cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
4 min lesetid
Sist oppdatert: 05 februar 2024

Skallsikring – dette bør du vite

Dersom du ønsker å kunne ha alarmen i huset aktivert når du og familien er hjemme, kan skallsikring være løsningen. I denne artikkelen får du servert alt du trenger å vite om skallsikring av huset ditt.
Innbruddstyv med brekkstang ser en hund i vinduet
Skallsikring: Både du og husdyr kan dra nytte av skallsikrings-innstillingen.

Å aktivere skallsikring kan være en praktisk og lur løsning dersom du ønsker å være i huset med alarmen aktivert, eller om du har kjæledyr som tasser rundt i det når du er på ferie.

Skallsikring er en innstilling du kan aktivere på boligalarmer, som gjør at alarmen vil reagere på forsøk på å bryte seg inn gjennom dører og vinduer - men ikke på bevegelse inne i boligen.

En ekstra trygghet med boligalarm
Med boligalarm blir du varslet både ved innbrudd og brann - noe som gir deg en ekstra trygghet i hverdagen. Det er gratis og uforpliktende å hente tilbud på boligalarm via våre sider.

Hvordan fungerer skallsikring?

Over vinduer og dører monteres sensorer som oppdager om noen prøver å knuse en rute, bryte opp en dør eller på en eller annen måte ta seg inn i boligen.

Dersom vinduer eller dører åpnes vil systemet ditt få en beskjed om hva som foregår og slår deretter alarm.

Siden det kun er skallet som aktiveres kan du fritt bevege deg inne i boligen. Men husk at skallsikring registrerer den seneste statusen på vinduer og dører når den aktiveres.

Det betyr at dersom du aktiverer skallsikring mens vinduet er åpent, vil alarmen gå dersom du lukker det, eller om vinden smekker vinduet igjen.

Er skallsikring av bolig mer enn nok?

Selv om skallsikring er en god og sikker løsning er den ikke hundre prosent innbruddssikker. Skallsikringen reagerer på om dører og vinduer åpnes, så i teorien kan innbruddstyven komme seg inn så lenge vindusrammen ikke beveger seg. Glasset kan i mange tilfeller knuses uten at alarmen går. Dette er riktignok ikke en foretrukket metode blant innbruddstyver, da det fører til både uønsket støy og knust glass på gulvet inne i boligen.

En verdig innbruddsalarm?

Javisst!

Siden skallsikring slår alarm dersom noen prøver å åpne vinduer og dører kan den skremme bort uønskede som aktiverer den.

Dersom alarmen går og tyvene likevel skulle prøve seg, er sannsynligheten stor for at:

 • Tyvene til slutt blir skremt og flykter
 • De blir oppdaget og tatt
 • De forhindres i å få utført et effektivt innbrudd

Både du og alarmsentral blir nemlig varslet slik at utrykning kan skje raskt. Dette kan forhindre at tyvene får med seg store, dyre gjenstander, eller ting som ligger mer bortgjemt.

Les også: Hvordan sikre vinduer mot innbrudd

Boligalarm med skallsikring

Skallsikring følger med som en separat innstilling på boligalarmer, og vil altså være verdt teste ut så lenge du ikke trenger at vinduer eller dører åpnes.

En skallsikring bør altså ikke være aktivert dersom du:

 • Skal ha besøk
 • Av andre årsaker beveger deg mye ut og inn av boligen
 • Skal lufte boligen. For eksempel, om du lager mat på kjøkkenet med skallsikring aktivert, kan du ikke sette opp et vindu for å lufte ut matlukt og os.

Hvordan ser symbolet til skallsikring ut?

Symbolet for skallsikring er som regel et ikon av et hus med en person på innsiden.

Et annet symbol du forøvrig bør se etter er FG-symbolet.

Når du velger innbruddsalarm bør du nemlig passe på å velge en FG-godkjent husalarm. Dette kan blant annet påvirke forsikringen din positivt ved at du får lavere egenandel og rabatt på forsikringspremien.

Du kan lese mer om FG-regelverket her.

Skallsikring og boligalarm - en proaktiv løsning

De aller fleste av oss er flinke til å skaffe de nødvendige forsikringene. Men ikke alle bruker like mye tid og energi på å forhindre at innbruddet, brannen eller oversvømmelsen skjer i utganspunktet.

En forsikring er godt å ha når noe faktisk har skjedd, men den vil ikke motvirke eller stoppe hverken brann eller innbrudd. Derfor er boligalarm et uvurderlig tilskudd til boligen og gjenstandene inne i den.

Få flere tilbud på husalarm

Har du bestemt deg for å skaffe deg en husalarm med skallsikring?

Da anbefaler vi deg å innhente flere tilbud før du tar en endelig avgjørelse. Du får dermed muligheten til å se på de ulike prisene og deretter velge den billigste.

Hvis du vil spare penger kan du gjerne fylle ut et skjema på vår side, så skal vi hjelpe deg med å få tak i tilbud fra flere leverandører.

Boligalarm - en fornuftig investering
Å bruke litt penger på en sikker innbruddsalarm kan senere gjøre at du sparer penger og ikke taper verdifulle gjenstander til tyveri eller brann. Her kan du motta og sammenligne tilbud fra flere leverandører av boligalarmer.

 

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas er innholdsleder i Tjenestetorget, med bred bakgrunn fra SEO, tekst- og videoproduksjon. Han har skrevet hjelpsomme artikler og laget engasjerende videoer for ulike bedrifter innen bank, markedsføring, fagforening og filmbransjen. Thomas brenner for å forbedre din privatøkonomi, og har som mål å hjelpe deg som besøker bloggen vår med å hjelpe deg til å få kunnskapen du trenger til å ta riktige beslutninger rundt tjenester som påvirker din privatøkonomi. Du kan se Thomas' arbeid på artikler om bl.a varmepumpe, boligalarm og solskjerming.

Boligalarm - en fornuftig investering

Å bruke litt penger på en sikker innbruddsalarm kan senere gjøre at du sparer penger og ikke taper verdifulle gjenstander til tyveri eller brann. Her kan du motta og sammenligne tilbud fra flere leverandører av boligalarmer.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Boligalarm - en fornuftig investering
Å bruke litt penger på en sikker innbruddsalarm kan senere gjøre at du sparer penger og ikke taper verdifulle gjenstander til tyveri eller brann. Her kan du motta og sammenligne tilbud fra flere leverandører av boligalarmer.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer