Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Husforsikring kalkulator

Med en husforsikring er du sikret mot vannskade, brann og tyveri.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Husforsikring kalkulator

Boligen din er hjemmet ditt og skal være et trygt sted. Et sted å slappe av, og et sted å være med familie og venner. Samtidig er det en stor økonomisk investering i livet. Derfor er en god forsikring viktig, i tilfelle det skjer noe. For skjer det noe kan det gi store økonomiske konsekvenser.  

Hva er husforsikring?

Husforsikring er en økonomisk sikkerhet for huset ditt dersom noe skjer. Du vil da få erstatning slik at du kan reparere eller bygge nytt. De fleste har innboforsikring, men det dekker kun alt som er inne i huset. For å dekke huset, altså selve bygningen og det som er fastmontert, trenger du en husforsikring. 

Selv om du ikke er pliktig til å verken ha boligforsikring eller innboforsikring, er det helt nødvendig. Velger du å ikke ha det kan det fort ruinere deg om noe skjer. 

Bor du i et leilighetskompleks er husforsikring mindre relevant da den tegnes under borettslaget. Du betaler da for husforsikringen gjennom felleskostnader. Denne forsikringstypen kalles huseierforsikring og du kan lese mer lenger ned. 

Har du derimot et hus eller rekkehus vil en slik forsikring være viktig. Skulle det bli brann eller vannlekkasje kan skadene bli svært omfattende. Dette gir store økonomiske konsekvenser. Det å bygge eller reparere hus er tross alt ikke billig. Derfor er det viktig med en god forsikring.  

Hva dekker husforsikring?

Det finnes flere typer forsikringer som har ulik dekningsgrad. I all hovedsak er det topp og standard. Topp forsikringen er den beste og dekker mer. Likevel vil det for mange holde med standard forsikringen. Uansett blir det en individuell vurdering som følge av ditt behov. 

Standard- eller basisforsikringen dekker skader som følge av brann, vann eller innbrudd. Videre dekkes naturskader, hageanlegg, tapt husleieinntekter og fullverdigaranti ved totalskade. Totalskade vil si at huset er såpass ødelagt at det er mer verdt å bygge huset fra grunn. Fullverdigaranti vil da si at et nytt hus bygges uten fradrag for slitasje og alder. 

Toppforsikringen vil i tillegg til overnevnte dekke ytterligere. Her dekkes følgeskader etter utett tak eller vegger, samt skader på våtrom som følge av håndverkerfeil. I tillegg dekkes skadedyr, noe som gjør denne særlig relevant for hus i skogholt. 

Om ønskelig kan du skaffe flere valgfri tilleggsdekninger. Dette gjelder for:

 • Tilleggsbygg som garasje, aneks og bod.
 • Utleieforsikring
 • Sopp-, råte- og insektskader

Nøyaktig hva som dekkes varierer fra selskap til selskap. Les derfor nøye vilkårene og skaff eventuelt relevante tilleggsforsikringer. 

Naturskader

Om du har hus- og innboforsikring er du dekket for naturskader. Her inngår blant annet følgende:

 • Skred (utrasing av stein, snø, jord og lignende)
 • Flom (elver, bekker og vann som går over sin bredde)
 • Jordskjelv
 • Storm (vindustryke sterkere enn 20,8 m/sek
 • Stormflo 

Villaforsikring 

For hus vil en villaforsikring være passende. Denne forsikringen dekker skade på huset/bygningen, og kan også dekke løsøre og generelt innbo. I tillegg dekkes rettshjelp og dekning for ansvar. 

Bygningskasko dekkes ved plutselig eller utforutsette skader slik som ved brann. Dette er altså en fullverdi/heldekking. Noen selskaper tilbyr også dekking innenfor ulike beløpsgrenser for hage, gjerder, svømmebasseng og lignende. Andre bygg på tomten vil også være dekket av forsikringen dersom dette fremgår i avtalevilkårene. Dette kan være bygninger som lysthus og garasje. 

Forsikring av leilighet

Husforsikring er i all hovedsak for de med hus, rekkehus og lignende. Dette er fordi det er borettslaget eller styret som står for å sikre husforsikring for hele leilighetskomplekset. Som leilighetseier betaler du inn på forsikringen gjennom felleskostnader.

Det vil si at horisontaldelte boliger bør velge en felle huseierforsikring. Dette gjelder tomannsbolig, boligblokk eller hus med tre eller flere leiligheter. Det er altså sameiet som er forsikringstaker.  

Når det er sagt er det flere andre forsikringer det er viktig å ha som eier av en leilighet. Alle bør ha en god innboforsikring for alt løsøre som er inne i leiligheten. 

Leier du ut? Da bør du huske å stifte en utleieforsikring. Denne er god å ha av flere grunner og gjør at ved skader og ødeleggelser er det enklere å løse opp i konflikter. Det kan nemlig fort bli et spørsmål om hvem som står som ansvarlig. Husk derfor også å skrive en god utleierkontrakt. 

Hva dekkes ikke?

Ettersom hva som dekkes og ikke varierer fra selskap til selskap er vilkårene viktig å lese. Det er her det fremgår hva som faktisk dekkes av avtalen. Først og fremst må man som regel skaffe egen innboforsikring for alt av eiendeler som er inne i huset. 

Videre er det forskjellig tilbud når det gjelder dekking av skader fra utett tak og skader i våtrom. Annet som kan kreve tilleggsforsikring er skade på hage og annet utendørs. Eventuelt at beløpsgrensen er for lav. 

Tilleggsforsikringer 

Husforsikringer kommer med ulik dekningsgrad. Ser du behov for tilleggsdekninger bør dette stiftes. Hvilke av disse som er relevant kommer an på ditt behov og hvor boligen din er lokalisert.

Er det mye fukt i området og huset er i nærhet til skogen kan en egen sopp- og råteforsikring være relevant. Dette dekkes normalt ikke inn under naturskadedekning gjennom husforsikringen. Derfor må det tegnes i tillegg om man ønsker det dekt. 

Andre tilleggsforsikringer er for ulike typer vannskader fra balkonger, tak og terrasse. Ved material- og konstruksjonsfeil og skader som kommer av dårlig fundamentering og setninger.  

Fritidsbolig

Har du hytte eller fritidsbolig? Da kan du sjekke ut hytteforsikring. Denne gir omtrentlig samme dekking som husforsikring, men er tilpasset fritidsboliger.  

Her dekkes skader ved brann, vann og lignende, naturskader, innbrudd og rettshjelp. Også ved hytteforsikring kan du skaffe fullverdiforsikre. Det vil si at hytta bygges til samme standard som før dersom skadene er såpass omfattende at det ikke er verdt å reparere hytta. 

Boligforsikring pris

Pris på husforsikring varierer mellom selskaper og hva som dekkes. Det er også andre faktorer som spiller inn, blant annet:

 • Adressen din, altså hvor i landet du bor
 • Bygningstype, bor du i tre eller mur-hus?
 • Hvor gammelt huset er
 • Størrelsen på huset
 • Har du sikret boligen din med alarm og annet sikkerhetsutstyr?
 • Hvor høy eller lav egenandel du ønsker
 • Har du flere forsikringer i samme forsikringsselskap? Da får du ofte rabatter som følge av å være totalkunde. 
 • Type forsikring du ønsker 

Det finnes flere husforsikring best i test på nett. Her kommer forskjellige selskaper til toppen fra år til år som følge av at forsikringer endrer seg. Det gjør også prisen! Derfor bør du sjekke prisene med jevne mellomrom for å sikre at du har det beste tilbudet på markedet. 

Over tid lønner deg seg lite å være lojal mot forsikringsselskapet sitt. Det skjer nemlig mye i markedet og prisene endrer seg. Sjekk derfor forsikringene dine en gang i året mot andre tilbud. Dette kan du raskt og enkelt gjøre med vår tjeneste. Ettersom alle tilbud er helt uforpliktende, har du ingen ting å tape. 

Finn beste husforsikring

Lurer du på hva en husforsikring kommer til å koste deg? Da kan du sjekke prisen med vår skjema. Dette gjør at du vet hva forsikringen koster før du stifter den. Skjemaet er enkelt og du får tilbud fra flere leverandører.

Husk likevel at det er viktig at du velger en forsikring med god dekning. Prisen er ikke alt. Du kan også påvirke prisen selv ved å velge en høyere egenandel og lavere dekning. Det viktigste er at du finner en forsikring som gjør at du kan føle deg trygg og til den prisen du ønsker.  

Slik går du frem

I skjemaet velger du forsikringen og eventuelt andre forsikringer du ønsker. Det første du gjør er å fylle ut litt informasjon om boligen. Altså boligens adresse, postnummer, areal og byggeår.

Videre velger du hustype og byggemateriale, samt om boligen leies ut og om du har tilknytning til alarmselskap. Dersom du har boligalarm vil du få redusert premie ettersom dette virker avskrekkende på tyver. I tillegg er brannalarm viktig for å raskt kunne varsle og få slukket en brann dersom det oppstår. 

Du kan selv velge ønsket egenandel og om du ønsker standard eller utvidet dekning. Deretter er det bare å fylle ut litt generell informasjon før du velger leverandører. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.