie. Mange velger å heller kjøpe en bobil enn å kjøpe seg en hytte. Da kan man jo ta med seg «hytta» hvor enn man vil. 

Trenger du forsikring til bobil?

Man kan fremdeles kjøpe campingvogner, både nye og gamle. Disse er ikke alltid så veldig dyre da de bare kan festes på bilen. Men hvis man virkelig vil slå til kan man bruke mange millioner kroner på å kjøpe en skikkelig ordentlig bobil. 

Moderne bobiler er både bil og hytte i én. Det innebærer store verdier plassert i et kjøretøy. Selve bobilen er ofte svært kostbar, i tillegg til alle møbler og annet inventar man har i bo-avdelingen.

Selv om de fleste har et trygt sted å oppbevare bobilen når den ikke er i bruk, kan man aldri være 100% sikret mot tyveri og hærverk. Da er det en god trygghet å ha en forsikring som dekker eventuelle utgifter ved en slik situasjon.

I tillegg er bobilen et avansert kjøretøy som krever mye vedlikehold. Over tid blir kjøretøyene slitt, og må repareres på et verksted. Noen deler i motoren kan også plutselig slutte å fungere, uansett hvor godt man tar vare på bobilen. Da kan man risikere å sitte med en stor regning for eventuelle reparasjoner.

Ved å ha en bra forsikring slipper man unna med en mindre egenandel dersom man har en dekkende avtale.

Hva slags bobilforsikringer finnes?

Dersom du er på utkikk etter en forsikring til bobil, kan det være lett å bli forvirret av alle de forskjellige selskapene og avtalene. Kanskje bruker du ett selskap for hus, et annet for bil og et tredje for båt. Noen selskaper tilbyr bedre avtaler enn andre når det kommer til spesifikke områder som bobil. 

De fleste selskap tilbyr hvert fall tre og noen ganger fire forskjellige typer avtaler. Det er ansvarsforsikring, delkasko, kasko og noen har enda en type «superior»-forsikring. 

Ansvarsforsikring

Dersom du kjøper deg en bobil, er du lovpålagt å ha det som kalles trafikkansvarsforsikring. En slik innebærer at du er forsikret mot skader på andres kjøretøy eller skader på personer i sammenheng med en ulykke. Men dersom du kun har en slik avtale, får du ikke dekning til utgifter for ditt eget kjøretøy. 

Delkasko

Hvis du ønsker deg en avtale som dekker litt mer, kan du velge en delkasko-forsikring. Den beskytter deg typisk mot brann, innbrudd og tyveri. Slike scenarioer kan medbringe store utgifter for deg dersom du ikke har noe forsikring. Siden bobiler ofte er svært dyre kan de være et utsatt mål for tyver som ønsker å tjene raske penger. 

Kasko

Dersom du også vil ha dekning for skader i sammenheng med ulykker, bør du skaffe deg en kasko-avtale. Da er du enda bedre dekket mot store utgifter dersom uhellet er ute. Slike avtaler beskytter deg ofte også mot hærverk. Det kan være en god trygghet å ha fordi bobilen ofte står parkert ute mens man er på tur. 

Superior

I tillegg til disse tre avtalene, er det noen selskap som tilbyr enda en type forsikring. Disse kalles ofte superior- eller luksus-forsikring, og dekker enda mer enn kasko. Det kan for eksempel være skade på motor eller andre maskinelle deler av kjøretøyet. Slike avtaler kan også ha en slags innboforsikring der man er dekket mot tap av personlige eiendeler som oppbevares inne i bobilen. 

Hva koster forsikring på bobil?

Hva du må betale for å ha forsikring på din bobil varierer mye. For det første kommer det an på hvor dyr bobilen din er, og når den ble laget og kjøpt. De dyreste bobilene er mest utsatt for tyveri og innbrudd, mens eldre bobiler er mer utsatt for å bli ødelagt. 

I tillegg har din egen alder og historie med forsikring påvirkning på premien du må betale. Unge og gamle sjåfører må ofte betale mer fordi de er sett på som mer usikre sjåfører. Og dersom du har vært involvert i en ulykke før, kan det føre til at du må betale litt mer i premie. 

Prisen avhenger også selvfølgelig av hva slags avtale du velger. Ansvarsforsikring er det rimeligste alternativet, mens delkasko og deretter kasko er litt dyrere. Superior-forsikringer er det dyreste, men da også det som dekker mest ved et eventuelt uhell. 

Beste forsikring bobil

Hva som er den beste forsikringen for deg og din bobil, kommer helt an på hva slags preferanser du har. Enten vil du helst betale så lite som mulig i premie, eller så ønsker du kanskje å ha den aller beste forsikringen på markedet. 

Derfor er det smart å hente inn ulike tilbud fra flere selskaper slik at du kan sammenligne vilkår og pris. På den måten kan du finne den avtalen som passer akkurat deg og din bobil best. Husk at det å ha en dekkende forsikring kan være en veldig god investering. Hvis uhellet er ute og du står uten forsikring, kan du risikere å måtte betale mye penger selv. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.