Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på Husforsikring-kalkulator

Kun kjente merker

  • Forsikringene du bør ha

    Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

  • Slik får du billigere forsikring

    Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
  • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

    Ingrid B. Karlsen
  • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

    Tonny Hovland
  • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

    Heidi Hovind

Husforsikring-kalkulator

Boligen din er hjemmet ditt og skal være et trygt sted. Et sted å slappe av, og et sted å være med familie og venner. Samtidig er det en stor økonomisk investering i livet. 

Derfor er husforsikringen viktig, i tilfelle det skjer noe. For skjer det noe kan det gi store økonomiske konsekvenser. Skulle bygningen bli utsatt for så stor skade at det blir ubeboelig, sitter du bokstavelig talt på bar bakke.

Mange har i tillegg et boliglån, og det forsvinner dessverre ikke selv om bygningen gjør det.

Hvis du lurer på hva husforsikringen kommer til å koste deg, kan du beregne deg fram til en pekepinn med en forsikringskalkulator. Tilbud du ender opp med å få kan likevel være en del annerledes enn hva kalkulatoren viser.

Med vårt skjema på siden her kan du sammenligne husforsikringer fra flere av forsikringsselskapene på markedet. Da får du bedre oversikt og kan enkelt ta et kvalifisert valg.

Tjenesten vår er gratis, og alle tilbud du mottar fra de ulike selskapene er uforpliktende. Dermed har du ingenting å tape på å sammenligne forsikringene hos ulike forsikringsselskaper.

Dette bør du vite før du bruker en forsikringskalkulator

Husforsikring er en økonomisk sikkerhet for din bolig dersom noe skjer. Du vil da få erstatning slik at du kan reparere eller bygge nytt. Mens innboforsikringen dekker det du eier av innbo. 

For å dekke huset, altså selve bygningen og det som er fastmontert, trenger du husforsikringen. 

Bor du i et leilighetskompleks er husforsikring mindre relevant da den tegnes under borettslaget eller sameiet. Du betaler da for husforsikringen gjennom felleskostnader. 

Denne forsikringstypen kalles huseierforsikring og du kan lese mer lenger ned. 

Har du derimot et enebolig eller er selveier i tomannsbolig eller rekkehus vil en slik forsikring være viktig. Skulle det bli brann eller vannlekkasje kan skadene bli svært omfattende, kanskje til og med totalskade.

Så før du bruker en forsikringskalkulator for å se hva det koster å forsikre bolig, bør du altså vite hvilken type bolig det er. Noe annet du burde ta stilling til er hvilken dekning du ønsker på forsikringene.

Boligforsikring-kalkulator - dekning

Det finnes flere typer forsikringer som har ulik dekningsgrad. I all hovedsak er det topp og standard. Topp-forsikringen er den beste og dekker mer. Likevel vil det for mange holde med standard-forsikringen. 

Uansett blir det en individuell vurdering som følge av ditt behov. 

Standard- eller basisforsikringen dekker skader som følge av brann, vann eller innbrudd. Videre dekkes naturskader, hageanlegg, tapte husleieinntekter og fullverdigaranti ved totalskade. 

Totalskade vil si at huset er såpass ødelagt at det er mer verdt å bygge huset fra grunn. Fullverdigaranti vil da si at et nytt hus bygges uten fradrag for slitasje og alder. 

Toppforsikringen vil i tillegg til ovennevnte dekke ytterligere. Her dekkes følgeskader etter utett tak eller vegger, samt skader på våtrom som følge av håndverkerfeil. I tillegg dekkes skadedyr, noe som gjør denne særlig relevant for de som bor nærme skogholt. 

Nøyaktig hva som dekkes varierer hos ulike forsikringsselskaper. Les derfor nøye vilkårene og skaff eventuelt relevante tilleggsforsikringer. 

Tilleggsforsikringer 

Husforsikringer kommer med ulik dekningsgrad. Det finnes også tilleggsforsikringer som gir enda bedre dekning. Hvilke av disse som er relevant kommer an på ditt behov og hvor boligen din er lokalisert.

Er det mye fukt i området og beliggenheten har nærhet til skogen kan en egen sopp- og råteforsikring være relevant. Dette dekkes normalt ikke inn under naturskadedekning gjennom husforsikringen. 

Derfor må det tegnes i tillegg om man ønsker forsikre seg mot dette. Andre forsikringer du kan tegne i tillegg er for ulike typer vannskader fra balkonger, tak og terrasse. 

Man kan også forsikre seg mot material- og konstruksjonsfeil, og skader som kommer av dårlig fundamentering og setninger. 

Hva dekkes ikke av husforsikringen?

Ettersom hva som dekkes og ikke varierer fra selskap til selskap er vilkårene viktig å lese. Det er her det fremgår hva som faktisk dekkes av avtalen. 

