Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Bilforsikring kalkulator

Få billigst bilforsikring med best vilkår ved å sammenligne forsikringsselskap. Enten du ønsker ansvarsforsikring, delkasko eller kasko.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Bilforsikring kalkulator

Du må ha en bilforsikring for å kunne kjøre lovlig på veien. Det er hovedsakelig fire typer; ansvarsforsikring, delkasko og full kasko. Hvilken forsikring du bør velge, avhenger av hvilken bil du har og dine behov.

Det er likevel opp til deg å velge hvilken du ønsker. For å komme et stykke på veien kan du bruke en bilforsikring kalkulator. En bilforsikring kalkulator vil vise deg hva de ulike dekningene ligger på i pris.

Forsikring bil

De aller fleste har en eller flere forsikringer, fordi man vet aldri hva som kan skje. Dette gjør at flere ønsker å forsikre seg godt og gjerne forsikre alt de eier og har for å kunne føle seg trygg. Andre vil derimot la være, eller ønsker kun å forsikre et absolutt minimum.

Bilforsikring har både obligatoriske og frivillige forsikringer. Den obligatoriske som alle er nød til å ha er ansvarsforsikring. Dette er lovbestemt for at man skal kunne kjøre bilen sin på norske veier.

Lurer du på hva den koster kan du bruke en bilforsikring kalkulator. En bilforsikring kalkulator vil også vise deg prisen på de ulike dekningene. Etter ansvarsforsikringen kan man selv velge om man ønsker ekstra forsikring som delkasko eller fullkasko. Dette er et valg som man tar basert på bilens verdi og størrelsen på billånet man eventuelt sitter på.

En forsikring har til hensikt å gi trygghet og at de økonomiske konsekvensene ikke blir for store dersom noe skulle skje med bilen. Er du usikker på hvor mye penger du vil bruke? Da kan du benytte deg av en bilforsikring kalkulator og sammenligne, med andre ord vil en bilforsikring kalkulator vise deg hva som lønner seg.

Uansett bør du kjøpe en forsikring for å føle deg trygg, uavhengig om bilen står fint parkert i garasjen eller er å finne kjørende på veiene.

Forsikring bil kalkulator

Når man leter etter en bilforsikring ønsker man å finne den billigste og beste bilforsikringen som er på markedet. Mange bruker derfor en ”bilforsikring kalkulator” for å enkelt finne den rette forsikringen.

Det betyr at i dagens markedet er kundene, altså deg som bileier, veldig opptatt av beregning på pris og sammenlikning av tilbud. En bilforsikring kalkulator vil fort vise deg prisforskjellen på de ulike dekningene.

Andre tenker derimot på flere faktorer som ikke kan sammenliknes med en ”bilforsikring kalkulator” som er sentrale sider ved anskaffelse av bilforsikring. Altså faktorer som ikke kan settes inn i en form for skjema. Her blir det på mange måter en manuell jobb ved å sammenligne vilkår og dekning til ditt behov.

Service og troverdighet

Service og troverdighet kan være sentrale faktorer som er viktig for deg, de kan man ikke få frem med en bilforsikring kalkulator. Kanskje er disse faktorene så viktig at det står øverst på listen når du skal skaffe bilforsikring.

Du ønsker derfor å snakke med mennesker rundt som ser på deg som individ og ikke kunde når du skal skaffe en bilforsikring. Du lurer kanskje på hvordan du skal finne bilforsikringen som er for akkurat deg? Vi anbefaler at du tar kontakt med ulike selskaper for å finne ut selv hvordan de behandler deg.

Hvordan skal du gå frem, lurer du kanskje på. Et tips er å skrive til forsikringsselskapet eller ringe, og fortelle at bilforsikring er noe du ser på som svært viktig.

Vær ærlig og fortell gjerne at service er noe du ser etter. For både kjøper og selger bør et godt kundeforhold prioriteres. Som første steg i prosessen kan du alltids bruke en "bilforsikring kalkulator". Da får du en liten pekefinn på hva du bør velge og eventuelt hvilke tilbud du kan få.

