Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på sidemarkise

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på sidemarkise fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig sidemarkise for din bolig

Sidemarkise

Lurer du på hva slags solskjerming du skal skaffe deg? Sidemarkise har mange smarte funksjoner som kan gjøre uteplassen din enda bedre.

Mot innsyn

En sidemarkise beskytter ikke bare mot sol og vind, den beskytter også mot innsyn. En terrasse, balkong, uteplass eller platting er som regel steder man ønsker å ha helt for seg selv. Man har lyst til å kunne sole seg i lite klær og man vil kunne være der og vite at ikke samtlige naboer har fullt innsyn.

En uteplass ligger veldig ofte på et sted i hagen hvor det i utgangspunktet er mye innsyn, altså er det fort gjort at alle naboene til enhver tid kan se hva du driver med når du oppholder deg der. Det er her solskjerming kommer inn i bildet.

Avskjerming fra solen

Solskjerming er selvfølgelig også viktig for å begrense solstrålenes effekt. Det er ikke alltid man ønsker at solen for eksempel skal varme opp hele boligen ved å stå rett på alle vinduer dagen lang.

Sidemarkiser er svært praktiske fordi de er enkle å montere og kan festes på mange ulike måter/steder. Dette kan gi deg akkurat den fleksibiliteten du er ute etter og gjøre at du får brukt uteplassen din enda mer.

En type solskjerming

Det finnes mange ulike typer solskjerming på markedet. Det er derfor opp til hver og en å finne ut av akkurat hva som vil fungere best for sin bolig, hage og uteplass. Om sommeren kan solen bli sterk og veldig tilstedeværende, det vil si at mye solskinn vil prøve å slippe inn. Det kan gjøre at huset blir svært oppvarmet, og for noen kan solstråler være plagsomt dersom det setter en stopper for hverdagslige gjøremål.

Mange velger markiser som en løsning for å holde solen unna, men i noen tilfeller vil man også trenge noe mer. Mange har for eksempel både gardiner, markiser og noe de kan bruke på terrassen/uteplassen for å skjerme seg.

Sidemarkise er en type solskjerming som på mange måter kan sammenlignes med levegg.  Begge deler fungerer som en uttrekkbar film/duk eller vegg som settes opp. Både sidemarkise og levegg brukes for å skjerme innsyn fra for eksempel en av sidene på terrassen.

Markise

Markiser er et godt valg for veldig mange. Det gir god solskjerming og man får markiser i mange varianter, noe som gjør at det vil passe inn hos de aller fleste. Man kan ha markiser både ved vinduer og ved terrassen.

En markise som skaper solskjerming på terrassen eller uteplassen er svært praktisk for de som liker å nyte måltidene sine ute om sommeren. Dersom man skal spise grillmat, sjømat eller annen god middag på sin terrasse, ønsker man ikke å ha solen stekende hverken på seg selv eller på maten. Dette er måltid som skal kunne nytes uten plagsom sol. Det fine med markiser er at man raskt kan ta solskjermingen vekk igjen, slik at man kan sitte i solen og få farge når dette står på programmet. Markiser gir altså mange gode valg og muligheter.

Hvorfor velge sidemarkise

Det finnes mange ulike grunner til at du skal velge sidemarkise, men det kommer selvfølgelig an på hva slags behov du har og hva slags skjerming du faktisk er ute etter. For mange kan det lønne seg å snakke med en forhandler/leverandør som vet så godt som alt om solskjerming.

Den største fordelen med sidemarkise er det praktiske aspektet. Du får både solskjerming og skjerming av innsyn. En slik markise vil også gjøre utestedet ditt mye lunere. Dette er utrolig praktisk hvis du er glad i å oppholde deg ute selv om det er mye vind.

De fleste av oss har opplevd å se ut vinduene om morgenen for å så oppdage at solen skinner. Dette gjør at vi får fart på oss og vi hopper ut for å nyte denne soldagen. Noen ganger merker vi så at vinden er et problem, det blir rett og slett for kaldt å sitte eller ligge ute i solen når vinden er kraftig. En sidemarkise kan bidra til at dette ikke lenger blir noe problem – endelig kan du få en lun og fin uteplass hvor du kan lese bøker og være helt i fred mens varmen gjør deg gladere.

Sidemarkise er enkelt

Mange som velger å sette opp et gjerde eller en levegg, oppdager at dette kan være noe vanskelig og by på noen utfordringer. Setter man for eksempel opp en levegg i tre får man ikke fleksibiliteten som ligger i gå kunne flytte på veggen. Det samme gjelder gjerder, og disse er heller ikke alltid så gode til å beskytte mot sol (ofte på grunn av høyden).

En sidemarkise gjør det mye enklere for deg, og du har muligheten til at denne markisen skal være lik dine andre markiser. På denne måten får du mer helhet og en finere fasade. Det finnes mange ulike sidemarkiser og løsninger, så det lønner seg å bruke litt tid på å finne det ultimate produktet.

Solskjerming er viktig

Det er ikke så ofte vi tenker på det, men solskjerming er faktisk utrolig viktig. Det handler om trivsel og det handler om hvordan vi har det hjemme. Når det ikke er sommer, er det lett at dette går i glemmeboka. Så får man plutselig dårlig tid når varmen er et faktum – eller man venter helt til neste år med å ta tak i dette.

Et godt tips er å begynne å tenke på solskjerming allerede nå. Finn ut hva du trenger for å gjøre neste sommer helt perfekt. Finn ut hva slags solskjerming du skal gå for. Husk at det finnes mange ulike typer, og mange muligheter. Det er som regel ikke bare ett sted ved huset man trenger solskjerming, derfor kan det hende man trenger å kjøpe inn litt ulike deler innen solskjerming.

Hvis du vurderer sidemarkiser hos deg, gjør du lurt i å ta kontakt med leverandører allerede nå. Det kan også være lurt å snakke med mer enn én forhandler, slik at du har muligheten til å sammenligne både utvalg og priser. På denne måten gjør du det enklere for deg selv å finne det produktet som blir optimalt for deg, og det kan hende du sparer penger på det.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg