Forsikringer du MÅ ha, BØR ha og kan DROPPE

Forsikringer du MÅ ha, BØR ha og kan DROPPE
4.5 (89.74%) 39 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Disse forsikringene MÅ du ha:

  • Ansvarsforsikring bil

Denne forsikringen er obligatorisk for en bileier.  Den dekker skader du påfører andre i trafikken og personskader på fører og passasjer. Skader på egen bil må du betale selv. Les her for topp 9 tips innen bilforsikring.

  • Uføreforsikring sykdom

Hvis du blir varig ufør risikerer du en dramatisk inntektsnedgang. Jo mer du tjener, jo større blir nedgangen. Hvor høy uføreforsikring du må ha avhenger av nåværende inntekt, familiesituasjon og gjeld.

  • Boligforsikring og innboforsikring

En god boligforsikring er en av de viktigste forsikringene du kan ha. En brann eller store vannskader kan forårsake regninger på over en million. Innboforsikring erstatter møbler, klær og annet innbo ved vannskader, brannskader, naturskade og tyveri. Hvis du bor i en leilighet i et sameie eller borettslag, har dere som regel en felles bygningsforsikring som dekker det utvendige.

Les mer om forsikringer du må ha her

Disse forsikringene BØR du ha:

  • Reiseforsikring

Gå for en helårs reiseforsikring og dropp reiseforsikringene som tilbys av fly- eller reiseselskapene da de kun gjelder for den ene turen og er relativt dyre. Da er du forsikret på hytteturer, weekendturer til København og sommerferien i Syden.

Les mer om reiseforsikring her

  • Bilforsikring

Du kan spare flere tusenlapper på å velge delkasko fremfor fullkasko. Fullkasko bør du vurdere å droppe dersom bilden din har en lavere verdi enn 100 000 kroner.

Finn ut om du bør droppe kaskoen her

  • Eierskifteforsikring

De fleste som selger egen bolig, bør tegne en eierskifteforsikring. Den skal sikre deg mot økonomiske krav som kan komme fra de som kjøpte boligen din. En del boligkjøpere klager på småting. Med en slik forsikring slipper du å sette deg inn i jussen og komme med motargumenter, bare henvis dem til forsikringsselskapet.

  • Barneforsikring

Barneforsikring gir erstatning ved invaliditet grunnet både ulykke og sykdom. Du kan også få noen forsikringer som dekker uførhet.

  • Boligkjøperforsikring

Forsikringen kan spare deg for både tid og penger hvis det skulle vise seg å være feil eller mangler med boligen du har kjøpt. Du vil kunne få hjelp til å vurdere saken og eventuelt ta den videre. Selger har som regel skaffet seg en eierskifteforsikring, og med boligkjøperforsikring står du like trygt.

Les mer om forsikringer du bør ha her

Disse forsikringene kan du DROPPE:

  • Kjøpsforsikring

Du får ofte tilbud om kjøpsforsikring når du kjøper mobiltelefon, PC eller lignende. Selv om månedskostnaden er lav kan det bli dyrt over tid. Det kan være at innboforsikringen allerede dekker dette. I tillegg har du lovfestet rett til reklamasjon og kjøpsgaranti fra produsenten. Enkelte kredittkort har også ofte en kjøpsforsikring hvis du betaler med kortet.

  • Uflaksforsikring

Uflaksforsikringer er ofte veldig dyre og disse forsikringene dekker småting du fint kan klare å erstatte selv. Det koster ikke så mye å erstatte en ring eller mobil hvis disse skulle bli borte.

Les mer om forsikringer du kan droppe her

Spar penger på forsikringene dine

Priser og vilkår varierer mye mellom forsikringsselskapene. Nå kan du sammenligne tilbud, priser og vilkår fra flere selskaper raskt og enkelt. Fyll ut skjemaet under og velg hvilke selskaper du vil sammenligne, gratis og uforpliktende. Lykke til!

Sjekk om du betaler for mye i forsikring

Billig forsikring – slik gjør du det

Forsikringsselskapene tjener svært godt på kunder som sjelden eller aldri sjekker forsikringene sine. Minst en gang i året bør du sjekke prisen for å få billigst forsikring. Slik gjør du det!

read more