Bilforsikring kalkulator

billigst bilforsikring mest best vilkår ved å sammenligne forsikringsselskap. Enten du ønsker ansvarsforsikring, delkasko eller kasko.

Bruk kalkulatoren nedenfor for å få tilbud du også!

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Bilforsikring kalkulator

Du må ha en bilforsikring for å kunne kjøre lovlig på veien. Det er hovedsakelig fire typer; ansvarsforsikring, delkasko og full kasko. Hvilken forsikring du bør velge, avhenger av hvilken bil du har og dine behov. Det er likevel opp til deg å velge hvilken du ønsker. For å komme et stykke på veien kan du bruke en bilforsikring kalkulator.

Forsikring bil

De aller fleste har en eller flere forsikringer, fordi man vet aldri hva som kan skje. Dette gjør at flere ønsker å forsikre seg godt og gjerne forsikre alt de eier og har for å kunne føle seg trygg. Andre vil derimot la være, eller ønsker kun å forsikre et absolutt minimum. Bilforsikring har både obligatoriske og frivillige forsikringer. Den obligatoriske som alle er nød til å ha er ansvarsforsikring. Dette er lovbestemt for at man skal kunne kjøre bilen sin på norske veier. Etter ansvarsforsikringen kan man selv velge om man ønsker ekstra forsikring som delkasko eller fullkasko. Dette er et valg som man tar basert på bilens verdi og størrelsen på billånet man eventuelt sitter på. En forsikring har til hensikt å gi trygghet og at de økonomiske konsekvensene ikke blir for store dersom noe skulle skje med bilen.

Kjøp forsikring for å føle deg trygg, uavhengig om bilen står fint parkert i garasjen eller er å finne kjørende på veiene.

Forsikring bil kalkulator

Når man leter etter en bilforsikring ønsker man å finne den billigste og beste bilforsikringen som er på markedet. Mange bruker derfor en ”bilforsikring kalkulator” for å enkelt finne den rette forsikringen. Det betyr at i dagens markedet er kundene, altså deg som bileier, veldig opptatt av beregning på pris og sammenlikning av tilbud.

Andre tenker derimot på flere faktorer som ikke kan sammenliknes med en ”kalkulator” som er sentrale sider ved anskaffelse av bilforsikring. Altså faktorer som ikke kan settes inn i en form for skjema. Her blir det på mange måter en manuell jobb ved å sammenligne vilkår og dekning til ditt behov.

Service og troverdighet

Service og troverdighet kan være sentrale faktorer som er viktig for deg. Kanskje er disse faktorene så viktig at det står øverst på listen når du skal skaffe bilforsikring. Du ønsker derfor å snakke med mennesker rundt som ser på deg som individ og ikke kunde når du skal skaffe en bilforsikring. Du lurer kanskje på hvordan du skal finne bilforsikringen som er for akkurat deg? Vi anbefaler at du tar kontakt med ulike selskaper for å finne ut selv hvordan de behandler deg.

Hvordan skal du gå frem, lurer du kanskje på. Et tips er å skrive til forsikringsselskapet eller ringe, og fortelle at bilforsikring er noe du ser på som svært viktig. Vær ærlig og fortell gjerne at service er noe du ser etter. For både kjøper og selger bør et godt kundeforhold prioriteres. Som første steg i prosessen kan du alltids bruke en "bilforsikring kalkulator". Da får du en liten pekefinn på hva du bør velge og eventuelt hvilke tilbud du kan få.

Kjøre uten forsikring

Som nevnt over, er det ulovlig å kjøre uten forsikring eller betalt veiavgift. Om du blir tatt, vil du både få en bot, samt at bilen avskiltes på stedet. Avskiltingen vil vare helt til du betaler forsikring og bot.

Kjører du uten forsikring kan det få katastrofale konsekvenser for din økonomi om du blir involvert i en ulykke. Du må da betale erstatningen ut fra egen lomme. Det kan bli veldig dyrt. Personskader og materielle skader kan fort komme opp i et beløp på flere millioner. I verste fall blir du gjeldsslave for resten av livet ditt. Det har faktisk vært tilfeller av sjåfører som må betale erstatninger helt opp til fem millioner kroner. I en katastrofal ulykke kan beløpet bli enda høyere. Du må også huske å ha forsikringen i orden ved eierskifte.

Hva dekker en bilforsikring?

Generelt gjelder en bilforsikring for både personbiler og varebiler med totalvekt inntil 3500 kg. Akkurat hva den dekker, avhenger naturligvis av hvilken dekning du velger. En ansvarsforsikring er mye mer begrenset enn full kasko og dekker derfor mindre. Det er videre grunnen til at ansvar er mye rimeligere.

Hva dekker en ansvarsforsikring eller trafikkforsikring?

I Norge må du minst ha en ansvarsforsikring. Det er minstekravet. En ansvarsforsikring dekker de viktigste tingene – nemlig skader du påfører ander. Det vil si personskade og materielle skader. Derimot dekker den ikke skader på egen bil. Derfor er det den billigste bilforsikringen.

Hva dekker delkasko?

Delkasko har ansvar inkludert, men med noe bedre dekning i tillegg. Den dekker også bilen ved brann, tyveri eller tyveriforsøk, skade på glassruter, samt redning og veihjelp.

Delkasko kan være aktuelt og gunstig hvis du har en eldre bil. Grunnen til det er at den ofte er mindre verdt. Det betyr at det ikke vil få særlig store økonomiske konsekvenser om bilen blir ødelagt.

Hva dekker full kasko?

Full kasko er en type bilforsikring som dekker bilskade ved kollisjon, utforkjøring, velting, hærverk, og annen tilfeldig, plutselig og ytre påvirkning.

Kasko lønner seg ofte for deg som har en nyere bil, eller en bil med høy verdi. Videre tilbyr mange forsikringsselskaper et enda bedre alternativ til forsikring. Den har en enda bedre dekning, men er selvfølgelig dyrere.

Raskt skadeoppgjør viktig

Om uhellet først er ute, er det utrolig viktig med et raskt skadeoppgjør. Behandlingstiden på skadeoppgjøret vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Ofte kan det være lurt å høre om andres erfaringer på dette området.

Et bra forsikringsselskap vil prioritere et raskt skadeoppgjør. På den måten vil du komme raskt tilbake bak rattet. Ved å forsikre bilen din riktig, vil det kunne spare deg for store utgifter.

Egenandel på bilforsikring

Hvilken egenandel det er på bilforsikringen er opp til deg selv. Det å velge hvilken egenandel man skal ha på forsikringen kan være en utfordring i seg selv. Det er hovedsakelig to forhold som avgjør hvor høy egenandel som lønner seg; selve rabattskalaen og hvor høy bonus du har fra før.

Her burde du vurdere hvor høy rabatt du har, i forhold til hvilken rabatt du får i forsikringsselskapet ved å velge en høyere egenandel. Trikset er med andre ord å se på hvor lang tid det faktisk tar å tjene inn økningen i egenandelen. Rabatten regnes derimot ikke av hele premien. Derfor er det viktig å få forsikringsselskapet til å beregne hva premien blir ved ulike alternativer.

Bonustap ved skade

Ettersom hvor mange år du kjører uten skade, vil du oppnå høyere rabatt på bilforsikringen via bonussystemet. Toppbonusen er generelt 75 prosent, men i noen selskaper kan du velge mellom 75 og 80 prosent.

Selve bonussystemet er ganske likt i forsikringsselskapene. Du får 10 bonuspoeng for hvert år du kjører skadefritt – helt til du når 70 prosent bonus. Når du når denne prosenten, må du ha 70 prosent i tre eller fem år før du kan rykke opp til 75 prosent bonus. Videre er det fem pr med 75 prosent før du kan øke til 80 prosent bonus. Vanligvis lønner det seg å beholde 75 prosent siden nedrykket med 80 prosent er større om en skadde skulle skje.

Får du derimot en skade, mister du bonus. Siden du året etter skaden skulle hatt 10 prosent økning i bonus, blir du i stedet satt ned 30 prosent. Forskjellen her blir på hele 40 prosent. Slik fungerer nedrykkene:

%-bonus før skade Nedrykk
0% 40%
10% 30%
20% 30%
30% 30%
40% 30%
50% 30%
60% 30%
70% ( i 3 eller5 år) 30%
75% (1–5 år) 15%
75% (+ 5 år) 0%
80% 10%

Kilde: Smartepenger.no

Du kan også bruke denne bilbonuskalkulatoren for å finne ut hvor mye bonustap du eventuelt vil få.

 

Påkjørsel av dyr

Vegtrafikkloven og lov om dyrevelferd pålegger enhver å hjelpe dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst ved påkjørsel.

Om du skulle være så uheldig å kjøre på et dyr, lurer mange på forsikringens rolle ved påkjørsel av dyr. Du mister ikke bonus på bilforsikringen etter påkjørsel av vilt. Det forutsetter derimot at du har kasko og at du kan dokumentere viltpåkjørselen. Videre avhenger egenandelen av detaljer i vilkårene.

For å unngå bonustap er det et absolutt krav at du har varslet politi eller viltnemd. På den måten får du den dokumentasjonen som er nødvendig for forsikringsselskapet. Det er også viktig at du varsler forsikringsselskapet ditt så fort som mulig om hendelsen. Gjør du ikke dette riktig, kan du risikere å måtte dekke alle skader selv. Det kan fort bli en uventet og kostbar affære for deg.

Billig forsikring på bil?

Å finne det rimeligste alternativet for bilforsikring er ofte tidskrevende.  Prisene varierer også mye fra selskap til selskap. Det forsterker viktigheten av å sjekke priser fra flere og sammenligne.

Generelt spiller faktorer som merkemodell, registreringsår og beliggenhet påvirke prisen på bilforsikringen. Videre vil jo være individuelle forskjeller innen de ulike forsikringsselskapene på pris. Det er grunnen til at det lønner seg å sammenligne priser på bilforsikring. Ved å bruke Tjenestetorget vil du kunne få tilbud fra flere – gjennom ett skjema. Du fyller ut skjemaet og velger hvem du ønsker å sende det til. Dermed blir du kontaktet med en pris på bilforsikring. Tilbudet er helt gratis og uforpliktende!

Forsikringsselskaper i Norge

I Norge har vi en rekke forsikringsselskaper som tilbyr bilforsikring, som: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg, og Vardia.

Bilforsikring kalkulator
4.5 (90%) 4 votes

Les flere artikler om Forsikring

Side 1 av 2512345...1020...Siste»