Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Omstartslån - refinansiering med sikkerhet i bolig

 • 1
  Du kan søke selv om du har betalingsanmerkninger eller inkasso
  Det forutsetter ledig sikkerhet i bolig og fast inntekt for å få omstartslån
 • 2
  Vi forhandler refinansiering på vegne av deg
  Jobben vi gjør er gratis, og tilbud du mottar er helt uforpliktende
 • 3
  Få en omstart og kontroll over din økonomiske situasjon
  Betalingsanmerkninger og inkasso slettes når den nye banken betaler ned gjelden din
Omstartslån

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Inkasso, betalingsanmerkninger, unngå tvangssalg? Vi kan hjelpe deg - gratis og helt uforpliktende

Eksempel: Nominell rente: 7,15 % Effektiv rente: 7,97%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 2.298.261,- Totalt 4.408.261,-
 • 1
  Du kan søke selv om du har betalingsanmerkninger eller inkasso
  Det forutsetter ledig sikkerhet i bolig og fast inntekt for å få omstartslån
 • 2
  Vi forhandler refinansiering på vegne av deg
  Jobben vi gjør er gratis, og tilbud du mottar er helt uforpliktende
 • 3
  Få en omstart og kontroll over din økonomiske situasjon
  Betalingsanmerkninger og inkasso slettes når den nye banken betaler ned gjelden din

Banker vi samarbeider med

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostand for deg.

Spørsmål og svar om omstartslån

Omstartslån - få en ny start på økonomien

Har du en økonomi med en god del ugunstig gjeld, slik som dyre forbrukslån, kredittkort og andre smålån, kan et omstartslån være alternativet for deg.

Et omstartslån er et lån som brukes til å få ryddet opp i mye dyr gjeld og får samlet dette i ett rimeligere lån med sikkerhet. Hva som skiller omstartslån fra vanlig boliglån og alt du trenger å vite, skal vi gå gjennom under her.

Kort oppsummert er forutsetningen for å få omstartslån at du kan stille eiendom som sikkerhet. Enten eier egen bolig, eller planlegger å kjøpe med omstartslånet. Man kan også ta sikkerhet i andres bolig, såkalt realkausjon.

Hvis du har inkasso eller betalingsanmerkninger kan omstartslånet hjelpe deg med å slette dem. Send en søknad om omstartslån gjennom oss på siden her. Da sjekker vi med bankene vi samarbeider med, og forhandler frem omstartslån på vegne av deg.

Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende. Våre dyktige lånerådgivere har bred erfaring med lån, og hjelper deg med å finne de beste låneløsningene.

Å få et omstartslån kan være en ny start for deg, og være det som får kostnadene dine ned til du får kontroll på egen økonomi igjen. Slik at du kan se lånet krympe, fremfor å kjempe hver eneste måned for å få endene til å møtes.

Bli kvitt betalingsanmerkninger med omstartslån

Vi tar opp stadig mer forbruksgjeld og kredittgjeld her til lands. Av og til havner man bakpå, og klarer ikke å betale tilbake det man skylder. En betalingsanmerkning er som en prikk på det økonomiske rullebladet ditt.

Når du søker vanlig boliglån eller andre lån er dette gjerne det første bankene ser under en kredittsjekk, og gir et signal om at du ikke har betalt det du skylder.

Har du fått avslag på refinansiering? De fleste banker gir ikke boliglån, eller andre typer lån, i disse tilfellene. Selv om det er til refinansiering, og man sårt kunne trengt det for å få ned utgiftene.

De bankene som tilbyr omstartslån, har valgt å tilby lån til folk med betalingsanmerkning. Så lenge de oppfyller kravene, slik som sikkerhet i bolig og fast inntekt.

Da får du muligheten til å samle mye av den usikrede gjelden din i et sikret lån. Når man har mange lån, betaler man også gebyrer og avgifter på flere. Derfor er det ikke bare lavere rente som gjør at du får lavere månedskostnader når du refinansierer.

Omstartslån: refinansiering med inkasso

På samme måte som med betalingsanmerkninger, vil en pågående inkassosak hindre deg i å ta opp lån. Omstartslån kan hjelpe deg med å bli kvitt inkasso, slik at du kan fokusere på å betale ned lånet.

Om gjelden du har i dag er uhåndterlig, vil det påløpe ytterligere renter og inkassosalær. Penger som i stedet kunne gått på å betale ned gjelden.

Gjeld er en belastning, og det kan føles håpløst, men om man ikke tar grep så raskt som mulig, vil konsekvensene kunne bli større.

Enten det er snakk om tvangssalg av boligen, betalingsanmerkninger eller gjeldsordning.

Selv om du blir kvitt betalingsanmerkninger eller inkasso med et omstartslån, må man være forsiktig med å ikke ta opp ny gjeld senere.

Noe som kan være lurt hvis du får mer penger til overs, er å bygge opp en bufferkonto. Da kan du takle uforutsette utgifter lettere, og unngå at regninger og gjeld går til inkasso.

Hvem kan få omstartslån?