Videre er det forskjellig tilbud fra ulike forsikringsselskaper når det gjelder dekning av skader fra utett tak og skader i våtrom. Annet som kan kreve tilleggsforsikring er skade på hage og annet utendørs. 

Eventuelt kan erstatningsbeløpet være satt for lavt, hvor du da ikke får dekket alt du trenger. 

Innbo må du som regel ha egen forsikring til, men det finnes de som tilbyr en kombinert.

Forsikring av leilighet

Husforsikring er i all hovedsak for de som er selveier av hus, rekkehus og lignende. Dette er fordi det er borettslaget eller styret som står for å sikre husforsikring for hele leilighetskomplekset.

Som leilighetseier betaler du ofte inn på forsikringen gjennom felleskostnader. Dette gjelder tomannsbolig, boligblokk eller hus med tre eller flere leiligheter. Det er altså sameiet som er forsikringstaker. 

Men det er likevel flere forsikringer de som bor i leilighet eller leier burde ha. Slik som en innboforsikring for alt løsøre som er inne i leiligheten. 

Leier du ut? Da bør du huske å tegne en utleieforsikring. Denne er god å ha av flere grunner og gjør at ved skader og ødeleggelser er det enklere å løse opp i konflikter. 

Det kan nemlig fort bli et spørsmål om hvem som står som ansvarlig. Husk derfor også å skrive en god leiekontrakt. Bruker du en utleiemegler, vil utleieforsikring ofte være inkludert.

Fritidsbolig

Har du hytte eller fritidsbolig? Da kan du spørre etter hytteforsikring. Denne gir omtrentlig samme dekning som husforsikring, men det beste med den er at den er tilpasset fritidsboliger. 

Her dekkes skader ved brann, vann og lignende, naturskader, innbrudd og rettshjelp. Også ved hytteforsikring kan du skaffe fullverdiforsikre. 

Det vil si at hytta bygges til samme standard som før dersom skadene er såpass omfattende at det ikke er verdt å reparere hytta. 

Boligforsikring pris

Pris på husforsikring varierer mellom selskaper og hva som dekkes. Det er også flere faktorer som spiller inn på prisen for forsikring, blant annet:

  • Adressen din, altså hvor i landet du bor
  • Bygningstype, bor du i tre- eller murhus?
  • Hvor gammelt huset er
  • Størrelsen på bygget
  • Er du sikret med alarm og annet sikkerhetsutstyr?
  • Hvor høy eller lav egenandel du ønsker
  • Har du flere forsikringer i samme forsikringsselskap? Da får du ofte samlerabatt som følge av å være totalkunde. 
  • Hvilken type forsikring du ønsker 

Det finnes flere husforsikring best i test på nett. Her kommer forskjellige selskaper til toppen fra år til år som følge av at forsikringer endrer seg. 

Det gjør også prisen! Derfor er det lurt å sjekke prisene med jevne mellomrom for å sikre at du har det beste tilbudet på markedet. Det kan være lurt å gjøre for andre forsikringe også. Slik som reise-, bil-, innbo- og livsforsikring.

Over tid lønner deg seg lite å være lojal mot forsikringsselskapet sitt. Det skjer nemlig mye i forsikringsmarkedet og pris endrer seg. Sammenlign derfor forsikringene dine en gang i året mot tilbud fra andre selskaper. 

Dette kan du raskt og enkelt gjøre med vår gratis tjeneste. Ettersom alle tilbud er helt uforpliktende, har du ingenting å tape på å ta en sjekk på om du kan spare penger.

Finn beste husforsikring ved å sammenligne forsikringsselskap

Lurer du på hva en husforsikring koster for deg? En forsikringskalkulator kan naturligvis gi deg en pekepinn, men bare forsikringsselskapene gir deg endelig pris.

For at du enkelt skal få oversikt over tilbudene ulike forsikringsselskaper på markedet tilbyr, har vi et skjema som hjelper deg å sammenligne.  Vi sender skjemaet til flere av forsikringsselskapene samtidig.

Da er det enkelt for deg å finne ut hvem som har best priser og vilkår, slik at du tar et velinformert valg.  I tillegg vet selskapene at de konkurrerer om å få deg som kunde, dermed kan du vente deg deres beste tilbud.

Sammenlign tilbud på flere forsikringer samtidig. For hvis du samler forsikringene dine hos et selskap, kan du få samlerabatt. Sjekk derfor om du kan spare penger på for eksempel bil-, reise- og uføreforsikringen din også.

Våre tjenester er gratis, og tilbud du mottar er uforpliktende. Dermed har du ingenting å tape på å ta en sjekk på forsikringer.

Husk likevel at det er viktig at du velger en forsikring med god dekning. Prisen er ikke alt. Det viktigste er at du finner en forsikring som gjør at du kan føle deg trygg og til den prisen du ønsker.