Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på liftgardiner

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på liftgardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige liftgardiner

En liftgardin er en heisgardin som gir både farge, tekstil og eleganse til hjemmet. På denne siden kan du lese mer om den.

Ulike typer heisgardiner

Om du har gjort et kjapt søk etter gardiner hos ulike tilbydere, har du kanskje sett at ordene liftgardiner, rullegardiner eller roll-up gardiner blir brukt fra tid til annen.

Liftgardiner, rullegardiner og roll-up gardiner

Alle disse er gardiner som heises og senkes istedenfor og trekkes til side. Forskjellen ligger i hvordan du opererer dem:

Der en rullgardin går på et fjærsystem når det kommer til løfting og senking, heises og senkes liftgardiner via et liftsystem bestående av en kjedekasse og snor.

Roll-up gardiner har likhetstrekk med liftgardiner, men der liftgardiner har start og stoppunkter avgjort av et liftsysstem må roll-up gardiner rulles opp manuelt og festes ved hjelp av knyting eller knapper. De er derfor gjerne noe rimeligere enn liftgardiner.

Når burde jeg velge liftgardiner?

Liftgardiner passer godt til vinduer hvor du ikke har plass til gardinstenger, da de kan festes inne i vinduskarmen. De er også mulig å få i en rekke forskjellige tekstiler og farger.

Lystette eller transparente liftgardiner

Lystette liftgardiner passer i alle rom som solskjerming, som gir et behagelig og mørkt rom til alle døgnets tider. Dersom du ønsker en liftgardin på soverommet, kan en lystett være å anbefale, da de aller fleste av oss gjerne sover best i et helt mørkt rom.

(du kan lese mer om solskjerming til soverom i denne hjelpsomme artikkelen)

Transparent gardin passer gjerne bedre i stuen og hverdagsrom, enn på soverommet. De gir en enkelt og stramt uttrykk, og vil slippe inn noe lys. En slik gardin gir skjerming for innsyn utenfra og delvis solen.

Dette resulterer i at du beholder en lys stue, men slipper å bli blendet eller irritert over sterkt sollys. Ønsker du av og til å kunde ha det helt lystett kan liftgardiner enkelt kombineres med et sett med gardiner som henger utenfor.

Liftgardiner med barnesikring

Det finnes også barnesikring for snortrekket som kan benyttes dersom du er redd for at barnet ditt kan komme til å dra i snoren og rive ned liftgardinen.

De festes på veggen ved et veggfeste som gjør at snoren blir utenfor barnets rekkevidde, og gardinene med kjedetrekk blir benyttet med snorbryter og snorfeste. En snorbryter gjør at ved en belastning på mer enn 6 kg vil hele kjedet ryke.

En slik barnesikring følger med de fleste leverandører når du kjøper liftgardinen. Skulle det likevel ikke følge med koster det ikke mer enn rundt 50 kroner og er lett tilgjengelig i flere butikker.

Rask og enkel montering

Liftgardinen monteres enkelt og raskt ved å feste fast liftgardinskinnen, enten til veggen eller i taket. Liftgardiner sitter som regel fast ved hjelp av borrelåsbånd som er valset inn i liftgardinskinnen.

Dersom du skulle være uheldig å søle på gardinen, eller generelt sett bare ønsker å vaske den, er det svært enkelt å ta ned liftgardinen på grunn av borrelåsen.

Da kan raskt vaske gardinen, og eventuelt stryke den etterpå for å få den fin og rett. Alternativt henge den opp mens den enda er våt, men da helt utslått slik at den får en rett fasong.

En liftgardin passer for deg som ønsker noe lys eller et lystett alternativ, som er både rimelig, lett å montere og enkel å vaske. Det er også et godt alternativ for deg med øye for detaljer og interiør, da du raskt kan bytte gardinen med en annen.

Pris på liftgardin

Prisnivået er lavt og det er en god investering som ikke koster allverden. Du finner gardinene på tilbud ned mot hundrelappen, noe som gjør at du kan kjøpe flere og skifte etter de ulike sesongene.

På våren er det gjerne koselig å ha noe lysere, mens vinteren kan det være fint med noe mørkt. Kanskje du til og med vil ha en liftgardin for desember-måned med juledekorasjon?

Ønsker du å bruke minst mulig tid og energi på å finne gardiner, har vi i Tjenestetorget laget en tjeneste som gjør dette lett for deg!

Du fyller ut skjemaet som kun vil ta noen minutter, og velger hvilke leverandører du ønsker tilbud fra. Du vil videre bli kontaktet med en pris fra hver enkelt.

Dermed kan du enkelt sammenligne og velge det som passer deg best!

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på liftgardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende