Husforsikring

Hjemmet er noe vi verdsetter høyt. Beskytt din bolig mot vannskade, brann, tyveri og lignende med en husforsikring.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign og finn beste tilbud.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Hallgeir Kvadsheim,
Økonomisk rådgiver

Husforsikring eller boligforsikring

Enten du eier enebolig, rekkehus, tomannsbolig eller vertikaldelt tomannbolig, trenger du en husforsikring. På den måten sikrer du huset ditt mot både tyveri, skadedyr, brann, vannskade og naturskade. Med en husforsikring kan du sove godt om natten.

 

Hva er en villaforsikring?

En villaforsikring er det samme som en husforsikring.

 

Husforsikring best i test

Det er veldig vanskelig å si noe om hvilken husforsikring som er best i test. De ulike forsikringsselskapene beregner risikoen ulikt og prisen etter helt forskjellige parametere. Eksempler på disse parameterne kan være alder, bosted, egenandel, kjørelengde, dekning og så videre. Med andre ord baserer forsikringsselskapene sine priser på ulike premisser.

Derfor er det lurt å sjekke forsikringene sine ofte – og hos mange forskjellige forsikringsselskaper. Det handler uansett ikke om å ha forsikringen som generelt er best i test, men å finne forsikringen som er best i test for deg! Gjennom Tjenestetorget kan du få tilbud fra mange forsikringsselskaper. Dermed kan du velge og vrake i gode tilbud!

Pris på husforsikring og boligforsikring

Pris på husforsikring vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Prisen avhenger av blant annet hvilken dekning du velger. Pris kan du beregne på ulike forsikringskalkulatorer.

I tillegg gir mange forsikringsselskaper rabatt hvis du kjøper flere forsikringer i ett selskap. Du kan også få rabatt om du eksempelvis installerer boligalarm eller iverksetter andre sikkerhetstiltak i boligen din.

 

Vannskade forsikring

Vannskader er uforutsigbart og kan fort bli kostbart. De færreste av oss vet hvor god eller dårlig forsikring man har før uhellet er ute.

Ikke alt av fukt- og vannskader blir dekt av forsikringen. Drypplekkasje fra ødelagte pakninger, fukt, råte og kondens utgjør hele mye av alle vannskader som oppstår i norske hjem. Slike typer skader dekkes ikke av en vanlig husforsikring, og det er derfor viktig å sette seg inn i vilkårene ved valg og bytte av forsikring. Ellers kan det fort bli en uhyggelig overraskelse.

Totalskadegaranti

Skade over 75 eller 80 prosent på boligen regnes som totalskade. Det betyr at det ikke er mulig eller hensiktsmessig å reparere boligen.

 

Fullverdigaranti

Med fullverdigaranti menes det at du får bygd opp et helt nytt hus ved totalskade – uten fradrag for slitasje og aldring. Du er med andre ord garantert full gjenoppbygging av bygningen, uten fradrag annet enn egenandel, hvis boligen brenner ned.

Erstatningen fra forsikringsselskapet ditt settes til hva det vil koste å reparere eller bygge en tilsvarende bygning.

 

Hva dekker husforsikring

En husforsikring dekker følgende:

  • brannskader
  • vannskader
  • tyveriskader
  • skadedyr (som rotter og andre gnagere)
  • naturskader (skader etter flom, storm og skred)

 

Hva du får dekket avhenger litt av hvilket forsikringsselskap du har, og det er derfor viktig å lese forsikringsvilkårene.

 

Egenandel på husforsikring

Egenandel er et beløp som trekkes fra erstatningsoppgjøret etter skade.  Ofte kan du velge hvilken egenandel du ønsker, og ofte er den på 4000, 8000 og 16 000 kroner. Jo høyere egenandel du velger, jo billigere blir prisen på forsikringen. Jo dyrere bolig du skal forsikre, jo mer sparer du på å øke egenandelen.

Les artikler om Forsikring

15 tips til en bedre privatøkonomi!

Ønsker du å få bedre råd? Med disse 15 tipsene til en bedre privatøkonomi fra Hallgeir Kvadsheim, strekker pengene lengre – hver eneste måned.

Sjekk forsikring: Det lønner seg

Du bør sjekke forsikringer én gang hvert år. Og gjør det til en vane. Da får du sjansen til å få billigst mulig forsikring til best mulig pris.

Klar for Black Friday? Dette må du huske på!

Black Friday er en shoppingdag det nærmest er umulig å «slippe unna». Vi får bøttevis med påminnelser i form av både gode og dårlige tilbud. Disse tipsene hjelper deg til å unngå at årets Black Friday blir «for mørk».

Share This