Omstartslån kan du søke om du har mulighet til å stille fast eiendom som sikkerhet. Dette kan for eksempel være din egen bolig, fritidsbolig eller noen andres bolig.

Du kan ikke låne mer enn 85 % av boligens verdi. Dette er inkludert en eventuell fellesgjeld.

Når du søker vil du bli bedt om å legge ved en e-takst/verdivurdering av boligen. Har du hatt boligen noen år, kan den ha steget i verdi. Dette er hjelpsomt for deg med mye forbruksgjeld i tillegg til boliglånet.

Dessuten er det visse krav som gjelder for alle som låner penger. Blant annet krav til fast inntekt, at du ikke kan låne mer enn 5 ganger din egen inntekt, og at du må ha bodd og skattet til Norge i minst tre år.

Kan man få refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet?

På markedet blir begrepet omstartslån brukt om refinansiering av ugunstig gjeld med sikkerhet i bolig. Som man kan få med betalingsanmerkninger eller inkasso.

Svaret er derfor nei, man kan ikke få omstartslån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke kan refinansiere uten sikkerhet, dersom du har betalingsanmerkninger.

Har du ikke det, kan du fortsatt spare en del penger på å refinansiere dyre lån i et forbrukslån med lavere rente

Benytt deg gjerne av vår gratis sammenligningstjeneste for lån uten sikkerhet, og motta tilbud om usikret refinansiering fra flere banker samtidig.

Det har fortsatt litt høyere rente enn et omstartslån, så om du har ledig sikkerhet, bør du heller vurdere det. Enda bedre rente er det på ordinære boliglån, men om du har for mye gjeld vil du kanskje ha fått avslag allerede?

Hva trenger man for å søke omstartslån?

Siden omstartslån er et lån med sikkerhet i bolig, trenger man en relativt ny e-takst på boligen det er snakk om. En eiendomsmegler kan hjelpe deg med e-takst.

Dette er for at banken skal vite hva belåningsgraden er. Det vil si hvor mye gjeld du har på boligen i forhold til boligens verdi. Det har seg slik at man ikke kan ha en høyere belåningsgrad enn 85 %.

For å få ønsket lånebeløp, må boliglånet være lite nok til at du har plass til annen gjeld innenfor belåningsgraden. Om ikke hele gjelden lar seg refinansiere i et omstartslån, kan du og en lånerådgiver sammen se på muligheten for å refinansiert så mye som mulig.

Har du foreldre eller annen nær familie som kan stille med tilleggssikkerhet i sin bolig, vil dette hjelpe deg med å få innvilget omstartslån.

En del av informasjonen banken trenger om din økonomien din, kan hentes ut automatisk. Men du kan fortsatt bli spurt om å fremlegge skattemelding og siste lønnsslipper. Informasjon om annen gjeld som ikke står i skattemeldingen, hentes fra Gjeldsregisteret.

Hvor lang tid tar det før man får svar på søknaden?

I motsetning til lån uten sikkerhet, hvor man ofte får svar umiddelbart. Vil det ta 1-2 virkedager å få svar på en søknad om omstartslån.

Dette er rett og slett fordi søknadene jobbes med manuelt, slik at rådgiverne kan vurdere nettopp din situasjon. Det er viktig når banken tar utgangspunkt i din fremtidige betalingsevne.

Siden banken tar sikkerhet i bolig, er boligens verdi noe de trenger å vite. Om det er lenge siden du har hatt en verdivurdering av boligen, kan du bli bedt om å skaffe en ny e-takst.

Da vil man i så fall måtte beregne med den tiden det tar for en eiendomsmegler å vurdere verdien på boligen.

Etter du eventuelt har fått innvilget søknaden, vil du få tilsendt lånedokumenter. Disse signeres med BankID, og etter dette følger utbetaling bankenes tider for transaksjoner. Noe som vil si at de blir utbetalt 1-3 dager etter signering, og ikke i helgen.

Vi forhandler omstartslån for deg

Oppfyller du kravene for omstartslån, kan du ta kontakt med de bankene som tilbyr lån med inkasso eller betalingsanmerkning mot pant i fast eiendom.

Hvis du ønsker å spare tid, kan du fylle ut låneskjema rett under teksten. Da hjelper vi deg med å forhandle omstartslån på vegne av deg, og hjelper deg med å finne den beste løsningen for din situasjon.

Alle våre tjenester er helt uforpliktende og koster deg ingenting. Dermed har du ingenting å tape på å sjekke tilbud via oss.

På denne måten håper vi at du vil få det lettere når du skal betale ned gjeld og fjerne både inkasso og betalingsanmerkning.  Forhåpentligvis blir det en ny start med friskere økonomi, som gjør hverdagen enklere for deg.

Har du spørsmål om det å søke omstartslån? Ta kontakt med Tjenestetorget Finans via denne siden.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Inkasso, betalingsanmerkninger, unngå tvangssalg? Vi kan hjelpe deg - gratis og helt uforpliktende

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Inkasso, betalingsanmerkninger, unngå tvangssalg? Vi kan hjelpe deg - gratis og helt uforpliktende