Eiendomsmegler
7 min lesetid
Sist oppdatert: 05 mai 2024

Boligstyling som får leiligheten solgt

Før du skal gjøre boligen klar til fotografering og visning, er det greit å sette seg litt inn i boligstyling. Riktig type styling kan faktisk ha mye å si for både prisantydning og salgsprisen.
Boligstyling
Skal du selge boligen? Da kan boligstyling hjelpe med å få enda flere interesserte.

Boligstyling er avgjørende for totalinntrykket av hjemmet ditt. De som kommer på visning, liker å forestille seg hvordan det ville vært å bo der. Derfor er det også viktig at du prøver å treffe målgruppa. 

Noen velger å hyre inn en boligstylist før visninger, men det er også enkle grep du kan gjøre selv.

Hvordan lokke potensielle kjøpere?

En stylet bolig øker sjansene for flere interesserte budgivere, særlig i perioder der det ligger mange boliger ute for salg. Da er det enda viktigere å skille seg ut.

Det viktigste er å ta utgangspunkt i hva som gjør leiligheten din unik og attraktiv. Hva gjorde at du kjøpte leiligheten? Var det av praktiske grunner, romløsningen, utsikten eller kanskje beliggenheten?

Det er ikke sikkert at kjøperen er interessert i det samme, men sjansen for det, er ganske stor. Derfor er det lurt å fremheve disse grunnene, når du styler boligen.

Hvis du for eksempel forelsket deg i balkongen, kan det være lurt å fokusere litt ekstra på den.

Nedenfor tar vi for oss mange generelle og gode tips til hvordan du byrde style boligen før salg. 

Ønsker du hjelp til boligstyling?
Få tilbud fra flere dyktige meglere, som vet hvordan man bør gå frem for å få mest mulig for boligen.
Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

Les mer om når det lønner seg å selge bolig her.

1. Minimalistiske møbler og interiør

De fleste opplever at det samler seg opp mye ting hjemme. Gjennom årene kjøper vi inn møbler og interiør, og det er ikke like lett å holde det ryddig hele tiden.

Mange boliger har derfor et travelt uttrykk, som gjør det vanskelig for potensielle kjøpere å forestille seg sitt eget liv i boligen.

Før fotografering og visning er det lurt å fjerne overflødige møbler og interiør. Hold uttrykket minimalistisk og nøytralt.

Rydd bort løse kabler, og legg gjerne andre løse gjenstander i oppbevaringsbokser slik at rommet ikke ser rotete og uorganisert ut. Fjern også tepper. Det kan åpne opp rommet, og få det til å virke større.

2. Trenger boligen litt lønnsom oppussing?

Etter å ha minimalisert mengden av møbler og andre gjenstander, er det lettere å se leiligheten. Kanskje vil du legge merke til noe du ikke har gjort før?

For noen kan det bli tydeligere at veggene trenger et nytt lag med maling, eller at boligen rett og slett trenger en grundig vask. Les mer om lønnsom oppussing her. 

3. Hvem kjøper boligen din?

Tenk også på hva slags målgruppe du ønsker å treffe. Er det en typisk bolig for småbarnsfamilier, kan boligstylingen være mer i tråd med hvordan en småbarnsfamilie ønsker det.

Usikker på hva boligen er verdt? Les mer om hvordan du får riktig verdivurdering her.

4. Tenk på førsteinntrykket

Førsteinntrykket av boligen er viktig på visning. Pass på at inngangspartiet er innbydende og rent. Sjekk at oppgangen og utearealet ser presentabelt ut. Er blomster vannet, og gresset klippet?

Førsteinntrykket er vel så viktig når de potensielle kjøperne kommer inn i boligen. Har du en peis kan det være en god idé å fyre opp før visning, tenne stearinlys i stuen, og henge opp nyvaskede håndklær på badet.

Ikke overdriv. Noen tenker at duftlys er hyggelig og gir god lukt, men dette kan også ha motsatt effekt. Noen kan rett og slett ikke like lukten, og andre kan mistenke at du prøver å skjule andre lukter.

Luften burde være så ren og frisk som mulig. Derfor er det lurt å gjennomlufte boligen godt før visning.

Les mer om hvordan du selger bolig her.

5. Et rent og pent kjøkken

De fleste ønsker et rent og pent kjøkken, der det er nok plass til både å lage og oppbevare mat, og kjøkkenutstyr.

Mange velger å sette frem ferske urter eller kokebøker på kjøkkenbenken. Rydd bort store apparater, som mikrobølgeovn, blendere og brødristere.

Hvis du synes at et apparat passer til stilen du ønsker for leiligheten, kan du beholde den på kjøkkenbenken, men velg bare et par ting som står fremme. Nøkkelen er at det skal være rent, minimalistisk og appellere til målgruppen.

Ønsker du tilbud på meglere?
Motta gratis og uforpliktende tilbud på dyktige eiendomsmeglere. Da er det lettere å sammenligne pris, tilbud og erfaring.
Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

6. Boligstyling i en sosial stue

Stuen er en sentral del av boligen, både i hverdagen og på visningen. Det er her vi tilbringer mye av tiden vår - særlig den sosiale delen.

For å gjøre stuen mest mulig attraktiv, burde du gjøre den ganske nøytral, og ta bort overflødige møbler. Da er det lettere for potensielle kjøpere å se hvor mye plass, og muligheter de har.

Fjern det meste av elektronikk, som for eksempel TV, høyttalere, robotstøvsuger, stasjonær PC og spillkonsoller. Lag heller et presentabelt og fint system i bokhyllene.

7. Et soverom for hvile

Et soverom er tradisjonelt et sted vi liker å hvile og slappe av. Da bør stylingen svare til dette.

Fokuser på rene og nøytrale tekstiler, pynt med behagelige puter, fint sengetøy, bøker på nattbordet og indirekte belysning.

Tenk at soverommet skal representere et sted der du kan finne roen, og lade opp.

8. Friske, grønne plater

De fleste boligstylister anbefaler nøytrale farger, og lite møbler og interiør. Noen synes kanskje dette blir litt kjedelig?

Selv om less is more, trenger du ikke å rydde bort alt. Blomster og grønne planter er gode løsninger for å få friske farger i boligen. Grønt gjør det mer innbydende og hjemlig - uten at det blir for personlig.

9. Tenk på innetemperaturen

Skru gjerne opp varmen litt før potensielle kjøpere kommer på visning. Det gir en lun stemning, og gjør potensielle kjøpere mer avslappet. Man skal slippe å fryse på visning. Da kan du også risikere at noen begynner å tvile på isoleringen.

Hva koster det med boligstyling? 

Boligstyling kan koste alt i fra noen hundrelapper til mange tusen kroner. Det avhenger av hvordan du ønsker å gjøre det.

Mange velger å style boligen selv. Da kan du følge rådene ovenfor, eller høre med en eiendomsmegler om de har noen tips. 

Det er også mulig å ansette en boligstylist. Også dette er noe du kan høre med megler om, da de ofte kjenner til flere, og kan gi sin anbefaling.

Pris på boligstyling varierer. Hvis du bare ønsker litt veiledning, tips og råd om interiør eller romløsning, vil dette ligge på rundt 1500-2000 kroner.

Dersom du ønsker å låne møbler og gjenstander i et par uker derimot, kan dette koste opp mot 10 000 kroner.

Prisen avhenger av hvor stor boligen din er, hvor mye hjelp du ønsker, og om du vil leie møbler eller interiør i en periode.

Fotografering og visning etter boligstyling

Det å style bolig før fotografering er viktig for å få folk til å komme på visning. De som er på aktiv boligjakt, titter som regel på mange boliger i uken. Da er det viktig at du viser din, fra sin beste side på bilder og visning.

En boligfotograf vil passe på at interiør, romløsninger og møbler blir fremstilt på best mulig måte.

De fleste meglerkontorer har avtaler med dyktige fotografer. Det kan være lurt å benytte seg av av disse.

Oppsummering av boligstyling

For å oppsummere, burde du passe på at boligen din ikke ser overmøblert ut. Det stjeler romfølelse, og gjør det vanskeligere for potensielle kjøpere å se for seg hvordan de vil ha det.

Fjern alt unødvendig og personlig, og la hovedmomentene med boligen bli igjen. Jo mindre forstyrrende elementer som mulig, jo bedre er det.

Husk at folk skal ville kjøpe boligen din, ikke tingene dine.

Folk kan henge seg opp i de merkeligste ting når de kikker på boligannonser, og bestemmer seg for hvilke visninger de skal gå på. Før visning, kan det være lurt å titte på andre boliger som ligge rute.

Sist, men ikke minst, hør med eiendomsmegleren din. Meglere drar på befaring, visning og lager boligannonser hver uke. De har god peiling på hva som fungerer, og ikke.

Ønsker du tilbud på dyktige meglere?

Skal du selge bolig? En god megler spiller en stor rolle i om boligsalget blir en suksess eller ikke. Vi har gjort det lettere for deg å sammenligne dyktige eiendomsmeglere i ditt område.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet nedenfor. Etter kort tid vil du motta tilbud fra flere ulike eiendomsmeglere.

Fordelen med dette er at det blir lettere å sammenligne pris, tilbud og erfaring. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du takker kun ja hvis du synes tilbudet er bra.

Usikker på hvilken megler du skal velge? Les mer om hvordan du velger riktig megler her.

Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

 

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt

Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.