Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Hvilke forsikringer BØR man ha, TRENGER man og kan DROPPE

Forsikringer du MÅ ha, BØR ha og kan DROPPE
4.5 (89%) 40 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Hvilke forsikringer bør man ha?

Det er en jungel av ulike forsikringer å velge mellom på markedet. Og i tillegg kan det være variasjoner med hva som dekkes og til hvilken grad – også når det gjelder samme type forsikring. Valg av forsikringer vil selvfølgelig også livssituasjonen din og hva du har av eiendeler. Det gjør det naturligvis vanskelig å gi noen standardiserte svar på hvilke forsikringer man bør ha. Likevel er det noen typer forsikringer som det alltid er lurt å ha:

  • Reiseforsikring
  • Bilforsikring
  • Eierskifteforsikring
  • Barneforsikring
  • Boligkjøperforsikring

Få uforpliktende tilbud på Forsikring

Lenge siden du sjekket forsikringene dine? Eller kanskje du ikke er helt fornøyd med forsikringsselskapet du har i dag? Det koster deg ingenting å sjekke tilbud – tvert imot, kan det fort spare deg for penger!

Reiseforsikring

Gå for en helårs reiseforsikring. Dropp reiseforsikringene som tilbys av fly- eller reiseselskapene da de kun gjelder for den ene turen og er relativt dyre. Da er du forsikret på både små og lange turer – alt fra hytteturer, weekendturer til København og sommerferien i Syden.

Bilforsikring

Du kan spare flere tusenlapper på å velge delkasko fremfor fullkasko på din bilforsikring. Fullkasko bør du vurdere å droppe dersom bilen din har en lavere verdi enn 100 000 kroner.

Eierskifteforsikring

De fleste som selger egen bolig, bør tegne en eierskifteforsikring. Den skal sikre deg mot økonomiske krav som kan komme fra de som kjøpte boligen din. En del boligkjøpere klager på småting. Med en slik forsikring slipper du å sette deg inn i jussen og komme med motargumenter, bare henvis dem til forsikringsselskapet.

Barneforsikring

Barneforsikring gir erstatning ved invaliditet grunnet både ulykke og sykdom. Du kan også få noen forsikringer som dekker uførhet.

Boligkjøperforsikring

Forsikringen kan spare deg for både tid og penger hvis det skulle vise seg å være feil eller mangler med boligen du har kjøpt. Du vil kunne få hjelp til å vurdere saken og eventuelt ta den videre. Selger har som regel skaffet seg en eierskifteforsikring, og med boligkjøperforsikring står du like trygt.

Hvilke forsikringer trenger man eller må man ha?

Noen forsikringer er det helt nødvendig å ha uansett hvor man befinner seg i livet. Har du ikke disse risikerer du alvorlige, økonomiske konsekvenser. For hvilke forsikringer er nødvendige egentlig? Kort sagt er svaret følgende:

  • Ansvarsforsikring til bil
  • Uføreforsikring for sykdom
  • Boligforsikring og innboforsikring

Ansvarsforsikring bil

Ansvarsforsikring er obligatorisk for en bileier.  Den dekker skader du påfører andre i trafikken og personskader på fører og passasjer. Skader på egen bil må du betale selv. Les her for topp 9 tips innen bilforsikring.

Uføreforsikring sykdom

Hvis du blir varig ufør risikerer du en dramatisk inntektsnedgang. Jo mer du tjener, jo større blir nedgangen. Hvor høy uføreforsikring du må ha avhenger av nåværende inntekt, familiesituasjon og gjeld.

Husforsikring og innboforsikring

En god husforsikring er en av de viktigste forsikringene du kan ha. En brann eller store vannskader kan forårsake regninger på over én million. Innboforsikring erstatter møbler, klær og annet innbo ved vannskader, brannskader, naturskade og tyveri. Hvis du bor i en leilighet i et sameie eller borettslag, har dere som regel en felles bygningsforsikring som dekker det utvendige.

Lenge siden du sjekket Forsikringene?

Visste du at forsikringsselskapene ofte skrur opp prisene over tid? Det lønner seg ikke å være lojal mot selskapet ditt. Derimot er det smart å jevnlig sjekke tilbud. På den måten sikrer du deg de beste forsikringene – til best pris.

Hvilke forsikringer kan man droppe?

På samme måte som at du har forsikringer du trenger eller bør ha, har du på den andre siden også forsikringer du kan droppe. Generelt er dette forsikringer der den økonomiske konsekvensen ikke er så stor. Med det menes det at din personlige økonomi fint klarer tapet uten å bli ruinert. Typiske eksempler på hvilke forsikringer man kan droppe er:

  • Kjøpsforsikring
  • Uflaksforsikring

Kjøpsforsikring

Du får ofte tilbud om kjøpsforsikring når du kjøper mobiltelefon, PC eller lignende. Selv om månedskostnaden er lav kan det bli dyrt over tid. Det kan være at innboforsikringen allerede dekker dette. I tillegg har du lovfestet rett til reklamasjon og kjøpsgaranti fra produsenten. Enkelte kredittkort har også ofte en kjøpsforsikring hvis du betaler med kortet.

Uflaksforsikring

Uflaksforsikringer er ofte veldig dyre og disse forsikringene dekker småting du fint kan klare å erstatte selv. Det koster ikke så mye å erstatte en ring eller mobil hvis disse skulle bli borte.

Få gode tilbud på Forsikring

Bruker du TjenesteTorget er forsikringsselskapene klar over at de konkurrerer med andre for å få deg som kunde. Det betyr at de ofte strekker seg lengre for å gi deg et godt tilbud.

Hvilke forsikringer har jeg?

Så mange som  over 450 000 nordmenn vet ikke hvilke forsikringer de faktisk har.  Blant disse er det hovedsakelig de unge som har minst oversikt over hvilke forsikringer de har. Der vet hele halvparten av de mellom 18 og 25 år stiller seg spørsmålet «hvilke forsikringer har jeg».

Det at så mange unge ikke vet hvilke forsikringer de har, er nedslående. Om et uhell skulle skje, risikerer de store tap dersom de ikke er riktig forsikret. Og som en konsekvens av dette, kan de risikere å bli gjeldsslaver resten av livet. Det er som å drive med sjansespill med egen økonomi.

Spar penger på forsikringene dine

Priser og vilkår varierer mye mellom forsikringsselskapene. Nå kan du sammenligne tilbud, priser og vilkår fra flere selskaper raskt og enkelt. Fyll ut skjemaet under og velg hvilke selskaper du vil sammenligne, gratis og uforpliktende. Lykke til!