Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Forsikringsselskapene dekker deler av boligalarmen

Forsikringsselskapene dekker deler av boligalarmen
4.6 (91.33%) 60 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

I forbindelse med å vurdere boligalarm, dukker alltid vurderingen rundt pris opp. Visste du at forsikringsselskapene dekker deler av boligalarmen? Grunnen er enkel: Redusert risiko for innbrudd.

Fordeler med boligalarm

Det er flere forsikringsfordeler ved å ha en boligalarm som kanskje ikke alle er klar over. Forsikringsselskapene honorerer bruk av husalarm og gir derfor rabatter på forsikringer. I tillegg er det enkelte forsikringsselskaper som subsidierer sine kunder med deler av investeringsbeløpet for en boligalarm.

Bosted spiller inn

Rabattene du kan få er vanligvis gradert. Det betyr at om du bor i de mest tyveriutsatte områdene, vil du få høyest mulig rabatt ved å montere en alarm.

FG-godkjent er viktig

For at du skulle kunne få fordeler ved å ha en boligalarm, må den være FG-godkjent. EN FG-godkjent alarm betyr att forsikringsbransjen går god for kvaliteten på den. På siden til Finans Norge finner du Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG). Her kan du sjekke om boligalarmen du vurderer å kjøpe er FG-godkjent.

Alle forsikringsselskapene har forskjellige systemer, men det de har til felles er godkjenningssystemet av alarmene. Det er heller ikke noe krav til at alarmen skal være kjøpt gjennom forsikringsselskapet du bruker.

Velg utrykning

Det som gir høyest rabatt er om du velger en boligalarm tilknyttet en alarmsentral som har utrykning. Det aller beste er om den i tillegg er tilkoblet vanninstallasjonsovervåkning, brannvarsling og innbruddsvarsling. Uansett, vil du få rabatt om boligalarmen er FG-godkjent.

Alarmselskaper dekker egenandel

Om du selv med boligalarm skulle oppleve innbrudd hos deg, dekker selskapet hele eller deler av egenandelen din. Dette forutsetter at innbruddet skjer mens alarmen er aktivert.

Summen er ofte begrenset til 3-5000 kr og er avhengig av alarmselskap. Med andre ord; du er bedre stilt men en alarm enn uten.

Pris på boligalarm

Prisene varierer fra alarmselskap til alarmselskap. I tillegg vil jo prisen variere ut i fra hvor avansert boligalarmen din skal være. Med dette menes det om du skal ha vannovervåkning, varsling av brann, varsling av innbrudd og så videre. Ny teknologi gir mange muligheter innen sikring og boligalarm.

Tjenestetorget anbefaler alltid å sjekke og sammenligne priser fra flere. Det tar ofte mye tid og energi. Derfor har vi lagd en tjeneste som hjelper deg med å gjøre dette raskt og enkelt! Du fyller kun ut ett skjema og velger hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Du mottar deretter tilbud som du kan sammenligne og velger det du liker best. Om du ikke er fornøyd med noen av tilbudene, kan du velge å si nei til alle – tjenesten er nemlig helt uforpliktende.

Boligalarm test

Tenkt til å skaffe deg boligalarm? Da er du sikkert nysgjerrig på hva slags tester som finnes og hvilke du bør lytte til.

Ofte finnes det en hel del tester på nettet, som kan hjelpe oss med å ta ulike valg. Stort sett brukes disse testene til å finne ut av hva slags produkter man bør kjøpe, og hva slags produkter man ikke bør kjøpe. Disse testene kan absolutt være hjelpsomme, men du bør være nøye på at du leser dem riktig og du bør også bruke andre hjelpemidler når du skal handle ting som koster en del.

read more

Slik velger du alarmselskap

Hvert år blir det begått et stort antall innbrudd i norske boliger. Med en boligalarm er du føre var. Slik finner du et alarmselskap som gjør deg bedre sikret.

read more