Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på solseil

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på solseil fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig solseil for din bolig

Solseil

Solseil er en av de mer designer-rike solskjermingene, og minner litt om de man gjerne ser i utlandet. Solseil, som navnet tilsier, ser ut som seil og er en duk som står i spenn og danner skyggearealet under. Det er svært enkelt å sette opp så fort bakkeermet er satt opp. Bakkeermet settes i jorden, og er laget av rustfritt stål. Deretter setter man på masten i bakke ermet, før man setter på seilet og spenner opp. En klar fordel er at solseil står mer stabilt enn parasoller og vil tåle i litt større grad vind og vindkast.

Denne type solskjerming kan også benyttes til å skape et skyggeområde for bilen på parkeringsplassen. Dette gjøres ved å sette opp et rektangulært solseil ut fra husveggen som festet i to stolper. Da blir ikke bilen så varm å komme inn i på sommerstid, og i tillegg bevares også setene i bilen bedre, særlig skinnseter. Å sette opp et solseil kan også gjøre parkeringsplassen utenfor huset større, der dette gir rom for en ekstra plass.

Ulike former

Dessuten finnes det en rekke former på disse seilene, deriblant 3 likesidet trekant, 2-like sidet trekant, et trapesformet seil og firkantseil. I tillegg kommer de i ”butterfly” seil som er ruteformet. De ulike variantene leveres i forskjellige størrelser alt etter kundens preferanser, og etter noen få begrensinger på leverandørens side. Under følger en veiledning på omtrentlig størrelse (alle tall er oppgitt i cm om ikke annet står):

 1. Likesidet trekant: 250 til 700 per sidekant.
 2. 2-sidet trekant: 250 x 200 og opp til 500 x 500
 3. Trapesformet seil: 300 x 200 og opp til 500 x 400
 4. Firkantseil: alt mellom 250 til 600 per side.
 5. Butterfly: 2,5m x 2,5m og opp mot 7 x 7 meter.

Videre finnes det også former som er satt sammen av enten samme eller ulike fasonger på seilet. Der man kan velge mellom enten to ulike former, eks. trekant- og firkant seil, som settes opp sammen, eller at de sys sammen med en søm.

Et annet godt bruksmål for solseil er for campingvogna, der solseil kan benyttes for å skape et skygge område foran campingvogna. Da er det bare å ta ut to stoler og et bord og nyte uteværet. Her er det mulig å benytte en enkelt rektangulær-formet solseil, eller bruke et større solseil som også stenger for sidene. Da kan man hygge seg i le for vind og sol. Her er stengene noe tynnere og mindre, slik at det enkelt kan pakkes ned og fraktes. De solseilene som er forbeholdt campingvogner er det ikke alle leverandører som har, så her kan det være en fordel å gå til en spesialistkjede.

UV-stråling og vanntett

Solseil beskytter deg mot solen, og derfor også UV-stråling helt oppimot 98% av den skadelige strålingen er ugjennomtrengelig. Derfor vil et solseil være en god ide dersom du har barn og redd for at det kan bli for mye sol når de er ute og leker i sandkassen, mindre oppblåsbare basseng eller annet. Barn vil også kunne synes det er gøy at de har sitt eget lille sted, som blir nesten som et telt. UV-beskyttelsen kommer av vevsmåten, men enkelte steder i varme land blir de laget med små hull i duken som gjør at varm luft under duken går oppover. Da blir ikke beskyttelsen av UV-strålingen like høy. Under solseilet, duken, kan det blir veldig varmt når solen står på, men dette er ikke av de store problemene i det nordiske klimaet og du kan derfor fortrinnsvis velge en tett duk – da er den også vanntett. Dersom du ønsker en sikker vanntett duk er det utrolig viktig at den er montert opp stramt og står i tilstrekkelig spenn. Det trengs en vinkel på minst 30% for at regnet skal kunne renne av. Dette tilsvarer en strekk på 30cm i høydeforskjell på en 100cm strekk. Husk at dersom solseilet er større enn dette, blir høydeforskjellen enda større om det skal være tilstrekkelig vinklet.

Fordi det er vanntett beskytter det også møblene under, noe som kan komme godt med om regnskuren kom uventet og du ikke har tatt inn putene.

Farger

Solseil kommer i en rekke farger, men den mest klassiske og brukte er nok nøytralt hvit. Ellers kan man velge og vrak i ensfarget, ruter, mønster, stripet med to farger og mer. Ulike aktører tilbyr litt forskjellig, der de fleste leverer med standardfarger, og andre leverer i tillegg i ulike spenstige farger og mønstre. Prisen varierer i stor grad, og kommer på alt mellom 400kr og opp til noen tusen kroner. Her må du derimot huske å kjøpe inn festeutstyr, som ofte kommer som en ekstra kostnad. Dette varierer også mellom de ulike leverandørene, om du kjøper av en billigkjede eller av noen som har spesialisert seg på solskjerming. Hos billigkjedene kjøper man som oftest bare seilet, mens hos spesialistene er det gjerne en pakke bestående av seil og oppsettet til hagen med stolpen, tau og det som trengs.

Plassering

Det er ulike måter å sette opp og plassere solseil på. Det er avhengig av hvor stort område som ønskes å skyggelegges og hvor i hagen det ønskes å plasseres. Valgmulighetene står på både frittstående og ut fra hustaket. De frittstående kan settes over uteplassen som en dobbelt trekant, diamant formet seil, eller som en enkelt trekant over en plaskedam for barna eller sandkassen. Skal et større arealet dekkes vil en frittstående av rektangulær form med gavl være å anbefale. Eventuelt om du ønsker noe lignende et lysthus kan man benytte seg av en paviljong satt sammen av flere trekantseil eller en sekskant seil.  Et sekskantseil er trekant-seilene satt sammen og det er sydd en søm mellom hver.

Seilene som kan settes ut fra hustaket finnes også i en rekke varianter, så det er absolutt noe for enhver smak. De enkleste er det trapesformede seilet eller firkantet seil over terrassen som festes i to stolper og taket eller husveggen. Noen seil som gjør litt mer ut av seg er trekantseil, enten alene eller i kombinasjon med flere. Disse kan også settes opp ulikt, enten om man setter de i samme vinkel eller mot hverandre, vil de dekke godt for sola. Her har man også mange valgmuligheter selv.

Duken

Solseil er basert på et system bestående av en duk, stolper og vaiere. Duken er en ekstra sterk akryl-duk med spesielle fibre. De består av en spesiell impregnering (”cleanguard” ) som gjør den vanntett og fører til at skitt og støv ikke festes i stor grad til stoffet. Dukene som blir brukt i et solseil er enkle å rengjøre dersom det allikevel skulle bli skittent og kan gjerne tas i maskinen, men ikke høyere enn 40 Celsius grader.

Duken har også en dobbelt søm og er ekstra sterkt vevet innside- søm. Det er satt på metallringer for at duken ikke skal gå i stykker når den blir satt i press når den er i sin helhet satt opp. Solseil er basert på et system som gjør at når den settes opp i spenn vil vekten bli fordelt over stoffet, så man skal ikke være redd for at den kommer til å ryke. Å sette opp duken i spenn er heller ikke noe som kreves mye av personen ettersom det er laget enkle systemer med vaierne.

Master, stolper og ellers tilbehør er laget av ikke-korroderende rustfritt stål eller aluminium. Her kan du velge mellom stenger med rustfritt stål eller aluminium i sølv eller farget hvitt. Toppen av stengene kan komme med ulike fasonger om det ønskes, som en rund kule, spiss topp eller rett topp. Stengene kommer i en bredde på 57mm, 2mm tykkelse av metallet for stål, mens det er 3mm for aluminium. Det ligger på en høyde på rundt 4 meter.  Det følger med bolter som settes i toppen for feste, enten rustfritt stål eller sink-belagt. Noen få leverandører kan komme med stenger i andre farger etter bestilling. Som nevnt tidligere kan vil dette stort sett være med når du kjøper fra spesialistkjedene, men hos billigkjedene kjøpes dette ofte separat. Husk derfor på å kjøpe inn stolper, bolter og vaiere om du går til en av disse.

Videre settes seilet fast ved hjelp av karabinkroker, noe som gjør det svært enkelt å feste duken i stolpens bolter i toppen. En annen mulighet er å bruke strekkfiske eller tau klamper. Det betyr ikke så mye hvilken metode du ønsker, så gjør hva som er enklest for deg eller det du foretrekker.

De fleste aktører på markedet leverer med en garanti på 5 år hos de fleste spesialister, og 2 år hos de rimeligere kjedene.  

OBS!

En liten obs! Når det gjelder solseil er dette ikke type solskjerming å bruke på vinterstid. Det er forbehold sommerhalvåret, eller fra vår til sen høst. Når vind og vær melder seg sent på høsten er det på tide å ta solseilet ned for sesongen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg