Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Finn leilighetsforsikring

En god innboforsikring er nødvendig selv om ditt borettslag/sameie er dekket av felles forsikring.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Leilighetsforsikring

Har du akkurat kjøpt leilighet for første gang? Eller kanskje du leier sammen med noen venner. Uansett er det veldig lurt å ha en god innboforsikring. I mange leieavtaler er det også faktisk en plikt. 

Men det er ikke alltid lett å vite hva slags forsikring og avtale du burde velge. Noen er mest opptatt av å ha den beste avtalen som fins, mens andre helst bare vil betale minst mulig.  Her får du noen forklaringer og gode tips på veien. 

Hva er leilighetsforsikring?

Hva er egentlig leilighet forsikring? Som ordene antyder, er det en forsikring du har dersom noe skulle skje med leiligheten du bor i. Avhengig av hva slags forsikring du velger, vil den beskytte deg finansielt bort mange ulike scenarioer. 

Hva er innboforsikring?

Den vanligste formen for forsikring til hjem heter innboforsikring. Det er den type forsikring man har til hjemmet sitt, hvis man bor i en leilighet. 

Dersom man bor i et hus har man heller en såkalt hus-forsikring. Den beskytter også selve bygget, i motsetning til innboforsikring som bare er for inventaret i hjemmet. 

Hva dekker avtalen?

Eventuelle skader som kan skje er brann, vannlekkasjer, skred eller andre uhell. Akkurat hva forsikring leilighet dekker, kommer jo helt an på hva slags avtale man velger. I forsikringsbeviset vil du få en mer detaljert oversikt over hva akkurat din avtale dekker. 

For eksempel vil noen avtaler bare dekke uforutsette skader, ofte de som er forårsaket av såkalte ytre krefter. Det kan være nedbør som snø og regn, flom eller skred. Med andre ord gjeldet det for skader som du ikke er skyld i selv. 

Et annet scenario er tyveri og innbrudd. Det skjer dessverre ganske ofte rundt om i landet. Dersom du er uheldig og blir utsatt for noe sånt, vil dine eiendeler være forsikret. Da får du tilbake eventuelle verdier som har blitt borte. 

Andre avtaler kan dekke mer enn dette. For eksempel hvis dårlig vedlikehold av rør fører til en vannlekkasje eller vannskade. Selv om det i teorien er din egen skyld grunnet dårlig vedlikehold, kan du fremdeles få noe av utgiftene dekket av forsikringen. 

Hvem gjelder avtalen for?

De aller fleste forsikringer gjelder for både den forsikringen er registrert på, ektefelle eller samboer, og eventuelt personer som forsikringstakeren bor med som er registrert på samme adresse. Også barn er dekket, så lenge de bor hjemme. 

Så dersom du flytter ut fra foreldrene dine, gjelder ikke du under deres avtale lenger. Da må du sørge for at en ny forsikring er på plass til dit du flytter videre. 

Forsikring og kollektiv 

Mange studenter velger å bo i kollektiv med venner i studietiden. Noe mange kanskje lurer på, er hvordan man gjør det med forsikring da?

Først og fremst må alle ha hver sine egne avtaler for reise-, og helse-forsikring da dette er individuelt. Men når det kommer det innbo kan det være litt forskjellige regler. 

Noen avtaler innebærer at samboere til den forsikringen står på også er dekket. Dette vil da ofte også gjelde andre i kollektivet. Det beste rådet er å sjekke med selskapet og få et svar der. Noen utleiere krever også litt forskjellig, så det beste er å dobbeltsjekke med både utleier og forsikringsselskapet. 

Forsikring av leilighet i sameie

Som sagt trenger man bare en innboforsikring til leiligheten. Det er fordi selvet bygget er forsikret av sameiet eller borettslaget. Dette er annerledes for de som bor i eget hus. 

Forsikring av leilighet i sameie er altså kun for din egen leilighet. Du trenger nemlig bare å dekke innboet, som vil si inventaret i leiligheten din. 

Styret har ansvar

Sameiet eller styret i borettslaget har ansvar for at en avtale for bygget er på plass. Kostnaden for dette splittes og fordeles på eierne av hver leilighet. Og det inngår ofte som en del av fellesutgiftene som må betales. 

Akkurat som med andre forsikringer, finnes det her avtaler i ulike prisklasser. Dermed må sameiet eller borettslaget selv vurdere hva slags avtale som ønskes. 

Typiske ting som dekkes av en forsikring for sameiet eller borettslag er skade på bygningen, felles uteområder, skadedyr og ansvarsforsikring. 

Dersom det finnes forhold som gjør at man trenger mer eller mindre enn standard avtaler, kan dette selvsagt avtaler nærmere med selskapet. 

Forsikring leilighet pris

Selv om forsikring er noe alle må ha, kan det være en litt kjedelig utgift. Hvert fall for unge mennesker eller de som allerede har en litt stram økonomi. 

Men det er viktig å huske på at dersom uhellet er ute, kan det bli veldig dyrt. Som regel vil det være mye rimeligere over tid å betale forsikringspremie. Enn å måtte stå for alle utgiftene selv ved et uhell eller skade i leiligheten.

Det finnes heldigvis mange selskaper i markedet for forsikring og dermed mye konkurranse. Dermed er det mange ulike avtaler til veldig varierende pris. 

Pris og dekning

Som regel er det en sammenheng mellom pris på forsikringspremien og hvor mye avtalen dekker. Altså at jo mer du betaler, desto mer er du forsikret mot. Av den grunn må du selv ta en avgjørelse på hvor mye du er villig til å betale i premie. 

Forsikring leilighet pris er noe som kan være en stor utgift, men det trenger det ikke nødvendigvis være. De fleste voksne trenger flere ulike forsikringer som reise, helse, innbo, bil og mye annet. Dersom du har flere av disse avtalene hos samme selskap, kan det være mulig å få en god pris på en pakke-deal. 

Uansett er det en veldig god ide å sammenligne ulike tilbud. Siden selskapene konkurrerer, er de alle ivrige etter å få deg som kunde. Ved å huke av for hvilke faktorer du er opptatt av, kan du få tilbud som er tilpasset akkurat deg. 

Så kan du sammenligne pris og vilkår, og finne den avtalen som du liker best. På den måten kan du spare både tid og penger. Husk å sjekke dette også litt tid etter du har fått på plass en avtale. Dersom konkurrenter tilbyr rimelige avtaler, kan du forhandle deg til billigere pris. Eller kanskje det lønner seg å bytte avtale etter hvert for å få den beste prisen på markedet. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.