Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på alarm

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Tilbud fra flere selskaper
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.
Boligalarm

Sammenlign priser på alarm

Sjekk om du også kan spare penger på ny alarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Tilbud fra flere selskaper
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Velg det beste tilbudet
  Får du et tilbud du liker, kan takke ja til det - eller avslå alle. Helt uforpliktende.

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

Finn riktig alarm for din bolig

Bolig - alarm

Det er lett å tenke at du ikke trenger noe, som du har klart seg fint uten. Likevel ser man at mange skaffer seg boligalarm etter å ha blitt utsatt for innbrudd, brann eller fuktskader. Da er det lett å angre på at man ikke skaffet seg en før.

Det kan være kjedelig å bruke penger på praktiske ting. Likevel er det ofte både nødvendig og lurt.

Er du en som synes alarm virker både dyrt og unødvendig?

Vi håper at denne artikkelen kan være med å snu den tankegangen. Selv om du er helt sikker på at du ikke skal ha alarm, råder vi deg til å lese litt mer om temaet likevel.

10 gode grunner til å kjøpe alarm

De fleste nordmenn som skaffer seg et alarmsystem velger en alarm med tilknytning til en alarmstasjon. Der sitter det vektere og ansatte døgnet rundt, som kan følge med og være klare for utrykning. Det finnes en rekke fordeler med denne løsningen.

Nedenfor har vi listet opp 10 gode grunner til hvorfor du burde skaffe deg en alarm til boligen din.

Kanskje vil noen av punktene føre til at du ombestemmer deg?

1. Boligalarm har hatt en enorm utvikling

Det er mye som tyder på at boligalarmen har kommet for å bli, og alarmene forbedres stadig.

Vi har i alle tider vært opptatt av å beskytte hjemmet vært, og alt som befinner seg inne i det. De fleste vil gjerne ha full kontroll på sikkerheten til boligen sin. I de senere årene har det kommet store utviklinger innen alarmtjenester, som gjør det mulig.

Nå kan du velge mellom alt i fra standard-alarmer til mer avanserte tekniske tilleggstjenester.

Det er altså lettere å kunne finne en alarm som passer dine behov.

Hvorfor ha en alarm i hus?

Sjansen for at en tyv bryter seg inn i ditt hjem har falt drastisk de seneste 20-30 årene. 

Årsaken til nedgangen er sammensatt, men det er tydelig at nordmenn har blitt mye flinkere til å sikre hjemmene sine.

Derfor synes mange at boligalarm er en smart investering.

2. Med husalarm sover du bedre om natta

Hvis du var 100 prosent sikker på at det aldri ville skje noe med huset ditt eller eiendelene dine, ville du mest sannsynlig sovet som en stein, hver eneste natt.

Det er umulig å beskytte seg for alle farer der ute. Det finnes dessverre ingen enkel utvei som gjør at man er helt trygg, men det er mulig å gjøre tiltak for å bli tryggere.

Jo tryggere du føler deg, jo bedre sover du. Det er godt å vite at hjemmet ditt og det som befinner seg i det, står trygt enten som du sover borte eller hjemme.

Derfor er det er et godt valg for deg og familien din å ha en boligalarm i hus. Da vet du med deg selv at du har gjort ditt for å være føre-var.

3. Du har mange valgmuligheter

Det finnes mange alarmselskaper, alarmpakker og tilleggsløsninger, på markedet. Kanskje føles det litt overveldende å måtte lese seg opp på så mye informasjon om ulike tjenester?

Heldigvis finnes det både boligalarm-tester, brukeropplevelser og prissammenligninger for å gjøre avgjørelsen din litt enklere.

De to største leverandørene av alarmsystemer i Norge er Sector Alarm og Verisure. De kommer ofte høyest opp på ulike boligalarm-tester.

Det finnes også mange andre leverandører du kan velge mellom. Dette har ført til større konkurranse mellom alarmselskapene, et større utvalg av produkter og forskjeller i pris.

Dette er til stor fordel for deg som forbruker. På siden vår kan du helt gratis få uforpliktende tilbud fra flere selskaper.

4. Skremmer bort innbruddstyver

Effekten av en boligalarm kan slå ut på flere måter.

Det følger som oftest med et klistremerke eller skilt til et alarmsystem. Der vil det stå skrevet at boligen er beskyttet eller overvåket.

Markeringen kan i noen tilfeller være nok til at innbruddstyvene velger seg ut et annet mål. Dersom det er andre boliger i nærheten som ikke har like synlig og tydelig beskyttelse, vil de se ut som et enklere mål.

Det å stoppe tyvene før de i det hele tatt prøver, kan være gull verdt.

Om tyvene likevel skulle prøvd seg, og brutt seg inn, vil alarmen gi fra seg høye lyder/signaler. En vekter fra alarmselskapet vil rykke ut, og de vil kontakte nødetatene for deg, dersom det er nødvendig.

5. Full kontroll ved brann og innbrudd

Et godt alarmsystem kan også redde liv.

For mange handler boligalarm om mer enn bare innbruddssikring. Boligalarmen din kan enkelt fungere som en brannalarm.

Om alarmsystemet er tilkoblet brannvarsler, vil det umiddelbart si ifra om det skjer en røykutvikling i boligen. Dette kan gjøre at du får stoppet brannen raskt eller i andre tilfeller, komme deg ut i tide.

Alarmsentralen/vekterne vil skaffe deg hjelp med en gang. Da er sannsynligheten større for at nødetatene rekker å komme frem i tide.

Tid vil med andre ord være avgjørende i slike situasjoner. Ved å ha en alarm, kjøper du deg tid.

Mange kunder vektlegger brann som viktigste årsak til anskaffelse av brannalarm.

6. Oppdag fuktskader så raskt som mulig

I tillegg til innbrudd og brann kan noen alarmsystemer raskt oppdage fuktskader.

Vannskader kan ofte gå kraftig utover både bolig og økonomi. Vannlekkasjer og muggskader kan koste flere tusen kroner å fikse.

Flere alarmleverandører har derfor utviklet en sensorer som kan kobles direkte opp til boligalarmen.

Mugg skyldes høy luftfuktighet, og er et ganske vanlig problem i norske hjem. Alarmselskapet kan plassere en sensor på områder der det er høy risiko for mugg. Vanligvis er kjeller, vinduer, bad og/eller grunnmur utsatte steder.

Det kommer stadig bedre og billigere sensorer, som åpner nye muligheter for hva en moderne boligalarm kan gjøre.

Hold deg oppdatert med varsler

Sensorene kan kobles opp til en app, der du får varsel, så fort nivåene på luftfuktigheten endrer seg. På denne måten kan du oppdage endringer før de har utviklet seg til å bli et stort problem.

Den direkte koblingen til alarmsystemet gjør det mulig for alarmselskap å varsle deg med en gang risikoen for muggvekst, eller dårlig ventilasjon stiger.

Lav luftfuktighet kan føre til tørre øyne, tørr hud og til og med allergier. Derfor er det greit å kunne lese av når nivåene er for lave også.

Boligalarmen kan da til og med redusere risikoen for at noen i familien utvikler helseproblemer.

En boligalarm er derfor en smart og forebyggende investering.

7. Du kan få et smartere hjem

Det blir stadig mer populært å ha et såkalt smart hjem. Kanskje er du en ønsker deg dette?

Et smarthus bruker dagens teknologi. Ved å bruke smarthusteknologi, kan du styre huset ditt på en helt annen måte enn tidligere.

Det kan gi deg følelsen av en enklere, sikrere og mer praktisk hverdag. Smartteknologi handler om å benytte seg av elektriske installasjoner, som kan bidra til at boligen bruker mindre strøm.

Smartfunksjonene gir deg en bedre komfort og enklere betjening av eget hjem.

Inkludert sikkerhet

Ikke minst kan smartfunksjoner gjøre huset ditt sikrere.

En måte å gjøre boligen din smartere på er å skaffe deg et alarmsystem med en kodet dørlås. Da kan du kvitte deg med nøkler og styre alt fra mobilen din og dermed ha full oversikt over hva som skjer. Det vil også være vanskeligere for tyver å file nøkler, eller få opp låsen på andre måter.

Et eksempel på dette er Yale Doorman - en lås du enkelt kan låse opp bare ved å nærme deg døra, med kode, app eller brikke.

Du kan styre alarmen, både av og på. Hvis barna dine glemmer nøklene sine er det ikke lenger noe problem å åpne opp for dem, når de kommer hjem fra skolen.

Dette kan bli mulig ved hjelp av en enkel montering.

Få hjelp av kundeservice

Noen er redde for at smartfunksjoner kan være kompliserte og vanskelige å styre selv. Det er viktig å tenke på at selskapene som produserer disse tjenestene, ønsker å gjøre dem brukervennlig.

Om du likevel skulle ha problemer med å styre funksjonene, vil alarmleverandøren din kunne hjelpe deg. Siden konkurransen blant selskapene er stor, vil kundeservice gjøre sitt beste for å holde kundene sine fornøyde.

8. Du kan få billigere forsikring

Dersom du har en FG-godkjent alarm vil du i noen tilfeller kunne få en billigere forsikring.

Hvis alarmen din er FG-godkjent kan det påvirke satsene på innboforsikringen din, men hvorfor?

FG godkjent alarm

Forsikringsselskapene føler seg tryggere på at du aldri får bruk for forsikringen du har tegnet, hvis du har en FG-godkjent boligalarm. Når det er mindre risiko for innbrudd, er det tryggere for forsikringsselskaper å gi deg en bedre pris.

Hvis du planlegger å skaffe deg boligalarm, kan det være lurt å ta en telefon til forsikringsselskapet ditt på forhånd. Da kan det faktisk hende at du får en hyggelig beskjed om at du nå kan betale litt mindre på forsikringen din.

Da blir plutselig alarmen billigere.

9. Du kan dra på ferie uten bekymringer

Det er lett å føle seg hjelpeløs hvis du er langt borte fra boligen din når noe skjer.

Med en boligalarm som er tilknyttet en alarmstasjon, kan du dra på ferie uten å kjenne på noe ubehag i magen. Da vet du nemlig at du får skikkelig beskjed dersom noe skjer, og du kan føle deg trygg på at en vekter rykker ut hvis alarmen går av. Når du kommer hjem igjen, slipper du å møte på noe overraskende.

Med andre ord: Du kan puste med magen og nyte ferien – akkurat slik du fortjener.

10. Du slipper å bekymre deg for hytta

Har du hytte eller fritidsbolig?

Da burde du vurdere å skaffe en alarm til dette stedet også.

I mange tilfeller kan hytta være enda mer utsatt og sårbar enn hjemmet ditt.

Innbruddstyver kan se på hytta som et enklere mål. Den vil oftere stå tom og mange dropper å beskytte fritidsboliger på samme måte som boligen sin.

Det vil være vel så viktige for deg å få beskjed dersom det oppstår fuktskader eller brann på hytta. Ofte er det lenger tid mellom hver gang du besøker hytta, og problemet kan vokse seg større enn det behøver.

Med en hyttealarm vil du ha større sikkerhet.

Husk: Husdyr og alarm er null problem

Litt tilleggsinformasjon på tampen.

Det er ikke et problem å kombinere husdyr og boligalarm. De aller fleste alarmselskaper tilbyr alarmer med egne husdyrinnstiller. Da er det bare å tilpasse hva slags husdyr du har, og tilpasse hvor følsomme sensorene skal være.

Et annet alternativ er å bruke skallsikring.

Få den beste prisen på boligalarm

Vi gjør også oppmerksom på at det finnes utrolig mye ekstrautstyr og ekstratjenester til standardpakkene. Boligalarmer har kommet for å bli, og derfor kommer det stadig nye alarmtjenester på markedet.

Gjør litt research på å finne ut av hva dine behov er, slik at du får en pakke som passer for akkurat deg. Husk at du kan ha helt andre preferanser og behov for din bolig, enn hva naboen din har.

Få tilbud på boligalarm

Det er faktisk ganske enkelt å skaffe seg en alarm til en ålreit penge. Vi tilbyr et verktøy som gjør prosessen enklere for deg som kunde.

Du skal bare fylle ut et skjema, så gjør vi resten. Etter kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra ulike selskap. Velg selv blant tilbudene og velg det som gir deg mest trygghet i ditt hjem.

På denne måten kan du spare penger!

Sammenlign priser på alarm
Sjekk om du også kan spare penger på ny alarm. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.