Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på ny varmepumpe

 • 1
  Beskriv din bolig
  Ulike varmepumper passer til ulike hjem. Fyll ut skjemaet for, slik at vi finner riktige leverandører for deg
 • 2
  Få tilbud fra flere varmepumpeleverandører
  Du får god oversikt over priser og produkter som finnes på markedet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Sammenlign konkrete pristilbud på varmepumpe med montering, og velg det som passer best

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på nye varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Tjenesten er gratis og uforpliktende
 • 1
  Beskriv din bolig
  Ulike varmepumper passer til ulike hjem. Fyll ut skjemaet for, slik at vi finner riktige leverandører for deg
 • 2
  Få tilbud fra flere varmepumpeleverandører
  Du får god oversikt over priser og produkter som finnes på markedet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Sammenlign konkrete pristilbud på varmepumpe med montering, og velg det som passer best

FÅ TILBUD FRA VARMEPUMPELEVERANDØRER VI SAMARBEIDER MED

 • 4353
 • 4355
 • 4356
 • 4358
 • 4359
 • 4360
 • 4361

Sammenlign tilbud på ny varmepumpe

 • Spar penger med en varmepumpe

  Mesteparten av strømregningen går til oppvarming av en bolig. Med en varmepumpe kan man få mer varme per krone man bruker, og dermed senke strømutgiftene. Derfor blir gjerne varmepumpene klassifisert som energiklasse A. Noe som vil si at den er mer miljøvennlig, og fordi du bruker mindre strøm har du billig oppvarming. Hvor mye du kan spare på å investere i en varmepumpe eller varmepumpeanlegg, avhenger naturligvis på hvor høyt energibehov boligen har fra før. Det finnes mange varmepumpe-forhandler, og mange varmepumpe-merker. Det kan derfor være litt vanskelig å navigere seg i markedet. Forhør deg derfor med flere leverandører om deres produkter før du bestemmer deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Deilig å bli oppsøkt av gode tilbud på varmepumper, i stedet for selv å måtte aktivt søke etter dem. Supert!

  Gjør som Jan og motta gode tilbud på varmepumpe
  Jan Martin Frøysland
 • Veldig effektiv tjeneste! Veldig fornøyd med at jeg selv slapp å ringe rundt og hente inn tilbud på varmepumper. Anbefales å benytte seg av denne tjenesten. Dette skal gjentas av meg i alle fall.

  Gjør som Salma, motta tilbud fra flere varmepumpeselskaper og velg det beste
  Salma Shah

Spar penger med en varmepumpe

Mesteparten av strømregningen går til oppvarming av en bolig. Med en varmepumpe kan man få mer varme per krone man bruker, og dermed senke strømutgiftene.

Derfor blir gjerne varmepumpene klassifisert som energiklasse A. Noe som vil si at den er mer miljøvennlig, og fordi du bruker mindre strøm har du billig oppvarming. 

Hvor mye du kan spare på å investere i en varmepumpe eller varmepumpeanlegg, avhenger naturligvis på hvor høyt energibehov boligen har fra før.

Det finnes mang en varmepumpe-forhandler, og mange varmepumpe-merker. Det kan derfor være litt vanskelig å navigere seg i markedet. 

Derfor kan det være greit å forhøre seg med flere leverandører om deres produkter før du bestemmer deg.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

I en varmepumpe brukes elektrisitet for å hente ut varmen fra luft, vann, fjell eller jord. 

Varmepumpen transporterer deretter varmen fra en lavere til en høyere temperatur. Videre blir varmen fordelt over hele rommet og huset.

Dette skjer ved at det er et arbeidsmedium i et lukket kretsløp i varmepumpen. Dette blir til gass og kjøres gjennom en kompressor, som får trykket og dermed temperaturen til å øke.

Videre går gassen gjennom en kondensator som henter ut varmen. Dette varmer opp enten luft eller vann, som brukes til oppvarmingen av boligen din.

Deretter blir gassen til væske igjen og går tilbake til start, hvor hele kretsløpet kan starte på nytt.

På denne måten kan du få flere ganger mer varme enn energien som brukes. Det er sagt at du med 1 krone til strøm til varmepumpen, vil få igjen oppvarming tilsvarende 3 kroner. 

God energiklasse og redusert strømforbruk

Med korrekt bruk, riktig montering og oppsett, vil du spare penger på sikt. Grunnen er enkel; en varmepumpe vil lage mer energi enn den faktisk bruker. Per kilowattime vil den avgi hele tre kilowattimer oppvarming. 

Men hvor mye du sparer totalt vil avhenge av flere faktorer, som for eksempel hvor du bor, størrelsen på huset og planløsningen.

Varmepumper bruker jo strøm, men den kan også styres på en effektiv måte som gir økt besparelse. Når det gjelder korrekt bruk, er det lurt å sette varmepumpen på oppvarming og ikke automatisk. 

Grunnen er at ved auto-innstilling vil den begynne å kjøle ned boligen om temperaturen overstiger ønsket temperatur.

I tillegg finnes det en innstilling som heter nattsenking. Det anbefales ikke da det fører til at pumpen må jobbe hardere på morgenen for å få riktig temperatur. Dette resulterer i mindre penger spart. 

Da er det heller bedre å la den kontinuerlig jobbe for å oppnå ønsket temperatur. Et bedre alternativ, er å la varmepumpen gå på innstillingen «stillemodus». Da vil varmepumpen avgi mindre lyd og mindre varme, men fortsatt stå på.

I tillegg kommer de fleste varmepumpene med innebygd kjølefunksjon, eller aircondition. Om denne brukes på sommeren vil det generelle strømforbruket økes noe.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Det er helt umulig å gi noe konkret svar på. Dette avhenger som sagt av type varmepumpe, størrelse på boligen den installeres i, og klimaet. 

I et kaldere innlandsklima vil varmepumpen bruke mer strøm på oppvarming, i forhold til et mildere kystklima blant annet. Det er med andre ord mange faktorer som påvirker. For å få en pekepinn kan man ta en titt på virkningsgrad og varmefaktor.

Du kan lese mer om strømforbruket til varmepumper her.

Virkningsgrad av varmepumpe

Noe av det viktigste når man skaffer seg en varmepumpe er å vite hva slags virkningsgrad varmepumpen har. Du må først og fremst finne ut av hva du trenger til din bolig, og deretter velge den varmepumpen som kan gi deg dette.

Det er nemlig ikke slik at alle nødvendigvis trenger den høyeste eller beste virkningsgraden. Dette kommer blant annet an på hvor stor boligen er, hvor mange rom, hvor mange etasjer, planløsning, rominndeling og så videre.

Varmepumper kan være både overdimensjonert og underdimensjonert. Derfor lønner det seg å få hjelp av en varmepumpe-montør før du i det hele tatt bestemmer deg for hvilke produkter du velger.

Hva er COP og SCOP?

Når du sammenligner varmepumper, kommer du til å støte på COP og SCOP.

 • COP (Coefficient of Performance) er det som kalles effektfaktor. Den sier noe om hvor mye strøm den bruker mot varme den avgir. Det er da ofte snakk om hvor mye strøm den bruker ved gitte utetemperaturer for å oppnå 20 °C inne.
 • SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) er det som kalles teoretisk årsvarmefaktor. Den sier noe om hvor mye varme som avgis i forhold til strøm som brukes. Forskjellen er at den tar for seg hele året og tar derfor mer hensyn til temperaturendringer.

Av de to er det SCOP som er mest interessant å se på når du sammenligner varmepumper. Man kan se for hvilket klimatisk område SCOP er regnet ut for. Ofte er det temperert klima, men for Norge bør den helst være oppgitt for kaldt klima.

Der SCOP er teoretisk årsvarmefaktor, regnes fra fabrikkdata, er SPF (Seasonal Performance Factor) faktisk årsvarmefaktor.

Varmepumpe - pris

Det er mange faktorer som avgjør hvilken varmepumpe du bør velge. Den skal passe til din bolig og dine behov for å fungere optimalt.

Du vet sikkert at både beliggenhet, utforming og størrelse på bolig varierer en del i vårt langstrakte land. Prisen på en god varmepumpe inkl. montering, kan derfor være vel så varierende. 

Få en varmepumpe-installatør på befaring som kan hjelpe deg med å velge hva som passer deg best. Får du befaring var flere, kan du også sammenligne tilbudene du får. Dermed har du en god oversikt over markedet.

I tabellen under kan du se priseksempler hentet fra Norsk varmepumpeforening. Med unntak av prisen på sjøvarme, som er hentet fra Energismart.no.

Varmepumpe-type Pris
Luft-til-luft-varmepumpe med 1 innedel 15.000-30.000 kroner
Luft-til-vann-varmepumpe Fra 120.000 kroner
Bergvarmepumpe og energibrønn Fra 220.000 kroner
Jordvarmepumpe 170.000-250.000 kroner
Sjøvarmepumpe 100.000-300.000 kroner
Tappevannsvarmepumpe 20.000-40.000 kroner
Sol og varmepumpe Avhengig av kombinasjonsløsning.
Ventilasjonsvarmepumpe 25.000-50.000 kroner
Solfangeranlegg for varmt tappevann Fra 30.000 kroner
Solfangeranlegg for varmt tappevann og romvarme Fra 50.000 kroner

Billig varmepumpe - luft til luft

Luft-til-luft-varmepumper er helt klart den rimeligste og den mest populære typen på markedet. Det gjør den også til den mest vanlige typen. Denne type varmepumpe henter varme fra luften ute, deretter blir luften blåst inn i boligen din. 

De mest moderne pumpene kan hente varme fra luften ute helt ned mot -25 grader. Siden dette er den vanligste varmepumpen er det flere som tilbyr denne typen. 

Dette vil gjøre det lettere å finne billige varmepumper, om du får denne typen. Det at den er rimeligere enn de andre typene gjør også at den betaler seg ned innen kort tid.

Men det er også viktig å ikke se seg helt blind på pris. I lengden kan du spare penger på å gå for kvalitet. Både med tanke på at du har en som fungerer optimalt for ditt hus, men også at levetiden kan være lenger.

Likevel er det ikke vits å betale for mye heller. Det er ikke sikkert ditt hjem har behov for den dyreste eller største. 

Derfor er det viktig å rådføre seg med en fagperson som kan hjelpe deg med alt fra varmeeffekt, modell, montering og plassering. Rett og slett hva som er det beste for deg.

Dette bør du tenke over når du sammenligner varmepumper

Enten du ser på varmepumpe på nett, eller om det er brosjyrer, er det visse ting å tenke over før kjøp. Dette er blant annet:

 • Klima – Hvor kaldt er det der du bor?
 • Modell – Ønsker du gulvmodell eller veggmodell? Noe annet enn luft-til-luft-varmepumpe?
 • Boligstørrelse – Hvor kraftig varmepumpe trenger du?
 • Ytelse – Ønsker du den med best ytelse, eller å gjøre et kompromiss på ytelse versus pris?

Svarer du på punktene over har du et mye bedre utgangspunkt for å finne den varmepumpen som passer deg og ditt behov best. 

Det gjør prosessen med å innhente informasjon og ta en vurdering på hva man skal velge mye enklere. 

Ta gjerne også kontakt med en fagperson med svarene på punktene over. Da får du verdifull hjelp og råd fra folk som har årevis med erfaring og kunnskap om varmepumper før du gjennomfører kjøp.

Varmepumpe-test

Test av varmepumper er både tidkrevende og dyrt. Derfor er mange tester utdaterte, og man må forholde seg til fabrikkdata, slik som SCOP. Eller fagpersoners erfaringer og råd.

Som nevnt er det mange faktorer som bestemmer hva som er riktig produkter for deg. Dermed er det ikke sikkert beste varmepumpe for noen, er det som passer deg best.

Selv om den kan skilte med både energiklasse A og lekre salgstall.

Dessuten kan det ha kommet en ny varmepumpe på markedet siden testen har blitt gjennomført.

Vi har likevel samlet en oversikt over varmepumpe-tester i denne artikkelen for deg.

Men å få tilbud på varmepumpe fra flere leverandører, kan du være sikker på at du får skreddersydde priser og produkter.

Med vårt skjema kan du få varmepumpe-tilbud fra flere aktører samtidig. Da kan du sammenligne pris på montering og produkter. 

I tillegg vet leverandørene at de konkurrerer om å få deg som kunde, og vil gi deg sin beste pris. Da slipper du å vente på en varmepumpe-kampanje som muligens aldri dukker opp.

Kanskje er det ekstra funksjoner som er ekstra viktig for deg? For eksempel om du trenger en med god effekt for kjøling om sommeren, eller en med wifi-styring som kan kobles opp mot smarthjem-appen din?

Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

Når du skal gjøre et valg av varmepumpe er det viktig at du først og fremst tenker på deg og ditt behov. Du må tenke på hva slags bolig du har og hva du er ute etter. 

Start for eksempel med å finne ut av hva som er viktigst for deg: Er det pris? Eller er det design? Eller er det kanskje at varmepumpen skal ha en høy varmeeffekt? Dette er ting det lønner seg å finne ut av før du tar valget.

Det kan også være lurt å finne ut av hvor mye penger du har tenkt til å legge i dette. Sett av et beløp til varmepumpe-finansiering, og se hva du har råd til.

Hvor stor bør varmepumpen være?

Som nevnt finnes det utrolig mange varianter, modeller og merker. Derfor er det vanskelig å gi et konkret bilde av størrelsen på varmepumper.

Dessuten er det til vanlig snakk om to deler, en utedel og en innedel. Men det kan også være flere.

Det er nok spesielt innedelen mange vil vite størrelsen på. Dette kan du enkelt finne ut av når du har valgt pumpe, leverandøren vil kunne oppgi mål.

Varmepumper finnes i ulike størrelser og design. Derfor vil du uansett kunne finne en som passer inn i hjemmet ditt.

For mange er det viktig at varmepumpen ikke tar for mye plass, og de ønsker seg derfor en liten varmepumpe-modell. Vær oppmerksom på at det varmepumpen må være dimensjonert for området den skal varme opp.

Veggmodell, gulvmodell eller takmodell?

Går du for luft til luft eller luft til vann, må du ganske tidlig i kjøpsprosessen burde du ta stilling til om du skal ha en gulvmodell eller en veggmodell.

De fleste velger nok å gå for en veggmodell, men det er noen som ikke har denne muligheten på grunn av veggplass. Den bør nemlig ha god plass og kan derfor ikke henge hvor som helst. 

Du kan også velge en takmontert varmepumpe, men dette er mest vanlig for ventilasjon eller avtrekksvarmepumpe.

Modellene har ulike fordeler som er lurt å sette seg inn i. For eksempel kan en gulvmodell være med på forhindre kaldras fra vinduet.

Forskjellig typer av varmepumper

Som vi har nevnt tidligere, finnes det flere typer varmepumper:

Hovedforskjellen går på hvordan de utnytter energien i luft, jord, sjø og fjell til å varme opp boliger. Med andre ord er det mange typer varmepumper å velge mellom. 

Som du kan se i pris-tabellen lenger opp, varierer prisene en hel del.

Vannbåren varme

Både luft-til-vann og væske-til-vann bruker et vannbårent system til å distribuere varmen. Når du vurderer disse variantene til oppvarming, må du enten ha et slikt system fra før, eller ha planer om å investere i det.

Vannbåren varme betyr at vannet varmes opp av en varmekilde. Vannet som varmes opp vil da sirkulere i rør som ligger under gulvet eller det kan være gjennom radiatorer som er plassert på ulike steder.

Mange foretrekker et slikt system for det det gir et godt inneklima med en jevn og effektiv oppvarming av hus. Du unngår at temperaturen raskt beveger seg den ene eller den andre retningen. 

Ventilasjon eller avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe består av et ventilasjonsaggregat og en varmepumpe i en felles enhet. Noen blir levert med integrert balansert ventilasjon med forvarming av tilluften, eller bare med avtrekksventilasjon og frisklufttilførsel via veggventiler.

Hvordan fungerer egentlig avtrekksvarmepumpen? En avtrekksvarmepumpe gjenvinner energien fra avtrekksluften – en luft som normalt er oppvarmet til over 20°C. 

Den fungerer med andre ord som en varmegjenvinner og du unngår å sende ut den varme luften og tape masse energi.

Avtrekksvarmepumpe er best egnet til ettermontering i bygg med mekanisk avtrekksventilasjon. Har du en balansert ventilasjon med gjenvinner vil det være lite varme igjen til avtrekksvarmepumpen. 

Med andre ord vil det ikke være økonomisk lønnsomt å koble en avtrekksvarmepumpe på et slikt system. Denne type varmepumpe er avhengig av at det alltid går luft gjennom varmepumpen slik at den kan fungere stabilt.

Aircondition og kjøling med varmepumpen

Nå som varmepumper har blitt så utrolig moderne, er det faktisk veldig mulig å få gode aircondition-funksjoner i hjemmet ditt. Selv med vanlige luft-til-luft-varmepumper.

En varmepumpe brukes til å oppvarming om vinteren, og til kjøling om sommeren. Du kan faktisk få temperaturen akkurat slik du vil ha den. Varmepumpen gir deg dermed behagelig inneklima hele året.

Levetid på varmepumpe

Varmepumper har normalt en levetid på 10 til 15 år, men dette vil selvfølgelig variere fra modell til modell. 

Noen varmepumper kommer i tillegg med en garanti på at de skal holde i hele 12 år. Med andre ord er det smart å forhøre seg med leverandørene du vurderer om levetiden. 
Jo lengre den varer, jo bedre blir jo investeringen totalt sett.

I tillegg vil en varmepumpe forlenge levetiden sin med godt vedlikehold. Det betyr rens og skiftning av filter regelmessig, samt varmepumpeservice annethvert år. Da vil du også sikre at varmepumpen din yter best mulig, lengst mulig.

Varmepumpeservice

For at varmepumpen din skal fungere optimalt, er den helt avhengig av jevnlig service. En slik varmepumpeservice bør bli gjort hvert andre til tredje år. På den måten vil du også sikre en lang levetid. En slik sjekk tar normalt én til to timer.

Det er ulovlig å tukle med varmepumpen uten F-gass-sertifisering. Det gjelder også montering og demontering. Så få service utført av riktig fagfolk, gjerne en varmepumpemontør.

Som med det meste er det viktig å ta godt vare på varmepumpen din. Du ønsker at den skal ha en lang levetid, det er derfor viktig at du innimellom setter av noe tid til en rengjøring av varmepumpen din. Samtidig er det viktig å ha en jevnlig varmepumpeservice for å holde den i tipp-topp stand.

Helt grunnleggende rengjøring anbefales det at du gjør annenhver uke. Husk at det trenger hyppigere renhold i pollensesongen da det er mer småpartikler i lufta enn normalt.

Tilbud - varmepumpe med montering

Er du på jakt etter en billig varmepumpe kreves det ofte tid, energi og research. Det er mange tilbydere på markedet, noe som du kan bruke som en fordel for å få en rimelig varmepumpe.

Om du ønsker, kan du med vårt skjema få kontakt med flere leverandører samtidig, som alle vet at de konkurrerer om å få deg som sin kunde. Da er det opp til dem å gi deg sitt beste tilbud på hele jobben.

Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende for deg. Da slipper du å vente helt til en varmepumpe-nettbutikk har et varmepumpe-salg for en god pris.

Da kan du få montert varmepumpen du drømmer om, og spare penger på strømregninga så fort som mulig. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer