cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på bobilforsikring

Sammenlign tilbud på bobilforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Hva koster forsikring på bobil?

Markedet for bobiler har endret seg mye i løpet av de siste årene. Før i tiden var det eneste tilbudet å kjøpe en vogn man kunne feste bak på bilen, men i dag er det er variert tilbud i forskjellige størrelser og prisklasser.

I Norge har det vært en vekst i antall familier med bobil og med tanke på prislappen av en bobil er det mange som velger å forsikre den. 

Vi gir deg svare på ofte stilte spørsmål og gi deg tips og råd når det kommer til å tegne bobilforsikring.

Trenger du forsikring til bobil?

Man kan fremdeles kjøpe campingvogner, både nye og gamle. Disse er ikke alltid så veldig dyre da de bare kan festes på bilen.

Det er alikevel mange som ønsker en lukseriøs opplevelse når de er på tur med bobilen, og da kan prislappen ligge ære på mange millioner kroner. 

Moderne bobiler er både bil og hytte i én. Det innebærer store verdier plassert i et kjøretøy. Selve bobilen er ofte svært kostbar, i tillegg til alle møbler og annet inventar man har i bo-avdelingen.

Selv om de fleste har et trygt sted å oppbevare bobilen når den ikke er i bruk, kan det fortsatt skje ulykker når den står parkert eller er ute på veien.

Da er det godt å være forsikret mot tyveri, hærverk og skade på bobilen. Basert på omfanget av en bobilforsikring vil du få dekket eventuelle utgifter ved en slik situasjon.

Et avansert kjøretøy

Bobilen er et avansert kjøretøy som krever mye vedlikehold. Over tid blir en bobil slitt, og må repareres på et verksted. Noen deler i motoren kan også plutselig slutte å fungere, uansett hvor godt man tar vare på bobilen.

Da kan man risikere å sitte med en stor regning for eventuelle reparasjoner.

Ved å ha en bra forsikring slipper man unna med en mindre egenandel dersom man har en dekkende avtale.

Hva slags bobilforsikringer finnes?

Dersom du er på utkikk etter en bobilforsikring, kan det være lett å bli forvirret av alle de forskjellige selskapene og avtalene. Kanskje bruker du ett selskap for hus, et annet for bil og et tredje for båt. Noen selskaper tilbyr bedre avtaler enn andre når det kommer til spesifikke områder som bobil. 

De fleste selskap tilbyr som regel tre forskjellige typer forsikringer som dekker skader på egen bobil. Det er ansvarsforsikring, kasko, delkasko og noen har enda en type «superior»-forsikring. 

Ansvarsforsikring

Dersom du kjøper deg en bobil, er du lovpålagt å ha det som kalles trafikkansvarsforsikring. En slik innebærer at du er forsikret mot skader på andres kjøretøy, samt fører og passasjerulykke i sammenheng med en ulykke.

Dersom du kun har en slik avtale, får du ikke dekning til utgifter for ditt eget kjøretøy. 

Delkasko

Hvis du ønsker deg en avtale som dekker litt mer, kan du velge en delkasko-forsikring. Den beskytter din bobil typisk mot brann, tyveri og innbrudd.

Slike scenarioer kan medbringe store utgifter for deg dersom du ikke har noe forsikring. Siden bobiler ofte er svært dyre kan de være et utsatt mål for tyver som ønsker å tjene raske penger.

Noen delkasko forsikringer kan inkludere leiebil som en valgfri tilleggsdekning dersom noe skulle skje.

Kasko

Dersom du også vil ha dekning for skade på bobil i sammenheng med ulykker, bør du skaffe deg en kasko-avtale. Denne typen forsikring dekker skade, brann, skade på personer, fastmontert utstyr og mye mer.

Med en slik forsikring er du enda bedre dekket mot store utgifter dersom uhellet er ute. Du får som regel også leiebil dersom du ikke lengre kan bruke bobilen din.

Superior

I tillegg til disse tre avtalene, er det noen forsikringsselskap som tilbyr enda en type forsikring. Disse kalles ofte superior- eller luksus-forsikring, og dekker enda mer enn kasko.

Det kan for eksempel være skade på motor eller andre maskinelle deler av kjøretøyet.

Bobilforsikring - pris

Hva koster bobilforsikring? Det du må betale for å ha forsikring på din bobil varierer mye. For det første kommer det an på hvor dyr bobilen din er, og når den ble laget og kjøpt. 

De dyreste bobilene er mest utsatt for tyveri og innbrudd, mens eldre bobiler er mer utsatt for å bli ødelagt. 

I tillegg har din egen alder og historie med forsikring påvirkning på premien du må betale. Unge og gamle sjåfører må ofte betale mer fordi de blir sett på som mer usikre sjåfører. Dersom du har vært involvert i en ulykke før, kan det også føre til at du må betale mer i premie. 

Prisen avhenger også av hvilken avtale du velger. Ansvarsforsikring er det rimeligste alternativet, mens delkasko og deretter kasko er litt dyrere. Superior-forsikringer er det dyreste, men da også det som dekker mest ved et eventuelt uhell. 

Beste forsikring - bobil

Hva som er den beste forsikringen for deg og din bobil, kommer helt an på hva slags preferanser du har. Ønsker du maksimal dekning dersom noe skulle oppleve å skade bobilen din, eller ønsker du å kjøre dra på tur med kun ansvarsforsikring? Det er helt opp til deg og dine behov.

Det er en god idé å hente inn ulike tilbud fra flere selskaper slik at du kan sammenligne vilkår og pris. Det fikser vi for deg på Tjenestetorget - helt gratis og utforpliktet. På den måten kan du finne den avtalen som passer akkurat deg og din bobil best. 

Husk at det å ha en dekkende bobil-forsikring kan være en veldig god investering. Hvis uhellet er ute og du står uten forsikring, kan du risikere å måtte betale mye penger selv. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer