Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på bilforsikring

Sammenlign tilbud på bilforsikring tilpasset deg og ditt behov. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker og hvem du vil ha tilbud fra.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Bilforsikring

En bilforsikring er lovpålagt og må være betalt for at du skal kunne kjøre på veien. Hovedsakelig har man fire typer forsikring; ansvarsforsikring, delkasko, full kasko eller en ekstra god kasko. Det er imidlertid opp til deg å velge hvilken du ønsker. Riktig valg av forsikring avhenger av hvilken bil du har, samt dine behov.

Kjøre uten forsikring

Det er ulovlig å kjøre uten forsikring eller manglende betalt veiavgift. Blir du tatt, vil du få en bot og bilen blir avskiltet på stedet. Bilen vil være avskiltet inntil forsikringen og boten er betalt.

Å kjøre bil uten forsikring kan først og fremst bli katastrofalt for din økonomi om du skulle bli involvert i en ulykke. Erstatningen må da bli betalt ut fra egen lomme. Personskader og materielle skader kan fort koste mange millioner. I verste fall kan det gjøre deg til gjeldslave resten av livet.

Det har vært tilfeller av sjåfører som har måttet betale erstatning opp til fem millioner kroner. Likevel kan beløpet bli enda høyere i en katastrofal ulykke. Husk også å ha forsikringen på plass ved eierskifte.

Hva dekker en bilforsikring?

En bilforsikring gjelder for personbiler og varebiler med totalvekt inntil 3 500 kg. Akkurat hva som blir dekt av en bilforsikring avhenger av hvor stor dekning du har valgt. En ansvarsforsikring er mye mer begrenset enn full kasko og dekker mindre. Dette er også grunnen til at ansvarsforsikring er mye rimeligere.

Hva dekker ansvarsforsikring eller trafikkforsikring?
Alle biler med skilter er lovpålagt å ha en ansvarsforsikring i Norge.  Det er med andre ord minstekravet.

En ansvarsforsikring dekker skader du påfører andre; personskade eller materielle skader. Den dekker derimot ikke skader på egen bil. Det gjør den til den rimeligste bilforsikringen.

Hva dekker delkasko?

Delkasko er en type bilforsikring som dekker bilskade ved brann, tyveri eller tyveriforsøk, skade på glassruter, samt redning og veihjelp.

En slik type forsikring kan være aktuell og gunstig hvis du har en eldre bil. Dette på grunn av at den ofte er mindre verdt og at det ikke vil få så store økonomiske konsekvenser om bilen blir ødelagt.

Hva dekker full kasko?

Bilforsikringen full kasko dekker bilskade ved kollisjon, utforkjøring, velting, hærverk, og annen tilfeldig, plutselig og ytre påvirkning.

Full kasko lønner seg ofte for deg som har en ny bil, eller en bil med høy verdi.

I tillegg til full kasko, tilbyr mange forsikringsselskaper et enda bedre alternativ. Den har en enda bedre dekning, men er naturligvis også dyrere.

Raskt skadeoppgjør

Om uhellet skulle være ute er det viktig med et raskt skadeoppgjør. Dette vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, og det kan ofte være lurt å forhøre seg om andres erfaringer.

Et bra forsikringsselskap prioriterer et raskt skadeoppgjør. Slik kan du komme hurtig tilbake bak rattet. Ved å forsikre bilen din riktig vil det spare deg for store utgifter om en skade skulle oppstå.

Egenandel på bilforsikring?

Å velge hvilken egenandel du skal ha på bilforsikringen kan være en utfordring. Det er to forhold som avgjør hvor høy egenandel som lønner seg; selve rabattskalaen og hvor høy bonus du har.

Her må du se på hvor høy rabatt du har, i forhold til hvilken rabatt du får i forsikringsselskapet ved å velge høyere egenandel. Metoden er altså å se på hvor lang tid det faktisk tar å inntjene økningen i egenandelen. Rabatten regnes imidlertid ikke av hele premien. Få derfor forsikringsselskapet til å beregne hva premien blir ved forskjellige alternativer.

Tilbud bilforsikring

Markedet består i dag av mange forskjellige forsikringsselskaper som ønsker å gi deg tilbud på bilforsikring. Tre ting som blir sett på før du mottar et tilbud er: bilen din, hvilke ønsker du har for bilforsikringen din og informasjon om deg. Forsikringsselskapene bruker denne informasjonen for å lage et tilbud. For å finne riktig pris tar de en risikovurdering av deg som kunde, metoden de bruker her er forskjellig fra selskap til selskap. Dette kan du ta fordel av. Ofte kan tilbudene du mottar ha like vilkår og betingelser, mens prisen varierer stort. Du burde derfor innhente tilbud på bilforsikring fra flere selskaper, slik at du kan sammenligne og velge den beste og billigste forsikringen.

Bonustap ved skade

Bonussystemet gir deg rabatt på bilforsikringen. Toppbonusen er 75 prosent, men hos noen selskaper kan du velge mellom 75 prosent eller 80 prosent.

I forhold til bonussystemet er selskapene ganske like. Du får 10 bonuspoeng for hvert eneste skadefrie år – helt til du når 70 prosent bonus. Dermed vil du få 70 prosent i tre eller fem år, før du rykker opp til 75 prosent bonus. Etter fem år med 75 prosentpoeng, kan du velge om du vil fortsette med 75 eller øke opp til 80 prosent. Som oftest lønner det seg å beholde 75 siden nedrykket er større med 80 prosent om en skade skulle oppstå.

Får du skylden for en skade, mister du bonus. Siden du året etter skaden skulle hatt 10 prosent økning i bonusen, blir du i stedet satt ned med 30 prosent. Dette utgjør en forskjell på 40 prosent. Slik fungerer nedrykkene:

%-bonus før skade Nedrykk
0% 40%
10% 30%
20% 30%
30% 30%
40% 30%
50% 30%
60% 30%
70% (i 3 år eller 5 år) 30%
75% (1-5 år) 15%
75% (+5 år) 0
80% 10%

 

For å finne ut hvor mye bonustap du vil ha, kan du bruke denne bilbonuskalkulatoren.

Påkjørsel av dyr

Ved påkjørsel av dyr pålegger vegtrafikkloven og lov om dyrevelferd enhver å hjelpe et dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst.

Om uhellet skulle være ute, lurer de fleste på forsikringens rolle ved påkjørsel av dyr. Du mister ikke bonus på bilforsikringen din etter påkjørsel av vilt. Det forutsetter at du har kaskoforsikring og at du kan dokumentere viltpåkjørselen. Videre avhenger egenandel av detaljer og vilkår.

For å unngå bonustap er det et krav at du har varslet politi eller viltnemd. På den måten får du dokumentasjonen på at det var påkjørsel av dyr, som forsikringsselskapet krever. Varsle også forsikringsselskapet ditt så fort som mulig om hendelsen.

Gjør du ikke dette riktig kan du risikere å måtte dekke alle skader selv. Det kan fort bli en uventet og kostbar affære.

Billig forsikring på bil?

Det er tidkrevende å finne det rimeligste alternativet for bilforsikring. Prisene varierer mye fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

Hovedsakelig vil faktorer som merkemodell, registreringsår og beliggenhet påvirke prisen på bilforsikringen. Videre vil det være forskjeller i pris fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Derfor lønner det seg å sammenligne priser på bilforsikring.

Slik finner du billigste bilforsikring

Prisene varierer mye fra selskap til selskap, selv om det gjelder samme bil. Desto viktigere er det derfor å sammenligne priser slik at du slipper å betale mer enn du må.

Sammenlign bilforsikring

Ved å bruke Tjenestetorget vil du få tilbud fra flere selskaper og du velger helt selv fra hvilke. Du får da tilbud fra forsikringsselskapene du har valgt, basert på skjemaet du har sendt til dem. På den måten får du konkrete og relevante tilbud.  Sammenlign bilforsikring og velg det beste tilbudet for deg. Det er helt opp til deg om du velger noen av dem - eller ingen av tilbudene. Det er helt gratis og uforpliktende!

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr bilforsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.