Kjøre uten forsikring

Som nevnt over, er det ulovlig å kjøre uten forsikring eller betalt veiavgift. Om du blir tatt, vil du både få en bot, samt at bilen avskiltes på stedet. Avskiltingen vil vare helt til du betaler forsikring og bot.

Kjører du uten forsikring kan det få katastrofale konsekvenser for din økonomi om du blir involvert i en ulykke. Du må da betale erstatningen ut fra egen lomme. Det kan bli veldig dyrt. Personskader og materielle skader kan fort komme opp i et beløp på flere millioner. I verste fall blir du gjeldsslave for resten av livet ditt.

Det har faktisk vært tilfeller av sjåfører som må betale erstatninger helt opp til fem millioner kroner. I en katastrofal ulykke kan beløpet bli enda høyere. Du må også huske å ha forsikringen i orden ved eierskifte.

Hvis du bruker en bilforsikring kalkulator vil du fort se hvor mye det vil koste. Da kan du enkelt måle prisen du fikk fra en bilforsikring kalkulator mot at du ikke har forsikring og noe skjer. Da vil du for se at det lønner seg å ha en forsikring.

Hva dekker en bilforsikring?

Generelt gjelder en bilforsikring for både personbiler og varebiler med totalvekt inntil 3500 kg. Akkurat hva den dekker, avhenger naturligvis av hvilken dekning du velger.

En ansvarsforsikring er mye mer begrenset enn full kasko og dekker derfor mindre. Det er videre grunnen til at ansvar er mye rimeligere. Bruk en bilforsikring kalkulator for å se prisen på de ulike dekningene.

Hva dekker en ansvarsforsikring eller trafikkforsikring?

I Norge må du minst ha en ansvarsforsikring. Det er minstekravet. En ansvarsforsikring dekker de viktigste tingene – nemlig skader du påfører ander. Det vil si personskade og materielle skader. Derimot dekker den ikke skader på egen bil. Derfor er det den billigste bilforsikringen.

Prisene varierer mye, derfor burde du bruke en bilforsikring kalkulator for å se hva de forskjellige forsikringsselskapene tilbyr. En bilforsikring kalkulator vil fort vise hva som er lønnsomt og ikke.

Hva dekker delkasko?

Delkasko har ansvar inkludert, men med noe bedre dekning i tillegg. Den dekker også bilen ved brann, tyveri eller tyveriforsøk, skade på glassruter, samt redning og veihjelp. Bruk gjerne en bilforsikring kalkulator for å se hva det koster.

Delkasko kan være aktuelt og gunstig hvis du har en eldre bil. Grunnen til det er at den ofte er mindre verdt. Det betyr at det ikke vil få særlig store økonomiske konsekvenser om bilen blir ødelagt.

Bruker du en bilforsikring kalkulator kan du sammenligne prisen med ansvarsforsikring. Da kan du ta et valg ut ifra hva som er økonomisk.

Hva dekker full kasko?

Full kasko er en type bilforsikring som dekker bilskade ved kollisjon, utforkjøring, velting, hærverk, og annen tilfeldig, plutselig og ytre påvirkning.

Kasko lønner seg ofte for deg som har en nyere bil, eller en bil med høy verdi. Videre tilbyr mange forsikringsselskaper et enda bedre alternativ til forsikring. Den har en enda bedre dekning, men er selvfølgelig dyrere. Her er det ofte mye å spare på å bruke en bilforsikring kalkulator.

Forsikringskalkulator bil

Er du usikker på om du betaler for mye for din bilforsikring eller lurer generelt på hva en bilforsikring ligger på kan det være lurt å bruke en bilforsikring kalkulator. Her vil du få en pekepinn på hva prisene bør ligge på. Det kan være greit å undersøke før man innhenter nye tilbud.

En bilforsikring kalkulator kan også vise om du betaler mye for din bilforsikring. Da kan det være lurt å innhente flere tilbud og sammenligne. Ikke glem at du både må se på pris og vilkår. Forsikringen skal jo være så billig som mulig, men det er også viktig at du har en god dekning.

Bonus bilforsikring kalkulator

Det lønner seg både for deg, de i trafikken og forsikringsselskapet at du er en trygg og god sjåfør. Derfor blir man belønnet om man kjører skadefritt. Jo flere år du kjører uten å ha forårsaket en skade eller uhell, jo lavere pris og høyere bonus får du på forsikringen din.

