cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på leilighetsforsikring

Sammenlign tilbud på leilighetsforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.
Spar opptil 25% med samlerabatt
Bli belønnet ved å samle forsikringene. Velger du 2 eller flere produkter får du rabatt på opptil 25 %

KUN KJENTE MERKER

  • Forsikringene du bør ha

    Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

  • Slik får du billigere forsikring

    Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
  • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

    Ingrid B. Karlsen
  • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

    Tonny Hovland
  • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

    Heidi Hovind

Forsikring leilighet - pris

Når du skal flytte inn i en ny leilighet som du enten har kjøpt eller leier, så er det en lur idé å forsikre dine gjenstander i leiligheten. Det kalles en innboforsikring, og er helt nødvendig dersom du ønsker erstatning for tapte gjenstander. 

Det er et stort utvalgt blant innboforsikring. Sammen skal vi se hva innboforsikring gjelder og finne ut hvilken som er riktig for din situasjon.

Boligforsikring

Det er viktig å ha en god boligforsikring. En boligforsikring er en fellesbetegnelse for forsikringer som dekker skade på boligen din, eller forsikrer mot tyveri av eiendeler.

Et forsikringselskap tilbyr forskjellige varianter, men de tar alle utgangspunkt i fire forskjellige kategorier:

  1. Husforsikring
  2. Huseierforsikring
  3. Innboforsikring
  4. Råte- og skadedyrforsikring

Innboforsikring - leilighet-forsikring?

En innboforsikring er en type boligforsikring som dekker eiendelene du har i hjemmet. Det er en ganske ordinær forsikring å ha og er utrolig verdifullt dersom du skulle oppleve å få innbrudd i boligen din. 

Det finnes et stort utvalg som skiller mellom pris, dekning og egenandel, og det er opp til deg å finne ut hvilken forsikring som passer best. Dette er en bra forsikring å ha dersom du har en del verdifulle eller mange eiendeler, og er kanskje ikke like nødvendig for en student som det er for en etablert familie.

Dersom du leier, trenger du en egen innboforsikring på dine eiendeler, da innboforsikring som betales av utleier bare dekker deres eiendeler.

Det er viktig at studenter og folk som bor i kollektiv er bevist på dette, da innboforsikring lett kan glemmes, og det kan være ukjente folk på besøk hos andre i leiligheten.

Husforsikring eller leilighetsforsikring?

Dersom man bor i et hus har man heller en såkalt husforsikring, også kjent som en villaforsikring. En husforsikring dekker selve bygningen.  Forsikringen dekker skader på bygningen, brann i boligen og rettshjelp i sammenheng med boligen.

Vær bevisst på at en husforsikring kun dekker selve bygningen. Det betyr at du vil måtte kjøpe en egen innboforsikring dersom du også ønsker at eiendelene dine skal være forsikret.

Huseierforsikring

Dersom du eier en bolig i et sameie, et privat borettslag eller eier et bolighus, er en huseierforsikring et godt alternativ for deg. 

En huseierforsikring har bra dekning. Med denne forsikringen dekkes du i flere situasjoner som skader på bygningen, hageanlegg og utvendig badebasseng, huseieransvar, husleietap og riving og rydding av rester etter skader. Som et pluss kan denne forsikringen også gjelde for garasjeanlegg som er tilknyttet boligen.

Forsikringen kan til og med utvides til å inkludere inventar og løsøre, skadedyrsforsikring, styreansvar og mye mer. 

Dette er også en bra forsikring for næringsbygg som er beregnet for overnatting, som f eks et hotell.

Råte- og skadedyrforsikring

Dersom du opplever sopp og skadeinsekter i boligen din trenger du en råte- og skadedyrforsikring. Den har en veldig spesifikk dekning som erstatter skade forårsaket av treødeleggende råtesopp, ekte hussopp og fra skadeinsekter. i tillegg vil den forsikre din bolig mot mus og rotter. 

Dette er en egen forsikring for hus og bolig fordi det er forholdsvis vanlige skader å oppleve i hjemmet. Dette er også grunnen til at det ikke er en del av ordinær husforsikring, da skadene kan også være omfattende og krever derfor ekstra forsikring.

Hvordan skal jeg velge?

Det er en god idé å finne ut hva du burde forsikre deg mot i det området du bor. Husforsikring kan dekke alt fra skader som forårsakes av alt fra brann, vannlekkasjer, skred, tyveri og innbo og andre uhell.

Hvis du allerede har en forsikring, vil du få en mer detaljert oversikt over hva avtalen din dekker i forsikringsbeviset.

Det blir ofte sagt at den største investeringen for folk flest gjennom livet er å kjøpe seg et hus eller leilighet. Dersom du eier egen bolig trenger du en husforsikring som dekker huset. I forbindelse med dette vil du da forsikre investeringen du har gjort ved å kjøpe huset.

Hvis du leier burde du absolutt tegne en innboforsikring.  Skulle du oppleve å få innbrudd i leiligheten vil innboforsikringen din dekke dine eiendeler, og innboforsikringen til huseier vil dekke resten av innbo i leiligheten. 

