Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Elbil-forsikring

Prisene på elbil-forsikring varierer enda mer enn bensinbiler da forsikringsselskapene baserer prisene på mange forskjellige faktorer.

Det gjør det enda viktigere å sammenligne priser på elbil-forsikringer for å spare penger.

 

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Elbil forsikring

Antall elbiler vokser kraftig i Norge, men hvilken forsikring bør du ha? Du skal ikke lenger måtte betale for forbrenningsmotor eller feilfylling av drivstoff. I stedet skal du eksempelvis kunne få erstattet ladekabel. Forsikring på elbil er lovpålagt og må være betalt for at du kan kjøre på veien.

Elbil forsikring får du i tre typer:

 1. Ansvarsforsikring
 2. Delkasko
 3. Fullkasko

Hos de fleste forsikringsselskaper får du også alternativ om en ekstra god kasko. Det er opp til deg selv å velge hvilken forsikring du ønsker til din elbil. Som sagt er minstekravet ansvar. Riktig valg av forsikring avhenger av hvilken bil du har, samt hva dine behov er.

Ulike typer elbil foriskring

En elbil forsikring kommer i hovedsakelig 3 typer; ansvar, delkasko og kasko

Kjøre elbil uten forsikring

Det er ulovlig å kjøre uten forsikring. Har du ikke betalt veiavgiften din, kjører du også ulovlig. Om du blir tatt, vil du ikke bare få en bot, men elbilen din vil også bli avskiltet på stedet. Avskiltingen vil vare helt til forsikringen, veiavgiften og boten er betalt.

Kjører du elbil uten forsikring kan det få alvorlige konsekvenser om du havner i en ulykke. Du må da betale erstatningen ut av egen lomme. Og det kan bli veldig dyrt. Personskader og andre materielle skader kan fort få en kostnad på flere millioner. I verste fall kan du bli en gjeldsslave for livet.

Det har skjedd at sjåfører har måtte betale opp til fem millioner i erstatning. I en katastrofal ulykke kan beløpet likevel bli enda høyere. Det er også viktig å huske på å ha din elbil-forsikring på plass ved eierskifte.

Hva dekker en elbil-forsikring?

Hovedsakelig gjelder en elbil-forsikring for personbiler og varebiler med totalvekt inntil 3500 kg. Hva som blir dekt av bilforsikringen avhenger naturligvis av hvilken dekning du har valgt. Eksempelvis er en ansvarsforsikring mye mer begrenset enn full kasko. Den vil med andre ord dekke mindre og er derfor også et billigere alternativ.

Hva dekker elbil-ansvarsforsikring?

Alle biler med skilter må minst ha ansvarsforsikring.  Denne forsikringen dekker kun skader du påfører andre, men ikke skader på egen elbil. Det er også grunnen til at det er den billigste bilforsikringen.

Elbil ansvarsforsikring dekker:

 1. Skader du påfører andre

Hva dekker elbil-delkasko?

Delkasko dekker skade du påfører andre, skader på glassrute, brann, ved tyveri eller tyveriforsøk, samt redning og veihjelp. Dette er en type bilforsikring som kan være aktuelt og gunstig for deg om du har en eldre bil. Grunnen til dette er at bilen ofte har en mindre verdi og det vil derfor ikke bli stå store økonomiske konsekvenser om den blir ødelagt. De fleste elbiler er relativt nye og det er kanskje derfor ikke like aktuelt.

Elbil-delkasko dekker:

 1. Skader du påfører andre
 2. Skade på glassrute
 3. Brann
 4. Tyveri eller tyveriforsøk
 5. Redning og veihjelp

Hva dekker elbil-kasko?

Denne type bilforsikring har enda bredere dekning enn delkasko. Den dekker skade på elbil ved utforkjøring, velting, kollisjon, hærverk, samt annen tilfeldig, plutselig og ytre påvirkning.

Full kasko på elbil lønner seg for deg som har en ny bil, eller at bilen har høy verdi. Noe som ofte er tilfellet med elbil. I tillegg til vanlig kasko, tilbyr mange forsikringsselskaper et enda bedre alternativ til bilforsikring. Den kalles ofte «kasko ekstra» eller «kasko super» og er en slags toppforsikring. Den har enda bedre dekning, men koster da mer.

Elbil kasko dekker:

 1. Skader du påfører andre
 2. Skade på glassrute
 3. Brann
 4. Tyveri eller tyveriforsøk
 5. Redning og veihjelp
 6.  Skade ved utforkjøring, velting eller kollisjon
 7. Hærverk
 8. Annen plutselig og ytre påvirkning

Hva elbil forsikring dekker

Ansvar Delkasko Kasko
Skader på andre Skader på andre Skader på andre
X Glassrute Glassrute
X Brann Brann
X Tyveri Tyveri
X Redning Redning
X X Utforkjøring/kollisjon
X X Hærverk
X X Plutselig, ytre påvirkning

Forsikring Tesla

Tesla blir stadig vanligere i Norge, men er enda ikke blant de vanligste bilene. Det fører til at Tesla har en begrenset historikk. Altså, forsikringsselskapene vet lite om hvordan bilen opptrer skademessig enda. Det fører til at de ulike forsikringsselskapene ligger veldig forskjellig i pris på forsikring på Tesla.

Elbil forsikring for Tesla

Slik finner du beste elbil forsikring til Tesla raskt & enkelt

Forsikring Nissan LEAF

Noen forsikringsselskaper priser elbil-forsikring veldig høyt, mens andre derimot er gunstige. Prisene justeres hele tiden og det er spesielt tilfellet for elbiler.

Om du er på utkikk etter forsikring til Nissan LEAF anbefaler vi deg sterkt til å sammenligne flere selskaper. Det er den absolutt beste måten å skaffe seg en billig og god forsikring på Nissan LEAF på.

Elbil forsikring for Nissan Leaf

Slik finner du billigste og beste elbil forsikring til Nissan Leaf

Årsavgift elbil

Med en elbil får du en rekke fordeler. En av disse er årsavgiften. Har du elbil trenger du kun å betale 455 kroner i årsavgift.

Pris på elbil forsikring

Det viser seg gang på gang at det er utrolig viktig å sjekke priser hos flere selskaper. Prisforskjellene er store, og det lønner seg derfor å både sjekke priser og vilkår hos de ulike.

Å samle inn priser fra flere selskaper bør du bestemmer deg er ofte både tid- og energikrevende. Tjenestetorget gjør dette enkelt for deg! Du fyller kun ut ett skjema med nødvendig informasjon og velger hvilke selskaper du ønsker å motta tilbud fra. Du vil deretter bli kontaktet med tilbud og kan enkelt velge det tilbudet du liker best.

Slik får du pris på elbil forsikring:

 1. Fyll ut skjema
 2. Velg forsikringsselskaper
 3. Bli kontaktet med gode tilbud
 4. Velg det beste tilbudet for deg
Elbil-forsikring
4.3 (85.83%) 24 votes

Les flere artikler om Forsikring

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.