Er du skyld i en skade taper du bonusen din. Skader etter bilister som bulker bil din og stikker av og hærverk gir også bonustap. Ved Maskinskader, påkjørsel av vilt, veihjelp, glasskader og skader etter tyveri eller brann gir deg ikke bonustap.

Hvis du over lengere tid unngår skader og uhell kan du tjene opp fordeler. Da kan du faktisk melde en skade som i utgangspunktet ville gitt deg bonustap uten å få dette tapet. Flere forsikringsselskaper krever at du har hatt 75% bonus i over 3 år. Deretter må du kjøre skadefritt i 3 år til før du melder en ny skade.

Når det kommer til regler for bonuspoeng, overføring, bonustap etc. varierer de fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Bruk gjerne en bilforsikring kalkulator for å se hvor det lønner seg å ha forsikringen din.

Raskt skadeoppgjør viktig

Om uhellet først er ute, er det utrolig viktig med et raskt skadeoppgjør. Behandlingstiden på skadeoppgjøret vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Ofte kan det være lurt å høre om andres erfaringer på dette området, da en bilforsikring kalkulator ikke kan gi deg svaret her.

Et bra forsikringsselskap vil prioritere et raskt skadeoppgjør. På den måten vil du komme raskt tilbake bak rattet. Ved å forsikre bilen din riktig, vil det kunne spare deg for store utgifter.

Egenandel på bilforsikring

Hvilken egenandel det er på bilforsikringen er opp til deg selv. Det å velge hvilken egenandel man skal ha på forsikringen kan være en utfordring i seg selv. Det er hovedsakelig to forhold som avgjør hvor høy egenandel som lønner seg; selve rabattskalaen og hvor høy bonus du har fra før. Bruk gjerne en bilforsikring kalkulator for å se prisforskjellen ved de ulike egenandelene.

Her burde du vurdere hvor høy rabatt du har, i forhold til hvilken rabatt du får i forsikringsselskapet ved å velge en høyere egenandel. Trikset er med andre ord å se på hvor lang tid det faktisk tar å tjene inn økningen i egenandelen.

Rabatten regnes derimot ikke av hele premien. Derfor er det viktig å få forsikringsselskapet til å beregne hva premien blir ved ulike alternativer. Bruk gjerne en bilforsikring kalkulator for å sammenligne. En Bilforsikring kalkulator vil la det se priser med de ulike egenandelene og situasjoner.

Bonustap ved skade

Ettersom hvor mange år du kjører uten skade, vil du oppnå høyere rabatt på bilforsikringen via bonussystemet. Toppbonusen er generelt 75 prosent, men i noen selskaper kan du velge mellom 75 og 80 prosent.

Selve bonussystemet er ganske likt i forsikringsselskapene. Du får 10 bonuspoeng for hvert år du kjører skadefritt – helt til du når 70 prosent bonus. Når du når denne prosenten, må du ha 70 prosent i tre eller fem år før du kan rykke opp til 75 prosent bonus.

Videre er det fem pr med 75 prosent før du kan øke til 80 prosent bonus. Vanligvis lønner det seg å beholde 75 prosent siden nedrykket med 80 prosent er større om en skadde skulle skje.

Får du derimot en skade, mister du bonus. Siden du året etter skaden skulle hatt 10 prosent økning i bonus, blir du i stedet satt ned 30 prosent. Forskjellen her blir på hele 40 prosent. Slik fungerer nedrykkene:

%-bonus før skade Nedrykk
0% 40%
10% 30%
20% 30%
30% 30%
40% 30%
50% 30%
60% 30%
70% (i 3 eller 5 år) 30%
75% (1-5 år) 15%
75% (+ 5 år) 0%
80% 10%

 

Du kan også bruke denne bilbonuskalkulatoren for å finne ut hvor mye bonustap du eventuelt vil få.

Påkjørsel av dyr

Vegtrafikkloven og lov om dyrevelferd pålegger enhver å hjelpe dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst ved påkjørsel.

Om du skulle være så uheldig å kjøre på et dyr, lurer mange på forsikringens rolle ved påkjørsel av dyr. Du mister ikke bonus på bilforsikringen etter påkjørsel av vilt. Det forutsetter derimot at du har kasko og at du kan dokumentere viltpåkjørselen. Videre avhenger egenandelen av detaljer i vilkårene.

For å unngå bonustap er det et absolutt krav at du har varslet politi eller viltnemd. På den måten får du den dokumentasjonen som er nødvendig for forsikringsselskapet.

Det er også viktig at du varsler forsikringsselskapet ditt så fort som mulig om hendelsen. Gjør du ikke dette riktig, kan du risikere å måtte dekke alle skader selv. Det kan fort bli en uventet og kostbar affære for deg.

Billig forsikring på bil?

Å finne det rimeligste alternativet for bilforsikring er ofte tidskrevende. Prisene varierer også mye fra selskap til selskap. Det forsterker viktigheten av å sjekke priser fra flere og sammenligne.

Før du starter prosessen om å finne den billigste bilforsikringen kan det være lurt å bruke en bilforsikring kalkulator. En bilforsikring kalkulator vil gi deg en pekepinn på hva forsikringene koster.

Generelt spiller faktorer som merkemodell, registreringsår og beliggenhet påvirke prisen på bilforsikringen. Videre vil jo være individuelle forskjeller innen de ulike forsikringsselskapene på pris. Det er grunnen til at det lønner seg å sammenligne priser på bilforsikring.

Er du usikker kan du bruke en bilforsikring kalkulator. Med en bilforsikring kalkulator vil du være godt forberedt før du begynner å innhente tilbud.

Deretter kan du bruke Tjenestetorget til å få tilbud fra flere – gjennom ett skjema. Du fyller ut skjemaet og velger hvem du ønsker å sende det til. Dermed blir du kontaktet med en pris på bilforsikring. Tilbudet er helt gratis og uforpliktende!

Forsikringsselskaper i Norge

I Norge har vi en rekke forsikringsselskaper som tilbyr bilforsikring, som: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg, og Vardia.

Bruk gjerne en bilforsikring kalkulator for å få tilbud fra de ulike forsikringsselskapene. Priser og vilkår varierer ofte mye, derfor kan det være lurt å bruke en bilforsikring kalkulator slik at du er forberedt før selskapene gir deg et tilbud.

Bilforsikring pris

Prisen på bilforsikring kan variere stort i fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. For å få den laveste prisen er det lurt å innhente flere tilbud og sammenligne.

Det første du kan gjøre er å bruke en bilforsikring kalkulator. Fra en bilforsikring kalkulator vi du få en indikator på hva prisen kommer på og har et bedre forhandlingsgrunnlag.

Deretter er det bare å innhente tilbud og sammenligne. På denne måten vil du både få den billigste og beste forsikringen.

Pris på bilforsikring

Bruker du en bilforsikring kalkulator vil du fort se at prisene på bilforsikring varierer stort. Men husk at en bilforsikring kalkulator tar ikke hensyn til alle faktorer.

Det er derfor vanskelig å si noe spesifikt om prisen da det er mange faktorer som spiller inn. Ønsker du et mer spesifikt svar kan du bruke en bilforsikring kalkulator deretter kontakte de ulike selskapene for å få et tilbud.

Beste bilforsikring

Når du skal finne en bilforsikring er det viktig å finne den beste, helst til lavest pris. Bruker du en bilforsikring kalkulator er det viktig å huske på at denne tar ikke hensyn til vilkår og lignende. Forsikringen skal være best for deg og ingen andre.

Ofte ser folk seg litt blind på pris. Men husk, vilkår er like viktig eller mer. Det er kjedelig om noe skjer og du ikke får hjelp fra ditt forsikringsselskap fordi du var mer opptatt av lavest pris enn best vilkår. Det kan derfor være lurt å finne hun hvilke behov du har for din bilforsikring.

Deretter kan du bruke en bilforsikring kalkulator for å se hva prisen kommer på. En bilforsikring kalkulator er fint å bruke som en pekepinn, og ikke mer enn det. Til slutt må du hente inn tilbud basert på dine behov, deretter trenger du kun å sammenligne og velge den beste forsikringen.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.