Trenger du å forsikres ytteligere finnes det tilbud om spesialiserte boligforsikring, eller utvidet boligforsikring. Hør med ditt forsikringsselskap for å høre om de har noen tilbud som kan tilstrekelig forsikre deg, eller gå til toppen av siden for å få gratis og uforpliktende tilbud på forsikringen til ditt hus.

Hvem gjelder avtalen for?

De aller fleste forsikringer gjelder for både den forsikringen er registrert på, ektefelle eller samboer, og eventuelt personer som forsikringstakeren bor med som er registrert på samme adresse. Også barn er dekket, så lenge de bor hjemme. 

Husk at et barn eller ungdom som flytter ut fra foreldrene vil ikke lenger være dekkes av deres avtale. Derfor bør man sørge for at en ny forsikring er på plass før de er flyttet til sitt nye hjem.

Har du samboer eller bor i kollektiv? 

Mange studenter velger å bo i kollektiv med venner i studietiden. Noe mange kanskje lurer på, er hvordan man gjør det med forsikring da?

Husk at alle må ha sin egen forsikring. Dette gjelder i alt innboforsikring, reiseforsikring, helseforsikring, og mer. 

Noen avtaler innebærer at samboere til den forsikringen står på også er dekket. Dette vil da ofte også gjelde andre i kollektivet. Det beste rådet er å sjekke med selskapet og få et svar der. Noen utleiere krever også litt forskjellig, så det beste er å dobbeltsjekke med både utleier og forsikringsselskapet. 

Forsikring av leilighet i sameie

Når det kommer til husforsikringe er det en god fordel i å være eie i et sameie. Det er fordi selve bygget et forsikret gjennom sameiet eller borettslaget. Det betyr at man kun trenger innboforsikring for å være forsikret. Det er derimot annerledes for de som bor i et eget hus hvor man da må stå for forsikringen selv.

Styret har ansvar

Sameiet eller styret i borettslaget har ansvar for at en avtale for bygget er på plass. Kostnaden for dette splittes og fordeles på eierne av hver leilighet. Denne utgiften inngår ofte som en del av fellesutgiftene som må betales. 

Akkurat som med andre forsikringer, finnes det her avtaler i ulike prisklasser. Dermed må sameiet eller borettslaget selv vurdere hva slags avtale de trenger. 

Typiske ting som dekkes av en forsikring for sameiet eller borettslag er skade på bygningen, felles uteområder, skadedyr og ansvarsforsikring

Det kan finnes forhold som gjør at man trenger mer eller mindre enn standard avtaler, kan styret prøve å få tegnet en egen avtale med forsikringsselskapet for for å skreddersy forsikringen. 

Trenger jeg leilighetsforsikring?

Selv om forsikring er noe alle bør ha, kan det være en litt kjedelig utgift. Hvert fall for unge mennesker eller de som allerede har en litt stram økonomi

Hvis man bestemmer seg for å ikke være forsikret, må man være bevisst på at det kan bli dyrt hvis man er utsatt for tyveri, brann eller andre skader uten forsikring. Derfor er det ansett som rimeligere å betale forsikringspremien enn å sitte igjen med hele regningen om noe skulle skje.

Det finnes heldigvis mange selskaper i markedet for forsikring og dermed mye konkurranse. Dermed er det mange ulike avtaler til varierende kostnader. 

Leilighetsforsikring - pris og dekning

Som regel er det en sammenheng mellom størrelsen på forsikringspremien og hvor mye avtalen dekker. Altså at jo høyere premien din er, desto flere ting er du forsikret mot. Av den grunn må du selv ta en avgjørelse på hvor mye du er villig til å betale i premie. 

Prisen på forsikring kan for noen være en stor utgift, men det trenger det ikke nødvendigvis være. De fleste voksne trenger flere ulike forsikringer som reise, helse, innbo, bil og mye annet.

Forsikringselskaper ønsker at du skal velge dem for å forsikre huset, og derfor kan det være mulig å få en pakkeløsning på forsikringene om du har flere av forsikringene dine hos samme selskap.

Uansett er det en veldig god ide å sammenligne ulike tilbud. Siden selskapene konkurrerer, er de alle ivrige etter å få deg som kunde. Om du går til toppen av siden, og huker av for hvilke faktorer du er opptatt av, kan du få tilbud som er tilpasset akkurat deg. 

Når du har huket av får du gratis og uforpliktende tilbud fra våre samarbeidspartnere. Da kan du sammenligne pris og vilkår, og kan velge den avtalen som passer deg best.

På denne måten kan du spare både tid og penger. Husk å sjekke dette også litt tid etter du har fått på plass en avtale. Opplever du at noen konkurrenter tilbyr rimelige avtaler, kan du forhandle deg til billigere pris. Eller kanskje det lønner seg å bytte avtale etter hvert for å få den beste prisen på markedet. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer