Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på levegg

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på levegg fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

levegg

Levegg

Dersom du har en form for markise, men ønsker en mulighet for en vinterhage, mer skjerming eller privatliv kan en levegg være løsningen. Det finnes en hel haug med ulike typer levegg som man kan velge og vrake i.

Her får du innblikk i det ulke som er på markedet, en oversikt over omtrentlig pris og både fordeler og ulemper med de forskjellige variantene. Ovenfor kan du fylle inn informasjon som hjelper deg enda enklere å finne rett type for deg, samt et uforpliktende tilbud.

Skjerming, rom og privatliv

En levegg vil gi skjerming ved behov, både for sol og innsyn fra naboer. En levegg kan være slik at seilet monteres på en vegg og trekkes ut når det er behov for det. Kassetten er her montert enten på en vegg eller på en stolpe. Det vil si at du også kan feste en levegg på pergola-en for å skape romfølelsen. En pergola er en annen form for markise og solskjerming, som vi kommer tilbake til senere. I dette tilfelle vil det være en levegg i form av en duk som ligger gjemt i kassetten når den ikke blir brukt. Det er også mulighet for å sette opp levegg av treverk. Da blir det mer en inngjerding av terrassen. Treverket kan leveres med ulike former for utsmykning og en rekke lengder.

En vanlig måte å sette opp en slik levegg på er ved hjørnene av terrassen og et stykke ut. Det vil gi denne romfølelsen, samtidig som det skjermer for innsyn, lav sol og vind. På den andre siden er det gjerne noe du kombinerer med en annen form for solskjerming, ettersom en levegg som oftest ikke er godt nok alene til å skjerme for hele døgnet – noe avhengig av hvor høy vegg du velger at veggen skal være naturligvis. Her må du også tenke på at en høy vegg kan virke skjemmende og ikke nødvendigvis er særlig praktisk. Da vil det være et bedre alternativ å gå for standard mål og kombinere med en annen form for markise.

En slik vegg, selv om den tar sin plass vil på den andre siden skjerme effektivt mot naboer og gi et mer privat preg på uteområdet, noe som kan være greit dersom du ikke har mye trær eller en hekk rundt hagen mot naboen. En hekk har også maksimal høydekrav, noe som gjør at det kan allikevel gi innsyn. Her vil en levegg dekke godt for der du eksempelvis ligger og soler deg.

Pris

Prisen på en levegg av kvalitet ligger noe rundt 2000kr, noen leverandører har en rimeligere pris, mens andre legger seg over dette igjen. Du får også noen få nede på 1000- lappen. De fleste har en maksimal grense på 3 meters lengde. Videre kan de leveres med en rekke ulik design og farger. De finnes også i rotting, og vil derfor passe godt til ditt utemøblement dersom du har utemøbler i rotting eller kunstrotting. Til slutt er nok den mer moderne og kanskje den mest brukte formen for levegg, nemlig levegg av stoff. Dette er en akryl- eller screenduk.

En levegg av treverk vil koste noe mer enn en stoff-duk med kassett eller på rull, men disse festes derimot også på selve terrassen. De har derfor noe ulike bruksområder. Levegg av treverk går under samme betegnelse, men er nærmest et rekkverk som strekker seg i ulike lengder, alt etter ønsket lengde. Eksempelvis er 90cm x 150cm eller 90 cm. Eventuelt har du opp mot 180x170, eller ”halv levegg” som ligger på 90 x 180. Det er du selv som velger størrelsen og leverandøren vil levere det du ønsker. Noe er selvsagt innenfor standard lengder. Det bør med andre ord ikke være vanskelig å finne noe som passer din terrasse.

Mer om de enkelte

Levegg er unik på mange måter med at de er utsmykket og gir et helhetlig inntrykk av hagen. Det er derfor viktig, særlig hvis du tenker på investere i en levegg av tre, at du velger et design som passer inn i din hage, og som du er fornøyd med. Det finnes ulike utskjæringer og mønstre i treverket. I tillegg har man ulike former for treverk, og malingstyper og farger her. Eksempler på hva som finnes på markedet utover det som er nevnt ovenfor, og mer spesifikke typer:

 • Diagonal kledning. Det vil si at plankene står skråstilt, gjerne før en flott utskjæring kommer på toppen - en del som åpner for omgivelsene. Denne utskjæringen og mønstre gjør at litt sollys slipper inn, noe man gjerne vil ha på en terrasse, samtidig som innsynet fra naboen blir sterkt redusert. Her velger mange å ha leveggen i hvitt. Ønsker du derimot noe som går i ett mer terrassen vil det falle naturlig å velge en levegg i en farge så likt som terrassen som mulig. Let da gjerne etter samme tre-type, eller vis leverandøren nøyaktig hva du er på jakt etter. Vet du hvilke malings-nyanse terrassen er malt med, eller beisen som er brukt så ta med denne informasjonen. Det gjør det lettere for leverandøren å hjelpe deg til å bli fornøyd.
 • Horisontale spiler. Går som nevnt bortover, og kan leveres både helt tettet eller med noe ”lufterom”. Luftrom gjør at det ikke blir like tett og vil gi en atmosfære som er litt lettere. Det er allikevel verdt å tenke igjennom om det gir nok skjerming av innsyn, eller om man ønsker å ha helt og holdent et privatliv. Dette passer ypperlig til rotting møbler, og er utrolig enkel å montere. Stolpene som rottingen er festet i er som oftest laget av aluminium. En slik levegg vil gi beskyttelse mot vær og vind, og noe gatestøy. Det er ingen støydemper, men vil allikevel reflektere noe av lyden. I tillegg kan du velge å få satt inn et plexiglass som gjør at du får utsyn. Alternativt her er en levegg av rotting som en skjermvegg tilsvarende den som er nevnt under på neste punkt, som er sammenleggbar og en mer fleksibel variant.
 • Romantisk skjermvegg.  En levegg som nesten er mer til pynt enn gir skjerming av stor grad eller mindre sol. Skal du imponere din kjære kan dette være det du er på jakt etter. Det er en 3-sløyfede, eventuelt flere sløyfer, som blir stilt opp for å redusere innsyn og gir noe solskjerming og skygge. De tåler dårlig vindkast, og er et dårlig alternativ dersom du bor i et vindfullt område. Den er på den positive siden veldig lett å flytte og slå sammen når den ikke er i bruk. Det gjør at den ikke er blant de ikke like permanente løsningene, og vil gjøre at du også kan ha et vidt åpent område eller terrasse om du ønsker det i tillegg til å ha et mer privat sted fra tid til annen. Et romantisk stykke designer materiale til en nostalgisk hage, som gir mindre innsyn og et nytt rom. Farger som tilbys er vanligvis hvit, eventuelt svart.
 • Stoff. En levegg som er svært populær er den i stoff. Kanskje fordi den er så lett å kombinere med flere alternativer og av den mindre typen. Du trenger verken tre eller metall, men tekstil gjør samme susen. Det egner seg godt til uteplassen å bruke en duk av akryl – eller screenduk. Her er det viktig å nevne at en akrylduk vil være vanntett, dekke all av utsikt og sollys. Prefererer du heller å kunne ha noe utsikt, vil en screen duk være å anbefale. Da hinder du innsyn, men vil kunne se ut og samtidig virke som en god solskjerming. Den egenskapen screenduken mangler er å være vannavstøtende. En stoff- levegg er mindre dominerende ettersom du kan trekke duken inn i kassetten når det ikke er behov for den. En slik form for levegg går under betegnelsen ”levegg på rull”. En annen ulempen som er verdt å nevne med levegg av stoff eller seil, er at de tåler dårlig vind og må derfor tas ned og lagres inne på høsten og vinteren. Du får derfor ikke benyttet deg av levegger for å danne en vintersture, men den er allikevel flott på sommerstid. En levegg av tre derimot står stødig ute hele året.
 • Pil. En levegg av ”flettede” pilegreiner er også mulig. Designerfult og beskytter på en delvis effektiv måte mot vind og innsyn. Kun delvis fordi en pilegrein levegg vil pga. dets materiale aldri bli å sammenligne med en stoffduk eller treverk. Her får du en mer designer vennlig og særskilt levegg gjennom at treet som brukes vil bli påvirket av miljøet det vokser opp i. En kan gjerne si at en slik vegg vil aldri kunne bli å sammenligne med noen andre, og fargevariasjoner kan forekomme i større eller mindre grad. Den gir mindre innsyn, og reduserer vind og sol i noen grad, men er ikke den mest effektive.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg